Dodaj do ulubionych

Pan Cieszewski

24.10.13, 22:50
jako żywo przypomina mi burmistrza Guziała.

Kiedyś to się takich pod kantorami widywało, dzisiaj brylują w mediach.

Obserwuj wątek
    • ex.mila Pan Cieszewski 24.10.13, 22:56
      wyjechał z Polski na początku stanu wojennego, a nie w połowie lat osiemdziesiątych jak oficjalnie informuje.

Oczywiście to nie ma znaczenia, ale dlaczego i w tej sprawie kłamie?
      • chateau Re: Pan Cieszewski 24.10.13, 23:00
        Bo mu się czasoprzestrzeń zakrzywiła.
        • ex.mila Re: Pan Cieszewski 24.10.13, 23:05
          chateau napisał:

> Bo mu się czasoprzestrzeń zakrzywiła.
          >
          Dlatego taki cięty na dziennikarzy i nie pozwala im zadawać pytań. Myślał, że przyjechał to bandustanu w którym nie ma dostępu do internetu.

To redaktor Szostkiewicz to wygrzebał. Mi by się nie chciało grzebać w biografii pospolitego dresiarza.
      • pies_na_czarnych Re: Pan Cieszewski 24.10.13, 23:44
        ex.mila napisała:

> wyjechał z Polski na początku stanu wojennego, a nie w połowie lat osiemdziesi
        > ątych jak oficjalnie informuje.
        >
        > Oczywiście to nie ma znaczenia, ale dlaczego i w tej sprawie kłamie?

Ma znaczenie. Podszywa sie pod emigracje polityczną. Ci po 80 roku to w większości była emigracja ekonomiczna.
        • axyzaa Re: Pan Cieszewski 25.10.13, 07:35
          pies_na_czarnych napisała:

> ex.mila napisała:
          >
          > > wyjechał z Polski na początku stanu wojennego, a nie w połowie lat osiem
          > dziesi
          > > ątych jak oficjalnie informuje.
          > >
          > > Oczywiście to nie ma znaczenia, ale dlaczego i w tej sprawie kłamie?
          >
          > Ma znaczenie. Podszywa sie pod emigracje polityczną. Ci po 80 roku to w większo
          > ści była emigracja ekonomiczna.
          >
          Na jego szczęście domorośli lustratorzy nie lustrują swoich.

• douglasmclloyd Re: Pan Cieszewski 24.10.13, 22:59
      axyzaa napisała:

> jako żywo przypomina mi burmistrza Guziała.
      >
      > Kiedyś to się takich pod kantorami widywało, dzisiaj brylują w mediach.

Cieszewski musi koniecznie porozmawiać z właścicielem brzozy w sprawie swojego wróżenia z fusów. Dodatkowo powinien zająć się sprawą urwanego skrzydła, bo jak mogło odpaść skoro brzoza była złamana wcześniej, Rozumiem, że można było strzelać z armaty, ale we mgle ciężko trafić do samolotu lecącego 300 km na godzinę.
      • ex.mila Re: Pan Cieszewski 24.10.13, 23:03

>
        > Cieszewski musi koniecznie porozmawiać z właścicielem brzozy (...)

wiem, że to mało naukowa metoda - bo tylko moja matczyna intuicja, ale na miejscu innych matek trzymałabym córki jak najdalej od niego. Ma urodę amerykańskiego alfonsa.
        • pies_na_czarnych Re: Pan Cieszewski 24.10.13, 23:50
          ex.mila napisała:

>
          > >
          > > Cieszewski musi koniecznie porozmawiać z właścicielem brzozy (...)
          >
          > wiem, że to mało naukowa metoda - bo tylko moja matczyna intuicja, ale na miejs
          > cu innych matek trzymałabym córki jak najdalej od niego. Ma urodę amerykańskieg
          > o alfonsa.

I tak sie zachowuje.
          A jego polszczyzna to wola o pomstę do nieba. Przypomina mi polonusow, którzy parę latek w Stanach mieszkali i mówili właśnie tak jak on: Mój kar na kornerze stoi... Coś w tym rodzaju.
          • ex.mila Re: Pan Cieszewski 25.10.13, 08:25

> I tak sie zachowuje.
            > A jego polszczyzna to wola o pomstę do nieba. Przypomina mi polonusow, którzy p
            > arę latek w Stanach mieszkali i mówili właśnie tak jak on: Mój kar na kornerze
            > stoi... Coś w tym rodzaju.
            >

Miałam 19 lat jak pojechałam do stanów, żeby zarobić na studia. Wcześniej była tam moja mama i nie miała żadnych wątpliwości, żeby mnie tam wysłać. No i trafiłam na ciszewskiego - nie tego konkretnie, ale polonusa, który się dorobił, naukowca z glejtem.

Na szczęście miał mnie kto przygarnąć

To było 20 lat temu, ale jak go zobaczyłam zaczęłam się zastanawiać - skąd ja go nam.

No i ostrzegam matki wysyłające swoje córki w nieznane. Nie do stanów, nie do polonusów.
      • chateau Re: Pan Cieszewski 24.10.13, 23:04
        Nie jesteś na bieżąco.
        Jedna z hipotez mówi, że agenci tego, Którego Imienia Wymówić Nie Wolno okleili skrzydło paskami materiału wybuchowego, które to paski zdetonowano nad byłą brzozą. Z powodu eksplozji skrzydło było na prezentowanych zdjęciach niemal nieuszkodzone, nie licząc jakiś wgnieceń.
        Bo to było polskie skrzydło polskiego Tupolewa. Hej!
        • ex.mila Cieszewski jutro zniknie jak Tymiński 24.10.13, 23:14
          ale to nie ma znaczenia, bo TVN24.
          .
    • chateau Re: Pan Cieszewski 25.10.13, 00:04
      Kurczę pióro, motyla noga.
      Dopiero teraz skojarzyłem jak się ubrał Cieszewski na konferencję. Otóż ubrał się tak, jak ubierał się np. Kraftwerk podczas występów w 1981/82. Ten facet po prostu zatrzymał się na pocz. lat 80-tych. Walczy z PRL i sowietami. Świeć Panie nad jego duszą.
      • pies_na_czarnych Re: Pan Cieszewski 25.10.13, 00:13
        chateau napisał:

> Kurczę pióro, motyla noga.
        > Dopiero teraz skojarzyłem jak się ubrał Cieszewski na konferencję. Otóż ubrał s
        > ię tak, jak ubierał się np. Kraftwerk podczas występów w 1981/82. Ten facet po
        > prostu zatrzymał się na pocz. lat 80-tych. Walczy z PRL i sowietami. Świeć Pani
        > e nad jego duszą.
        >

Podobno po śmierci syna jakaś klepka mu sie zacięła i tak ju ma do dzisiaj.
        • ex.mila Re: Pan Cieszewski 25.10.13, 12:10
          pies_na_czarnych napisała:

> chateau napisał:
          >
          > > Kurczę pióro, motyla noga.
          > > Dopiero teraz skojarzyłem jak się ubrał Cieszewski na konferencję. Otóż u
          > brał s
          > > ię tak, jak ubierał się np. Kraftwerk podczas występów w 1981/82. Ten fac
          > et po
          > > prostu zatrzymał się na pocz. lat 80-tych. Walczy z PRL i sowietami. Świe
          > ć Pani
          > > e nad jego duszą.
          > >
          >
          > Podobno po śmierci syna jakaś klepka mu sie zacięła i tak ju ma do dzisiaj.
          >
          To niczego nie usprawiedliwia. Barbara Nowacka straciła matkę jak była w siódmym miesiącu ciąży. A nadal zachowuje się z klasą i godnością.
      • ex.mila Re: Pan Cieszewski 25.10.13, 14:57
        No przecież napisałam, że wyglądał jak konik spod lombardu z początku lat 80. Oni też preferowali białe koszule na krótki rękaw wpuszczone do spodni.

Pan Cieszewski ewakuował się z Polski w 1981 roku.

Nie dowiemy się czemu, bo każdy kto go o to zapyta ma gwarantowane poderżnięte gardło.
    • bard333 wzruszają mnie kretyni, którzy nie maja pojęcia 25.10.13, 00:51
      o czym Cieszewski mówi, ale juz wiedzą, że nie ma racji... Pewnie kiedys o Koperniku chłop pańszczyźniany miał podobne zdanie, jak ty o tym gościu...
      • alistair-p Re: wzruszają mnie kretyni, którzy nie maja pojęc 25.10.13, 01:08
        Mało kto wie co mówi Cieszewski,a to dlatego,że on sam nie bardzo to wie.Żeby nie robić z niego kompletnego ignoranta,zakładam,że Antoni M wpuścił go w tzw.maliny.
      • calun_torunski wzruszają mnie kretyni, którzy nie maja pojęcia o 25.10.13, 01:58
        o czym pisal Kopernik i przyrownuja jego wiekopomne dzielo do bzdetow o wędrujących w czasoprzestrzeni złamaniach brzozy na podstawie zdjęć kupionych na bazarze
        • ex.mila wbrew pozorom 25.10.13, 02:22
          rewelacje ciszewskiego nie są tematem głównym na prawackich portalach. Rządzi temat - czy Wojewódzkiego oblano gównem czy colą.

Widocznie panowie też mają córki, i są na tyle przytomni, że gdyby ktoś je próbował wysłać na zwiedzanie university of georgia z Ciszewskim to by nie puścili.
    • mila2712 Re: Pan Cieszewski 25.10.13, 07:45
      Kolejny pseudo uprawiajacy z lubością taniec na trumnach.
      • ladymadonna2 Re: Pan Cieszewski 25.10.13, 08:43
        cała ta banda Macierewicza to jakieś szemrane towarzystwo
        • ex.mila Re: Pan Cieszewski 25.10.13, 09:59
          ladymadonna2 napisał(a):

> cała ta banda Macierewicza to jakieś szemrane towarzystwo

Macierewicz może sobie urządzać hucpy jakie chce, bo prezes jest przez niego zniewolony. Spokojnie może zakuć go w kajdanki.
          • ex.mila Macierewicz do Kaczyńskiego 25.10.13, 10:04

"Ej ty! Prezes! Nie śpij!"

o czym to świadczy?
            • chateau Re: Macierewicz do Kaczyńskiego 25.10.13, 16:29
              A z czego ten cytat?
              • ex.mila Re: Macierewicz do Kaczyńskiego 25.10.13, 17:13
                chateau napisał:

> A z czego ten cytat?
                >

Z konferencji kiedy myśleli, że są wyłączone mikrofony. Nie było "Nie śpij" ale było "powiedz coś".
    • dzapallo Re: Pan Cieszewski 25.10.13, 15:53
      no Pan Cieszewski dobrze wykazal, jak w Polsce dziennik---rwy działają
      • dzapallo Re: Pan Cieszewski 25.10.13, 15:54
        www.youtube.com/watch?v=UmAOo1kS8CU
      • ex.mila Pan Cieszewski 25.10.13, 17:32
        nawet prawackie sponsorowane przez PiS media traktują go z dystansem.
        Czemu?
    • wyksztalciuch Re: Pan Cieszewski 25.10.13, 16:25
      Sugerujesz, że tak jak Guział, zacznie zbierać podpisy pod wnioskiem o referendum w sprawie odwołania? Oczywiscie odwołania Antka z funkcji.
      • ex.mila Re: Pan Cieszewski 25.10.13, 17:11
        Nic takiego nie sugeruję. Sugeruję tylko, żeby od niego jak i od Guziała trzymać jak najdalej małoletnie córki, bo źle tym zakapiorom z oczu patrzy.

Nic więcej nie sugeruję,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka