Dodaj do ulubionych

Bez przełomu w sprawie amerykańskich wiz

IP: *.top.net.pl 08.08.04, 19:50
Ponad 90 % uczestników tego forum to nieuki, nie umiejące ortograficznie
pisać, ziejące prymitywną nienawiścią do USA i powtarzające sowieckie
propagandowe kłamstwa. Czy myślicie, że "biały wywiad" amerykański nie czyta
wypowiedzi na forum?
W tej sytuacji nie dziwię się ociąganiem się USA z rozmowami na temat
zniesienia wiz.
Polacy nie cenią wolności otrzymanej w roku 1989. Nie kosztowała ich ani
kropli krwi.
Obserwuj wątek
    • spacerowicz Re: Bez przełomu w sprawie amerykańskich wiz 08.08.04, 19:58
      Gość portalu: ZZ napisał(a):

> Ponad 90 % uczestników tego forum to nieuki, nie umiejące ortograficznie
      > pisać, ziejące prymitywną nienawiścią do USA i powtarzające sowieckie
      > propagandowe kłamstwa. Czy myślicie, że "biały wywiad" amerykański nie czyta
      > wypowiedzi na forum?

Ty lepiej o propagandowych klamstwach nie zaczynaj, bo ci dluuuga liste lgarstw
      Busha ktos przypomni. Sowieci to bylo wczoraj, dzis jest towarzysz Bush, w
      otoczeniu trockistowskich neocons.

> W tej sytuacji nie dziwię się ociąganiem się USA z rozmowami na temat
      > zniesienia wiz.

A komu na tym zalezy?

> Polacy nie cenią wolności otrzymanej w roku 1989. Nie kosztowała ich ani
      > kropli krwi.

Wlasnie. Dzis Polacy okupuja Irak, nie szanuja wolnosci innych. Hanba.
      • Gość: ZZ Re: Bez przełomu w sprawie amerykańskich wiz IP: *.top.net.pl 08.08.04, 20:11
        Co to są trockistowscy neocons? Co ma Trocki do tego?
        System sowiecki nie został całkiem dobity i odradza się.

Z Irakiem spudłowałeś. Nie wiem, czy z głupoty czy umyślnie. Polacy wraz z
        Koalicją zanieśli do Iraku wolność i uczestniczyli w obaleniu dyktatora. Nic ci
        nie przypomina koalicja USA - Wielka Brytania - Polska? Mi przypomina II wojnę
        światową.

Co do wiz, to można się odkuć na Rosjanach, Białorusinach i Ukraińcach.
        Podnieść opłaty za wizy do 1000 dolarów, nie uznawać ichnich praw jazdy,
        pobierać opłaty za tłumaczenia dokumentów. Pole działań jest ogromne. Jeszcze
        można pobierać opłaty tranzytowe od TIRów. Pieniądze leżą na szosach.
        • spacerowicz Re: Bez przełomu w sprawie amerykańskich wiz 08.08.04, 20:22

> Co to są trockistowscy neocons? Co ma Trocki do tego?

Ano poczytaj sobie troche o przeszlosci ludzi z otoczenia Busha.

> System sowiecki nie został całkiem dobity i odradza się.
          > Z Irakiem spudłowałeś. Nie wiem, czy z głupoty czy umyślnie. Polacy wraz z
          > Koalicją zanieśli do Iraku wolność i uczestniczyli w obaleniu dyktatora.

Ile ty masz lat, powiedz szczerze, ze takie kiczowate baraniny sadzisz?

> Nic ci nie przypomina koalicja USA - Wielka Brytania - Polska? Mi przypomina
          > II wojnę światową.

Tylko Bushowi nie wspominaj, bo sie wkurzy, dziadzio Prescot Bush miliony
          zrobil na swietnych ukladach z hitlerowcami a potem oddawac przyszlo.
          No ale szlachetna Ameryka to przeszlosc, dzis znow faszyzm mozliwy.

> Co do wiz, to można się odkuć na Rosjanach, Białorusinach i Ukraińcach.
          > Podnieść opłaty za wizy do 1000 dolarów, nie uznawać ichnich praw jazdy,
          > pobierać opłaty za tłumaczenia dokumentów. Pole działań jest ogromne. Jeszcze
          > można pobierać opłaty tranzytowe od TIRów. Pieniądze leżą na szosach.

Uczyc sie od Ameryki podlosci i pogardy dla biednych? No mozna, to wlasciwy
          wzor chamstwa.

Spacer
          • Gość: ZZ Re: Bez przełomu w sprawie amerykańskich wiz IP: *.top.net.pl 08.08.04, 20:32
            Kolego, Trocki został zaciukany około roku 1940. Co mógł mieć wspólnego z
            obecną ekipą Białego Domu?

O układach z hitlerowcami niech przypomną sobie twoi ukochani Ruscy. I o
            skutkach tych układów, liczonych w dziesiątkach milionów.

Co do żądania opłat od Ruskich, to przemawia przeze mnie polski interes
            narodowy. Pogarda dla biednych? Najwięcej pogardy dla ludzi jest właśnie w
            Rosji. Pojedź do Moskwy i idź na przedstawienie teatralne. Napompują cię
            Cyklonem B.
            Poza tym biedni Rosjanie a mieszkają w największym i najbogatszym w zasoby
            kraju świata. To coś o nich mówi, nieprawdaż?
            Amerykanie mają szacunek dla biednych, bo sami byli niegdyś biedni. Byli
            emigrantami za wiarę, którzy przybyli na dziką ziemię. Ale mają szacunek tylko
            dla tych biednych, którzy uczciwą pracą chcą wyjść z biedy. Najlepszym
            przykładem jest współpraca USA z krajami Dalekiego Wschodu. Natomiast
            Amerykanie gardzą tymi, którzy nienawidzą wolności.
            • Gość: who_the Re: Bez przełomu w sprawie amerykańskich wiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 21:27
              zz, daj spokoj, naprawde chcesz polemizowac z kims, kto uwaza ze otoczenie busha sklada sie z trockistow? z obsesjami sie nie dyskutuje, obsesje sie leczy. i masz racje w swoim pierwszym poscie - poziom wypowiedzi 90% dyskutantow na forach wyborczej jest taki, ze tez nie znosilbym wiz dla takiej chalastry

pozdrawiam
              • Gość: ZZ do who_the IP: *.top.net.pl 08.08.04, 21:32
                No cóż, życie jest takie, a zwłaszcza w polskich realiach, że nie zawsze
                dyskutujemy z ludźmi na poziomie. Niemniej jednak trzeba umieć dyskutować także
                z burakiem. Inaczej będzie jak z Lepperem. Dopiero niedawno przyzwoici politycy
                zaczęli się uczyć dyskusji z lepperopodobnymi. Okazuje się, że jest to
                umiejętność życiowa równie potrzebna, co umiejętność obrony przed dresiarzem,
                kieszonkowcem czy nachalnym żebrakiem.
                • Gość: who_the Re: do who_the IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 23:36
                  nie wiem, na ile jakiekolwiek proby dialogu z takimi osobnikami wazylbym sie nazywac dyskusja. do dyskusji potrzeba partnera, kogos, kto reaguje na argumenty, odnosi sie do nich. tymczasem "lepperopodobni", jak i o ogarnieci szpiego-zydo-masono-cyklistomania autorzy obsesyjnych postow na forach wyborczej jedynie powtarzaja swoje mantry, albo wklejaja gotowe, siejace nienawisc wiadomosci bez zadnego zwiazku z tematem. gdzie tu miejsce na polemike? "o faktach sie nie dyskutuje" - tymczasem faktow wlasnie nie uznaja wszyscy ci nakreceni, jak budziki, fanatycy. psy szczekaja, karawana jedzie dalej. niech szczekaja, ani to kogo interesuje, ani ma wplyw na cokolwiek lub kogokolwiek. jezeli nakreconych fobiami bedzie dosc, by wplyw na cos mieli - trzeba sie bedzie evakuowac, na rozmowe bedzie za pozno ;|
                  podsumowujac: mam wrazenie, ze tu raczej potrzeba edukacji mlodziezy, obeznanie ze swiatem, dzieki ktorym na miejsce obecnych nie beda przychodzic nastepni opetani spiskowymi teoriami. ci, ktorym raz zalezly sie one w glowach sa juz, moim zdaniem, nie do odratowania. w koncu wszyscy sa przeciw nim, i knuja, och jak knuja :-)

pozdrawiam, mimo wszystko zazdroszcze checi dyskusji, mnie sie juz nie chce
                  • Gość: ZZ Re: do who_the IP: *.top.net.pl 09.08.04, 07:57
                    Po prostu trenowałem obronę od głupich ataków. Robiłem to w czasie pracy, mając
                    w innym oknie otwarty dokument, nad którym pracowałem. Wszystko potraktowałem
                    jako rozrywkę i trening.
                    • Gość: PK Re: do who_the IP: *.akademik.ds.pw.edu.pl 09.08.04, 11:00
                      Ja rowniez gratuluje Tobie ZZ wytrawlosci w tej walce - dyskusji. Takich
                      wlasnie nam trzeba przeciwko gnijacej juz Lepperiadzie w Polsce. Powodzenia.
                      Pozdrawiam.
        • Gość: baraba Re: Bez przełomu w sprawie amerykańskich wiz IP: *.proxy.aol.com 08.08.04, 21:11
          traktowac jankesow tak samo jak nas traktuja!!!wtenczas zrozumia ze polacy nie
          glupki!!Podwyzszyc potrujnie wizy dla amerykanow,anulowac wszystkie kontrakty z
          usa,wycofac wojska z iraku.zwiekszyc blizsze stosunki z unia!!!wtenczas
          zrozumieja ze polacy nie swinie!!!
          • Gość: ZZ do baraby IP: *.top.net.pl 08.08.04, 21:18
            Nie wszyscy Amerykanie to Jankesi. Nazwa ta dotyczy mieszkańców Nowej Anglii a
            już na pewno nie Teksańczyków.
            Przetłumacz mi na polski użyte przez ciebie słowo "potrujnie", bardzo proszę.
            Anulować kontrakty z USA? A chcesz mieć w Polsce czołgi z czerwoną gwiazdą,
            która jednak nie jest logo Heinekena?
            Zwiększyć bliższe stosunki z Unią? A czy można bardziej zwiększyć? Poza tym
            widać, że w tych "stosunkach" wiele państw ma ochotę na wydymanie Polski.
            Polacy nie świnie? Mam nadzieję, że nie. Ale opinia światowa wie, że jednym z
            najpopularniejszych polityków polskich jest Lepper. A spojrzawszy na
            jego "buźkę" jakoś traci się szacunek do uwielbiających go Polaków. Fakt, że
            nie wszystkich ale wielu.
          • Gość: Cezary Re: Bez przełomu w sprawie amerykańskich wiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 21:22
            A zatem proponujesz wprowadzenie, i to "potrujnie" wyższych wiz dla Amerykanów
            polskiego pochodzenia, odwiedzających swoje rodziny pozostałe w Polsce.
            Gratuluję pomysłu.
        • Gość: wiza do zz odkuwanie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 21:57
          ale absurd. co to za odkuwanie sie> ci co zaplaca za niewydana wize i tak nie
          dostane z tego nic. bezsensu. co do Iraku zgoda potrzebne ale niestety
          niekosekwentne. nie na mawiam do wyzwalania chin ale ta klauzula he? albo taka
          mala kuba moze by ja wyzwolic? moze koree polnocna???
          nie?
          wiz nie trzeba zaraz znosic ale wprowadzic JEDNOLITE SENSOWNE i CZYTELNE zasady
          ktorych teraz nie ma. babci emerytka np hula w te i we wte latami na domki czy
          opieki do staruszek a kto inny ciagle bez podania powodu dostaje odmowy.
          to jest kultura norma zasada?
          • Gość: ZZ Re: do zz odkuwanie sie IP: *.top.net.pl 08.08.04, 22:03
            Wczuj się w amerykańskiego urzędasa. Urzędasy są z reguły tępe i skrupulatne
            pod każdą szerokością i długością geograficzną. Urzędas amerykański wie, że
            wielu Polaków popiera komunę, o czym świadczą chociażby wyniki wyborów. Również
            i Marek Belka nie cieszy się, moim zdaniem, prestiżem w USA. Tam nie ceni się
            nikogo, kto podnosi podatki. Belka podniósł, gdy był ministrem finansów.
            A Wałęsa miał swoje nie pięć minut ale pięć lat. Co zrobił?
            • Gość: wiza Re: do zz odkuwanie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 22:30
              i dla tego babcia emerytka przyslowiowa hula w te i we wte?
              ciekawe.
              co do burakow tepakow red neckow to cala masa ich jest tak w USA Niemczech czy
              Polsce. Z postow wielu pobrzmiewa totalna pogarda i brak szacunku dla wlasnego
              kraju i narodu jakze umeczonego historycznymi zawieruchami. mielismy i mamy
              takie polozenie geopolityczne jakie mamy. usa ma swoje polozenie z dla od
              swiata. nie jest to ani zasluga amerykanow ani niczyja inna.
              ameryka jest krajem zlozonym z europejczykow tyle ze zyjacych tam czasmi juz od
              400 lat oraz indian ktorych prawie wytepili i rozwydrzonego niewdziecznego
              potomstwa czarnych niewolnikow.

pomalu spokojnie historia kolem sie toczy.

ja nie utozsamiam sie z wiloma sprawami w tym kraju naszym ale nie krytykuje
              ludzi za to ze glosuja na leppera czy podobnych bo to biedny umeczony kraj
              dodatkowo okradany przez samych Polakow ( powiedzmy ) . jak moze byc
              dopuszczalne aby w tak biednym kraju wyniszczonym licznymi wojnami prezes
              panstwowej spolki przynoszacej straty zarabial miesiecznie kilkunasto krotnosc
              lub wiecej sredniej krajowej a emeryt rencista mial po 500zl na zycie
              miesiecznie.

opamitajcie sie wreszcie.
              • Gość: ZZ inne spojrzenie IP: *.top.net.pl 08.08.04, 23:14
                Pozwól, że spojrzę w inny sposób na dolę emeryta. Za PRL obecny emeryt
                produkował np. sworznie gąsienicowe do czołgów T-55 i zarabiał miesięcznie 20
                dolarów. W sklepie musiał wystawać w kolejkach albo dawać prezenty. Teraz ma
                emeryturę w wysokości około 150 dolarów i pełne sklepy. Czy znasz drugi taki
                kraj, w którym na emeryturze ma się kilkakrotnie wyższe dochody niż pracując?
                A te (przykładowe) sworznie do gąsienic nic a nic nikomu nie dały. Zmarnowano
                wiele surowców, energii, paliw i ludzkiej pracy. Nawet Ruscy nie straszą świata
                czołgami T-55. Tyle ludzkiego wysiłku poszło na marne.
                Z prezesami państwowych spółek jest tak, że rządzą nie swoim majątkiem. Nic
                dziwnego, że rozkradają i szastają.
                Ale prywatyzacja została w Polsce już dawno przeklęta. Z lewa i z prawa sceny
                politycznej.
              • Gość: PK Re: do zz odkuwanie sie IP: *.akademik.ds.pw.edu.pl 09.08.04, 11:19
                Gość portalu: wiza napisał(a):

> Z postow wielu pobrzmiewa totalna pogarda i brak szacunku dla wlasnego
                > kraju i narodu jakze umeczonego historycznymi zawieruchami. mielismy i mamy
                > takie polozenie geopolityczne jakie mamy.

Zarysowałes tutaj niebagatelny problem. Ale z drugiego twojego fragmentu juz
                wiele wynika ...

> ja nie utozsamiam sie z wiloma sprawami w tym kraju naszym ale nie krytykuje
                > ludzi za to ze glosuja na leppera czy podobnych bo to biedny umeczony kraj
                > dodatkowo okradany przez samych Polakow ( powiedzmy ) . jak moze byc
                > dopuszczalne aby w tak biednym kraju wyniszczonym licznymi wojnami prezes
                > panstwowej spolki przynoszacej straty zarabial miesiecznie kilkunasto
                krotnosc
                > lub wiecej sredniej krajowej a emeryt rencista mial po 500zl na zycie
                > miesiecznie.
                >
                > opamitajcie sie wreszcie.

I co z tego tak naprawde wynika ? Mianowicie Polak Polakowi sku...synem jest.
                To jest ogolnosiwatowa prawda. Najbardziej ja poznasz bedac na obczyznie. Nikt
                inny Ciebie tak nie wykorzysta, jak wlasny krajan. Ani nie Niemiec w Niemczech,
                ani nie Amerykanin w USA, tylko nie kto inny jak sam Polak. Ale przeciez i w
                samej Polsce to widac. Jaki jest ten prawdziwy Polak, ktory ma nad kims wladze.
                Tu nie musi byc od razu rzad czy Parlament. Spojrz na wladze samorzadowa, na
                burmistrzow, na radnych w roznych gminach, miastach. Przeciez to jest chore. To
                jest choroba polskiego narodu. Polak majacy wladze nad drugim - wyzyskuje go.
                To jest najbardziej przeklete w tym narodzie.
                Wracajac do pierwszego fragmentu, odpowiedz sama sie nasuwa. Polak jak moze to
                ucieknie za granice.
      • Gość: Cezary Re: Bez przełomu w sprawie amerykańskich wiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 20:28
        No to dlaczego jeszcze siedzisz w Polsce, a nie jedziesz do Iraku, aby walczyć
        o "wolność" tego kraju? Taki z Ciebie bohater?
        • Gość: ZZ do Cezarego IP: *.top.net.pl 08.08.04, 20:36
          Uprzejmie odpowiadam, że nie jestem zawodowym wojskowym. Wykonuję inny,
          atrakcyjny i popłatny zawód.
          • Gość: Cezary Re: do Cezarego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 21:07
            Czy ci "bojownicy" islamscy to zawodowi żołnierze? A jeśli nie chcrsz jechac do
            Iraku, aby im pomagać, to przywiąz sobie ładunek i zdetonuj go w gescie
            protestu. To będzie coś!!!
            • Gość: ZZ Re: do Cezarego IP: *.top.net.pl 08.08.04, 21:10
              Po co mam jechać do Iraku? Jeszcze mi nie odbiło. Sympatykiem łowiectwa nie
              jestem.
              Z twojej propozycji nie skorzystam bo nie jestem islamistą.
          • Gość: wiza Re: do Cezarego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 22:37
            a ja uprzejmie tu przypominam ze do iraku wysyla sie takze poborowych a nawet
            przede wszystkim jak do wietnamu. sprawa iraku to przede wszystkim interesy ( a
            takze kwestia urazonego atakami na nyc usa )usa i izraela ale oczywiscie
            dlugofalowo tez kwestia calego bialego swiata. tyle ze to wszsytko moze byc
            szybko zmarnotrawione przez niekonsekwencje europy i usa tak w polityce
            imigfracyjnej wobec III swiata jak i w uporczywym samobojczym kontynuuwaniu
            handlu bronia z III swiatem jak i dostarczaniem tem swiatowi technologii.
            chiny indie pakistan maja juz bron atomowa niebawem iran bedzie ja mial moze
            korea pn. i tak jest juz za pozno i III wojna swiatowa wisi w powietrzu. nie da
            sie w nieskonczonosc przekupywac rzadow panstw III swiata przekupywac dolarami
            ( jak np arabii saudyjskiej pakistanu indonezji chin ) i albo dojdzie do
            totalnej zaglady albo nalezy sie kompletnie odizolowac od kontaktow zIII
            swiatem.
    • babusz Re: Bez przełomu w sprawie amerykańskich wiz 08.08.04, 20:14

> Ponad 90 % uczestników tego forum to nieuki, nie umiejące ortograficznie
      > pisać, ziejące prymitywną nienawiścią do USA i powtarzające sowieckie
      > propagandowe kłamstwa. Czy myślicie, że "biały wywiad" amerykański nie czyta
      > wypowiedzi na forum?

Czy jest jakies przeciwwskazanie, zeby ta durna Ameryke, razem z ich wizami,
      wojnami, "bialym wywiadem" i debilowatym Bushem po prostu gleboko olewac?
      Jakis nakaz kochania tego syfu moze?

• Gość: ZZ no to olewaj IP: *.top.net.pl 08.08.04, 20:18
        Nie używaj oprogramowania Microsoft, Adobe, Autodesk.
        Nie używaj produktów IBM, Procter & Gamble, General Motors itd.
        Nie bierz kredytów z banków będących własnością Amerykanów (tych banków jest
        więcej niż myślisz).
        Nie używaj Internetu.
        Nie pij Coca-Coli ani Pepsi. Kwas chlebowy z pewnością lepszy.
        Nie noś dżinsów i T-shirtów.
        Nie krytykuj i nie domagaj się praw obywatelskich.
        • babusz Re: no to olewaj 08.08.04, 20:29

> Nie używaj oprogramowania Microsoft, Adobe, Autodesk.
          > Nie używaj produktów IBM, Procter & Gamble, General Motors itd.
          > Nie bierz kredytów z banków będących własnością Amerykanów (tych banków jest
          > więcej niż myślisz).
          > Nie używaj Internetu.
          > Nie pij Coca-Coli ani Pepsi. Kwas chlebowy z pewnością lepszy.
          > Nie noś dżinsów i T-shirtów.
          > Nie krytykuj i nie domagaj się praw obywatelskich.

Bede uzywal, za co place. Moge kupowac te produkty i jednoczesnie miec Ameryke
          gleboko w dupie. Oni sa tak lasi na moje pieniadze, ze nawet wiedzac, ze mam
          ich w dupie, nie przestana mi sprzedawac i dbac o to, zebym kupowal. Oni nie
          maja honoru, rozumiesz? Nie rozumiesz....

babusz

• Gość: ZZ Re: no to olewaj IP: *.top.net.pl 08.08.04, 20:35
            Twoja wypowiedź dowodzi potęgi wolnego handlu. Jest to podstawowy atut Ameryki.
            A dużo masz znowu tych pieniędzy?
            Co do honoru, to ja Amerykanów znam. Zaręczam, że mają i umieją go bronić.
        • Gość: wiza Re: no to olewaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 22:40
          ale ty chlopie dajesz do pieca.
          nawet internetu
          haha

ciesz sie ze siedzisz w tym teksasie i bron boze sie z tamtad nie ruszaj

haha
          dzieciuch z ciebie kompletny
    • Gość: do dupka zz Re: Bez przełomu w sprawie amerykańskich wiz IP: *.proxy.aol.com 08.08.04, 20:52
      dupku piszesz glupoty,i nie wiesz co piszesz!!do krytykowania innych to jestes
      dobry!!!wez zacznij polemikowac w trybunie bo tam cie potrzebuja!!!
      • Gość: ZZ do niedojdy IP: *.top.net.pl 08.08.04, 21:21
        Coś mi się zdaje, że nie jesteś w stanie przeczytać i zrozumieć artykułu.
        Trybuny nie miałem w ręku nigdy i nie przewiduję tego.
        Już jest po 21:00. Idź spać, bo jutro trzeba wstać do roboty. Pekaes odjeżdża o
        5 rano, a od godziny 7:00 czeka cię noszenie worków i pchanie wózka paletowego
        w hurtowni. Albo stanie w supermarkecie na ochronie. Za całe 500 złotych na
        miesiąc. Nie spóźnij się do roboty, bo szef cię wywali a lepszej pracy nie
        znajdziesz, sądząc po poziomie twoich wypowiedzi.
        • Gość: wiza tak brne przez wszsytkie posty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 22:44
          i widze ze z kolegi ZZ emigranta kompleks smietnika wylazi.
          • Gość: ZZ Re: tak brne przez wszsytkie posty IP: *.top.net.pl 08.08.04, 23:00
            Bzdura. Mieszkam w Polsce.
      • Gość: wiza Re: Bez przełomu w sprawie amerykańskich wiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 22:42
        on merytorycznie jest za slaby nawet na trybune
    • Gość: wiza przede wszystkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 21:39
      to zlikwidowac pelna dowolnosc w wydawaniu odmawianiu odsylaniu z lotnisk na
      widzimisie bo np ktos za czesto wjezdza chodz nie przedluzal pobytu ( z kad on
      mial na to pieniadze? jakby w Polsce juz nie bylo ludzi z pieniedzmi ). Wyrazne
      ustalenie okresu karencyjnego 5-10 lat na anulacje przekroczen wizowych.

Ogolnie co do zawracania to jest to absurd. Jestesmy w gronie kilkunastu
      najbardziej cywilizowanych krajow. Mozna by na etapie wydawania wizy w
      konsulatach dokladnie wszystko sprawdzic. maja ten sam system komputerowej
      ewidencji co na lotniskach. Nalezy w stosunkach tak zaprzyjaznionych
      braterskich krajow stosowac zasade domniemania niewinnosci. Lapac nieleganie
      pracujacych czy przedluzajacych pobyt ( tu to juz czesciej przypadek przy
      okazji kontroli wypadkow samochodowych choroby ) na terenie USA i zakazywac
      potem wjazdu na iles tam lat lub nawet dozywotnio ( jak np w Szwajcarii ) ael
      domniemywac niewinnosc.

Moga Stany stosowac kulturalne zasady wobec niemcow austriakow to moga chyba i
      wobec swojego naturalnego sojusznika.

Coz money counts. Bogaci sie licza. Skoro dyktaturze komunistycznej w Chinach
      USA daje w handlu klauzule najwyzszego uprzywilejowania to o czym tu mowic...
      • Gość: ZZ do wizy IP: *.top.net.pl 08.08.04, 21:55
        W zasadzie zgadzam się z tobą.
      • Gość: wiza dodam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 22:02
        iz nie oplaca sieamerykanom kontrola wewnatrz kraju za drogo to kosztuje poza
        tym od zawsze istnieje taki pozorny balagan zeby prowadzic na biezaco polityke
        imigrayjno ekonomiczna. jak potrzeba wiecej na czarno to sie wpuszcza jak nie
        potrzeba to sie mniej wpuszcza. kiedys byla potzreba na medykow to hurtem
        wpuszczali cale akademie medyczne etc etc.

jest jeszcze uragajaca amerykanskiej demokracji i walce o wolnosc sprawa
        masowego wpuszczania polskij partyjniakow i esbekow na ich terytorium
        do tej pory np zyje sobie swietni w new jersej kacyk z kc co mial byc
        postawiony na miejsce jkaruzelskiego gdyby temu nie udalo sie wprowadzic stanu
        wojennego. ale tu ponownie licza sie wzgledy finansowe oraz czesto pochodzenie
        z wplywowej w usa nacji.
        przykre
        • Gość: ZZ Re: dodam IP: *.top.net.pl 08.08.04, 22:06
          Masz na myśli Stefana Olszowskiego? A może on w taki czy inny sposób zasłużył
          się Ameryce. Może wielu partyjniaków i esbeków było na etacie w pewnej służbie?
          • Gość: wiza Re: dodam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 22:08
            moze pojedyncze przypadki ja znam za to osobicie rodziny szefow zomo esbecji
            partii wpuiszczane jak leci do usa a odmowy szarym czlonkom Solidarnosci.
            nawet nie brnij w ten temat bo sie osmieszasz.
            • Gość: ZZ Re: dodam IP: *.top.net.pl 08.08.04, 22:17
              To musi z czegoś wynikać. Esbek mógł być na żołdzie CIA a Solidarnościowiec
              mógł być uchem Kiszczaka. Może tu chodzi po prostu o umiejętność wypełnienia
              dokumentów?
              Zresztą zostawmy agenturę.
              Czy rozsądny urzędnik emigracyjny wpuściłby do USA takich osobników jak
              Wrzodak, Świtoń czy Cukrowy Gabriel? W końcu to Solidarnościowcy!
              • Gość: wiza tak tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 22:46
                kolodko passent i inni na stypendiach w usa, sami demokraci polscy.
                no sami wrecz.
                • Gość: ZZ Re: tak tak IP: *.top.net.pl 08.08.04, 22:52
                  Kołodko to niezły clown. Te numery z biegami maratońskimi, krojeniem chleba,
                  wymachiwaniem nożycami. Na występach w USA mógłby zrobić majątek. Jego
                  menadżerowie też. Showman pierwszej klasy.
      • Gość: $$$$ Polak jest przyjacielem USA, USA nie jest przyjaci IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 09.08.04, 02:55
        przyjacielem polski, ani WB ani innych krajow. To do politykow i polakow
        jeszcze nie dotarlo.Niemcy nie jada do USA zeby na czarno pracowac; raczej
        wydawaja tam nie male pieniadze.
    • Gość: wiya do Zbigniewa Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 21:45
      a ty kolego generalizujesz a nawet obrazasz.Ani kropli krwi... dobre.
      owszem ujatki nie bylo bo byla pieriestrojka i pokoleniowa zmiana warty.
      wymarli prawdziwi rewolucjonisci a mlodzi chcieli zachodniego zycia.
      a co USA zrobily praktycznie? czwekaly tez biernie na nturalna ewolucje
      historyczna.

mnie irytuja liczne bardzo i kretynsko idiotyczne wypowiedzi Polakow bedacych
      na stale w USA lub tam czasowo przebywajacyc na te tematy wizowe czy na temat
      swojego ojczystego kraju w ogole. to uraga wszelkim zasadom i normom narodowym.
      i to dla tego nas nie cenia w swiecie iUSA. jak juz sie tam znajdzie to nagle
      nie jest juz Polakiem a wszystko i wszyscy ktorych zostawil za soba w kraju to
      idioci i kretyni.
      sam bylem w usa 7 razy.
      • Gość: ZZ do wiya IP: *.top.net.pl 08.08.04, 21:59
        Generalizowania nie da się w 100 % uniknąć. Ta pieriestrojka to był objaw
        śmierci komuny. Ktoś napisał, że zaczęła obumierać z chwilą budowy berlińskiego
        muru, bo udowodniła, że tylko siłą można utrzymać ludzi w komunie.
        Czechosłowacja 1968 i stan wojenny w Polsce to dalsze, kolejne objawy gnicia.

Co zrobiły USA? Stworzyły NATO i zbroiły się aby powstrzymać sowiecką potęgę
        wojskową. Przy okazji zbrojenia podbiły postęp naukowo-techniczny. Ale to już
        taka nacja, że potrafi na wszystkim zarobić.

Na temat kultury naszych rodaków wypowiedziałem się już w pierwszym poście.
        • Gość: wiza konsekwencja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 22:06
          oczywiscie ze ogolnie robiac dla siebie duzo zrobily i nie wyobrazam sobie
          swiata bez usa ale mimo wszystko raza takie "drobne" niekonsekwencje Irakowi
          sie czynnie pomaga nam biernie tak przy okazji hehe. za gdansk nadal nikt z
          zachodu nie umiera od chyba 500 lat. no ale co tam szczegol. owszem usa daly
          zarobic przez ostatnie dziesiatki lat calej masie Polakow ( nie bezinteresownie
          oczywiscie ale zawsze ) pol podhala jedzie na hameryce, kazdy ma cos tam lub
          kogos tam z tej ameryki ale i tak to miki do planu marschala jaki zafundowana
          lobuzom szfabom.
          • Gość: ZZ Re: konsekwencja IP: *.top.net.pl 08.08.04, 22:14
            Ja też nie chciałbym umierać za Gdańsk ale bardzo chętnie zastrzeliłbym
            napastnika właśnie w imię obrony Gdańska.
            Plan Marshalla dla Niemiec był w innych okolicznościach. Planowi Marshalla
            towarzyszył niemiecki plan Erharda: wolność gospodarcza, twarda waluta,
            praworządność. Do tego etos pracy. To i inwestycje zagraniczne były.

A w Polsce co? Balcerowicza udupili wrogowie z lewa i z prawa. Kto może, to
            kradnie, wyłudza kredyty i załatwia lewe renty. Korupcja i przestępczość to tak
            często poruszane tematy, że ja je zostawię. Czy do takiego kraju przybędzie
            kapitał?
            • Gość: wiza Re: konsekwencja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 22:50
              odrodzenie niemiec po wojnie bylo bledem. teraz w wyniku temu mamy ponownie
              wroga na zachodniej granicy, nawrot faszyzmu i przede wszsytkim poczucie braku
              sprawiedliwosci dziejowej.

co do okradania. to najwiecej kradla i kradnie twopja lewica ktora jest
              kompletnie odnarodowiona. balcerowicz merytorycznie poprawny ale etatyzm dla
              kolesi tez sie panoszyl za jego rzadow.

problemem naszego kraju sa kominy placowe etatyzm ukryte bezrobocie, cala masa
              ludzi oplacanych za nic urzedasow pierdzistolkow, gadajacych glow przerost
              biurokracji administarcji. trzeba by to wszsytko pogonic wreszcie.
              • Gość: ZZ Re: konsekwencja IP: *.top.net.pl 08.08.04, 22:56
                Na jakiej podstawie posądzasz mnie o sympatie lewicowe? Niesłusznie!
                Po wojnie sytuacja była taka, że na Łabie stały sowieckie armie i trzeba było
                szybko utworzyć dużą armię lądową mającą chociażby zielone pojęcie o walkach z
                Sowietami. Dlatego ładowano kasę w RFN i Bundeswehr. Z kogo można było utworzyć
                siły lądowe NATO. Z Włochów, Francuzów?
                Podzielam twe poglądy na temat panoszącego się w Polsce biurewstwa.
          • Gość: $$$$$ marshal-plan, to byla POZYCZKA.Ty chamie polski IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 09.08.04, 03:02
        • Gość: reasumujac Re: do wiya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 22:13
          stany juz nie raz zrobily grube bledy jak np niewolnictwo ktore im teraz bokiem
          wychodzi, izolacjonizm , polityka socjalna. teraz maja jedna z oostatnich szans
          na wypoziomowanie relacji rasowych poprzez np wpuszczenie jednorazowo sporej
          liczby wschodnich europejczykow. za 10-20 lat pies z kulawa noga zEuropy tam
          nie zechce sie osiedlac za to wiecej kolorowych a jakze.
          juz kilka lat temu zrobiono w stanach symulacje ze w tym tempie za
          kilkadziesiat lat stany etnicznie stana sie wtornie krajem III swiata.

coz to na szczescie nie nasz problem tylko czy w ramach walki z terroryzmem nie
          bedziemy musieli wprowadzic wiz dla obywateli usa bo jak tu bedzie takiego
          odroznic jak tez bedzie brazowy czy czarny?
          • Gość: ZZ o strukturze rasowej IP: *.top.net.pl 08.08.04, 22:23
            To, że ktoś ma śniadą skórę, nie znaczy, że jest dzikusem. Do USA emigruje
            bardzo wielu Hindusów, wykształconych i mających perspektywy kariery.
            Cywilizacja indyjska jest jedną z najstarszych i najwartościowszych.
            Rosjanie są biali a nie zaliczyłbym ich kraju do "pierwszego świata".
            Co do osiemnasto- i dziewiętnastowiecznego niewolnictwa w USA, to warto
            pamiętać, że łowami na Murzynów i handlem niewolnikami zajmowali się
            ARABOWIE
            Poza tym niewolnictwo w USA zostało zniesione w niecałe 100 lat po powstaniu
            USA, czyli raczej bardzo szybko.
            Niewolnictwo zafundowała sobie Europa w XX wieku. Czyż marksizm i leninizm to
            nie niewolnictwo?
            Trochę optymizmu! Może za 10-20 lat problem terroryzmu zostanie rozwiązany?
            • Gość: wizy Re: o strukturze rasowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 22:53
              alez kolega kluczy ucieka od tematu
              hindusi nie sa problemem tylko latynosi i czarni pozbawieni jakiejkolwiek
              symbiozy patriotycznej pelni nienawisci i niewdzieczni zamozliwosci jakie tam
              maja a za jakie inni ludzie na swieci wiele by dali.za 25 lat obliczaja ze
              bedzie 70% kolorowych w usa jak tak dalej pojdzie...
              • Gość: ZZ Re: o strukturze rasowej IP: *.top.net.pl 08.08.04, 22:59
                Z tymi Latynosami to nie jest najgorzej. Dadzą się nawrócić na wolny rynek i
                normalne wartości. Przykładem jest Chile, kraj całkiem zdrowy.
                Przyznam, że nie są mi znane ilości imigrantów przybywających z Czarnej Afryki
                do USA. Uważam, że znacznie więcej przybywa tam Hindusów, Chińczyków czy
                Koreańczyków.
                Poza tym ludzie w USA się mieszają rasowo. Może nie generalnie ale dość
                powszechnie.
    • Gość: axx Re: Bez przełomu w sprawie amerykańskich wiz IP: 209.136.102.* 08.08.04, 22:26
      Niestety rosjanom mozna naskoczyc jedynie. Nie mozna im podniesc cen na wizy ani innych oplat bo natychmiast podniosa cene gazu czy ropy
      no i oczywiscie zarobia na tym. Byc moze ze i czekaja na to. Rowniez nie mozna ich zbombardowac.
      Dla porzypomnienia to USA byly pierwszym krajem ktory uznal Rosje Soviecka.
      • Gość: ZZ do axx IP: *.top.net.pl 08.08.04, 22:51
        Rosja to nie TP SA, która może podnosić sobie ceny jak tylko chce, bo pozwala
        się jej na to. Umowy dostawy ropy i gazu należy tak wynegocjować, aby mieć
        możliwości obniżania cen i opóźniania płatności. A najlepiej dywersyfikować
        dostawy ropy i gazu.
        Ja nie bałbym się podniesienia opłat za wizy i wprowadzenia biurokratycznych
        utrudnień dla Ruskich. Ta nacja ma szacunek dla twardości i stanowczości. A
        uprzejmość i dobroć uważa za słabość. Takie wychowanie od stuleci.
        USA pierwsze uznały Rosję Sowiecką? Możliwe, nie pamiętam.
        Faktem jest, że jeszcze w połowie XX wieku (Jałta, Poczdam) amerykańska
        dyplomacja składała się prawie wyłącznie z łatwowiernych idealistów. Jest
        nadzieja, że Amerykanie się wyrobią i nauczą starego, europejskiego kunsztu
        dyplomacji. Co by o nich nie mówić, to uczyć się potrafią i chcą.
      • Gość: wizy Re: Bez przełomu w sprawie amerykańskich wiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 22:55
        rosja sie bedzie miec swietnie i to szybciej niz niejedni mysla mimo ze obecnie
        maja regres w przyroscie ludnosci i wiele innych problemow. w wielu jednak sa
        konsekwentni i lepiej zorganizowani niz Polacy. nikt im nadal nie podskoczy
        chcociaz sie z nich wielu smieje a my dalismy sie rozbroic i ciagniemy tylko na
        watlej koniunkturze politycznej ktora moze sie w kazdej chwili skonczyc w raz z
        nawrotem nacjonalizmow i skrajnej prawicy tak w Europie Rosji jak i USA.
        • Gość: ZZ Re: Bez przełomu w sprawie amerykańskich wiz IP: *.top.net.pl 08.08.04, 23:08
          Co rozumiesz pod pojęciem skrajnej prawicy? Nazizm to też rodzaj socjalizmu.
          Liczba ludności nie decyduje o potędze kraju.
          Oświeć mnie, proszę, i podaj mi jakiekolwiek przesłanki świadczące o rozwoju
          Rosji. Teraz czy w przyszłości.
          Daliśmy się rozbroić? LWP to była wielka armia lądowa przeznaczona do uderzenia
          na północne Niemcy, Danię i Holandię. Obrona przeciwlotnicza kraju praktycznie
          nie istniała. Obrony cywilnej praktycznie nie było. Widziałe(a)ś kiedyś schron
          przeciwlotniczy w Polsce? Oczywiście wybudowany po wojnie, nie poniemiecki.
          Od wschodu PRL nie była wojskowo bezpieczna. Z okresu PRL pamiętam tłumy
          umundurowanych żołnierzy na dworcach. Ale czy przez to kraj był bezpieczniejszy?
          I jeszcze jedno. Za czasów Układu Warszawskiego Polska miała silnego i
          niedocenianego wroga: NRD. Kraj ten utrzymywał struktury wywiadowcze w Polsce.
          Głośno o tym się nie mówi.
          • Gość: wiza Re: Bez przełomu w sprawie amerykańskich wiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 10:02
            masz specyficzny styl rozmowy wybiorczo odpowiadasz odwracasz czesto kota ogonem
            nrd zawsze byla wrogiem to zgoda bylismy uzbrojeni jak na tamte czasy a teraz
            jak na zadne.
            nie rozsmieszaj mnie wiecej
            a zadania nasze to juz ja chyba lepeij znam bo domyslam sie ze jestes sporo
            mlodszy.
            zabezpieczenie medyczne i wspomaganie ataku na danie.
    • Gość: Byly emigrant - 01 A moze jednak da sie cos z tym zrobic? IP: *.arcdca.adelphia.net 09.08.04, 07:18
      www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=60
    • Gość: Byly emigrant - 02 A moze jednak da sie cos z tym zrobic? IP: *.arcdca.adelphia.net 09.08.04, 07:21
    • Gość: Byly emigrant - 03 A moze jednak da sie cos z tym zrobic? IP: *.arcdca.adelphia.net 09.08.04, 07:22
    • Gość: Czlowiek Nie calujmy tylka IP: *.arcdca.adelphia.net 09.08.04, 07:26
      Poprzyjcie to.
    • toja3003 Polacy z Londynu chca do USA bez wiz! 09.08.04, 09:11
      amrykanscy urzednicy zapewne
      sa poinformowani jak wyglada sytuacja
      w centrum Londynu po wejsciu Polski do UE;
      zreszta pisala o tym niedawno GW.

Ci Polacy z City of Westminster
      to najlepsza "reklama" dla naszych
      zabiegow o zniesienie wiz do USA.
      Dzieki wam swojscy menele, ide
      w kolejke do amerykanskiej ambasady.
    • Gość: EdwardXXV Usprawniona polityka wizowa. IP: *.dip.t-dialin.net 09.08.04, 11:12
      pan walesa, zrobilby dobrze, gdyby zachowal cisze. Czasy pokrzykiwania
      ignorantow politycznych juz sie skonczyly. Mam nadzieje ze wizyta jest dobrze
      przygotowana i nie skonczy sie kompromitacja, jak w przypadku wizyty Wielkiego
      Wizjonera, ktory mial w nocy wizje swiata bez wiz.
      Dal dalszego usprwnienia wydawania wiz dla obywateli, powinny byc wprowadzone
      specjalne kryteria kwalifikacyjne dla kandydatow:
      -ukonczone conajmniej wyzsze wyksztalcenie
      -biegla znajomosci jezyka angielskiego w mowie i pismie
      -znajomosci historii Amaryki
      -schuldny wyglad, odpowiadajacy standartom amerykanskim lub zachodnioeuropejskim
      np.stan uzebienia, czystosc osobista, codzienna kultura.
      -znajomosci funkcjaonowania amerykanskiego systemu politycznego i socjalnego
      -europejskie prawo jazdy
      -rekomendacje z nienagannych pobytow w wielu krajach zachodnich
      -odpowiednie zabezpieczenie finansowe w wysokosci 20 000 $, jako kaucja i
      rekojmnia zwrotna po powrocie do kraju.
      Dla osob spelniajacych powyzsze wymagania powinno byc wprowadzone dozywotnie
      zwolnienie z obowiazku wizowego.
      Z procedur wizowych powinno sie automatycznie wylaczac obywateli pochodzacych z
      typowo polkich regionow emigracyjnych, jak okolice Tarnowa, Bialegostoku, Sejny
      i terenow slabych strukturalnie, jako potencjalnych nielegalnych imigrantow.

• Gość: wiza Re: Usprawniona polityka wizowa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 11:17
        albo raczysz zartowac albo ci odbilo
      • Gość: Cezary Re: Usprawniona polityka wizowa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 12:35
        Na miejscu administracji amerykańskiej zaproponowałbym Polsce współpracę w
        rozwiązaniu problemu wizowego polegająca na tym, że wstępnej selekcji
        kandydatów do wizy amerykańskiej dokonywałyby uzgodnione, kompetentne urzędy
        polskie. Chyba zależy nam na wizerunku Polski za granicą,kto nas tam
        reprezentuje, czy rózne męty i półanalfabeci, czy ludzie przyzwoici i coś sobą
        reprezentujący. Jak widzę tych, co się tłoczą na ul. Pięknej w kolejce po wizę,
        to gdybym był konsulem amerykańskim dałbym ją najwyżej dziesięciu na stu.
        • Gość: analfabeta Re: Usprawniona polityka wizowa. IP: *.bbtec.net 09.08.04, 13:02
          Super pomysl! Potem dodac mozemy "kompetentne urzedy" aby
          wybrac "przedstawicieli" na plaze latem (tylko piekne i atrakcyjne Panie i
          przystojni Panowie...?), na narty zima (wysocy z dlugimi nogami i ladna
          opalenizna jeszcze z ostatniego lata?), do restauracji...caly rok!(ale kogo?)
          Mozna nawet zabronic "polanalfabetom" ogladania TV, lub sluchania radia bo oni
          pewnie NIC nie rozumieja :)..szkoda pradu? Na szczescie Amerykanski MSZ ma
          troche wiecej zdrowego rozsadku i pozwala nawet CALKOWITYM ANALFABETOM
          Amerykanskim na podrozowanie po CALYM WOLNYM SWIECIE!!!! Troche zdrowego
          rozsadku lub bilet do wariatkowa, prosze!
          • Gość: wiza Re: Usprawniona polityka wizowa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 13:50
            pelna zgoda z toba!
            ja juz pisalem kontrola wewnetrzna przylapanego nie wpuszczac anwe i 100 lat a
            domniemanie niewinnosci.
            ale to w najblizszym czasie malo realne.
            poprzez dowolnosc i brak ZASAD CZYTELNYCH maja furtke do regulacji rynku pracy,
            skladu etnicznego no i unikaja wielu kosztownych procesow sadowych.

Ameryka ma dwa oblicza prywatno ludzki i biurokratyczny. jak wszedzie. a
            biurokraci nas nie kochaja.
            zrozumieja blad poniewczasie
    • Gość: vitpro Re: Bez przełomu w sprawie amerykańskich wiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 14:00
      Widziałem kolejkę do amasady.Jeśli policzyć po 100 dol. od głowy, to USA na jej
      utrzymanie nie musi dać centa.A może by tak zastosować zasadę symetrii?Nasza
      ambasada się z tego nie utrzyma, ale może się połapią, że coś jest nie tak...
      Mało,że płacimy za to, czego nie dostajemy (wiza),to jeszcze to,co dostajemy
      (czasem)-niczego nam nie gwarantuje(wjazd)-prócz ewentualnej straty dalszych
      pieniędzy(bilet lotniczy, rezerwacje itd.)w wypadku cofnięcia z lotniska w USA.
      Jeśli tak nas za nasze ciężej niż w Stanach zarobione pieniądze(średni dochód
      na mieszkańca) traktują PRZYJACIELE to boję się pomyśleć ,czego można się
      spodziewać od wrogów.
      • Gość: Cezary Re: Bez przełomu w sprawie amerykańskich wiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 14:25
        Mam kuzyna w New Jersey Uurodził się juz w Stanach) prowadzącego firmę
        budowlaną. Gdy go odwiedziłem 20 le temu pracował u niego "Pan Janek",który
        miał za tydzień wracać do Polski, bo mu się kończyła wiza. Rok potem "Pan
        Janek" nadal był tam i również miał za tydzęń wracać do kraju. Tymczasem
        sprowadzał kilku innych członkówswej rodziny z Polski.Dwa lata później "Pana
        Janka" nadal tam zastałem z tym tylko, że grono jego rodziny było juz całkiem
        spore. I nadal zbierał się do powrotu do kraju(cały czas będąc na nieważnej
        wizie). Jest tam do dziś.
        Takich przypadków jest tysiące.
        Chcemy, aby Amerykanie zaakceptowali nasz obyczaj traktowania swego państwa
        instrumentalnie i starając się kiwać go na wszelkie sposoby. Prezydent i
        premier naciskają na władze USA, aby zgodziły się na to. To chyba paranoja.
    • Gość: pacyfista www.panstwozla.pl i wszystko jasne! IP: *.220.62.81.cust.bluewin.ch 09.08.04, 14:04
      • Gość: wiza spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 15:36
        bez haosu
        nikt nie pochwala zasiadywania sie nielegalnie.
        ale 100 $ brac za wydanie wizy a nie za odmowe i do tego jak juz wydadza to
        obowiazkowo wpuszczac do stanow pomijajac na prawde nieliczne wypadki tzw
        zmiany parametrow danych w czasie odebranie-wjazd

co do kontroli na lotniskach to absolutnie bez obowiazku posiadania biletu
        oplaconego nie mowiac juz ze to wszystko przynajmniej w stosunkach z krajami
        bedacymi formalnie w sojuszu powinno zakanczac sie na ETAPIE KONSULATOW
        sa mozliwosci techniczne

jeszcze raz powtarzam sa techniczne i finansowe mozliwosci nie ma woli gdyz ten
        chaos sprzyja polityce imigracyjno-ekonomicznej.
    • Gość: Obywatel Sami przelammy sprawe amerykańskich wiz IP: *.arcdca.adelphia.net 09.08.04, 17:55
      • Gość: wiya wielkie pryelamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 21:16
        to jest takieŁ
        mamz UE mamz NATO demokracje wolnz rznek i weymz sie do pracz u nas w kraju.
        poya tzmk ucymz sie innzch jeyzkow niy angielski, jest cala masa krajow gdyie
        moyna yarabiac.
        warto pamietac ye dla ynajacego angielski i y jakimikolwiek sensownzmi
        kwalifikacjami jest moyliwosc rownie wzsokiego yarobku w UK i Irlandii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka