tanebo 17.09.13, 08:05 A ja proponuję: - związkowcy opłacani ze składek - związki won z zakładów - firma w której jest związek płaci niższą stawkę podatku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiosnaludzikow a ja proponuję 17.09.13, 08:07 tanebo napisał: > - partie polityczne opłacane ze składek > - partie won ze spółek Skarbu Państwa Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: a ja proponuję 17.09.13, 08:29 To ja dorzucę swoje propozycje: - firmy opłacane przez właścicieli, - firmy won ze współpracy ze spółkami skarbu państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: a ja proponuję 17.09.13, 10:18 > - firmy won ze współpracy ze spółkami skarbu państwa. O! To to! Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: a ja proponuję 17.09.13, 08:38 wiosnaludzikow napisał: > > - partie won ze spółek Skarbu Państwa A jak to pogodzić z odzyskiwaniem zagrabionego majątku? Bo po nacjonalizacji to chyba wpadnie do Skarbu Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Re: a ja proponuję 15.01.14, 20:36 tanebo napisał: > wiosnaludzikow napisał: > > > > - partie won ze spółek Skarbu Państwa > A jak to pogodzić z odzyskiwaniem zagrabionego majątku? Bo po nacjonalizacji to > chyba wpadnie do Skarbu Państwa. Yes yes yes ! Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Re: a ja proponuję 17.01.14, 14:20 wiosnaludzikow napisał: > tanebo napisał: > > > - partie polityczne opłacane ze składek > > - partie won ze spółek Skarbu Państwa He he. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Także i OPZZ 17.09.13, 08:17 Wczorajsze wystąpienie Pana Guza to totalna kompromitacja. Brak argumentów merytorycznych. Pieniacz i furiat. W pełni popieram Frasyniuka Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Także i OPZZ 17.09.13, 08:17 mila2712 napisała: > W pełni popieram Frasyniuka Czy w opinii o rządach Tuska też ? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Także i OPZZ 17.09.13, 08:26 wiosnaludzikow napisał: > mila2712 napisała: > > W pełni popieram Frasyniuka > Czy w opinii o rządach Tuska też ? > A dlaczego nie? Są rzeczy które Tusk&Co. spartolił, ale są i dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Także i OPZZ 17.09.13, 17:06 > A dlaczego nie? Są rzeczy które Tusk&Co. spartolił, ale są i dobre. To napisz kilka , które Twoim zdaniem simera Tusk spartolił :) ...może być tylko link do Twojej krytycznej wypowiedzi z archiwum. Czekam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Także i OPZZ 17.09.13, 08:28 wiosnaludzikow napisał: > Czy w opinii o rządach Tuska też ? Oczywście, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Słuchałem dzisiaj pana Dudę u 17.09.13, 09:11 Rymanowskiego. Nasunęło mi się pytanie. Duda zarzucał rządowi, że miał tylko kilka dni, na konsultację projektu budżetu. Ja się pytam jaki mandat ma pan Duda na negocjowanie z rządem budżetu? Kogo on reprezentuje? Kto go wybrał? I czy ma więc prawo do reprezentowania całego społeczeństwa? Rząd jaki by nie był, ma mandat wyborców (jak go realizuje to inna sprawa) A Duda ? Jaki odsetek społeczeństwa reprezentuje? Mnie z pewnością nie. A czy ja nie jestem obywatelem i pozbawiono mnie praw? Czy tacy jak ja nie mają nic do powiedzenia? Ja nie chcę, żeby pan Duda negocjował budżet, który i mnie dotyczy. Pan Duda powinien dbać o sprawy pracownicze. Budżet to nie jego sprawa. Od tego jest partia rządząca, opozycja, głosowania, wybory. Nie ma innego sposobu. M. Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Słuchałem dzisiaj pana Dudę u 17.09.13, 09:23 mariner4 napisał: > (...) A Duda ? Jaki odsetek społeczeństwa reprezentuje? Można to w przybliżeniu obliczyć. Na ostatnią demonstrację w Warszawie zjechało ok. 100 tys. osób, co stanowi ok. 0,26% ludności Polski. Z tego mniej więcej połowa może być związana z Dudą. Czyli Duda reprezentuje około 0,13% społeczeństwa. A wydziera się, jakby reprezentował 130%. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Słuchałem dzisiaj pana Dudę u 17.09.13, 17:02 W kwestii formalnej : powinieneś liczyć % uprawnionych do głosowania. A nawet, biorąc pod uwagę stopień zaangażowania tych, ktorzy na manifestacji się stawili, od liczby wyrażonych głosów w ostatnich wyborach parlamentarnych. Nie żeby to coś zasadniczo zmieniło, ale lubię powagę w liczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: Koniec Solidarności 17.09.13, 09:50 Tez tak myslę. Coraz mniej ludzi jest w stanie popierać kretynów. Skąd oni się wzieli. Choć z drugiej strony przeciętny Polak nie jest zbyt mądry więc może głupota lepiej przemawia niż rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Koniec Solidarności 17.09.13, 09:55 I jak wejdzie się na listę wyborczą partii to można nie dostać żadnego głosu by dostać się do Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Re: Koniec Solidarności 15.01.14, 12:17 tanebo napisał: > I jak wejdzie się na listę wyborczą partii to można nie dostać żadnego głosu by > dostać się do Sejmu. Hlip hlip. To koniec solidaruchów ?!!! Hlip hlip. Odpowiedz Link Zgłoś