Dodaj do ulubionych

Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników

02.07.13, 18:22
Są ludzie, którzy w taki sposób przyjęli styl swojego życia, że chodzą i grzebią po śmietnikach, nie, nie będą złodziejami, będą segregować śmiecie, sprawdzali czy są dobrze segregowane.

To lepsze niż Kabaret Moralnego Niepokoju.
Obserwuj wątek
    • godz-0800 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 02.07.13, 18:25
      agnostic5 napisał:

> Są ludzie, którzy w taki sposób przyjęli styl swojego życia, że chodzą i grzebi
      > ą po śmietnikach, nie, nie będą złodziejami, będą segregować śmiecie, sprawdzal
      > i czy są dobrze segregowane.
      >
      > To lepsze niż Kabaret Moralnego Niepokoju.

To nie jest kabaret, ta idiotka po prostu nie wie co mówi.
      Jak zwykle zresztą.
    • grande.toscano Zwykła raszpla z drutu wylazła z platfusiary 02.07.13, 18:28

• samantha.1 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 02.07.13, 19:09
      To klasyczny przykład jak ta banda POkrak traktuje ludzi w Polsce ,których bieda
      zmusza do grzebania w śmietnikach!
    • wiosnaludzikow Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 02.07.13, 19:32
      Arogancja i pogarda dla ludzi.
      • samantha.1 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 02.07.13, 19:44
        Dlatego,że sami już tyle nakradli i zapomnieli kto jest dla kogo!
        To oni mają służebną rolę pełnić wobec społeczeństwa ,a nie odwrotnie!
        Już dosyć zniszczyli to społeczeństwo, i poniżyli!
    • zapijaczony_ryj I ma dużo w tym racji.Znacznrj części tych ludzi 02.07.13, 19:52
      agnostic5 napisał:

> Są ludzie, którzy w taki sposób przyjęli styl swojego życia, że chodzą i grzebi
      > ą po śmietnikach, nie, nie będą złodziejami, będą segregować śmiecie, sprawdzal
      > i czy są dobrze segregowane.
      >
      > To lepsze niż Kabaret Moralnego Niepokoju.
      >
      to po prostu pasuje.
      Poczytaj sobie cos na ten temat
      • godz-0800 Re: I ma dużo w tym racji.Znacznrj części tych lu 02.07.13, 19:57
        to po prostu pasuje.
        Poczytaj sobie cos na ten temat

Jasne ryju,że Bidawa ma rację.

Dziennie obserwuję tych ludzi, jak znudzeni w eleganckich garniturach z nudów i z braku lepszego zajęcia przebierają w śmietnikach.
        Cieszą się zaś podobnie jak ty, jak znajdziesz pomidory pastewne obniżone do 1,5 zł i skórki od chleba w promocji.......
        • zapijaczony_ryj Idioto w Polce ani Europie nie uprawia się 02.07.13, 20:00
          godz-0800 napisał:

> to po prostu pasuje.
          > Poczytaj sobie cos na ten temat
          >
          > Jasne ryju,że Bidawa ma rację.
          >
          > Dziennie obserwuję tych ludzi, jak znudzeni w eleganckich garniturach z nudów i
          > z braku lepszego zajęcia przebierają w śmietnikach.
          > Cieszą się zaś podobnie jak ty, jak znajdziesz pomidory pastewne obniżone do 1,
          > 5 zł i skórki od chleba w promocji.......
          >
          >
          >
          >

pomidorów pastewnych. Ile mozna kretynowi tłumaczyć?
          • godz-0800 Re: Idioto w Polce ani Europie nie uprawia się 02.07.13, 20:02

pomidorów pastewnych. Ile mozna kretynowi tłumaczyć?

A banany się uprawia? Możesz idioto kupić banany w Polsce?
            • zapijaczony_ryj Re: Idioto w Polce ani Europie nie uprawia się 02.07.13, 20:16
              godz-0800 napisał:

>
              > pomidorów pastewnych. Ile mozna kretynowi tłumaczyć?
              >
              >
              >
              >
              > A banany się uprawia? Możesz idioto kupić banany w Polsce?
              >
              >
              > Nie jadam, bo nie chcę wygladać jak prezes
              • darima_ka Re: Idioto w Polce ani Europie nie uprawia się 02.07.13, 20:22
                Na pomidory za 1,5 cię stać ,a na banany po prostu cię nie stać ,
                nie wstydź się przyznać że Rostowski emerytów takich jak ty, tak gnębi podatkami!
          • samantha.1 Re: Idioto w Polce ani Europie nie uprawia się 02.07.13, 20:06

Mundry ryj napisał:"pomidorów pastewnych. Ile mozna kretynowi tłumaczyć? "

A ja mu odpowiem słowami Stanisława Lema:
            "Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu. "

• zapijaczony_ryj Re: Idioto w Polce ani Europie nie uprawia się 02.07.13, 20:17
              samantha.1 napisała:

>
              >
              > Mundry ryj napisał:"pomidorów pastewnych. Ile mozna kretynowi tłumaczyć? "
              >
              > A ja mu odpowiem słowami Stanisława Lema:
              > "Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu
              > . "
              >
              A pastewne pomidory tez idiotko widziałaś?
      • samantha.1 Re: I ma dużo w tym racji.Znacznrj części tych lu 02.07.13, 20:00
        Ty Ryju jesteś mądry inaczej,.aż poraża twoja głupota!
        Szczaw im polecisz,czy mirabelki?
        • zapijaczony_ryj Re: I ma dużo w tym racji.Znacznrj części tych lu 02.07.13, 20:02
          samantha.1 napisała:

> Ty Ryju jesteś mądry inaczej,.aż poraża twoja głupota!
          > Szczaw im polecisz,czy mirabelki?

Tak, bo jestem z Partii inaczej Sprawnych. Kup se cukru po 6 złotych jak Naczelny idiota i ugotuj kompot z tych mirabelek.
          • samantha.1 Re: I ma dużo w tym racji.Znacznrj części tych lu 02.07.13, 20:12
            Wiem,żeś się szczawiu na kolacje najadł :-)
            • zapijaczony_ryj Re: I ma dużo w tym racji.Znacznrj części tych lu 02.07.13, 20:18
              samantha.1 napisała:

> Wiem,żeś się szczawiu na kolacje najadł :-)

ja nie muszę mam pomidory po 1,50
              • darima_ka Re: I ma dużo w tym racji.Znacznrj części tych lu 02.07.13, 20:25
                A pożywniejszy byłby banan,ale nie każdego stać ,niestety Vincent tego pilnuje!
      • tornson Wytrzeźwiej! 03.07.13, 19:29
        Bo jeszcze kolejnego bana dostaniesz...
        • zapijaczony_ryj Re: Wytrzeźwiej! 04.07.13, 07:41
          tornson napisał:

> Bo jeszcze kolejnego bana dostaniesz...

ile razy mozna PiS_dogłowym tłumaczyć, zeby dotarło do ich kaczych móżdżków:
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,133184361,133396154,Re_Wyjasnialem_wielokrotnie_.html
          Naprawdę aż tak trudno zrozumieć?
          Wklejałe to juz setki razy, bo pisać nie mam siły i dalej debile czepiaja się mojego nicka!
          No cóż,taka jest PiSia mentalność, ze jak argumentów brak, to albo ublizyć, albo dowalić się do nicka, co jest zreszta toz samym!
          Dlaczego oni tak majOM?
          • godz-0800 Re: Wytrzeźwiej! 04.07.13, 13:49
            No cóż,taka jest PiSia mentalność, ze jak argumentów brak, to albo ublizyć, albo dowalić się do nicka, co jest zreszta toz samym!
            Dlaczego oni tak majOM?

Ależ z ciebie kretyn zapijaczony...aż zęby bolą
            Tornson pisowcem?
            • tornson Re: Wytrzeźwiej! 04.07.13, 14:12
              godz-0800 napisał:

> Ależ z ciebie kretyn zapijaczony...aż zęby bolą
              > Tornson pisowcem?
              >
              On tak ma, ostro zapije ryja a potem w każdym kto nie pisze peanów pochwalnych na cześć Donusia i jego bandy widzi PiSowca. Ciekawe czy widział przedostatni numer NIE jak sobie jadą tam po Donku, po lekturze pewnie by i Urbana nazwał pisowscem ;)
    • spitek15 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 02.07.13, 19:52
      Możesz kuźwa łaskawie podać link????!!!!!!
      • samantha.1 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 02.07.13, 19:58
        lubczasopismo.salon24.pl/StefaN/post/518298,chamstwo-kidawy-blonskiej
        • spitek15 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 02.07.13, 19:58
          Dzięki.
          • samantha.1 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 02.07.13, 20:02
            Nie ma za co :-)
    • behemot17-13 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 02.07.13, 19:54
      poproszę o link. co do pierwszej części wypowiedzi, dokładnie tak jest, a użalanie się nad ludźmi którzy w większości z własnego wyboru zaglądają do śmietników, to fałszywe współczucie. szczególnie interesuje mnie część druga - nie, nie będą złodziejami, będą segregować śmiecie, sprawdzali czy są dobrze segregowane, stąd prośba o link.
      • godz-0800 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 02.07.13, 19:59
        behemot17-13 napisał:

> poproszę o link. co do pierwszej części wypowiedzi, dokładnie tak jest, a użala
        > nie się nad ludźmi którzy w większości z własnego wyboru zaglądają do śmietnikó
        > w, to fałszywe współczucie. szczególnie interesuje mnie część druga - nie, nie
        > będą złodziejami, będą segregować śmiecie, sprawdzali czy są dobrze segregowane
        > , stąd prośba o link.

Szanuję Twoje prawo do własnej opinii, ale się z nią całkowicie nie zgadzam.
        • behemot17-13 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 02.07.13, 20:25
          bo rzecz sprowadza się właśnie do - nie zgadzam się, jeśli masz inne zdanie, inny pogląd, to się na Ciebie nie obrażam, co więcej, chętnie poznam Twój punkt widzenia. ba, możemy nawet w przypływie emocji naskoczyć na siebie, oczywiście w granicach przyzwoitości. mieszkam w takiej dzielnicy(mojego miasta), że praktycznie codziennie napotykam ludzi kręcących się po takich eldorado, część z nich znam od dzieciństwa i nikt mnie nie przekona, że to czym się parają, jest skutkiem ogólnie pisząc "czynników obiektywnych" na które nie mięli wpływu. nie upieram się,że wszyscy, część z tych co chodzą po śmietnikach po prostu nie potrafiło, nie potrafi odnaleźć się w nowej rzeczywistości( po 89r) i tych naprawdę mi szkoda. dodam jeszcze, na mojej ulicy są instytucje pomocy społecznej, a tak naprawdę instytucje produkcji leserów.
    • zapijaczony_ryj Jak wychodzę z psem, to nawet paru nurków od lat 02.07.13, 19:58
      mnie się kłania, a ja im zawsze odpowiadam. Kilkakrotnie ich nawet zagadywałem, czy im pasuje takie zycie. Byście zdziwili, ze niektórym z nich to pasuje.
      Maja co zjeść i zawsze kiedy chca mogą wypić...
      Fakt, ze nie wszystkim to pasuje, ale znacznej częsci tak
      • w_v_w a'propos szczawiu, gdzie sie podzial Naczelny 02.07.13, 20:29
        Blazen platfonsow, czyzby mial zakaz wystapien publicznych, jak to czesto praktykuja w PO?

Wawerka
        • purchawkapuknieta Re: a'propos szczawiu, gdzie sie podzial Naczelny 02.07.13, 21:07
          Przypuszczam, ze pan Stefan jest hospitalizowany. Ostatnio widziałam go u Olejnik, jak opowiadał o wydatkach na słodycze i kawę. miał oczy w kole, jak mawia moja babcia. Musiał dostać dawkę uderzeniową.
          • w_v_w Re: a'propos szczawiu, gdzie sie podzial Naczelny 03.07.13, 19:22
            purchawkapuknieta napisała:

> Przypuszczam, ze pan Stefan jest hospitalizowany. Ostatnio widziałam go u Olejn
            > ik, jak opowiadał o wydatkach na słodycze i kawę. miał oczy w kole, jak mawia m
            > oja babcia. Musiał dostać dawkę uderzeniową.

moze koledzy zafundowali Stefkowi SPA ze skladek, cos HGW tez przepadla...

Wawerka
    • behemot17-13 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 02.07.13, 20:54
      jeszcze raz poproszę o link, człowieku, nie daj się prosić.
      • camille_pissarro Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 02.07.13, 21:27
        Platfus nawet googla ni potrafi odpalić
        • behemot17-13 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 02.07.13, 21:38
          się spytam, potrafisz bez .... , bo jak widzę, nie potrafisz powstrzymać się od. za link dzięki. mógłbym napisać - niefortunna wypowiedź, napiszę - poniżej poziomu, nie spodziewałem się.
    • po.killer.00001 Przynajmniej pracują a nie kradną w marketach. 02.07.13, 21:21
      • samantha.1 Re: Przynajmniej pracują a nie kradną w marketach 02.07.13, 21:25
        Po futra też nie jeżdżą jak niektórzy.
      • tornson Jak byś nie pojął gimbusie, to jest wątek 03.07.13, 19:32
        potępiający tą platfusią babę wysnutą z wszelkich ludzkich odruchów, a nie zdesperowanych ludzi których neoliberalny kapitalizm wyrzucił na dno.
    • lionold Re: A czy ty wiesz dlaczego 03.07.13, 15:51
      TY nie chodzisz po podwórkach i nie grzebiesz w śmietnikach? Odpowiedz z ręką na sercu! Wiesz? Myślę, że oni też wiedzą swoje. A pani Kidawa - Błońska? Wszystkim ludziom zdarza się czasem coś powiedzieć w niestosownej porze i okolicznościach gdy należy na temat milczeć.
    • kiemlicz88 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 03.07.13, 19:10
      Babsko pojechało.
      • erte2 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 03.07.13, 19:26
        Gawiedź, jak zwykle się oburza na słowa prawdy. Za słowa prawdy Cimoszewicz przestał być premierem, za słowa prawdy motłoch do dziś poniewiera Mazowieckim. Bo motłoch nie lubi prawdy. Motłoch woli żeby mu kadzić, żeby go okłamywać, żeby go mamić wizją 3. milionów mieszkań i rowem w Mierzei Wiślanej. Motłoch wierzy że jeśli "zrepolonizujemy" banki (cokolwiek by to miało oznaczać) to bedą one motłochowi rozdawać kasę na każdym rogu ulicy. Motłoch z obłędem w oczach całował po rękach Tymińskiego, a dziś wierzy że zbawi go Kaczyński na spółkę z Rydzykim.
        A Kidawa-Błońska po prostu powiedziała prawdę. Bo istnieje pewien typ człowieka - w każdym kraju, w każdym czasie i w każdym ustroju który tak sobie pokierował życiem. Obszczymury i detergenty były w PRL-u, są u nas, w USA, Francji, Rosji i Niemczech. I wszędzie indziej - bo taki sobie wybrali model życia. Bo alkohol, bo wstręt do pracy, bo swoiście rozumiana wolność.
        Ale oczywiście motłoch orzeknie natychmiast: "Wina Tuska !!!".
        • godz-0800 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 03.07.13, 20:01
          Gawiedź, jak zwykle się oburza na słowa prawdy.

Pozwoliłem sobie jaśnie panie na przeczytanie tylko tego jednego zdania.
          Dalej nie czytam,bo nie chce mi się wypełniać tego "trudnego" testu,który funduje gazeta,dlatego powstrzymam się od komentarza.
          Bo musiałbym ci napisać prawdę.
          Kiedy czyta się takie komentarze, to scyzoryk sam się otwiera.
          • erte2 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 03.07.13, 23:51
            godz-0800
            Uderz w stół - nożyce się odezwą....
            • godz-0800 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 04.07.13, 07:10
              erte2 napisał:

> godz-0800
              > Uderz w stół - nożyce się odezwą....

Nie jesteś w stanie mnie dotknąć czymkolwiek "jaśnie paniczu".

• cillian1 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 03.07.13, 19:12
      ale jest problem, debile z polaczkowa albo są faktycznie debilami, że nie potrafią pojąć tak prostej sprawy.

Albo robią to złośliwie!
      • bardzolysapala Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 03.07.13, 19:35
        Jak na smietnik, ktory widzę z okna od 4 rano jest atak przyszłych milionerów i trwa to w ilosci do 40 w ciągu dnia to znaczy, ze PO doprowadzila znaczną ilosc ludzi do nędzy.. Szukaja po smietnikach milionowych obligacji na okaziciela zapwene.., rozkręcają biznes utylizacyjny, czy szukaja kilku kalorii do przeciagnięcia przez kolejny szczęsliwy dzień. Zapewne zaglosują na PO i Donalda Tuska i Kidawe Błońską , Sofie Loren PO z marnymi protezami zębów.
        • cillian1 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 03.07.13, 19:39
          ciężko to udowodnić, może potrafisz?

Jak nie widziałem małego debila kaczki, na śmietniku.
    • superspec Brak empatii 03.07.13, 19:28
      winien być ukarany przy urnie wyborczej.
      • cillian1 Re: Brak empatii 03.07.13, 19:40
        są różnice między zdobywcami łupów "znalezionych".
        A grzebiącymi z głodu.

Teraz nie wiem o kim jest temat.
        • superspec Re: Brak empatii 03.07.13, 19:44
          Jeżeli o mnie chodzi to wątek jest o nieempatycznej Kidawie.
          • cillian1 Re: Brak empatii 03.07.13, 19:50
            wiem, ale nie wiem o kim ona mówi.
            Ostatnio było sporo o ludziach, co żyją bo zbierają ze śmietników.
            Dobre żarcie - znaczy nie zgniłe, nie zakażone itp.

Jest jeszcze jedna opcja - jeśli "na śmietnikach da się wyżyć" przeżyć.
            To znaczy że ludziom jest dobrze - a ci co grzebią, mają mentalność związkowca, lub opozycjonisty. Co chce to wykorzystać.

Co gorsze, nikt nie porusza tematu prawnego marnowania jedzenia.
            I to faktycznie mnie irytuje, chyba bardziej niż pieprzenie debili z opozycji - o głodzie.
          • bardzolysapala Re: Brak empatii 03.07.13, 19:51
            Pogadaj z nurkami smietnikowymi o Platformie Obywatelskiej. Moze ujdziesz z zyciem
    • veglie Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 03.07.13, 19:53
      POkraka odleciała.
    • wujcio44 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 03.07.13, 20:23
      Co się tak podniecacie? Dziady niech spiepszają, że zacytuję klasyka.
    • kiemlicz88 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 03.07.13, 20:31
      To hańba, że ktoś taki jest posłem do polskiego parlamentu.
      • samantha.1 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 03.07.13, 20:33
        To standard w PO !
      • cillian1 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 03.07.13, 20:44
        równie dobrze można napisać
        to hańba, że w kraju gdzie jest 90% katoli - ktoś kradnie.

Zwłaszcza w sejmie!
        • zielonabudka14 Re: Kidawa-Błońska o ludziach spod śmietników 03.07.13, 22:50
          Oczywiście, tylko w Polsce niektórzy grzebią w śmietnikach. Tak, tak, oczywiście, wszystko to z ogromnej nędzy. W USA to dopiero bida z nędzą, bo tam takich osób pełno. Ciekawe tylko dlaczego Ci biedacy zimą śpią na działkach i gdzie popadnie, zamiast udać się do ciepłego schroniska, wykąpać się, zjeść i przespać w przyzwoitych warunkach? Wolą ryzykować zamarznięciem niż obejść się bez trunku. W lecie to już mają raj, bo pogoda sprzyja. Ja nie widzę w swojej okolicy przy śmietnikach ludzi, którym głód doskwiera, tylko zapijaczonych brudasów, wzbudzających odrazę.
          A "normalnie" wyglądająca pani, chodziła od drzwi do drzwi, prosząc o finansowe wsparcie, bo nie ma co jeść. Po czym obdarowana przez niektórych produktami żywnościowymi, zostawiła je na parterze i poszła. Widać nie była taka głodna. Ludzie naprawdę biedni mają zazwyczaj dużą dozę godności i tych na pewno nie widzi się żebrzących. Takim powinny pomagać instytucje do tego powołane.
    • lionold Re: Jakaś "baba" - czy aby nie z Radomia 04.07.13, 12:38
      rzonda by Państwo jej kupiło kamizelkę odblaskowa by była bezpieczna na ulicy bo nie każdego na to stać. Ożesz ku...! Nie mogę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka