z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j
02.08.13, 11:23
największymi problemami jakimi się pasjonują Polacy jest zegarek Nowaka,garnitur Tuska, czy kiecka premierowej.
No, ale od wczoraj Polacy mają nowy temat, czy buczące na cmentarzach bydło to prawdziwe bydło, czy tylko motłoch?
Ja osobiście uważam, ze do zbydlęciały motłoch!
Poza tymi pierdołami, to Polska i Polacy mają się dobrze i nic, albo niewiele im do szczęścia brakuje.
No moze niektórzy by chcieli zamienić swoje 40 calowe telewizory na większe, ale niestety te są w tak doskonałym stanie, ze wyrzucić szkoda, a kupić używanego juz nikt nie kupi, bo raczej woli wziąć na raty bez odsetek i z gwarancją. I jeszcze na dodatek te telewizory tanieją z dna na dzień , a polskie śmietniki na wzór niemieckich sprzed kilku lat są pełne tego kineskopowego badziewia.
Niedługo bańkowe telewizory będą mieli tylko mohery ojca Rydzyka, który im wciśnie za kilkakrotnie wyzszą cenę niż rynkowa dekodery cyfrowe.
Samochody też się raczej nie psują i chciałoby się nowy, ale tego tez wyrzucić szkoda.
a uzywane są czasem tańsze od rowerów, choć jeszcze w pełni sprawne i na pewno w lepszym stanie niż czteroletni Fiat 125 (miałem trzy to wiem jak szybko leciały progi, podszybie , czy panewki).
Pozostaje tylko z rozpaczy iść do sklepu kupić flaszkę , jakąś wykwintną zakąskę ( z tym tez będzie problem, bo wybór taki, a ponieważ w dopie się z dobrobytu przewraca, to wybór moze być trudny) i się uchlać!
A potem popłakać w jakim to dziadowskim kraju żyjemy!