wiosnaludzikow 02.10.13, 08:31 Nie ma podstaw mówi POlicja Tuska. www.tvn24.pl/policja-znalazla-ks-gila-nie-zostal-zatrzymany,359318,s.html Ciekawe jestem komentarza Elizy przy porannej kawie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sverir Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 08:38 A Ty jakie widzisz podstawy prawne do zatrzymania tego pana? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 08:43 sverir napisał: > A Ty jakie widzisz podstawy prawne do zatrzymania tego pana? Są oszołomy, którzy bronią tego zakłamanego rządu nawet w oczywistych sprawach. Ty do nich należysz. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 08:47 To nie jest sprawa rządu tylko ustawy o policji.Udaj się do swojego posła,niech zgłosi inicjatywę ustawodawczą,by zamykac np.ludzi w zielonych adidasach i bez sądu przetrzymywać 15 dni w tuskowych kazamatach.Póki co,policja postepuje zgodnie z prawem.Czasy Zbigniewa Z mineły. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 08:57 alistair-p napisał: >Czasy Zbigniewa Z mineły. A szkoda. On ścigał speców od przekrętówe na wysokich stanowiskach, ścigał VIP-ów (dlatego Salon wykreował go na głópka) ,Polaków-Szaraków nie ruszał. Teraz jest odwrotnie. Wsadza się to paki matke dwójki dzieci za niezapłacone 2 tys kary , albo zamyka się gościa za antytuskowe hasła, a spece od przekrętów związani z władzą (np Święta Sawicka) w majestacie prawa są uniewinniani. PS ciekaw jestem czy teraz Salon tez uwali inicjatywę Ziobrową w sprawie ochrony spadkobierców przed dziedziczeniem długów.Raczej tak , bo Salon stanie po stronie banków a nie Polaków-Szaraków. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Remik znów kłąmie albo żartuje (raczej kłamie) 02.10.13, 09:12 remik.bz napisał: > alistair-p napisał: > > A szkoda. On ścigał speców od przekrętówe na wysokich stanowiskach, ścigał VIP- > ów (dlatego Salon wykreował go na głópka) ,Polaków-Szaraków nie ruszał. Nie ścigał żadnych speców od przekrętów na wysokich stanowiskach. No i dlaczego miałby ścigać akurat VIPów? Nie można być vipem? To się wiosnaludzikow zezłości. Polaków-szaraków ruszał jak najbardziej jeśli byli mu potrzebni do urządzenia medialnej hucpy. Przykładem niech tu będzie B. Blida. > Teraz jest odwrotnie. Wsadza się to paki matke dwójki dzieci za niezapłacone 2 > tys kary , Ordynarne kłamstwa remika. albo zamyka się gościa za antytuskowe hasła, Tak jak za Zbigniewa ścigano gościa głoszącego antyprezydenckie hasła. a spece od przekrętów z > wiązani z władzą (np Święta Sawicka) Jedynie ty i podobni tobie kłamcy zrobili z niej świętą. w majestacie prawa są uniewinniani. Bo kłamca i bolszewik remik chcieliby, aby zamykano ludzi bez dowodów ich winy. > PS ciekaw jestem czy teraz Salon tez uwali inicjatywę Ziobrową w sprawie ochron > y spadkobierców przed dziedziczeniem długów.Raczej tak , bo Salon stanie po str > onie banków a nie Polaków-Szaraków. Ciekawe jakie lody na spadkach chce ukręcić Ziobro, bo przecież nie należy mu wierzyć, że robi coś dla Polaków. jeśli ktoś wierzy że to dla dobra Polaków to znaczy ze naoglądał się za dużo tvnu i Wojewódzkiego zamiast pochodzić po górach, posłuchać Nohavciy i napić się piwka. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 09:16 Najpierw przeczytaj co proponuje Zbynio.Przed odziedziczonymi długami nikt nie ucieknie.Nawet ten oszołom Ziobro to rozumie. P.S. GLUPKA pisze się własnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 09:43 alistair-p napisał: > Najpierw przeczytaj co proponuje Zbynio.Przed odziedziczonymi długami nikt nie > ucieknie.Nawet ten oszołom Ziobro to rozumie. > P.S. GLUPKA pisze się własnie tak. Dzieki za poprawienie mojego ewidentnego błędu ortograficznego. Oczywiście , ze przed odziedziczonymi długami nikt nie ucieknie. Problem w tym , ze ludzie często dziedziczą i nie wiedzą o tym nawet, albo nie potrafią sobie z problemem odziedziczonych długów poradzić. Nie kazdy jest cwanym prawnikiem. Co złego jest w tym , zeby jak proponuje "Zbynio" dziedziczyć z mocy prawa (bez konieczności oświadczenia do 6 miesiecy) jedynie do wysokości masy spadkowej a nie odpowiadać całym majątkiem w przypadku gdy były długi zmarłego ? Ta propozycja i tak jest tylko maleńkim kroczkiem- dziś egzekwować mozna nie tylk z masy odziedziczonej , ale np z pensji spadkobiercy. Niedawno opisywany był przypadek : dziadek , mocno zadłuzony zapisał starą chałupę nieletniej wnuczce. Rodzice dziecka chcieli odrzucic spadek. Okazało się , że nie wolno. Może to zrobic tylko sąd. Sąd bardziej zadbał o interesy wierzycieli niz o interesy dziecka. Kazał przyjąć spadek z dobrodziejstwem inwentarza (czy jak to się tam nazywa) - do wartości tej chałupy. Teraz dziecko jest pełnoletnie , a komornik egzekwuje dług dziadka z pensji dziewczyny , bo sprzedawać chałupy (której wartość w międzyczasie zmalała)mu sie nie chce. Rzeczywiście Ziobro jest gópkiem (nie poprawiaj proszę) ,ze dba o Polaków-Szaraków a nie o VIP-ów i banki. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 10:25 > Co złego jest w tym , zeby jak proponuje "Zbynio" dziedziczyć z mocy prawa (bez konieczności > oświadczenia do 6 miesiecy) jedynie do wysokości masy spadkowej a nie odpowiadać całym > majątkiem w przypadku gdy były długi zmarłego ? Wiesz, czasem to wierzyciel jest osobą pokrzywdzoną, a nie dłużnik. Wierzyciel zostaje ze swoimi wierzytelnościami, a choć na pożyczonych od niego pieniądzach dorobili się spadkobiercy dłużnika, on sam niczego nie dostanie, bo dłużnik zmarł mając na sobie parę kapci. Takie przypadki, choć oczywiście znacznie rzadsze niż casus pazernego wierzyciela, też się zdarzają. Oczywiście odpowiadam tylko na pytanie o minus propozycji Ziobry. Natomiast ogólnie sam pomysł uważam raczej za dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 11:15 sverir napisał: > > Wiesz, czasem to wierzyciel jest osobą pokrzywdzoną, a nie dłużnik. Wierzyciel > zostaje ze swoimi wierzytelnościami, a choć na pożyczonych od niego pieniądzach > dorobili się spadkobiercy dłużnika, on sam niczego nie dostanie, bo dłużnik zm > arł mając na sobie parę kapci. Takie przypadki, choć oczywiście znacznie rzadsz > e niż casus pazernego wierzyciela, też się zdarzają. Oczywiście , że się zdarzają. Ale nie nalezy zakładać , że dłuznik zmarł "na złość wierzycielowi". Ja mimo wszystko bardziej współczuje spadkobiercy, który przypadkowo stał się dłuznikiem , (bo nie oświadczył w ciągu 6 miesięcy odnośnie spadku ) niz wierzycielowi , którego dłuznik nagle zmarł. Ludzie pozyczający innym pieniadze w większości przypadków maja jakies pojęcie o przepisach prawa. Człowiek , którego bliski (ojciec, brat) nagle zmarł niekoniecznie myśli o spadku, a tym bardziej o zawiłościach prawnych z tym związanych. Wielu ludziom nawety do głowy nie przychodzi, ze mogą dziedziczyć jakies długi. Dlatego dla mnie ochrona przed dziedziczeniem długów jest ważniejsza niz ochrona wierzycieli. > Oczywiście odpowiadam tylko na pytanie o minus propozycji Ziobry. Natomiast ogó > lnie sam pomysł uważam raczej za dobry. Boje sie tylko , ze nie przejdzie. Dla władzy Ziobro to "gópek" a dla opozycji (tej największej) "zdrajca". W tej sytuacji interesy partyjne i prywatne uprzedzenia moga byc wazniejsze niz interes Polaka-Szaraka. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 12:26 > Ja mimo wszystko bardziej współczuje spadkobiercy, który przypadkowo stał się dłuznikiem , > (bo nie oświadczył w ciągu 6 miesięcy odnośnie spadku ) niz wierzycielowi , którego dłuznik > nagle zmarł. A ja mimo wszystko współczuję - z tego tytułu - obu jednakowo. Dla niektórych wierzycieli śmierć dłużnika nie jest mniejszym problemem, niż dla spadkobiercy dług spadkowy. > Wielu ludziom nawety do głowy nie przychodzi, ze mogą dziedziczyć jakies długi. To jeszcze pół biedy, kiedy ktoś z niezaradności (dodajmy, że niezaradności często usprawiedliwionej okolicznościami) nie wie o tym, że wraz ze spadkiem przyjmuje długi. Gorzej, gdy nawet nie wie o tym, że dostał jakikolwiek spadek, a tym bardziej same długi. To wg mnie jest absurdem i zbyt daleko idącą ochroną wierzyciela. Ale co do propozycji Ziobry, to na razie RM poparła prace nad jego projektem. Może jednak coś z tego wyjdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 12:32 Oby nic z tego nie wyszło bo remikowi cały świat runie. Przecież obecna rada ministrów wg remika nie może podjąć decyzji w interesie Polaka-szaraka. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 10:12 > A szkoda. On ścigał speców od przekrętówe na wysokich stanowiskach, ścigał VIP- > ów (dlatego Salon wykreował go na głópka) ,Polaków-Szaraków nie ruszał. Wręcz przeciwnie. Salonu Ziobro nie ruszył, tylko mówił o jego ruszaniu. Jeżeli już ktoś działał, to Kamiński, ale też bardziej z nadań politycznych, niż istotnie przestępczych powodów. Co do zostawienia Polaków-szaraków w spokoju przez pana ministra,to przypominam, że do dziś podobno problemem są zalegający w więzieniach pijani rowerzyści - efekt nowelizacji Ziobry. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 10:53 Zbigniew Z. podobnie jak Tusk też byłby spolegliwy wobec KK. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 10:42 alistair-p napisał: > To nie jest sprawa rządu tylko ustawy o policji.Udaj się do swojego posła,niech > zgłosi inicjatywę ustawodawczą,by zamykac np.ludzi w zielonych adidasach i bez > sądu przetrzymywać 15 dni w tuskowych kazamatach.Póki co,policja postepuje zgo > dnie z prawem.Czasy Zbigniewa Z mineły. Piszesz bzdury. Jak ustawa o policji :) Jeżeli istnieje podejrzenie popełnienia przestępstwa ( a istnieje) można zatrzymać na 48 godzin, złożyć wniosek do sądu, sąd nie uzna to nie przedłuży i pan pedofil jest wolny. Tuski boją się KK ! Ty wiesz ilu przedsiębiorców siedziało np na mniej wiarygodne podejrzenie ? Na przykład za co był zatrzymany Modrzejewski przez służby wtedy Millera ? Jak ustawa o policji. Co Ty bredzisz ?! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 10:49 Chcesz kolejnych wjazdów tuszczych służb na chatę do opozycjonistów takich jak Gil? I to najlepiej o 6 rano? A jeśli on (Gil) tylko żartował tak jak Antykomor? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 11:07 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Chcesz kolejnych wjazdów tuszczych służb na chatę do opozycjonistów takich jak > Gil? I to najlepiej o 6 rano? A jeśli on (Gil) tylko żartował tak jak Antykomor > ? Pis.dzisz. Chcę aby zabezpieczono państwu Dominikana i Interpolowi naszego obywatela jako podejrzanego o wielką zbrodnię pedofilii. Nic więcej. Metod jest wiele i niekoniecznie najazd o 6.00 rano. Bronisz tchórzy , tchórzy przed KK. Jak Ci się poglądy zmieniły :) bo sprawa dotyczy Tuska :) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 11:08 Ty nagle chcesz żeby służby tuszcze wjeżdżały obywatelom do domów. Jak to ci się optyka zmieniła, bo sprawa dotyczy Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 11:14 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Ty nagle chcesz żeby służby tuszcze wjeżdżały obywatelom do domów. Jak to ci si > ę optyka zmieniła, bo sprawa dotyczy Tuska. Napisałem co chcę a Ty rozpaczliwie nie mając argumetów wmawiasz mi wiedząc lepiej co chcę. Powtórzę istnieje wiele innych metod nić wjazd do domu o 6.00. Zatrzymanie paszportu, zakaz sądowy opuszczania kraju, kaucja itd itp. Nie zmieniła mi się optyka i durnym wmawianoem swojej stronniczości nie ukryjesz, po prostu się nią kompromitujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 11:20 Napisałem co chcę a ty mi wmawiasz jakąś stronniczość bo nie masz żadnych argumentów i niby wiesz lepiej ode mnie czym ja się kieruję. Mi się nie zmieniła optyka. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 12:10 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Napisałem co chcę a ty mi wmawiasz jakąś stronniczość bo nie masz żadnych argum > entów i niby wiesz lepiej ode mnie czym ja się kieruję. Mi się nie zmieniła opt > yka. Odwracasz kota ogonem jak dzieci w piaskownicy. Nie ustosunkowałeś się do żadnego mojego argumentu czy propozycji. Jak każdy struś uciekasz w sofistykę ( kiepską) lub ogólniki. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 12:16 Bo też nie ma tu żadnych argumentów. Na prośbę o ustalenie miejsca pobytu policja ma odpowiadać zatrzymaniem paszportu? To chyba tylko w zamordystycznym reżimie Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 12:31 Pis.dzisz. Bronisz tchórzy , tchórzy przed KK. Jak Ci się poglądy zmieniły :) bo sprawa dotyczy Tuska :) Policja , prokuratura czy Minister Sprawiedliwości mogą złożyć taki wniosek do sądu. Ciekawe co będziesz tu pisał jak facet zwieje. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 12:35 Nagle służby państwowe mogą względem obywatela wszystko, np. zamknąć bez nakazu. Już nie jest to opresyjny reżim tylko dlatego że sprawa dotyczy Tuska. Oto jak ci się poglądy zmieniły. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 12:24 Bo w tym przypadku powinno tak być. To kpina. Policja go poucza? Pedofil śmieje sie wszystkim w twarz i kosi trawnik u mamy. Paranoja. No nie mów, że to Cię nie oburza. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 12:27 A dlaczego po prostu nie zastrzelić tego pedofila? Pytam serio. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 12:31 Odpowiadam serio: 1 Zatrzymać 2 Wyjaśnić 3 Oskarżyć 4 Osądzić 5 Wysłać do więzienia Ale na Boga dlaczego nie wykonano jak w punkcie 1 ? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 12:41 > Ale na Boga dlaczego nie wykonano jak w punkcie 1 ? Ale dlaczego nie zastrzelić? Przecież to pedofil, więc nie trzeba wobec niego stosować żadnych przepisów. On sam się wykluczył ze społeczeństwa swoimi czynami. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 12:49 Oj Sverir Ty Prowokatorze Jeżeli ktoś go zastrzeli to zostanie uznany za mordercę i pójdzie siedzieć. W Polsce nie ma kary śmierci. Co to znaczy "....Przecież to pedofil, więc nie trzeba wobec niego stosować żadnych przepisów" ? Czuję podstęp :P Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 13:31 > Jeżeli ktoś go zastrzeli to zostanie uznany za mordercę i pójdzie siedzieć. A jeżeli bezpodstawnie zatrzyma, to nie zostanie przypadkiem uznany za terrorystę? Skala inna, ale schemat przecież ten sam. > Co to znaczy "....Przecież to pedofil, więc nie trzeba wobec niego stosować żad > nych przepisów" ? Czuję podstęp :P Żaden podstęp. Czuję się przekonany, że w tak ważkich sprawach policjanci nie powinni stosować się do przepisów, które ograniczają ich w możliwościach stosowania surowych, bolesnych sankcji wobec osób popełniających odrażające czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 13:46 sverir napisał: > A jeżeli bezpodstawnie zatrzyma, to nie zostanie przypadkiem uznany za terrorys > tę? Skala inna, ale schemat przecież ten sam. Mając na uwadze dotychczasowe "wpadki" policji zaryzykuję stwierdzenie, że nie. > Żaden podstęp. Czuję się przekonany, że w tak ważkich sprawach policjanci nie p > owinni stosować się do przepisów, które ograniczają ich w możliwościach stosowa > nia surowych, bolesnych sankcji wobec osób popełniających odrażające czyny. Ale nie może być dobrowolności działania. Przepisy należy respektować a jeżeli nie są dostosowanie do realiów to nalezy je zmienić. Z ciekawości zapytam: jesteś za kara śmierci ? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 15:15 > Ale nie może być dobrowolności działania. Przepisy należy respektować a jeżeli nie są > dostosowanie do realiów to nalezy je zmienić. Tak na poważnie, to zgadzam się z Tobą. > Z ciekawości zapytam: jesteś za kara śmierci ? Zasadniczo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 20:35 sverir napisał: > Tak na poważnie, to zgadzam się z Tobą. Miło mi > > Z ciekawości zapytam: jesteś za kara śmierci ? > > Zasadniczo nie. Ja jestem przeciw poza jednym wyjątkiem...kara śmierci dla zbrodniarzy wojennych. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 12:41 Pytam uczonego w księgach prawnych : czy między zatrzymaniem a zwykłym pouczeniem nie ma nic pośredniego ? Bo rzeczywiście w tym konkretnym przypadku pouczenie wygląda bardzo blado, szczególnie z listem gończym Interpolu w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 13:29 > Pytam uczonego w księgach prawnych(...) W takim razie chyba nie mnie? Bo ja sam chciałem wiedzieć, co policja może zrobić w takiej sprawie na podstawie obowiązujących przepisów. Autor wątku uznał mnie za oszołoma broniącego Tuska, więc z poczucia winy domagam się rozstrzelania pedofila na miejscu. > Bo rzeczywiście w tym konkretnym przypadku pouczenie wygląda bardzo blado, szczególnie > z listem gończym Interpolu w tle. Dla uściślenia: "List gończy Interpolu" to formalna nota informacyjna o tym, że dana osoba jest poszukiwana w jakimś kraju i ten kraj prosi o pomoc w odnalezieniu i aresztowaniu. Sam w sobie nie posiada on jednak takiej mocy prawnej, żeby na jego podstawie policja każdego kraju miała obowiązek zatrzymywania i aresztowania osoby objętej tym listem gończym. Owszem, niektórym krajom taki list wystarczy do podjęcia działań, ale każdorazowo te działania odbywają się na podstawie krajowych przepisów. Innymi słowy - jeżeli krajowe przepisy nie traktują listu gończego Interpolu z nakazem organów państwowych, to do zatrzymania nie dojdzie. Np. Niemcy zatrzymają na podstawie listu, ale nie zrobią już tego Amerykanie, Duńczycy czy policjanci z Hong Kongu. Czy nasze przepisy pozwalają, to tego nie wiem. Jak wspomniałem na wstępie, pytanie to zdradziło, że jestem oszołomem broniącym Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
nigdypisuuwladzy Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 16:09 wszak to dziwne zachowanie naszej policji ,tak wrażliwej na działania pedofilów nie -księży . Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 18:01 A tak, tylko wobec księży. Bo wiadomo, że Polańskiego to na podstawie listu gończego Interpolu wtrącono do lochu i biedak tam teraz z głodu dogorywa, w oczekiwaniu na ekstradycję. Odpowiedz Link Zgłoś
wobo1704 Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 18:26 Nie został pokrzywdzony obywatel polski. Nie zostało popełnione przestępstwo na terenie Polski. Będzie wniosek o ekstradycję przez kraj na terenie którego popełniono przestępstwo to sąd zdecyduje o jego dalszych losach. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 08:50 wiosnaludzikow napisał: > sverir napisał: > > > A Ty jakie widzisz podstawy prawne do zatrzymania tego pana? > Są oszołomy, którzy bronią tego zakłamanego rządu nawet w oczywistych sprawach. > Ty do nich należysz. Mówiąc szczerze to ta wizyta policji ma charakter ostrzeżenia podejrzanego o "niebezpieczeństwie". Cos mi sie wydaje , że nawet jak Dominikana wystąpi z wnioskiem o ekstradycję to Gilowi nie tylko KK pomoże , ale równiez policja coś tam "zaniedba". Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 10:08 Są oszołomy, które nawet w pytaniu o podstawę prawną działania policji widzą komentarz dotyczące polityki rządu. Sorry, będę pamiętał, żeby z tobą nie rozmawiać nawet o gotowaniu, bo zaraz wmieszasz w to Tuska. Dobra rada na przyszłość - lecz się ze swoich obsesji. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 08:47 sverir napisał: > A Ty jakie widzisz podstawy prawne do zatrzymania tego pana? Jaki pan? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 10:12 > Jaki pan? Przecież nie pani? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Czy jest list gończy Interpolu? 02.10.13, 17:23 sverir napisał: > A Ty jakie widzisz podstawy prawne do zatrzymania tego pana? Jeśli tak, to któryś z naszych wodzów zostanie wezwany na dywanik. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Czy jest list gończy Interpolu? 02.10.13, 18:02 > Jeśli tak, to któryś z naszych wodzów zostanie wezwany na dywanik. Wskaż proszę przepis rangi ustawowej, który uprawnia policję do zatrzymania na podstawie listu gończego Interpolu. Proszę, bo nie wiem, który to przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Opozycjonista Gil? 02.10.13, 18:12 sverir napisał: > > Jeśli tak, to któryś z naszych wodzów zostanie wezwany na dywanik. > > Wskaż proszę przepis rangi ustawowej, który uprawnia policję do zatrzymania na > podstawie listu gończego Interpolu. Proszę, bo nie wiem, który to przepis. www.msw.gov.pl/pl/aktualnosci/9545,W-MSW-o-wspolpracy-z-Interpolem.html Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Opozycjonista Gil? 02.10.13, 20:54 Będę więc pamiętał na przyszłość, że w Polsce strony internetowe są aktami normatywnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Opozycjonista Gil? 02.10.13, 21:10 sverir napisał: > Będę więc pamiętał na przyszłość, że w Polsce strony internetowe są aktami norm > atywnymi. Nie chodzi o akt. Jeden to pedofil, został pouczony, że ściga go Interpol. jak wyjedzie z Polski to go zamkną. Drugi to człowiek, który walczy o prawa człowieka. Został aresztowany na terytorium RP. A przecież mógł zostać pouczony. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 09:17 "........On jest świadom tego, że jest poszukiwany przez Interpol oraz tego, że policjanci mają wiedzę o tym, gdzie jest. Został pouczony, że w przypadku zmiany miejsca pobytu powinien poinformować o tym organy ścigania" ???????????????????? Kpina! Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 09:17 Wiosnoludów, czasy Berii, (prokuratora) Wyszynskiego i Ziobry to już historia. Dla ciebie to najwyraźniej smutne, dla mnie to szczęście. Ludzie nie mogą być aresztowani na podstawie paru artykułów w mediach, decyzji prezesa partii czy polecenia ministra sprawiedliwości. Dominikana powinna wystąpić o ekstradycję księdza Gila i wtedy sąd zadecyduje czy go aresztować i czy go wydać. Odpowiedz Link Zgłoś
nigdypisuuwladzy Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 10:09 CBA za Kamińsskego PIS /rzucali na glębę za o wiele mniejsze przewinienia Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 12:11 nigdypisuuwladzy napisał: > CBA za Kamińsskego PIS /rzucali na glębę za o wiele mniejsze przewinienia Mowa jest o podejrzanym o pedofilię. Odróżnij przekrętasa od zbrodniarza pedofila. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 13:18 Wygląda na to, że w słowniku WKP(b) & PiS nie ma terminu "państwo prawa". Otóż w praworządnym państwie organy władzy mogą działać tylko w granicach prawa. Zgodnie z prawem (nie tylko polskim) nie można człowieka pozbawić wolności bez wyroku sądu. W sprawie ks. Gila takiego wyroku (np. o tymczasowym aresztowaniu) nie ma, gdyż Dominikana i Polska nie mają wzajemnych umów, które by to regulowały. Ale prokuratura polska podjęła śledztwo i miejmy nadzieję, że wkrótce będzie miała jakieś wyniki w śledztwie. Żeby nie wiem jak pryncypialny prezes czy minister albo dziennikarz domagał się aresztowania - policja musi postępować zgodnie z prawem. Nota bene w Newseeku jest artykuł, według którego jest niewykluczone, że ks. Gil jest niewinny ale naraził się narkotykowej mafii w Dominikanie i ta zorganizowała hucpę. Nie wiem czy to prawda (fajnie by było...). Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 14:19 man_sapiens napisał: > Wygląda na to, że w słowniku WKP(b) & PiS nie ma terminu "państwo prawa". Otóż > w praworządnym państwie organy władzy mogą działać tylko w granicach prawa. Zgo > dnie z prawem (nie tylko polskim) nie można człowieka pozbawić wolności bez wyr > oku sądu. A tko o to postuluje ? Pisałem wyrażnie. zatrzymanie ( można) i wniosek do sądu. Jak sąd wniosku nie uzna to wszystko OK. Przy czym wniosek nie musi być o areszt ale np : zakaz opuszczania kraju, dozór policyjny...nie musi być areszt. Napisz więc kto tu postulował zamknięcie tego człowieka bez wyroku. A teraz obejrzyj i poczytaj jak działa polska policja : www.tvn24.pl/wyciagneli-z-auta-pobili-razili-paralizatorem-prokuratura-oskarza-policjantow,359083,s.html Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 14:59 Prokuratura czeka na informacje z Dominikany, na razie nie ma prawnych podstaw ani potrzeby aresztowania księdza G. Nie rozumiem twoich pretensji do policji w tej sprawie - zatrzymać go mogłaby tylko w celu ustalenia tożsamości, ksiądz zapewne pokazał dowody czy paszport więc to nie było potrzebne. Najwyraźniej nie możesz zrozumieć, że ani policji ani prokuraturze nie wolno karać według uznania. Policja może za określone wykroczenia nałożyć mandat, prokuraturze nawet tego nie wolno. O tym, że policja często - za często - partaczy swoją pracę pisałem sam wielokrotnie, ale akurat w tej sprawie nie widzę powodów żeby się jej czepiać. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 15:24 man_sapiens napisał: > Prokuratura czeka na informacje z Dominikany, na razie nie ma prawnych podstaw > ani potrzeby aresztowania księdza G. ....a wydania zakazu opuszczania kraju ? Dozoru policyjnego ? Po co zaraz areszt ? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 18:05 > ....a wydania zakazu opuszczania kraju ? Dozoru policyjnego ? Po co zaraz areszt ? W obronie Tuska napiszę, że dozór policyjny polega m.in. właśnie na zgłaszaniu policji zmiany miejsca pobytu. Czyli niemal dokładnie to, co wg ciebie jest kpiną. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 14:20 Otóż w praworządnym państwie organy władzy mogą działać tylko w granicach prawa myślisz ,ze do prymitywa dotrze ? wątpię,dla prymitywa celem jest rzyg na "tuszczy reżim" , a nie jakieś prawne "głupoty" Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: rząd Tuska nie kastruje pedofili ale ich pouc 02.10.13, 14:35 m.c.hrabia napisał: > Otóż w praworządnym państwie organy władzy mogą działać tylko w granicach pr > awa > > myślisz ,ze do prymitywa dotrze ? > wątpię,dla prymitywa celem jest rzyg na "tuszczy reżim" , a nie jakieś prawne " > głupoty" No i znowu kibolu nie zrozumiałeś :) Kompromitujesz swoim miniintelektem mocodawców. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow no i co z tą obiecaną ustawą premierze Tusk 02.10.13, 17:07 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,5676698,Tusk__bedzie_farmakologiczna_kastracja_dla_pedofilow.html Znowu obiecane i ..... Odpowiedz Link Zgłoś
nigdypisuuwladzy Re: no i co z tą obiecaną ustawą premierze Tusk 02.10.13, 17:19 za dużo kieckowych Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Rozumiem, 02.10.13, 17:23 że ty byś ich kastrował definitywnie!!! Bez znieczulenia!!! ... gdybyś był premierem... Gdyby.... www.youtube.com/watch?v=RBHZFYpQ6nc Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Rozumiem, 02.10.13, 17:44 sclavus napisał: > że ty byś ich kastrował definitywnie!!! > Bez znieczulenia!!! > ... gdybyś był premierem... Ja na pewno nie , ale to mówił premier Tusk ...więc chyba gęby z cholewy premier sobie nie robi :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Rozumiem, 02.10.13, 18:14 Ale to ty masz pretensje - a skoro, to... gdybyś.. itd. - może nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus PeeS 02.10.13, 18:18 poza tym, użyłeś qrevskiej metody manipulacyjnej!!! A to czyni z ciebie zwykłego sqrvysyna... - na zasadzie automatu!! *** (nie chciałem cię o tym przekonywać... ale nadepnąłeś mi brzydko na odcisk) :>:D Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: PeeS 02.10.13, 18:28 poza tym, użyłeś qrevskiej metody manipulacyjnej!!! norma ,toto tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: PeeS 02.10.13, 19:32 sclavus napisał: > poza tym, użyłeś qrevskiej metody manipulacyjnej!!! > A to czyni z ciebie zwykłego sqrvysyna... - na zasadzie automatu!! > ] > *** > [i](nie chciałem cię o tym przekonywać... ale nadepnąłeś mi brzydko na odcisk)[ > /i] :>:D Czym Ci nadepnąłem na odcisk ? Ciekaw jestem. Tym, że nie wiesz co odpowiedzieć ? Zacytowałem Ci setną , niespełnioną oboetnicę Tuska. Na forach przyjęte jest, o czym możesz nie wiedzieć, że jak ktoś używa wobec rozmówcy takich prymitywnych i chamskich określeń jak Ty, to znaczy nic innego niż to, że nie ma argumentów i faktycznie kompromituje się. Chcesz to Ci też nawrzucam ale tylko na Twoją prośbę bo w prEciwieństwie do Ciebie nie odczuwam potrzeby zastępowania argumentów chamskimi epitetami. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus porypało mi się drzewko... ;) 02.10.13, 20:22 forum.gazeta.pl/forum/w,28,147216556,147230610,Re_Rozumiem_.html Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Rozumiem, 02.10.13, 20:19 AleSZ wrzucaj... jeśli tylko masz ochotę ... i powód... Jeśli tylko sama chęć wrzucania, dołączysz łacno do silesiusza, pakulesa (sajgona) i jeszcze paru... ... kiedyś tam, ci napisałem/wyłożyłem moje credo: ponieważ nie masz takiej partii, która mogłaby być z mojej bajki, to pozwalam sobie - i tak, i tak - walić w tumaństwo... Jeśli ty wychodzisz z założenia, że wolno ci ohydnie manipulować (nie będąc przecie pisięciem)... - ja bym się na twoim miejscu nie dziwił... Ale jak sobie chcesz... - chcesz wrzucaj... - nie chcesz, nie wrzucaj - ocena wrzutu i tak będzie należała do mnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Rozumiem, 02.10.13, 20:34 Napisałem wyraźnie, że nie odczywam takiej potrzeby jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Rozumiem, 02.10.13, 21:07 aleSZ... ja ją odczuwam(?) zaledwie od czasu do czasu... w okolicznościach dość ściśle uwarunkowanych... Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Rozumiem, 02.10.13, 21:08 sclavus napisał: > aleSZ... ja ją odczuwam(?) zaledwie od czasu do czasu... w okolicznościa > ch dość ściśle uwarunkowanych... Twój problem. Mnie to nie rusza bo świadczy o Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Rozumiem, 02.10.13, 21:21 aleSZ wiem, wiosenko i doskonale zdaję sobie z tego sprawę :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Czy Tusk zamiast kastrować miałby odwagę .... 02.10.13, 21:01 Na przykład zaapelować publicznie do struktur KK o zajęcie się tym problemem i zawezwać KK do podjęcia działań.... Nie ? ! Macie rację to tchórz a nie liberał. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Czy Tusk zamiast kastrować miałby odwagę .... 02.10.13, 21:10 ... a o konkordacie (nieważnym, ale nikt nie zwraca na to uwagi) to wiosenka słyszała???? Musiała wiosenka słyszeć - a ten, autonomię zakłada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Czy Tusk zamiast kastrować miałby odwagę .... 02.10.13, 21:12 sclavus napisał: > ... a o konkordacie (nieważnym, ale nikt nie zwraca na to uwagi) to w > iosenka słyszała???? > Musiała wiosenka słyszeć - a ten, autonomię zakłada!!! Konkordat nie ma nic wspólnego z tym co napisałem. Bredzisz już. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Czy Tusk zamiast kastrować miałby odwagę .... 02.10.13, 21:35 Mylisz się... Autonomia kościoła zakłada - między innymi - nieingerencję państwa w jego wnętrze... Tusk nie ma żadnego interesu w tym, żeby to zrobić - naraziłby się na krzyk nie tylko ze strony kościoła, ale i całego katolstanu... a to mógłby być koniec jego kariery! Co innego "kazać" aresztować - też odpada bo nie jest ci on od kazania takich rzeczy (Ziobro z Kaczyńskim by się pospieszyli, gdyby im to przysporzyło punktów) a na domiar złego ;), prokuratura jest odpolityczniona... Musiałoby wyjść, że ten twój biedny, dopuszczał się w Polsce również! No, skończyłem wiosenko... - a ty, jak sobie chcesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow obrazki z komputera sługi bożego xiendza Gila 04.10.13, 20:05 www.tvn24.pl/wstrzasajaca-zawartosc-komputera-ks-gila-pornograficzne-filmy-i-zdjecia-z-udzialem-dzieci,360185,s.html Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: obrazki z komputera sługi bożego xiendza Gila 04.10.13, 20:39 No a pan Gil uparcie twierdzi, że nic złego nie robił Nawet bredzi, że znalazł przebaczenie u Boga ( cytuję z pamięci ) Paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś