anwad 31.08.13, 12:02 ULTRAS ZYLETA - GOD SAVE THE FANATICS (BOZE CHRON FANATYKOW) Mają w sobie to coś?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 12:09 Nooooo,to samo mieli Niemcy w latach 30-tych Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 12:16 Zalecam mniej "GW" i TVN:) Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 12:20 to betka w porownaniu z twoimi"narkotykami" z centrala w Toruniu Odpowiedz Link Zgłoś
zayka Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 12:19 anwad napisała: > > Mają w sobie to coś?:) no właśnie, zmarszczek na czole im brak :) Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 12:28 Kibice Legii: Sen o Warszawie Jedność, wspólnota, skupienie nie tylko na sobie... To chyba dobry początek?:) Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 12:32 Jak na Woodstocku. Tylko Woodstock ma jeszcze dobudówkę w styczniu z modernizowaniem szpitali. Dodatkowe zajecia tych panow to bicie ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
zayka Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 12:44 to jest dobre a dobra nie trzeba ubierać... trzeba bronić i popierać :) Odpowiedz Link Zgłoś
7o7o7 Re: Zalążki nowej Solidarności? 01.09.13, 21:33 Widać łapska purpurowych buraków w wychowaniu moherowych duraków. Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: "zmarszczek na czole im brak" !!!!!!!!!! Masz 31.08.13, 12:31 rację zayobka - A w szczególności pod czołem - na korze mózgowej. Odpowiedz Link Zgłoś
zayka Re: "zmarszczek na czole im brak" !!!!!!!!!! Masz 31.08.13, 13:21 lionold napisał: > rację zayobka - A w szczególności pod czołem - na korze mózgowej. ślepcze , dobrze że nie widziałeś się na butelce denaturatu ale sprzedam ci pomysła, zwróć się do producenta o wypukły widoczek jeżeli masz za grosz jeszcze wyobraźni to dane ci będzie "dostrzec" siebie Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: Zaiste 31.08.13, 14:40 jesteś ZAJOBKA zayebista! Nie widziałem się na butelce denaturatu bo tego produktu nie używam w przeciwieństwie do ciebie. Wiem, że to istna małmazja dla ciebie sądząc po tych piramidalnych bzdurach, które tu wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 12:21 W korei też takie stadionowe widowiska robi kim! Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 12:26 Dramat kibola jest taki, ze nie wie na jaką moralność postawić. Na moralność panów rycerzy, czy niewolników - zaświatowych chrześcijan umęczonych. Tak to jest jak chciałoby się być panem a predyspozycje skazują na bycie chamem. Pozostaje zolnierka wykleta czyli krojenie lewackich hipisterow z jablek Odpowiedz Link Zgłoś
zayka Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 12:38 oni już wybrali swoją drogę są wolni są Polakami takimi jak chcą czy chcesz ich zawrócić ? czym, co ? kibucu ? Oni są MILION a ciebie nie stać ślad ich zliczyć ani wzroku podnieść Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 12:43 A po co miałbym zawracać? Od tego jest kibol, żeby był kibolem. Ale doprawdy nie wiem czemu ze zwyklej dzialalnosci fizjologicznej zbierajacych sie samcow jak szympansow w grupe zeby walic kamieniami w innych samcow, robić wzniosla dzialalnosc Odpowiedz Link Zgłoś
zayka Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 12:46 ptelma napisał: > A po co miałbym zawracać? Od tego jest kibol, żeby był kibolem. Ale doprawdy ni > e wiem czemu ze zwyklej dzialalnosci fizjologicznej zbierajacych sie samcow jak > szympansow w grupe zeby walic kamieniami w innych samcow, robić wzniosla dzial > alnosc widac że nie masz jaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 12:50 a oni jak jęczą jak ich tusek gnębi mają? Myślisz, że mają jak dostają w dupę w pracy, albo na bezrobociu i później muszą się spotkać z takimi jak oni zeby poczuć ze coś jednak znacza jako czesc flagi? Odpowiedz Link Zgłoś
zayka Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 13:26 ptelma napisał: > a oni jak jęczą jak ich tusek gnębi mają? Myślisz, że mają jak dostają w dupę w > pracy, albo na bezrobociu i później muszą się spotkać z takimi jak oni zeby po > czuć ze coś jednak znacza jako czesc flagi? ty to idź do kurnika jaja oglądać Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 13:28 wiesz to z własnego doświadczenia pani zayko zapewne Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Co Ty wiesz o kibicach? 31.08.13, 12:54 A co mam wiedzieć? Grupy chuligańskie znalazły sobie alibii. Mogę być agresywny bo robię to za flagą. Mogę bić ludzi na plaży w 15 na jednego bo takie mam jaja, bo jestem patriotą. Skryć się za flagą to nie jest bohaterstwo. Z prądem płynie każde g... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Co Ty wiesz o kibicach? 31.08.13, 12:56 Tobie też zalecam mniej "GW" i TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Co Ty wiesz o kibicach? 31.08.13, 13:10 Tylko, że ja tego nie mam wcale. Raczej ty wyłącz Trwam. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Co Ty wiesz o kibicach? 31.08.13, 13:11 To nie wchodź na to forum, jeśli jesteś za słaby psychicznie w zetknięciu z panującą głupotą i się ona Ci udziela. Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Co Ty wiesz o kibicach? 31.08.13, 13:22 obserwacja forum wskazuje jednak, że to nie ja najszybciej tu pękam :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Co Ty wiesz o kibicach? 31.08.13, 13:28 chyba nowy z ciebie tutaj bo nie wiesz ze dyskusja z andzia to jak to: humor.pl/demotywatory/123637-klotnia_z_idiota_jest_jak_gra_w_szachy_z_golebiem_ Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Co Ty wiesz o kibicach? 31.08.13, 13:31 ależ wiem, ale jestem jak internetowy lek przeczyszczający. przyśpieszam proces Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 14:16 Tutaj nie KiM, Nie Kaczor i nie Tusk to robi. To Ruch Społeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 14:23 Tak, to niezależny ruch społeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 14:38 Nie, to po prostu imprezka rozrywkowa. Mecz. Są też koncerty rockowe. Co kto lubi. Fakt krzyczenia swojego niezadowolenia z władzy nic nie zmienia. Zaryzykuje tezę, że po to są mecze. Zeby ludzie mogli się wykrzyczeć w towarzystwie kompanów. CHociaż jest problem, bo znaleźli alibii dla działalności bandyckiej. Tym alibii jest rzekomy patriotyzm. Nie polegający na tym, że jak Owsiak zmodernizuje szpitale, tylko na krzyczeniu Chwala bohaterom. Kult totemów. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 14:55 Pleciesz - o jakiej działalności bandyckiej mówisz? Jakichś grup pseudokibiców? Przecież one nie znikną. Bo chuligani jak byli tak będą. Ale taka ocena nie dotyczy przecież dużej części kibiców, zwłaszcza tych zaangażowanych w akcje patriotyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 15:14 Mówię o tym, że po marszu w sprawie zalegalizowania konopii aresztują kilkadziesiąt osób. A w po awanturach kibolskich kilka. Nikt nie rusza kibolstwa bo się o kryli flagą i nie można ich pałować tak jak to zrobili w innych krajach i jest spokój. Nie rusza się kiboli w pociagach, pasazerowie musza uciekac. No i do tego czysta mafijna działalność jak handel narkotykami i takie tam. Ja tu akurat nie obwiniam kibiców bo oni po prostu tacy są, tylko wladze, które im pozwalają na dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 15:31 No i widzisz, jak przesadzasz? Tylko dlatego, że to środowisko nie jest Ci dobrze znane. Już Ci napisałam, że nadmiernie uogólniasz. Próbujesz całą grupę oceniać na podstawie niektórych grup (pseudokibiców). To nie jest mądre, prawda? Ja często wracam autobusem z kibicami Legii (przypadkiem oczywiście, bo sama na mecze nie chodzę). I o ile kiedyś, znając tylko opinie takie jak Twoja, czyli nieobiektywne, nigdy do autobusu z kibicami nie wsiadałam, dzisiaj prawie zawsze (oczywiście po wcześniejszym przeanalizowaniu sytuacji:) wsiadam. I wiem już, że nie taki diabeł straszny:) Przestałam się bać po tym, jak okazało się, że niektóre moje koleżanki z pracy są kibickami, często chodzą na mecze, i jakoś nigdy nic im się nie stało. Nie można oceniać kibiców na podstawie zachowań pseudokibiców (którzy zawsze się znajdą). Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 15:36 Z czym przesadzam? Napisałem wyraźnie. Mecze to rozrywka taka sama jak koncerty rockowe. Nic nie zarzucałem tym meczom ze sa. Ze oni sobie wieszają tam plakaty. Ze to jakies ma znaczenie. W odroznieniu do Tuska nie uwazam, ze faszyzm sie szerzy. Uwazam, że Tusk chce, zeby sie szerzyl pewnie i nie reaguje na kiboli. Juz pare razy mialem z nimi bojki. Kobietom rzadko diabel straszny, bo one po buzi nie dostaną. Ale ja mówie o bandytyzmie, który jest i o tym też ze grupy chuliganskie sa schowane za patriotyzmem. Czyzby nie bylo awantur 11 listopada dwa lata z rzedu? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 16:11 > Juz pare razy mialem z nimi bojki. Może tam, gdzie mieszkasz, kibice są jacyś agresywniejsi. > Ale ja mówie o bandytyzmie, który jest i o tym też ze grupy chuliganskie sa sch > owane za patriotyzmem. Czyzby nie bylo awantur 11 listopada dwa lata z rzedu? Byłam na obu manifestacjach i mogę powiedzieć, że niebezpiecznie było, z rzadka, tylko tam, gdzie była policja (która prowokowała). Polecam to - tak wyglądał marsz niepodległości w 2011 r. A co pokazała telewizja to sam wiesz najlepiej. 11.11.11 Marsz Niepodległości - zapis całości (HD) Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 16:23 Policja prowokowała do palenia wozów tvn-u? Policja kazała bić zwykłych ludzi, którzy tylko się przyglądali? Tak mój znajomy został pobity, przez ludzi z POCZATKU manifestacji wchodzacej na plac konstytucji. Ja widziałem zwykle manifestacje Pisowcow w wieku srednio starym bez kiboli. Stopien agresji takich, ze wolalem sie wycofać, bo jeszcze mnie babcie pobija bo jakis esbek sie przyglada. Przeciez kibic niegdy nie powie ze on zaczał , on zawsze jest sprowokowany. Bo jego prowokuje to ze ktos mu nakazuje zachowywac sie spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 16:32 Wiesz, Ty jesteś jakiś nienormalny:))) > Ja widziałem zwykle manifestacje Pisowcow w wieku srednio starym bez kiboli. St > opien agresji takich, ze wolalem sie wycofać, bo jeszcze mnie babcie pobija bo > jakis esbek sie przyglada. To mnie szczególnie rozbawiło... Ty jakiś szczególnie tchórzliwy jesteś:) Człowieka, który się boi, łatwo jest przestraszyć, np. strasznymi kibolami czy PiS-owskimi babciami... Masz na koniec (tylko się nie przestrasz:): Ptaku - Spłoną wozy tvnu Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 16:42 Nie przeceniaj swoich projekcji. Ten kawałek akurat był żartobliwy, ale prawdziwy. Babcie na manifestacji , ktorej sie przygladalem przechodzac, do mnie podlazły i zaczeły teksty co tu robię, to pewnie z policji tuska i coraz bardziej się nakręcały . A za nimi agresywni związkowcy. a policjanci zeby NIE PROWOKOWAC sie wycofywali. Napisałem, to żeby pokazać, że w tym elektoracie jest ogromny pokład agresjii. Więc tym bardziej jest w panach kibolach. Czy pobicie Rosjan na Euro z patriotycznymi okrzykami też wytłumaczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 16:53 Powiedz, co to była za manifestacja, kiedy i gdzie się odbywała. Bo opis bynajmniej nie brzmi wiarygodnie...:) Nie słyszałam o żadnych większych bójkach w czasie przemarszu Rosjan, choć parę było przez nich sprowokowanych - został pobity dziennikarz "Gazety Polskiej". Marsz Rosjan był prowokacją, bo mieli iść (i część szło) z komunistycznymi symbolami, które są w Polsce zabronione. Temu się przeciwstawiali kibice. Na przykład: foto.niezalezna.pl/displayimage.php?album=133&pid=1802#top_display_media Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 17:02 To była manifestacja startująca z placu trzech krzyży w wawie wieczorem. szli w stronę belwederu gdzie przemawiał prezes. już nie pamietam kiedy. moze to rocznica stanu wojennego? > Nie słyszałam o żadnych większych bójkach w czasie przemarszu Rosjan, choć parę było przez nich sprowokowanych - został pobity dziennikarz "Gazety Polskiej". Marsz Rosjan był prowokacją, bo mieli iść (i część szło) z komunistycznymi symbolami, które są w Polsce zabronione. Temu się przeciwstawiali kibice. Na przykład: I co jakoś tych symboli za duzo nie widziałem. A jakby wczesniej nie robiono zamieszania to pewnie nie byloby ani jednego. Za to pamietam pare dni wczesniej przed manisfestacja pokazywalem na forum film na ktorym taki sam marsz maja kibice rosyjscy w finlandii. nie bylo zadnego znaku komunizmu. A to byli mlodzi kibice lubiacy pewnie sie bic. A na euro szły tak zwane pikniki , janusze zdaje sie. Starsi panowie z brzuszkami na ktorych napadali bandyci uwazajacy sie za patriotow. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 17:08 > To była manifestacja startująca z placu trzech krzyży w wawie wieczorem. szli w > stronę belwederu gdzie przemawiał prezes. już nie pamietam kiedy. moze to rocz > nica stanu wojennego? Ok, była taka manifestacja, ale na sto procent nie było agresywnie - przewrażliwiony jesteś:) > I co jakoś tych symboli za duzo nie widziałem. A jakby wczesniej nie robiono za > mieszania to pewnie nie byloby ani jednego. Przecież o to poszło, że Ruscy zapowiadali manifestację z komunistycznymi symbolami. A polscy kibice, w przeciwieństwie do "polskich" władz, im na to nie pozwolili. Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 17:17 > Ok, była taka manifestacja, ale na sto procent nie było agresywnie - przewrażli > wiony jesteś:) Droga pani, pisze co widze i to co tam widzialem to to, że ta partia przyciaga wyjatkowo wielu paranoików. Pewnie mnie wzieli za policje w cywilu, bo akurat przechodzilem obok policjantow. Co prawda mialem dlugie wlosy, no ale agent Tomek tez mial wiec panie wiedza co mowia. Przecież o to poszło, że Ruscy zapowiadali manifestację z komunistycznymi symbo > lami. A polscy kibice, w przeciwieństwie do "polskich" władz, im na to nie pozw > olili. Prosze cie. Czy kibicom sie wydaje ze oni sa policja od pozwalania? jesli tak to rzeczywiscie robia za oddzialy faszystowskie. partyjne milicje. Od poczatku byla afera rozdmuchiwana bo Tusek liczyl, ze kibole nie zawioda i pokaza ze faszyzm pisowski zagraza. Rozdmuchiwaly to wszystkie media : protuskowe i pisowskie. Takie marsze oni robia zawsze to nie ma nic wspolnego z polityka. Tu nawet niue musieli miec pozwolenia. Ale tacy byli grzeczni ze chcieli takie uzyskac. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 17:25 > Prosze cie. Czy kibicom sie wydaje ze oni sa policja od pozwalania? jesli tak t > o rzeczywiscie robia za oddzialy faszystowskie. partyjne milicje. Od poczatku b > yla afera rozdmuchiwana bo Tusek liczyl, ze kibole nie zawioda i pokaza ze fasz > yzm pisowski zagraza. Rozdmuchiwaly to wszystkie media : protuskowe i pisowskie > . Takie marsze oni robia zawsze to nie ma nic wspolnego z polityka. Tu nawet ni > ue musieli miec pozwolenia. Ale tacy byli grzeczni ze chcieli takie uzyskac. Wiadomo, że Tusk chciał, żeby prowokacja KGB/FSB się udała (i tu dochodzimy do zgody w sprawie tego, że obecna władza dopuszcza się prowokacji wobec kibiców). Musiała się udać, choć nie na taką skalę, jak chcieli, bo żaden Polak nie może pozwolić na to, żeby po polskich ulicach przechadzali się Ruscy z komunistycznymi symbolami, przy biernej postawie policji (bo policja nie reagowała). Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Legia, Slejer, Jezus - Pany!!! 31.08.13, 17:32 Wiadomo, że Tusk chciał, żeby prowokacja KGB/FSB się udała (i tu dochodzimy do > zgody w sprawie tego, że obecna władza dopuszcza się prowokacji wobec kibiców). Tu chyba pani mnie przecenia. Ja sie moge zgodzic tylko do tego, że Tusk mógł temu zapobiec. Ale ewidentnie nie chciał. CHciał, żeby była burda. Mógł się bandytami ogłaszającymi się patriotami zająć wcześniej. I taka jest jego polityka. Zamiast karać kibolstwo, kibolstwo sobie pozwala ciagle. Na zachodzie zaden kibol nie wejdzie nozyną na stadion bo się nie wypłaci. U nas nie ma problemu. Nie ma problemu, że biją meksykańców. Cały czas sie pozwala tym panom, żeby pokazać ze jest faszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 12:28 No Pasaran ! Moherowy tłumoku. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p A ta Solidarność to z kim ? 31.08.13, 12:37 A w sumie to nic nowego,ale mam nadzieję że nie skończy się na stworzeniu czegoś powiązanego z PiS i jej programem wzorowanym na NSDAP. Odpowiedz Link Zgłoś
zayka Re: A ta Solidarność to z kim ? 31.08.13, 12:42 nadzieje twoje płonne przypisywać mieć dalej okazje Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: A ta Solidarność to z kim ? 31.08.13, 13:00 www.vaterland.pl/program_nsdap.html Identyczny jak program PiS :-) Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 12:59 Nie. Zalążki nowych SA. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 13:01 A dlaczego ten czarny PR ze strony "GW" i TVN? Oprawa Legii: Szechter przeproś za ojca i brata Ja bym dodała: przeproś też za to, coś sam zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 13:07 Każdy pisowiec powinien dostać przeprosiny. Od prezesa w dół.Za nieudane życie. Za to, że nie mógł się bawić na podwórku i siedział na wyższej półce. Że na randki chodził z kotem. Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 15:49 > Nie. Zalążki nowych SA. Dokładnie to samo pomyślałem. Odpowiedz Link Zgłoś
zayka Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 13:39 Po co to Euro? "Po co te Euro, za duże stadiony, w Polsce będzie kryzys, Tusku p...lony". Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 14:08 www.vaterland.pl/program_nsdap.html Identyczny jak program PiS :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Pokłosie walki 31.08.13, 14:27 Był film o tym jak rodziły się gangi czarne w Ameryce. Jako rezultat walk o prawa obywatelskie w latach 60tych. Murzyni, którzy upominali się o swoje prawa spotykali się z agresją policji. Rozpoczęła się era zamieszek. Nowe pokolenie Czarnych nie chciało już schylać głowę. Ale oni rodzili dzieci. Ich dzieci widziały jak policja skuwa ich rodziców. Jak rodzice walczą. I te dzieci same uczyły się walczyć. Tworzyły swoje gangi. Małe kilkuosobowe grupy kumpli. Sprzyjało temu też to, że wielki przemysł odpływał z Ameryki. Nie było pracy. Te grupy zaczeły ze sobą walczyć. To się rozrastało. Jak ich rodzice, których widzieli walczących, ale nie widzieli ich w pracy. Aż powstały całe dzielnice gangów. Ludzie się w nich rodzili i żyli jak w Somalii, mimo, że wokół ich dzielnic była bogata biała Ameryka. Dzisiaj mamy łysych kiboli. Którzy walczą z komuną jak wcześniejsze pokolenie. Tylko, że oni nie muszą miedzy sobą. Komuna nie ma nad nimi. Jest niby słusznie co miało być więc jak z tym walczyć? Tylko mówiąc, że to kryptokomuna. Wladza mowi , ze opozycjoniści? To my pokażemy, że to komuniści, a my żołnierze wyklęci. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Pokłosie walki 31.08.13, 14:52 Całkiem ciekawe to, co napisałeś, ale nie wiem, o co Ci konkretnie chodzi. Chyba nie o to, że obecnie nie rządzą w Polsce komuniści i ich sprzymierzeńcy i nie ma potrzeby walki z nimi? Ja się ogromnie cieszę z tego, że ruch kibicowski poszedł w dobrą stronę, to znaczy w stronę inicjatyw patriotycznych, zamiast na przykład gangsterki. A wszystko mogłoby się oczywiście potoczyć inaczej. I w tę gorszą stronę szło to chyba w latach dziewięćdziesiątych. Jednak dopiero gdy zaczęło iść w dobrą stronę (nie dla komunistów), zaczęła się walka z kibicami, zaczęło się dążenie do stłumienia tego ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Pokłosie walki 31.08.13, 14:56 Ja się ogromnie cieszę z tego, że ruch kibicowski poszedł w dobrą stronę, to znaczy w stronę inicjatyw patriotycznych, zamiast na przykład gangsterki. Moim zdaniem własnie poszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Pokłosie walki 31.08.13, 15:21 A gdzie masz tych komunistów? Masz kapitalizm. Taki jest właśnie kapitalizm z jego dobrymi i złymi stronami. Tak nie ma, że to co dobre to kapitalizm, a to co złe to komuniści judzą. Mówię o tym, że ten system nie ma alternatywy. Każdy kto będzie rządził będzie robił to samo. I w takiej sytuacji nie ma jak zorganizować gniewu. Pozostaje po staremu : walczyć z komuną. Gołodupce będą walczyć z lewackim prawem pracy ku uciesze tych na górze. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Pokłosie walki 31.08.13, 15:35 Nie taki kapitalizm, jaki Ci się wydaje. Mamy kapitalizm, ok, ale polegający na tym, że komuniści przejęli kapitał, majątek wszystkich Polaków (chyba takie pojęcie jak uwłaszczenie nomenklatury nie jest Ci obce? chyba wiesz, kto zasiada we władzach banków, największych przedsiębiorstw itp. A jak nie wiesz, to doucz się, i nie świeć swoją naiwną niewiedzą). I dlaczego do dzisiaj żaden z czołowych komunistów nie został ukarany? Aż tak bardzo się ten system zmienił? Na pewno? Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Pokłosie walki 31.08.13, 15:46 A jak chciałaś mieć majątek wszystkich polaków w rękach wszystkich polaków? Nadal miał być socjalizm? Owszem uwłaszczali się. Czy naprawdę sądziłaś, że robotnik z Solidarności będzie prezesem, a dyrektor zakłady w prl-u będzie robotnikiem w kapitalizmie? Po drugie te firmy nie odnosiły specjalnego sukcesu. Podejrzewam, że nie został ukarany dlatego, bo połowa narodu popiera stan wojenny. Jakby generała ukarać to nie byłoby tak, że generał SLD miałoby 10 procent, a prawica resztę. Tylko więcej. Antykomunizm jest tylko w interesie skrajnych partyjek. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Pokłosie walki 31.08.13, 16:06 Aha, przejęcie za bezcen polskiego majątku narodowego przez komunistów to naturalna kolej rzeczy. Aha. A przestępców sądy - niezlustrowane - nie ukarały, bo rzekomo tego ludzie nie chcieli. Aha. Wierzysz w to wszystko czy piszesz, bo bronisz swojej pozycji? Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Pokłosie walki 31.08.13, 16:18 Tak , jestem uwłaszczonym stalinistą bo nie wierzę w wyznanie PIS. Piszę w to bo nie wierzę w jakiś mit sprawiedliwego kapitalizmu idealnego, który został zdradzony, a za którym kryje się w gruncie rzeczy bolszewizm. Prezes chce ciągłej rewolucji, żeby wsadzić swoich na stołki. Zresztą ci jego już tam są. Ale można dać następnych. Serio komuniści prywatyzowali? Czy raczej nowa władza? Jakby ludzie chcieli to by ukarali, to jest chyba oczywiste. Aż tak bardzo w niezależność sądownictwa nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Pokłosie walki 01.09.13, 14:29 Anwadziu, kapitalizm to ustrój gospodarczy oparty na prywatnej własności środków produkcji i wolnej konkurencji. Poglądy właścicieli kapitału nie określają ustroju. To nie ma znaczenia, czy kapitaliści są z przekonania komunistami, klerykałami, nazistami czy hippisami. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Pokłosie walki 01.09.13, 21:43 Aha, jak złodziej się uwłaszczy, to już jest kapitalistą pełną gębą i nic mi do tego... Aha... Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Pokłosie walki 01.09.13, 22:02 Złodziej - jeżeli coś ukradł - powinien być za to skazany przez sąd. Niezależnie od tego czy jest komunistą czy polakokatolikoprawiconacjonalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Pokłosie walki 01.09.13, 22:11 Słusznie, ale jak to przeprowadzić, gdy sądy niezlustrowane od czasów komuny i trzymają stronę czerwonych złodziei? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Pokłosie walki 31.08.13, 15:39 Zdumiemajce , jest to ze pislamisci wypisujacy ten swoj belkot tutaj NIE CHCA zobaczyc jak wiele jest wspolnego pomiedzy programem PIS a tym narodowych socjalistow z Niemczech w latach 30 .. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 16:34 Z całą pewnością. Może trochę inaczej pojmowaną ale zawsze jakąś. legionisci.com/photos12w/12sporting2PG_f31.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
la.lusia Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 16:54 NIEDOLA KIBOLA W poszumie przybrzeżnej fali I w słońcu, co piasek złoci Paciorki cicho szeptali Prawdziwi polscy patrioci Kropelki źródlanej wody Pijąc co rusz dla ochłody... - Szeptali cicho koronki W intencji żyda i geja Do swojej w niebie patronki Bo tylko w niej jest nadzieja Lub oni losy narodu Sami posuną do przodu.... - Przybyli nad polskie morze Na plaże prapolskiej Gdyni By hołd mu oddać w pokorze Ojczyzny córy i syni W różańce i krzyże zbrojni Polscy Patrioci pokorni.... - Mrący powoli gatunek Gotowych do krwi rozlania Każdy w pogardzie ma trunek I wzrok jak niewinna łania Co gdy jej wilk łeb odgryza To ona kreśli znak krzyża... - A pośród wyziewów piwa Tak czysta jak każda święta Szła Matka Polka Prawdziwa Jeszcze od rana nie tknięta Zbłądzona wśród obcej nacji O trochę ciemnej karnacji.... - To dzikie majtki z Meksyku Co żądza z paszczy im bucha Więc aby nie słyszeć krzyku Wstydliwie zatyka ucha I wzrok opuszcza zgorszona Nieśmiała i zawstydzona.... - Frunęły mewy krzykliwe Obudźcie się, dzieci polskie Tam nasze dziewczę wstydliwe Matrosy gnębią zamorskie I jeden wianek z niej zdziera A szatan ręce zaciera - Podnieśli łagodne oczy Tekst szepcząc Bogurodzicy I poszli z gestem pomocy Bo ona jest z tej ulicy Z tej ziemi papieża Jana A zaraz będzie zbrukana... - Uklękli na twarde piaski Od postu chudzi i biali Pokoju prosząc i łaski I aby dziewkę oddali Oddajcie...prosim potulnie I pomodlimy się wspólnie.... - Jak wilki krwiożerczą zgrają Tak meksykańskie osiłki Tłuką i biją i dźgają Spokojnych kibiców piłki Co obca im przemoc wszelka A także skręt i butelka.... - Na jeden polski tors biały Dziesięciu obcych skoczyło I tylko fale płakały A morze krwią zamąciło I polskie bieleją kości Dla kraju....dla potomności - Na Jasną Górę koniecznie Z pielgrzymką dzisiaj ruszamy By w kraju było bezpiecznie Aby nie biły ich chamy I żeby w temacie „bicie” Monopol dało im życie Tym co są krwią oraz solą Ostoją Polski – kibolom.... - Marszałek pójdzie na czele By przez >płaszczaki< i >kempy< Wieść bohaterów tak wiele Wieść kwiat narodu wyklęty Gdzie obraz i pauliny Czekają na polskie syny Co patriotyzmem natchnieni I przepełnieni miłością Są jako święci na ziemi A wrogom zadrą i kością.... P.S A mnie jakoś wcale nie boli Kiedy ktoś tłucze kiboli Lub gdy się tłuką nawzajem I tylko płaczę nad krajem Gdzie pospolici bandyci Uznania i chwały syci Przez miernych politykierów Uznani za bohaterów Jako symbole polskości Lecz ja olewam tych gości I wrzucam wulgaryzm mały By „karki” to zrozumiały Że od Giewontu do Tczewa Polak kiboli olewa Z wyjątkiem grupy idiotów Skrzywionych pseudopatriotów Lecz to na szczęście nieliczne Przypadki stricto kliniczne P.S bis Tłumaczą mętnie kibolki Że to był zryw ojczyźniany Bo ponoć pośladek Polki Uszczypnął marynarz pijany!!! A gdyby po gdyńskiej plaży Z nosem wciśniętym w Talmudzie Szedł Żyd pejsaty i wraży Pomoglibyście mu, ludzie??? A gdyby na plaż Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 16:57 Niunia, nie trafiłaś, bo kibice Ruchu Chorzów z polskością mają niewiele wspólnego - to folksdojcze: www.dziennikzachodni.pl/artykul/926694,ruch-chorzow-to-niemcy-a-gornik-zabrze-jest-wytworem-komuny,id,t.html?cookie=1 Odpowiedz Link Zgłoś
la.lusia Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 17:03 Wstaw, proszę, kibiców innego klubu...inne miejsce i pretekst do zadymy. Ja tak ogólnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 18:39 Może coś o tych zadymiarzach - niemieckich przyjaciołach polskich lewaków z "Krytyki Politycznej" - napiszesz? Warszawa, 11.11.11 r. LEWACKIE BOJÓWKI Z NIEMIEC NA ŚWIĘCIE NIEPODLEGŁOŚCI POLSKI Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 18:47 No ale konkretnie co? Idą sobie niemcy i raptem policja ich aresztuje. Może myśleli, że to rozbrajanie Niemców w Warszawie jak roku 18? takie widowisko rekonstruktorow Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 18:52 Wiem, że mieli Grunwald na komisariacie:) Takie nam niemieckie towarzycho z bejsbolami lewaki z "Krytyki Politycznej" wspierane przez "GW" i TVN ściągnęli na polskie Święto Niepodległości. Pewnie o tym nie wiedziałeś, prawda? W TV nie pokazali?:) Odpowiedz Link Zgłoś
ptelma Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 18:56 Przyjechali goście z Niemiec. Rozumiem, że miano granicę zamknąć, bo w Polsce jest święto? Z drugiej strony też przyjechali narodowcy z innych krajów. Tylko, że to po stronie narodowej były zamieszki. Lewicowcy spokojnie stali. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 18:59 Słuchaj, kończę dyskusję z Tobą, bo mnie zamęczysz dzisiaj swoją głupotą:) Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
la.lusia Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 17:00 sorry, to zakończenie A gdyby na plaży onej Pośród zamętu i krzyku Geja w koszulce tęczowej Pluli hetero z Meksyku Ruszyłaby grupa cała Bronić polskiego pedała??? Lub chłopak by spacerował W czapeczce Arki na głowie I ktoś go zaatakował To co by było – panowie??? Z pomocą byście ruszyli Czy wspólnie chłopca pobili!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: To mi się podoba:) 31.08.13, 21:01 Towarzyszka Lichocka w reżimowej telewizji o patriotycznej młodzieży i rodzącej się solidarności: Polonia Warszawa - Legia 1997. Dzień po zamieszkach na Konwiktorskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: To mi się podoba:) 31.08.13, 21:17 Gdy w latach dziewięćdziesiątych na stadionach rzeczywiście był problem z rozróbami na stadionach, dla "Wybiórczej" to nie był wielki temat. Temat pojawił się, gdy na stadionach zrobiło się o wiele bezpieczniej, ale kluby kibiców zaczęły organizować patriotyczne oprawy i wychowywać młodzież w duchu patriotycznym. O, dopiero wtedy kibice stali się zagrożeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: To mi się podoba:) 31.08.13, 21:38 Ale jak twoje kłamstwa mają się do towarzyszki Lichockiej zaciekle zwalczającej w reżimowych mediach patriotyczną młodzież? Odpowiedz Link Zgłoś
corakacza [...] 31.08.13, 23:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Zalążki nowej Solidarności? 31.08.13, 23:15 No, a Staruch załązkiem nowego Wałęsy. Tez go internowali. Jak tylko wybitny Mąz Stanu Jarosław Kaczyński zostanie Pemierem i Prezydentem Staruch otrzyma Order Orła Białego Nie z Czekołady. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Zalążki nowej Solidarności? 01.09.13, 20:39 Jasne, że majOM TO CuŚ!. Kibolstwo - nową Solidarnością, hahahahahahahahahhahahahahaha, gratuluję poczucia humoru, nigdy bym na to nie wpadła, że kibole - to nowa "S". Zapamiętaj sobie, cipko, że NIE MA ŻADNEJ NOWEJ "S", była jedna "S" i ani guzikiewicze, ani dudki się nie umywają do tej PRAWDZIWEJ, WALCZĄCEJ AUTENTYCZNIE O NASZA WOLNOŚĆ. A kiboli weźta sobie razem z ich "odwagą", hahahahahahaha........ Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek masz tu patriotę k.r.et.y.n.k.o. 01.09.13, 21:25 ułan, piast i sarmata w jednym :))) Odpowiedz Link Zgłoś
icek.goldberg Re: Zalążki nowej Solidarności? 01.09.13, 21:47 Achung! Banditen!!! > Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Zalążki nowej Solidarności? 01.09.13, 21:48 anwad napisała: ...Zalążki nowej Solidarności? Nie obrażaj łachmytko tamtej "Solidarności", tamtych ludzi protestujących w tamtych czasach. Nie wycieraj sobie pyska wielkim ruchem społecznego protestu. Nie porównuj Wałęsy, Borusewicza, Frasyniuka czy Gwiazdy ze "Staruchem", "Litarem" czy innymi stadionowymi żulami i gangsterami. Nie rób tego nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś