Dodaj do ulubionych

Jestem zadowolony z Konferencji!

23.10.13, 15:24
Tak, nie ubawiłem się już dawno!
I wcale nie jest mi żal tych, pożal się boże, naukowców.
Z niecierpliwością czekam na kolejne ich występy...
Dowiedli tego o czym przekonywał mnie mój Dziadek (n.b. lwowski inżynier) - nadmierna nauka szkodzi zdrowiu!
Obserwuj wątek
    • gtxl Re: Jestem zadowolony z Konferencji! 23.10.13, 15:29
      Dowiedli tego o czym przekonywał mnie mój Dziadek (n.b. lwowski inżynier) - nadmierna nauka szkodzi zdrowiu!

No...dziadek miał rację.
      • jot-es49 Ano miał! 23.10.13, 15:49
        Czuję się zdrowszy!
        Zaledwie 45 lat studiuję i jestem już na pierwszym semestrze!
        Obiecali mi tytuł profesora... pośmiertnie!
    • bogucjusz Mam mieszane uczucia... 23.10.13, 15:30
      I śmieszno, i straszno, i wnerwnie...

Śmieszno - wiadomo, zawsze było.

Straszno - prowodyrzy tej "konferencji" mogą rządzić krajem.

Wnerwnie - to wszystko za nasze podatki.

---
      "Ląduj, dziadu!"
      • chateau Re: Mam mieszane uczucia... 23.10.13, 15:39
        To jak z hmm... głaskaniem tygrysa ;-)
        • bogucjusz Re: Mam mieszane uczucia... 23.10.13, 15:48
          chateau napisał:

> To jak z hmm... głaskaniem tygrysa ;-)
          >
          swoim hofmanem... :-)

---
          "Ląduj, dziadu!"
        • jot-es49 Noooo! 23.10.13, 15:57
          Albo złapać Antosia za brodę i... o brzozę, o brzozę...

Ups! Przepraszam - efekt śledzenia konferencji jeszcze trwa!
      • jot-es49 Mieszane uczucia i owszem były! 23.10.13, 15:55
        No ba jak nie mieć mieszanych uczuć jak facet opowiada, że widział zdjęcie chińskiej cysterny po wybuchu i bardzo mu przypomina tupolewa...

Miałem chęć śmiać się ale zakradła się wątpliwość...

Na jakiej wysokości latają te chińskie cysterny? No bo, wiadomo, z chinolami żartów nie ma, skonstruują nawet to o czym fizjologom się nie śniło (przepraszam Ferdek!)...
        • chateau Re: Mieszane uczucia i owszem były! 23.10.13, 16:09
          To jest pan Pikuś w porównaniu z helem.
          Dasz pan wiarę co potrafi hel-3?
          Wątek wyśmiany do upęku, ale co jeśli Rosjanie faktycznie posiedli umiejętność uwolnienia energii z He3? Dopiero byśmy się mieli z pyszna.
          • jot-es49 No i to jest najśmieszniejsze! 23.10.13, 16:25
            chateau napisał:
            > To jest pan Pikuś w porównaniu z helem.
            > Dasz pan wiarę co potrafi hel-3?
            > Wątek wyśmiany do upęku, ale co jeśli Rosjanie faktycznie posiedli umiejętność
            > uwolnienia energii z He3? Dopiero byśmy się mieli z pyszna.

Nasza ocena Rosjan.
            Raz mówią najprawdziwszą prawdę, że w krwi LK nie stwierdzono alkoholu ale już jeśli o Błasika chodzi łżą jak bure suki.
            Raz zdolni są na zamówienie zamglić kilkadziesiąt hektarów, rozsypać hel i elektromagnesem wybuchnąć samolot innym razem głąby jedne nie potrafią odcyfrować prawidłowo zapisów rejestratorów swojej produkcji.
            I teraz proponujesz uwolnienie energii z He3 ludziom co na własnym terytorium tak nieudolnie przeprowadzili zamach? I nawet swojej produkcji tupolewa nie potrafią złożyć z kawałków w jedną całość - wybijają szyby, myją go karcherem, kradną kokpit i śmigło...
            Co oni mogą...
            • chateau Re: No i to jest najśmieszniejsze! 23.10.13, 16:28
              To są tajniki rosyjskiej duszy. Już Stalin polecał czytać Dostojewskiego ;-)
              • jot-es49 Przepraszam czy to aluzja aby? 23.10.13, 17:21
                Czy nie pijesz do takiej jednej powieści???
                • chateau Re: Przepraszam czy to aluzja aby? 23.10.13, 18:24
                  Ano :-)
                  • jot-es49 Tylko do której powieści? 23.10.13, 19:08
                    Bo mi się tak jakoś kilka dziwnie kojarzy!
                    Palmę pierwszeństwa dzierży Idiota czego konsekwencją jest Zbrodnia i Kara bowiem nad wszystkim czuwają Biesy...
          • dystans4 Re: Mieszane uczucia i owszem były! 23.10.13, 18:22
            He3? Myślałem, że mowa o trycie, nie o helu. Nie chce mi sprawdzać energii wiązań, ale tu zysk chyba niewielki, za to zrobić fuzję do He4 b. trudno.
            Na Księżycu ponoć mnóstwo trytu. Ale bardziej podoba mi się idea energetyki torowej.
            --
            bul.
            • chateau Re: Mieszane uczucia i owszem były! 23.10.13, 18:33
              He3 to co innego niż 3H.
              I nie trzeba robić fuzji do He4, prościej (jak to zwykle) zrobić rozpad. Ale to taka dygresja.
            • jot-es49 Ja tam z chemii noga jestem... 23.10.13, 19:12
              Mnie najbardziej jednak odpowiada C2H5OH z różnymi dobawkami... Tylko parówki i piwo w puszkach u mnie do tego nie podchodzi...
              A wybuchnąć toto można - tyle że zal...
    • m.c.hrabia Re: Jestem zadowolony z Konferencji! 23.10.13, 15:30
      ja tak sobie ,zabawa zabawą , ale myślę że zamiast tracić czas modli opracować nową recepturę na parówki ,może byśmy parówkową nokią świat podbili.
      • jot-es49 Pewnie, że mogli! 23.10.13, 16:04
        Ale po co!
        Mogli też się zająć tymi rozsypującymi się w locie Dreamlinerami ale nie chcieli przykrości robić Biniendzie...
        Choć ten ostatni dokonał epokowego odkrycia - chyba na miarę XXIII wieku.
        Samoloty powinny lądować na plecach - jest lepsza amortyzacja!
        Nobel komunikacyjny (nie wiem czy jest - jak nie ma to szybko ustanowić) za ten przełom w lotnictwie należy się jak psu buda!
    • der-chef Re: Jestem zadowolony z Konferencji! 23.10.13, 16:10
      Teraz rozumiem dlaczego Stalin i Hitler wyrzynali tę naszą "yntelygencyje".
      • jot-es49 Hola, hola! 23.10.13, 16:30
        Już oni wiedzieli dlaczego!
        Ci przedwojenni studiowali zarówno w Berlinie jak i w Petersburgu, że o Lwowie już nie wspomnę.
        Stanowili konkurencję dla nowych panów (którzy ze swoją postępowali analogicznie nawet jeśli pracowali dla nich).
    • dystans4 Re: Jestem zadowolony z Konferencji! 23.10.13, 18:25
      Żaden kabaret temu nie sprosta.
      Co prawda nie oglądałem, ale wystarczyły relacje oraz wątki Anwad.
      Wszystko ma swój koniec, ale wierzę w inwencję Anwadzi.
      • cronny Brakowało mi rozwinięcia wątków wcześniejszych 23.10.13, 20:58
        inspirowanych pomysłami z filmów akcji i fantasy: sztucznej mgły, helu, artylerii p-lot i rakiet, zakopanych elektromagnesów, promieniowania zniewalajacego elektronikę pokladowa i mózgi VIP-ow, min przeciwlotniczych...
        Za malo wyeksponowany byl wątek trotylowo-nitroglicerynowy.
        Brakowało nowych szczegółów o missing in action (tych trzech, którzy wg Macierewicza przeżyli katastrofę).

W pamięci zostanie: ten gościu co pomylił stertę śmieci z brzozą; ten drugi, który stwierdził, że samolot lądował tyłem do przodu; oraz ten trzeci, który postawił nowatorską tezę, że dla pasażerskich odrzutowców lądowanie na suficie, podwoziem do góry jest bezpieczniejsze od powszechnie stosowanego lądowania na kołach.

Wrażenie robily demonstracje poglądowe: strzelania garnkiem aluminiowym w ścianę, gniecenia i rozrywania puszek od piwa oraz pękanie gotowanych parówek.

Ten też od fiuuu-bzdziuuu był niekiepski:

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dXbooNmZoto
    • pisspis Naukowy Geniusz macierewicza 23.10.13, 19:25
      Daj hipoteze koniecznie do udowodnienia, czastkowe, niesprawdzone dane i laboratorium kradzione lub udawane w stu miejscach. zadnego kordynatora, oprocz ideologicznego przywodztwa i masz NOWA POLSKA NAUKE. Oxford, Cambiridge, Harvard czy Xinghua Unwerytet beda posylaly swych najlepszych na praktyki doi Instytutu Absurdu Profesora Doktora Rehabilitowanego Macierewicza.
      Gloria polskiej nauki zrodzila sie nam, Alleluja!
    • niegracz Ja też jestem zadowolony z Konferencji! 23.10.13, 19:56
      Najważniejsze słowa jakei tam padły:

"profesor Piotr Witakowski odniósł się m.in. do słów podziękowania, jakie skierowano na jego ręce.

Chciałem podziękować za słowa, które usłyszałem. One są miłe. To, co robię, traktuję jako obowiązek. Takie składałem przyrzeczenie doktorskie i traktuje je poważnie. Czy mamy poczucie, żeśmy wszystko wyjaśnili? Chyba nie. A więc pozostaje w mocy oświadczenie, które przyjęliśmy w zeszłym roku. (...)

Hipotezą MAK i Millera nie ma się już co zajmować.

To byłby stracony wysiłek. Trzeba się skupić nad tym, co się działo w Smoleńsku. Już czas, byśmy w czasie naszej pracy mogli korzystać ze środków publicznych i wsparciu publicznym
      • pvf Re: Ja też jestem zadowolony z Konferencji! 23.10.13, 20:32
        niegracz napisał:

> To byłby stracony wysiłek. Trzeba się skupić nad tym, co się działo w Smoleńsku
        > . Już czas, byśmy w czasie naszej pracy mogli korzystać ze środków publicznych
        > i wsparciu publicznym

No tak. To najważniejsza kwestia - jak by się tu podpiąć do budżetu państwa?
    • man_sapiens Re: Jestem zadowolony z Konferencji! 23.10.13, 20:22
      Ci z konferencji są zdrowi jak konie, kontaktu z nauką najwyraźniej nie mieli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka