sprintering 25.07.13, 08:41 Zwolennicy " Ziemi Obiecanej" mocno atakują związki zawodowe. Ale mogą się zdziwić. www.youtube.com/watch?v=F-ZKKI5aCfY Ziemia Obiecana Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
99venus Re: Zwolennicy " Ziemi Obiecanej" mocno atakują Z 25.07.13, 09:05 ujawnienie apanaży związkowych bonzów jest atakiem na związek? Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 Ja jestem ciekaw... 25.07.13, 09:08 Ile dostają za utylizację opon - nie możliwe aby za darmo to czynili. Odpowiedz Link Zgłoś
sprintering Wiadomo, że lemingi nic za darmo nie zrobią nigdy. 25.07.13, 10:57 Ale są tacy ludzie, którzy za darmo coś potrafią zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 Nie wiem jak lemingi... 25.07.13, 11:15 Ale ja osobiście nie zgadzam się aby z moich podatków płacić za sprzątanie po tych związkowych imprezkach! Niech sobie strajkują do us... zwycięstwa w swoich zakładach pracy z których biorą wynagrodzenie. Za swoje pieniążki - nie za moje! Odpowiedz Link Zgłoś
sprintering No to się nie zgadzaj. 25.07.13, 14:06 A kogo to obchodzi, że się nie zgadzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Nie wiem jak lemingi... 25.07.13, 19:04 Ja osobiście nie zgadzam się by za "piniondze" partyjno-państwowe kuPOwano: 1-Garnitury i sukienki dla państwa Tusków. 2-Wina i cygara na partyjne nieszpory. 3-Bilety na różowe balety w klubach GO-GO dla juniorów PO. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Dla PiS_dogłowia każda niewygodna prawda jest atak 25.07.13, 09:10 99venus napisał: > ujawnienie apanaży związkowych bonzów jest atakiem na związek? Dla PiS_dogłowia każda niewygodna prawda jest atakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 Nic się nie zmieniło! 25.07.13, 09:22 historyk / 89.77.247.* / 2009-08-17 10:55 + popieram - neguję 0 usuń Zgłoś do usunięcia Ostatnio następują z kręgów platformianych wściekłe ataki na związki dzieki którym ci obłudnicy doszli do władzy, gdyby nie Solidarność nie byłoby zmiany ustroju i taki Tusk może jak kiedyś Michnik gniłby w komunistycznym więzieniu, jezeli wogóle prowadziłby działalnosć opozycyjną. Dziś niezależne związki nie pasują nawet tak wspaniałemu działaczowi zwiazkowemu Wałęsie. Ograniczcie a wrecz zlikwidujcie wolne związki zawodowe a będziecie mieli spokojną władze jak PZPR, tego wam życze Platformo Obywatelska, wasz rząd juz pokazał zwiazkowcom co potrafi i będziemy mieli dalsze tego dowody. Mysle ze działacze zwiazkowi gdyż to głównie o ich zastraszenie chodzi znają doskonale te obrzydlkiwe niegodne demokracji komunistyczne metody Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Nic się nie zmieniło! 25.07.13, 11:02 I za to mamy do końca świata płacić haracz różnym Dudom, Śniadkom i Guzikiewiczom? Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Nic się nie zmieniło! 25.07.13, 11:15 man_sapiens napisał: > I za to mamy do końca świata płacić haracz różnym Dudom, Śniadkom i Guzikiewicz > om? A nie przeszkadza ci kiedy płacisz setce wiceministrów, armii osobistych szoferów i opłacasz flotę luksusowych limuzyn dla rządu, który zapowiadał skromnośc i tanie państwo. Poslowie PO na pierwsze posiedzenie sejmu po wygranych wyborach przyjechali busem. W ten sposób inaugurowali tanie panstwo. Okazuje się, ze było to pierwszy i zarazem ostatni raz. I żeby bylo jasne nie mam nic przeciwko weryfikacji apanazy zawodowych związkowców. Chciałabym także dowiedzieć się ile pieniędzy z budżetu dostaje Kościół Katolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
sprintering Szymborska.O Stalinie i Leninie wiele ciepłych słó 25.07.13, 12:16 Szymborska.O Stalinie i Leninie wiele ciepłych słów napisała. Wiedziała komu w tyłek wtedy opłacało się wpychać. Ale później to już się nie opłacało. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Zwolennicy " Ziemi Obiecanej" mocno atakują Z 25.07.13, 10:18 99venus napisał: > ujawnienie apanaży związkowych bonzów jest atakiem na związek? Jest początkiem nagonki na nie, na zasadzie wykorzystania typowo polskiej zawiści i najprymitywniejszego myślenia że ten co walczy z nędzą sam powinien buszować po śmietnikach i być bezdomnym. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: A w jakim celu to robią? 25.07.13, 11:40 Cel jest prosty- płać sobie sam , a za tym pójdzie ograniczenie działaczy związkowych do ideowych aktywistów. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 A ile tych ZZ jest? 25.07.13, 09:07 Wiesz chociaż? Ile ZZ jest w prywatnych firmach? Sprawdź a sam się ZZdziwisz! Odpowiedz Link Zgłoś
sprintering Mało jest. 25.07.13, 11:01 Bo gdy tylko ktoś chce założyć związek to od razu jest zwalniany aby "Ziemię Obiecaną" utrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 Sprinterze! 25.07.13, 11:09 Dla założenia związku zgodnie z przepisami potrzeba minimum 10 chętnych. To po pierwsze! Większość drobnych prywatnych firm nie zatrudnia nawet tylu osób. Tych związków zawodowych funkcjonuje ponad 6 tys a uzwiązkowienie wynosi już poniżej 10% aktywnych zawodowo. Kogo zatem reprezentuje pan Duda jeśli we wszystkich ZZ jest niecałe 2 mln członków? Odpowiedz Link Zgłoś
sprintering Nie wiesz? Już ci mówię. 25.07.13, 14:12 Reprezentuje 680 tysięcy związkowców z Solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Nie wiesz? Już ci mówię. 25.07.13, 14:58 sprintering napisał: > Reprezentuje 680 tysięcy związkowców z Solidarności. nawet nie 2,5% wyborców to mniej niż homoseksualistów hi.hi,hi..... Odpowiedz Link Zgłoś
sprintering Ale to siedem razy więcej niż polska armia ma. 25.07.13, 16:44 Jak się 500 tysięcy ludzi zjedzie do Warszawy to lemingi się POsrają. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Zwolennicy " Ziemi Obiecanej" mocno atakują Z 25.07.13, 09:31 m.natemat.pl/099480581d02bd0192c599116083c254,641,0,0,0.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sprintering Dusza parobka zawsze będzie przeciw związkom zawod 25.07.13, 11:06 Dusze parobka, zawsze będzie przeciw związkom zawodowym. Oni raczej stawiają na obciąganie pracodawcom i w tej dziedzinie w wyścigu szczurów biorą udział. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Dusza parobka zawsze będzie przeciw związkom 25.07.13, 11:24 Związki zawodowe to patologia! Nic tak nie niszczy rozwijającej się gospodarki jak związki zawodowe. Metody ich działania degenerują społeczeństwo i zwiększają liczbę bezrobotnych. To patologia, z którą trzeba zakończyć. grzegorzjakubowski.natemat.pl/69545,zwiazki-zawodowe-to-patologia Odpowiedz Link Zgłoś
sprintering No! Bardzo zniszczyły gospodarki Niemiec, Francji 25.07.13, 11:40 No! Bardzo zniszczyły gospodarki Niemiec, Francji, Anglii, USA, Kanady, Szwecji, Belgii, Holandii. Szwajcarii, Polski itd. itd. Niszczyły i niszczyły. Przez sto lat niszczyły. A jak Solidarność zniszczyła. Przez Solidarność to nie jesteśmy dzisiaj przodującym obok KRLD gospodarką Świata. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Zwolennicy " Ziemi Obiecanej" mocno atakują Z 25.07.13, 12:05 Jestem zwolennikiem "Ziemi Obiecanej" - to rzeczywiście świetny film. Każdy pracodawca (za wyjątkiem chorych psychicznie) wie, ze najcenniejszym kapitałem jego firmy są dobrzy pracownicy i dba o nich - inaczej jego firma nie przetrzyma długo konkurencji. Ale takich pracowników i niewydajnych pracodawca ma obowiązek pozbyć się natychmiast. Nie dlatego, że okrada on właściciela - bo nawet jeżeli to właścicielowi nie przeszkadza, to złodziej czy leń okrada swoich kolegów, pracujących uczciwie. Pieniądze w firmie nie biorą się z banku, tylko z inwestycji majątku właściciela iz pracy ludzi. Jeżeli ktoś kradnie, to okrada równo właściciela i koelgów. Odpowiedz Link Zgłoś
sprintering No! Masz rację!!!! 25.07.13, 12:13 Widziałem na tym filmie jak oni bardzo, bardzo dbali o interesy swoich pracowników. Widziałem to na własne oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Ziemia Obiecana dla kiboli z ZZ 25.07.13, 16:31 Kolej płaci co roku 25 mln złotych na utrzymanie związków zawodowych. A te protestują, blokując tory - donosi "Dziennik Gazeta Prawna". Jak informuje gazeta, w spółkach PKP jest 189 etatowych związkowców. Tych osób nie wolno zwolnić, mimo że nie mają obowiązku świadczenia dla niej pracy. to całkiem całkiem zakładzik Odpowiedz Link Zgłoś