Dodaj do ulubionych

Thatcher, Reagan i Adenauer - idole PiSiactwa!

30.08.13, 10:45
Partia która chce się zwać prospołeczną odwołuje się do tej wiedźmy Thatcher która niszczyła związki zawodowe i miejsca pracy w UK, a miliony ludzi doprowadziła do nędzy by dobrze zrobić bogatym xujom w City. Partia która mówi że zwalcza neoliberalizm gospodarczy odwołuje się do bandyty Reagana który ten bandycki niszczący świat system neoliberalny wprowadził. No i partia która wyciera sobie mordę patriotyzmem odwołuje się do kryptofaszysty Adenauera który do końca życia negował polskie granice na Odrze i Nysie.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14518573,Hofman__Ziobro_moze_wrocic_do_PiS__Pod_warunkiem_.html#BoxSlotII3img
Obserwuj wątek
    • bozon.higgsa Re: Thatcher, Reagan i Adenauer - idole PiSiactwa 30.08.13, 10:54
      No i partia która wyciera sobie mordę patriotyzmem odwołuje się do kryptofaszysty Adenauera który do końca życia negował polskie granice na Odrze i Nysie.

Adenauer był przeciwnikiem nazizmu..
      Po przejęciu władzy przez nazistów w 1933 skończyła się jego kariera polityczna. Musiał się nawet obawiać o życie swoje i żony. 6 lutego przeciwstawił się jako prezydent Rady Stanu centralizacji politycznej i tym samym rozwiązaniu parlamentu krajowego Prus. 19 listopada odmówił przyjęcia przybywającego z mową wyborczą z Berlina do Kolonii kanclerza III Rzeszy, Adolfa Hitlera, i nakazał zdjąć z mostu Deutza wywieszone tam sztandary ze swastykami. W wyniku wyborów komunalnych 12 marca i z powodu braku „politycznej wiarygodności” stracił swój urząd nadburmistrza, a wkrótce także stanowisko prezydenta Rady Stanu. Zarzucano mu publicznie wykroczenia służbowe. Jego dom został zarekwirowany, a jego życie było w niebezpieczeństwie. Na faszystowskich afiszach wyborczych wypisywano hasło: „Adenauera pod ścianę!”.
      pl.wikipedia.org/wiki/Konrad_Adenauer
      • tornson Dlatego napisałem kryptofaszysta, a nie faszysta. 30.08.13, 11:50
        Widział Niemcy w przedwojennych granicach negując powojenne ustalenia. Tuż po IIWŚ wobec Polski, największej jako państwa ofiary IIWŚ zachowywał się wyjątkowo podle i bezczelnie. Do tego w jego administracji aż roiło się od faszystów. A wielu prominentów NSDAP musiał eliminować RAF czy Mossad, bo w RFN mało że ich nie osądzono, to jeszcze zajmowali eksponowane stanowiska.
        • bozon.higgsa Re: Dlatego napisałem kryptofaszysta, a nie faszy 30.08.13, 11:59
          tornson napisał:

> Widział Niemcy w przedwojennych granicach negując powojenne ustalenia. Tuż po I
          > IWŚ wobec Polski, największej jako państwa ofiary IIWŚ zachowywał się wyjątkowo
          > podle i bezczelnie. Do tego w jego administracji aż roiło się od faszystów. A
          > wielu prominentów NSDAP musiał eliminować RAF czy Mossad, bo w RFN mało że ich
          > nie osądzono, to jeszcze zajmowali eksponowane stanowiska.

Tak...zachował się wyjątkowo podle i bezczelnie kiedy włączono ziemie niemieckie w granice państwa polskiego jako rekompensatę za zrabowane przez zbója Stalina ziemie na wschodzie.
          • tornson Re: Dlatego napisałem kryptofaszysta, a nie faszy 30.08.13, 12:07
            bozon.higgsa napisał(a):

> Tak...zachował się wyjątkowo podle i bezczelnie kiedy włączono ziemie niemiecki
            > e w granice państwa polskiego jako rekompensatę za zrabowane przez zbója Stalin
            > a ziemie na wschodzie.
            I jako rekompensatę za zbrodnie niemieckich faszystów na Słowianach. A to i tak za mało, powinno się jeszcze wysiedlić Niemców z Bawarii (kolebka faszyzmu) i tam ustanowić Państwo Izrael, a nie na ziemiach bogu ducha winnych Palestyńczyków. Wtedy możnaby mówić o pełnej sprawiedliwości dziejowej. Zresztą były projekty nawet takie aby wogóle wymazać Niemcy z mapy świata. Więc ten gnój powinien był zamknać mordę i pokornie przyjąć łaskę jaką było pozwolenie Niemcom na trwanie dalej, mimo tego że to oni wywołali wojnę totalna na biologiczne wyniszczenie i ją przegrali.
    • alistair-p Re: Thatcher, Reagan i Adenauer - idole PiSiactwa 30.08.13, 10:56
      Jeżeli potrzebujesz pomocy to nie licz na FK.Może telefon zaufania jakiś?
    • humbak Re: Thatcher, Reagan i Adenauer - idole PiSiactwa 30.08.13, 11:55
      Z przykrością informuję Cię ze wysoko ich ceni całkiem sporo ludzi w Polsce i na świecie.
      • tornson Re: Thatcher, Reagan i Adenauer - idole PiSiactwa 30.08.13, 12:08
        humbak napisał:

> Z przykrością informuję Cię ze wysoko ich ceni całkiem sporo ludzi w Polsce i n
        > a świecie.
        W Polsce tak, bo ludzie mają mózgi sprane i nie wiedzą co to za degeneraci. Na świecie już na szczęście dużo mniej.
        • humbak Re: Thatcher, Reagan i Adenauer - idole PiSiactwa 30.08.13, 12:15
          Na świecie? Większość ludzi na świecie pewnie nie kojarzy Adenaura, Tatcher i Reagana. W tej kolejnosci właśnie.
        • volupte Re: Thatcher, Reagan i Adenauer - idole PiSiactwa 30.08.13, 12:43
          I noszą koszulki z Che :-)
          • tornson Re: Thatcher, Reagan i Adenauer - idole PiSiactwa 30.08.13, 13:34
            volupte napisał:

> I noszą koszulki z Che :-)
            No właśnie, cały cywilizowany świat ma Che za bohatera, z Latynosami na czele. Nawet w USA większość go podziwia.
            www.filmweb.pl/film/Che+-+Rewolucja-2008-396242
            • humbak Re: Thatcher, Reagan i Adenauer - idole PiSiactwa 30.08.13, 13:39
              Sądząc po komentarzach Soderberga, związanych z problemi z wydaniem, niekoniecznie masz rację.
    • bogucjusz Podajcie swoich, towarzyszu. Pośmiejemy się. n/t 30.08.13, 11:58
      • hummer Re: Podajcie swoich, towarzyszu. Pośmiejemy się. 30.08.13, 12:02
        bogucjusz napisał:

Moim typem jest Jezus Chrystus.
        A teraz się śmiej :)
        • humbak Re: Podajcie swoich, towarzyszu. Pośmiejemy się. 30.08.13, 12:06
          Problem w tym że odpowiedzieć ma Tomson, nie Ty.
          • hummer Re: Podajcie swoich, towarzyszu. Pośmiejemy się. 30.08.13, 12:07
            humbak napisał:

> Problem w tym że odpowiedzieć ma Tomson, nie Ty.

Ale ja też jestem komuchem i zawsze mnie fascynował Jezus Chrystus.
            • hummer Re: Podajcie swoich, towarzyszu. Pośmiejemy się. 30.08.13, 12:09
              hummer napisał:

> humbak napisał:
              >
              > > Problem w tym że odpowiedzieć ma Tomson, nie Ty.
              >
              > Ale ja też jestem komuchem i zawsze mnie fascynował Jezus Chrystus.

O ile to prawda, co o nim piszą w Biblii.
            • humbak Re: Podajcie swoich, towarzyszu. Pośmiejemy się. 30.08.13, 12:15
              Może i jesteś. Nie zmienia to jednak że z tego co wiem, nie jesteś użytkownikiem nicka Tomson.
              • hummer Re: Podajcie swoich, towarzyszu. Pośmiejemy się. 30.08.13, 12:23
                humbak napisał:

> Może i jesteś. Nie zmienia to jednak że z tego co wiem, nie jesteś użytkownikie
                > m nicka Tomson.

Uważasz towarzysz z tożsamym z Tomson?
          • tornson Re: Podajcie swoich, towarzyszu. Pośmiejemy się. 30.08.13, 12:12
            humbak napisał:

> Problem w tym że odpowiedzieć ma Tomson, nie Ty.
            Uniwersalne autorytety od wszystkiego są tylko dla kukiełek niepotrafiących myśleć samodzielnie. Dla mnie poszczególne osoby mogą być autorytetami w jakiejś dziedzinie, ale nikt nie jest dla mnie autorytetem jako całość. No może jedynie rodzice.
            • humbak Re: Podajcie swoich, towarzyszu. Pośmiejemy się. 30.08.13, 12:17
              Jestem "zbulwersowany" faktem że się w czymś z Tobą zgadzam.
        • tornson Re: Podajcie swoich, towarzyszu. Pośmiejemy się. 30.08.13, 12:09
          hummer napisał:

> bogucjusz napisał:
          >
          > Moim typem jest Jezus Chrystus.
          > A teraz się śmiej :)
          Spoko gostek i smutne że ci którzy drą mordę jako niby-jego wyznawcy są tak daleko od ideałów które on głosił.
        • bogucjusz Re: Podajcie swoich, towarzyszu. Pośmiejemy się. 30.08.13, 12:19
          hummer napisał:

>
          > Moim typem jest Jezus Chrystus.
          > A teraz się śmiej :)
          >
          Zostawiłeś wszystko i poszedłeś za Nim?

---
          "Ląduj, dziadu!"
          • hummer Re: Podajcie swoich, towarzyszu. Pośmiejemy się. 30.08.13, 12:26
            bogucjusz napisał:

> hummer napisał:
            >
            >
            > >
            > > Moim typem jest Jezus Chrystus.
            > > A teraz się śmiej :)
            > >
            > Zostawiłeś wszystko i poszedłeś za Nim?

To już nie Chrystus, a tzw. Tradycja.
            Całkiem jak w Misiu.

Chrystus to był wesoły i łebski gość. Zwracał uwagę na ducha, a nie majątek.
            • bogucjusz Re: Podajcie swoich, towarzyszu. Pośmiejemy się. 30.08.13, 12:30
              hummer napisał:

>
              > Chrystus to był wesoły i łebski gość. Zwracał uwagę na ducha, a nie majątek.
              >
              Łebski Kościół, powołując się na jego nauki, robi dokładnie odwrotnie :-)

---
              "Ląduj, dziadu!"
              • hummer Ilu kapłanów chodzi boso? 30.08.13, 12:35
                bogucjusz napisał:

> hummer napisał:
                >
                > >
                > > Chrystus to był wesoły i łebski gość. Zwracał uwagę na ducha, a nie mająt
                > ek.
                > >
                > Łebski Kościół, powołując się na jego nauki, robi dokładnie odwrotnie :-)

Tak nawiązując do nauki Chrystusa.
    • volupte Re: Thatcher, Reagan i Adenauer - idole PiSiactwa 30.08.13, 12:38
      Nie pisdactwa , bo to barziej liberałowie a nie narodowi socjalisci.
      • tornson Re: Thatcher, Reagan i Adenauer - idole PiSiactwa 30.08.13, 13:35
        volupte napisał:

> Nie pisdactwa , bo to barziej liberałowie a nie narodowi socjalisci.
        Narodowy socjalizm to oksymoron, nic więcej. Równie dobrze można powiedzieć narodowy internacjonalizm.
        • hummer Re: Thatcher, Reagan i Adenauer - idole PiSiactwa 30.08.13, 13:58
          tornson napisał:

> volupte napisał:
          >
          > > Nie pisdactwa , bo to barziej liberałowie a nie narodowi socjalisci.
          > Narodowy socjalizm to oksymoron, nic więcej. Równie dobrze można powiedzieć nar
          > odowy internacjonalizm.

Albo narodowi liberałowie :)
          Ci akurat rządzą w SZA.
          • humbak Re: Thatcher, Reagan i Adenauer - idole PiSiactwa 30.08.13, 14:01
            Kogo masz na myśli?
            • hummer Re: Thatcher, Reagan i Adenauer - idole PiSiactwa 30.08.13, 14:41
              humbak napisał:

> Kogo masz na myśli?

Światowego Żandarma.
              • humbak Re: Thatcher, Reagan i Adenauer - idole PiSiactwa 30.08.13, 14:42
                O ile mnie pamięć nie zawodzi, to określenie nie odnosiło się do osoby.
                • hummer Re: Thatcher, Reagan i Adenauer - idole PiSiactwa 30.08.13, 16:09
                  humbak napisał:

> O ile mnie pamięć nie zawodzi, to określenie nie odnosiło się do osoby.

To demokratyczny Światowy Żandarm. Każdy może zostać jego prezydentem, do dwóch kadencji, o ile się urodził w stosownym miejscu. W przeciwnym wypadku może zostać co najwyżej gubernatorem bankrutującego stanu.
        • volupte Re: Thatcher, Reagan i Adenauer - idole PiSiactwa 30.08.13, 14:41
          Nierawda. To rewers tego twojego.
    • platfusy.do.paki Zawsze lepsi niż Pol Pot, Stalin i Mao :) 30.08.13, 16:42
      postimg.org/image/taz4v96lv/
      • tornson Pol Pot to kupel Reagana,któremu ten dupę uratował 30.08.13, 16:45
        gdy komunistyczny Wietnam obalił jego reżim w Kambodży. W sumie to Reagan wspierał najgorsze ścierwa powojennego świata (Pinochet, Pop Pot, rasistowski reżim w RPA, juntę pułkowników w Argentynie).
        • bozon.higgsa Re: Pol Pot to kupel Reagana,któremu ten dupę ura 30.08.13, 16:49
          tornson napisał:

> gdy komunistyczny Wietnam obalił jego reżim w Kambodży. W sumie to Reagan wspi
          > erał najgorsze ścierwa powojennego świata (Pinochet, Pop Pot, rasistowski reżim
          > w RPA, juntę pułkowników w Argentynie).

Mylisz się tornson, najgorsze ścierwa to nie był Pinochet.
          Stalin,Bierut,Rakoczy,Chruszczow,Mao,Pol PoT, to prawdziwi mordercy i ścierwa.
          Wybacz,że nie wszystkich wymieniłem.
          • tornson Re: Pol Pot to kupel Reagana,któremu ten dupę ura 30.08.13, 18:30
            bozon.higgsa napisał(a):

> Mylisz się tornson, najgorsze ścierwa to nie był Pinochet.
            > Stalin,Bierut,Rakoczy,Chruszczow,Mao,Pol PoT, to prawdziwi mordercy i ścierwa.
            > Wybacz,że nie wszystkich wymieniłem.
            Chruszczow?? Nie ośmieszaj się! A Stalin najgorsze zbrodnie popełniał przed wojną, Pinochet, Pol-Pot i jeszcze Suharto to najwięksi zbrodniarze po IIWŚ, wszyscy przyjaciele USA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka