Dodaj do ulubionych

Z programu PiS

01.07.13, 10:54
"Partia planuje likwidację Narodowego Funduszu Zdrowia i uproszczenie sposobu kontraktowania. Pieniądze byłyby w dyspozycji wojewodów. Według PiS, każdy wojewoda powinien mieć za zadanie kontraktowanie świadczeń zdrowotnych"

www.naszdziennik.pl/polska-kraj/42212,program-pis-dla-polski.html
Ciekawy jestem jak sie to ma odbyc.
Umowy podpisuje sie na trzy lata i powinny byc podpisane do konca biezacego roku.
Zanim sie je podpisze trzeba pzeprowadzic konkursy.
Na samym Slasku nalezy podpisac do konca roku umowy z ok 3 tys podmiotow i obowiazywac beda do konca 2016 roku
No ale co tam ? Jezeli PiS wygra i wprowadzi nowy system to obasadzi rowniez nowe posady armia ludzi i jakos sobie da rade. Tylko jak ? Czy obowiazujace umowy zerwie ?
Obserwuj wątek
    • cookies9 Re: Z programu PiS 01.07.13, 16:17
      PiS ma nowy pomysł na władzę:-) Do gry wraca Gliński z tabletu...

'Najpierw prof. Piotr Gliński przejmie władzę, a po wyborach odda ją Jarosławowi Kaczyńskiemu. Oto nowy pomysł Prawa i Sprawiedliwości.

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/431856,pis-nie-wyklucza-konstruktywnego-wotum-nieufnosci.html
    • samantha.1 Re: Z programu PiS 01.07.13, 16:22
      I jeszcze fragment wypowiedzi obecnego premiera:
      od kilkudziesięciu lat, jeśli uciekają z jakiegoś kraju do innego, to zawsze uciekają od socjalizmu do liberalizmu. Zawsze uciekają od spętanej przepisami gospodarki do swobodnej gospodarki. I dlatego ja znam receptę, ja znam dobrą odpowiedź na to pytanie. Zrobić Irlandię, zrobić Anglię tutaj nad Wisłą. A nie wyrzucać naszych ludzi za granicę”.

www.wprost.pl/blogi/boguslaw_mazur/?B=2615
      I sruuuu, 2-miliony Polaków wyjechało z kraju i wracać nie chce?
    • zbysio45 Partia PIS ma program a PO nie wie co powinno 01.07.13, 16:36
      zrobić po 7 latach rzadow .Zebrało się w hali od KAPELUSZY ZA dwumetrowym płotem i opowiadało sobie BAJKI JAK PONOWINIE WYBRAC TUSKA.kUPA dyletantow z PO myśli ze znowu uda się im oszukać społeczeństwo.Partia PIS ma konkretny i słuszny program gospodarczy,finnsowy oraz społeczny który zaakceptuje społeczeństwo a nie tak jak PO promowanie homoseksualizmu , zadłużanie kraju ,lkwidacje polskiego przemysłu i wzrost bezrobocia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka