08.10.13, 19:24
Jeszcze nie został premierem, prezydentem itp. pan Gliński ,a juz jest arogantem. Dzisiejsza konferencja : pytanie dziennikarza- czy pan wie ile trwała przebudowa ronda za kadencji LK ? Odpowiedz: ale mnie pan zażył .Nastepne: to panu przypmne , dwa lata . Odpowiedz : to straszne .
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Arogant 08.10.13, 19:38
      Wczoraj u wdowy wawelskiej w TVP-2 tez mialem to wrazenie,przebywanie z "mistrzem" arogacji widocznie jest zarazliwe.
      • volupte Re: Arogant 08.10.13, 19:45
        Obraz lepiej to pokazuje , bo tam jest ironiczna intonacja głosu i mimika.
    • l_zaraza_l Re: Arogant 08.10.13, 21:03
      Jak wiadomo raczej nie pałam sympatią ale sporo jest takich wskazań, że za Kaczyńskiego inwestycji nie było a za HGW są ogromne. I jest to prawda. Ale są dwa elementy:
      1) EURO przypadało już za rządów PO (kilka 4-5 lat po Kaczyńskim).
      2) Wielkie fundusze z UE też przypadły już na rządy HGW. I przy okazji referendum, w ostatnich dniach pokazano jak PO podpiera tymi funduszami HGW przesuwając je w trybie pilnym na "zagrożony odcinek".
      W żadnym wypadku nie jest moim celem przekonanie forumowiczów, ze Kaczyński Lech wykorzystałby sensownie kasę z UE i zorganizował EURO w Wawie ale chciałam jedynie wykazać różnice w możliwościach.
      • volupte Re: Arogant 08.10.13, 21:54
        Różnice w mozliwosciach są , ale różnice w podejsciu do inwestycji nie mniej ważne. Mamrot zostawił miliard cz wiecej w kasie z przeznaczonych na inwestycje . HGW natomiast zaciaga kredyty by przyznana kasę wykorzystać ( udział własny) Mamrot bałsię inwestowac aby mu nie zarzucić jakiejs korupcji , nie traktował Warszawy powaznie , celował w co innego.
      • pies_na_czarnych Re: Arogant 08.10.13, 22:17
        Zapomniałeś o kryzysie.
        • l_zaraza_l Re: Arogant 08.10.13, 22:33
          pies_na_czarnych napisała:

> Zapomniałeś o kryzysie.
          >
          >
          Tym, którego w Polsce nie było bo pukał, pukał ale się nie dopukał?
          • sclavus Re: Arogant 08.10.13, 23:15
            ;)
            pukał, pukał i wlazł - nie z buciorami, jak wszędzie indziej, ale jednak...
            pomalutku, po cichutku, w kąciku przysiadł i tylko od czasu, do czasu dawał znak: jestem ... kuku...1
            Tu pogroził paluszkiem, tam się zamachnął i ciągle jest jeszcze...
            Może nawet jedną nogą już za drzwiami, ale(!) ... ale nie całkiem jeszcze wylazł... ;)
      • ave.duce Re: Arogant 08.10.13, 22:57
        Jak nie miał możliwości, to po co obiecywał?
        • l_zaraza_l Re: Arogant 08.10.13, 23:22
          ave.duce napisała:

> Jak nie miał możliwości, to po co obiecywał?

Ave, ja tam nie wiem ,co obiecywał bom nie z Worsow, ofkorz. Chciałam jedynie zwrócić uwagę, że inaczej się buduje ze środkami z UE a inaczej bez nich. Inaczej, gdy obecna władza musi błysnąć z okazji międzynarodowej impry a inaczej jak nie jest pod presją.
          Wyżej napisano, że Kaczyński zostawił w kasie miejskiej coś ok. miliarda bo nie miał koncepta i uważam, że to dobrze bo kasa się przydała, gdy nadeszły środki unijne. Przecież mógł zwiększyć zatrudnienie urzędników i wykorzystać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka