Dodaj do ulubionych

Zwolennicy " Ziemi Obiecanej" mocno atakują ZZ.

25.07.13, 08:41
Zwolennicy " Ziemi Obiecanej" mocno atakują związki zawodowe.
Ale mogą się zdziwić.
www.youtube.com/watch?v=F-ZKKI5aCfY Ziemia Obiecana
Obserwuj wątek
    • 99venus Re: Zwolennicy " Ziemi Obiecanej" mocno atakują Z 25.07.13, 09:05
      ujawnienie apanaży związkowych bonzów jest atakiem na związek?
      • jot-es49 Ja jestem ciekaw... 25.07.13, 09:08
        Ile dostają za utylizację opon - nie możliwe aby za darmo to czynili.
        • sprintering Wiadomo, że lemingi nic za darmo nie zrobią nigdy. 25.07.13, 10:57
          Ale są tacy ludzie, którzy za darmo coś potrafią zrobić.
          • jot-es49 Nie wiem jak lemingi... 25.07.13, 11:15
            Ale ja osobiście nie zgadzam się aby z moich podatków płacić za sprzątanie po tych związkowych imprezkach!
            Niech sobie strajkują do us... zwycięstwa w swoich zakładach pracy z których biorą wynagrodzenie.
            Za swoje pieniążki - nie za moje!
            • sprintering No to się nie zgadzaj. 25.07.13, 14:06
              A kogo to obchodzi, że się nie zgadzasz?
            • zoil44elwer Re: Nie wiem jak lemingi... 25.07.13, 19:04
              Ja osobiście nie zgadzam się by za "piniondze" partyjno-państwowe kuPOwano:
              1-Garnitury i sukienki dla państwa Tusków.
              2-Wina i cygara na partyjne nieszpory.
              3-Bilety na różowe balety w klubach GO-GO dla juniorów PO.
      • zapijaczony_ryj Dla PiS_dogłowia każda niewygodna prawda jest atak 25.07.13, 09:10
        99venus napisał:

> ujawnienie apanaży związkowych bonzów jest atakiem na związek?

Dla PiS_dogłowia każda niewygodna prawda jest atakiem!
        • jot-es49 Nic się nie zmieniło! 25.07.13, 09:22
          historyk / 89.77.247.* / 2009-08-17 10:55
          + popieram - neguję 0 usuń Zgłoś do usunięcia
          Ostatnio następują z kręgów platformianych wściekłe ataki na związki dzieki którym ci obłudnicy doszli do władzy, gdyby nie Solidarność nie byłoby zmiany ustroju i taki Tusk może jak kiedyś Michnik gniłby w komunistycznym więzieniu, jezeli wogóle prowadziłby działalnosć opozycyjną.
          Dziś niezależne związki nie pasują nawet tak wspaniałemu działaczowi zwiazkowemu Wałęsie.
          Ograniczcie a wrecz zlikwidujcie wolne związki zawodowe a będziecie mieli spokojną władze jak PZPR, tego wam życze Platformo Obywatelska, wasz rząd juz pokazał zwiazkowcom co potrafi i będziemy mieli dalsze tego dowody.
          Mysle ze działacze zwiazkowi gdyż to głównie o ich zastraszenie chodzi znają doskonale te obrzydlkiwe niegodne demokracji komunistyczne metody
          • man_sapiens Re: Nic się nie zmieniło! 25.07.13, 11:02
            I za to mamy do końca świata płacić haracz różnym Dudom, Śniadkom i Guzikiewiczom?
            • sawa.com Re: Nic się nie zmieniło! 25.07.13, 11:15
              man_sapiens napisał:

> I za to mamy do końca świata płacić haracz różnym Dudom, Śniadkom i Guzikiewicz
              > om?

A nie przeszkadza ci kiedy płacisz setce wiceministrów, armii osobistych szoferów i opłacasz flotę luksusowych limuzyn dla rządu, który zapowiadał skromnośc i tanie państwo. Poslowie PO na pierwsze posiedzenie sejmu po wygranych wyborach przyjechali busem. W ten sposób inaugurowali tanie panstwo. Okazuje się, ze było to pierwszy i zarazem ostatni raz.

I żeby bylo jasne nie mam nic przeciwko weryfikacji apanazy zawodowych związkowców. Chciałabym także dowiedzieć się ile pieniędzy z budżetu dostaje Kościół Katolicki.
            • sprintering Szymborska.O Stalinie i Leninie wiele ciepłych słó 25.07.13, 12:16
              Szymborska.O Stalinie i Leninie wiele ciepłych słów napisała.
              Wiedziała komu w tyłek wtedy opłacało się wpychać.
              Ale później to już się nie opłacało.
        • sprintering A dla POwskiego motłochu nigdy. :) 25.07.13, 10:58
        • sprintering Dopisz jeszcze: w przeciwieństwie do PO. 25.07.13, 14:07
      • tornson Re: Zwolennicy " Ziemi Obiecanej" mocno atakują Z 25.07.13, 10:18
        99venus napisał:

> ujawnienie apanaży związkowych bonzów jest atakiem na związek?
        Jest początkiem nagonki na nie, na zasadzie wykorzystania typowo polskiej zawiści i najprymitywniejszego myślenia że ten co walczy z nędzą sam powinien buszować po śmietnikach i być bezdomnym.
      • sprintering Nie tylko o to chodzi. 25.07.13, 10:56
      • sprintering A w jakim celu to robią? 25.07.13, 11:33
        No POmyśl.
        • volupte Re: A w jakim celu to robią? 25.07.13, 11:40
          Cel jest prosty- płać sobie sam , a za tym pójdzie ograniczenie działaczy związkowych do ideowych aktywistów.
    • jot-es49 A ile tych ZZ jest? 25.07.13, 09:07
      Wiesz chociaż?
      Ile ZZ jest w prywatnych firmach?
      Sprawdź a sam się ZZdziwisz!
      • sprintering Mało jest. 25.07.13, 11:01
        Bo gdy tylko ktoś chce założyć związek to od razu jest zwalniany aby "Ziemię Obiecaną" utrzymać
        • jot-es49 Sprinterze! 25.07.13, 11:09
          Dla założenia związku zgodnie z przepisami potrzeba minimum 10 chętnych. To po pierwsze!
          Większość drobnych prywatnych firm nie zatrudnia nawet tylu osób.
          Tych związków zawodowych funkcjonuje ponad 6 tys a uzwiązkowienie wynosi już poniżej 10% aktywnych zawodowo.
          Kogo zatem reprezentuje pan Duda jeśli we wszystkich ZZ jest niecałe 2 mln członków?
          • sprintering Nie wiesz? Już ci mówię. 25.07.13, 14:12
            Reprezentuje 680 tysięcy związkowców z Solidarności.
            • m.c.hrabia Re: Nie wiesz? Już ci mówię. 25.07.13, 14:58
              sprintering napisał:

> Reprezentuje 680 tysięcy związkowców z Solidarności.

nawet nie 2,5% wyborców to mniej niż homoseksualistów hi.hi,hi.....
              • sprintering Ale to siedem razy więcej niż polska armia ma. 25.07.13, 16:44
                Jak się 500 tysięcy ludzi zjedzie do Warszawy to lemingi się POsrają.
    • m.c.hrabia Re: Zwolennicy " Ziemi Obiecanej" mocno atakują Z 25.07.13, 09:31
      m.natemat.pl/099480581d02bd0192c599116083c254,641,0,0,0.jpg
      • sprintering Dusza parobka zawsze będzie przeciw związkom zawod 25.07.13, 11:06
        Dusze parobka, zawsze będzie przeciw związkom zawodowym.
        Oni raczej stawiają na obciąganie pracodawcom i w tej dziedzinie w wyścigu szczurów biorą udział.
        • m.c.hrabia Re: Dusza parobka zawsze będzie przeciw związkom 25.07.13, 11:24

Związki zawodowe to patologia!

Nic tak nie niszczy rozwijającej się gospodarki jak związki zawodowe. Metody ich działania degenerują społeczeństwo i zwiększają liczbę bezrobotnych. To patologia, z którą trzeba zakończyć.

grzegorzjakubowski.natemat.pl/69545,zwiazki-zawodowe-to-patologia
          • sprintering No! Bardzo zniszczyły gospodarki Niemiec, Francji 25.07.13, 11:40
            No! Bardzo zniszczyły gospodarki Niemiec, Francji, Anglii, USA, Kanady, Szwecji, Belgii, Holandii.
            Szwajcarii, Polski itd. itd.
            Niszczyły i niszczyły. Przez sto lat niszczyły.
            A jak Solidarność zniszczyła.
            Przez Solidarność to nie jesteśmy dzisiaj przodującym obok KRLD gospodarką Świata.
    • man_sapiens Re: Zwolennicy " Ziemi Obiecanej" mocno atakują Z 25.07.13, 12:05
      Jestem zwolennikiem "Ziemi Obiecanej" - to rzeczywiście świetny film.
      Każdy pracodawca (za wyjątkiem chorych psychicznie) wie, ze najcenniejszym kapitałem jego firmy są dobrzy pracownicy i dba o nich - inaczej jego firma nie przetrzyma długo konkurencji.
      Ale takich pracowników i niewydajnych pracodawca ma obowiązek pozbyć się natychmiast. Nie dlatego, że okrada on właściciela - bo nawet jeżeli to właścicielowi nie przeszkadza, to złodziej czy leń okrada swoich kolegów, pracujących uczciwie. Pieniądze w firmie nie biorą się z banku, tylko z inwestycji majątku właściciela iz pracy ludzi. Jeżeli ktoś kradnie, to okrada równo właściciela i koelgów.
      • sprintering No! Masz rację!!!! 25.07.13, 12:13
        Widziałem na tym filmie jak oni bardzo, bardzo dbali o interesy swoich pracowników.
        Widziałem to na własne oczy.
        • man_sapiens Re: No! Masz rację!!!! 25.07.13, 21:47
          Uważasz, że to zły film?
    • m.c.hrabia Re: Ziemia Obiecana dla kiboli z ZZ 25.07.13, 16:31
      Kolej płaci co roku 25 mln złotych na utrzymanie związków zawodowych. A te protestują, blokując tory - donosi "Dziennik Gazeta Prawna". Jak informuje gazeta, w spółkach PKP jest 189 etatowych związkowców. Tych osób nie wolno zwolnić, mimo że nie mają obowiązku świadczenia dla niej pracy.

to całkiem całkiem zakładzik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka