Dodaj do ulubionych

Tusk 13 apostolem

22.12.13, 20:45
Premier swieckiego panstwa glosi dobra nowine jako 13 apostol.
Facet niedawno chrzcil sie i slubowal kosciolowi i juz tak daleko zaszedl.
radosny jest los neofitow - ich gorliwosc jest dubeltowa.

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Donald-Tusk-w-stowarzyszeniu-Siemacha-jestescie-istota-chrzescijanstwa,wid,16280764,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • alistair-p Re: Tusk 13 apostolem 22.12.13, 20:50
      Ty to tak sam z siebie?Chyba tak,nawet Hoffman napisałby mądrzej.
      • gtxl Re: Tusk 13 apostolem 22.12.13, 20:51
        alistair-p napisał:

> Ty to tak sam z siebie?Chyba tak,nawet Hoffman napisałby mądrzej.

Bezinteresowna pomoc, charakterystyczna dla stowarzyszenia Siemacha, to istota chrześcijaństwa - powiedział premier Donald Tusk w Krakowie na wigilijnym spotkaniu organizacji.

To prawie jak apostoł......
        • kucyk_trojanski Re: Tusk 13 apostolem 22.12.13, 21:00
          Tusk moze doznal olsnienia transcedentneg gdy nim rzucilo,jak Pawlem,w drodze do Damaszku...
    • wasilko O ile dobrze pamiętam,13 apostołem był Judasz... 22.12.13, 20:55
      n/t
      • kucyk_trojanski Re: O ile dobrze pamiętam,13 apostołem był Judasz 22.12.13, 21:01
        Judasz by w pierwszej dwunastce apostolow,ale Tusk chyba nie chce skonczyc jak Iskariota
      • kolter-xl Re: O ile dobrze pamiętam,13 apostołem był Judasz 25.12.13, 20:54
        Kiepsko pamiętasz, Maciej nim był .

(23) Przedstawiono więc dwóch: Józefa Barsabę, z przydomkiem Justus, i Macieja. (24) I odmówili taką oto modlitwę: Panie, Ty znasz serca wszystkich; wskaż nam, którego z tych dwu wybrałeś, (25) aby mógł objąć urząd posługiwania i apostolatu po Judaszu, ponieważ ten się sprzeniewierzył i poszedł swoją drogą. (26) Potem rzucili losy i padł los na Macieja, który też zaraz został dołączony do jedenastu apostołów.
    • cookies9 Re: Tusk 13 apostolem 22.12.13, 21:09
      Apostoł czy nie,to bardzo dobrze zrobił,że odwiedził stowarzyszenie Siemacha. prowadzą niezwykle uzyteczną działalność...

"Stowarzyszenie wychowawcze Siemacha powstało w 1993 r. w Krakowie. Stosuje ideę wychowania rówieśniczego. Obecnie na organizację składa się 25 specjalistycznych placówek, które oferują młodym ludziom zajęcia wychowawcze, sportowe i terapeutyczne. Codziennie korzysta z nich blisko 2,5 tys. dzieci. W ramach stowarzyszenia działa Krakowski Instytut Psychoterapii, a także dwa centra rozwoju."

Oprocz 'apostoła' Tuska przybyli inni 'apostołowie' - m.in. prezydent Krakowa Jacek Majchrowski i Rzeszowa Tadeusz Ferenc, wojewoda małopolski Jerzy Miller oraz marszałek województwa małopolskiego Marek Sowa...

• des4 kiedy się ochrzcił Tusk, pajacyku? 22.12.13, 21:10
        no, kiedy?
        • kucyk_trojanski Re: kiedy się ochrzcił Tusk, pajacyku? 22.12.13, 21:51
          Ty nie jestes pajacykiem,jestes dobrze poinformowany,czyli z bliskiego kregu Grasia lub kogos takiego
          ps
          skoro kilka lat temu Tusk bral slub koscielny to przedtem musial sie ochrzcic,bo inaczej tego sakramentu by nie dostal
          • gtxl Re: kiedy się ochrzcił Tusk, pajacyku? 22.12.13, 21:53
            skoro kilka lat temu Tusk bral slub koscielny to przedtem musial sie ochrzcic,bo inaczej tego sakramentu by nie dostal

Mógł być ochrzczony w wieku niemowlęcym...prawdopodobnie tak było.
            • zayka_nr11 Re: kiedy się ochrzcił Tusk, pajacyku? 22.12.13, 22:04
              gtxl napisał:

> Mógł być ochrzczony w wieku niemowlęcym...prawdopodobnie tak było.

w USC
              • gtxl Re: kiedy się ochrzcił Tusk, pajacyku? 22.12.13, 22:06
                zayka_nr11 napisała:

> gtxl napisał:
                >
                > > Mógł być ochrzczony w wieku niemowlęcym...prawdopodobnie tak było.
                >
                > w USC

Nie wiem, tak tylko pomyślałem? czy jego rodzina nie była katolicka?
              • x2468 Re: kiedy się ochrzcił Tusk, pajacyku? 22.12.13, 23:43
                Jak widac na twoim przykladzie chrzest nie chroni przed debilizmem.(,zakladam a wlasciwie jestem pewny ze ochrzcili cie natchmiast po urodzeniu wbrew zasadom ze kozik to dopiero wtedy kiedy dziecko jest swiadome.)
              • sclavus ... chyba tylko w twojej Wolsce, 23.12.13, 00:33
                chrzczą w USC
                uFielbiam tÓmaństFo!!
              • etta2 Re: kiedy się ochrzcił Tusk, pajacyku? 25.12.13, 19:43
                W USC nie chrzczą, pisia cipko. Wypadałoby takie rzeczy wiedzieć.
                • kucyk_trojanski Re: kiedy się ochrzcił Tusk, pajacyku? 25.12.13, 19:52
                  psia cipka jest do tego by du.p.y dawac
            • kucyk_trojanski Re: kiedy się ochrzcił Tusk, pajacyku? 23.12.13, 12:57
              gtxl pisze:"...mogl byc ochrzzcony w wieku niemowlecym..."

Jak to,przeciez w wieku niemowlecym nie mial jeszcze swiadomosci...
              no chyba,ze ulegl przemocy religijnej
              • ave.duce Re: kiedy się ochrzcił Tusk, pajacyku? 23.12.13, 13:01
                kucyk_trojanski napisał:

> Jak to,przeciez w wieku niemowlecym nie mial jeszcze swiadomosci...
                > no chyba,ze ulegl przemocy religijnej

Po co brniesz, zamiast przyznać, że nie wiesz, kiedy Tusk został ochrzczony?
              • gtxl Re: kiedy się ochrzcił Tusk, pajacyku? 25.12.13, 19:40
                kucyk_trojanski napisał:

> gtxl pisze:"...mogl byc ochrzzcony w wieku niemowlecym..."
                >
                > Jak to,przeciez w wieku niemowlecym nie mial jeszcze swiadomosci...
                > no chyba,ze ulegl przemocy religijnej

To opowiadasz mi "bajki", które ja znam o d dawna.
    • chasyd_z_czerskiej Re: Tusk nałogowy lanser i glista... 23.12.13, 12:05
      Tusk nałogowo uzależniony od pijaru , chce się polansować przy cudzym ognisku...
      Ta glista bez kręgosłupa 1. dnia jest liberałem, 2. dnia socjaldemokratą , 3. katolikiem , 4. antyklerykałem...

--
      natemat.pl/85791,niezalezni-sa-w-stanie-wojny-z-wrogiem-a-widzowie-tvn-to-debile-relacja-z-premiery-resortowe-dzieci-media
      • alistair-p I na razie wygrywa z Jarosławem K 23.12.13, 12:17
        Biedny ten Jarosław,przegrywa z taką miernotą jak Pan Premier Tusk.I to już chyba kilka razy,a będą następne.Doradzam ci więc byś pisał dobrze o Panu Premierze Tusku,tak będzie lepiej dla Jarosława K.
      • zayka_nr11 Re: Tusk nałogowy lanser i glista... 23.12.13, 12:38
        kelner :)
      • kucyk_trojanski Re: Tusk nałogowy lanser i glista... 23.12.13, 13:00
        w dni parzyste jest socjalista,nieparzyste socjaldemokrata.a w weekendy liberalem (wtedy jest w gdanskim domostwie)
        • alistair-p Re: Tusk nałogowy lanser i glista... 23.12.13, 13:04
          Kierownictwo PiS jest walnięte cały czas.Objawy nasilają się 10 każdego miesiąca,a poza tym wszystko tak samo.
          • kucyk_trojanski c.d. 23.12.13, 13:24
            Tusk zyczyl wesolych swiat dla rodzin,mowil,ze jezus tez te swieta spedzil z nablizsza rodzina,
            czyli jak sie urodzil to juz byly Swoeta Bozego Narodzenia,ciekawe czy tez wigilie obchodzil ;))
            • luciferrr Re: c.d. 23.12.13, 17:33
              Prezydent skarcil apostola z cygarem i w ubranku za pieniadze podatnika za brak reform i psucie panstwa - oj,apostolku uwazaj
    • j-k pobekotales... i lzej? 23.12.13, 17:39
      to dobrzi.-..
      • kucyk_trojanski I beksa 25.12.13, 19:11
        Chlopaki nie placza,chyba,ze na kreskowkach
    • etta2 Re: Tusk 13 apostolem 25.12.13, 19:49
      Ależ ten Tusk wadzi, oj wadzi....wszystkim PiSdakom, komuszkom i.t.p. Koryto zajumał i nie chce oddać, a co gorsza - ma poparcie ludu wsi i miast i żadnych szans dla tych obok koryta.
      Niedobrze się robi czytając te bździny "jaki to zły jest Tusk". A niech sobie będzie 20 apostołem, co to kogo obchodzi? Jest PREMIEREM I MA RZĄDZIĆ KRAJEM! A wszystkie ciapki z lewicy i prawicy: uczyć się, a nie podkładać świnię, bo to nie metoda na zdybywanie władzy.
      • kucyk_trojanski Re: Tusk 13 apostolem 25.12.13, 19:55
        chlopaki nie placza,chyba,ze na kreskowkach,np Krol Lew
        ps
        jak Schetyna mogl przegrac z taka beksa
        • etta2 Re: Tusk 13 apostolem 25.12.13, 20:13
          Jesteś pewny, że Schetyna przegrał?????
          • kucyk_trojanski Re: Tusk 13 apostolem 25.12.13, 20:32
            etta2 napisała:

> Jesteś pewny, że Schetyna przegrał?????

Nie,nie jestem pewny,Schetyna nie placze
            • gtxl Re: Tusk 13 apostolem 25.12.13, 20:36
              kucyk_trojanski napisał:

> etta2 napisała:
              >
              > > Jesteś pewny, że Schetyna przegrał?????
              >
              > Nie,nie jestem pewny,Schetyna nie placze

Ja jestem pewny,że przegrał i prawdopodobnie nigdy się już nie podniesie.
              • kucyk_trojanski Re: Tusk 13 apostolem 25.12.13, 20:40
                schetyna przegral bitwe,nie wojne
                • gtxl Re: Tusk 13 apostolem 25.12.13, 20:42
                  kucyk_trojanski napisał:

> schetyna przegral bitwe,nie wojne

To się jeszcze okaże....nie wiem,nie jestem pewien, jestem nietutejszy etc.....
    • kucyk_trojanski Re: Tusk 13 apostolem 27.12.13, 15:58
      Agnieszka Holland potwierdza zapach wydobywajacy sie z nogawki Tuska i Zolla orazkleru

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka