Dodaj do ulubionych

Kutz, Hartman, Kalisz...

29.12.13, 08:44
Mocne nazwiska TR na czele list po brukselskie synekury. Słabsze to gaduła Siwiec i Kwiatkowski. Przydałby się jeszcze Olechowski. Pewnie załapie się feministka Środa.

Dogadali się z Olusiem i tzw. Europą Plus. Ale będą ciężkimi frajerami jeżeli nie wystąpią pod własnym szyldem.

Konkurencja ma Olejniczaka, Zemkego, Oleksego i Czarzastego. Zapowiada się ciekawy pojedynek na tzw. umownej lewicy. Ja problemu z wyborem nie mam.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15198007,Twoj_Ruch_szykuje_sie_do_eurowyborow___jedynkami__.html#BoxWiadTxt
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Kutz, Hartman, Kalisz... 29.12.13, 08:57
      hi.hi...........
      a o Piskorskim zapomniałeś czy specjalnie pominąłeś .

fakt Rysio to duża rzecz :)
      • haen2010 Re: Kutz, Hartman, Kalisz... 29.12.13, 09:04
        Moje oceny np. Kalisza są rozbieżne z odczuciami ogółu. Nic na to nie poradzę.

Natomiast Piskorski niczym się nie różni od gdańskiego Adamowicza. Tyle, że tamten dewot jest.

Ale Kutz na Śląsku na bank załatwi Buzka.
        • trevik Re: Kutz, Hartman, Kalisz... 29.12.13, 12:01
          > Ale Kutz na Śląsku na bank załatwi Buzka.

Chyba zapomniałeś kolego, że wynik Buzka w ostatnich wyborach do Europarlamentu był najlepszym wynikiem w skali kraju.

Nie mam pewności, który wygrałby bo to dwa różne typy. Kutz jest na Śląsku kimś bardziej na kształt męża stanu, Buzek to działacz - obaj na Śląsku uznani i pojedynek tych dwóch o miejsce w jednym okręgu należałoby nazwać głupotą; pojedynek tytanów w wyborach tak skonstruowanych, że jeden z kandydatów wyleci jest bardzo ryzykownym zagraniem i partie tego raczej unikają.

Jedno jest pewne: poparcie Kutza na pstrym koniu jeździ, bo facet ma to do siebie, że jedyne, czemu jest całkowicie wierny to własne indywidualne zdanie a to partyjnej wierności wybitnie nie sprzyja. Z drugiej strony w start Kutza "na poważnie" uwierzę, gdy ten wyląduje na listach i co więcej dotrwa na nich do dnia wyborów,

T.
          • haen2010 Re: Kutz, Hartman, Kalisz... 29.12.13, 13:02
            Buzek jest z OFE kojarzony i mu wystawią rachunek. A Kutz bez partii wygrał w cuglach senat.
            • trevik Re: Kutz, Hartman, Kalisz... 29.12.13, 23:10
              > Buzek jest z OFE kojarzony i mu wystawią rachunek. A Kutz bez partii wygrał w c
              > uglach senat.

Wydaje mi się, że albo zbyt płasko widzisz polityczny świat, albo bardzo chcesz, aby TR wygrał i odleciałeś w fantastykę.
              Jeśli nie znasz Śląska to daruj sobie takie analizy - są nic nie warte.
              Postać pokroju Kutza mogła wygrywać z takim wynikiem tylko na Śląsku - zadaj sobie lepiej pytanie, dlaczego Kutz wygrywał!

T.
              • haen2010 Re: Kutz, Hartman, Kalisz... 30.12.13, 08:41
                Jasne, że nie znam Śląska. Bywałem tam za komuny i szczerze im współczułem. Ja jestem od lasów i jezior.

Tylko ciągle wydaje mi się, że ludzie kierują się empatią do przyzwoitych ludzi.
                • trevik Re: Kutz, Hartman, Kalisz... 31.12.13, 15:47
                  > Tylko ciągle wydaje mi się, że ludzie kierują się empatią do przyzwoitych ludzi

No i sam po sobie widzisz, że to nie prawda.
                  Sądzisz, że Palikot jest przyzwoitym człowiekiem? Do głowy przyszłoby mi 10 pozytywnych określeń do opisania Palikota, ale na pewno nie "przyzwoity",

T.
      • zoil44elwer Re: Kutz, Hartman, Kalisz... 31.12.13, 16:29
        m.c.hrabia napisał:

> hi.hi...........
        > a o Piskorskim zapomniałeś czy specjalnie pominąłeś .
        >
        > fakt Rysio to duża rzecz :)-Gabaryty i.....
        Sojuz Ordynackiej(SZSP) z KULem na złość Smolnej(ZMS)?
    • lonely_hater Re: Kutz, Hartman, Kalisz... 29.12.13, 09:01
      >Ja problemu z wyborem nie mam.

Bo to jak z wódką. Wybiera się marzenia, a leczy się kaca
      • m.c.hrabia Re: Kutz, Hartman, Kalisz... 29.12.13, 09:08

Bo to jak z wódką. Wybiera się marzenia, a leczy się kaca

hjeniu ma kaca giganta po miłości do Tuska,i leczy go klinem Palikotem.
      • adherent1 Re: Kutz, Hartman, Kalisz... 29.12.13, 10:42
        lonely_hater napisał:
        > Bo to jak z wódką. Wybiera się marzenia, a leczy się kaca
        Piękne hasło na wybory samorządowe i do parlamentu.
        Samotny przypomnij je w odpowiednim momencie :-).
    • gtxl Re: Kutz, Hartman, Kalisz... 29.12.13, 10:50
      Zapowiada się ciekawy pojedynek na tzw. umownej lewicy. Ja problemu z wyborem nie mam.

Wiemy,wiemy nawet jak byłeś tu na forum pierwszym poddanym Tuska.
      Nikt lepiej nie kadził Tuskowi i platformie niż Ty.
      Teraz zmieniłeś pana.

Jeżeli chodzi o Siwca i Rycha Kalisza, to nie mam złudzeń.
      Miernoty,które załapią się pod szyldy wielu partii,żeby tylko brać kasę.
      Dno.....
      • luciferrr Twoj Ruch,Glupcze!! 29.12.13, 11:07
        Kutz,Hartman,Kalisz,Palikot - ci panowie to inteligencja wrodzona,a nie katolicka
        • gtxl Re: Twoj Ruch,Glupcze!! 29.12.13, 11:12
          luciferrr napisał:

> Kutz,Hartman,Kalisz,Palikot - ci panowie to inteligencja wrodzona,a nie katolic
          > ka

Szczególnie ten ostatni...ha ha ha ha.
          • all.correct2 Szkoda, że Hartman i Kutz przystąpili do tych 29.12.13, 11:45
            geszefciarzy. Dla pozostałych Tfuj Ruch jako syf pasuje jak ulał.
            • kucyk_trojanski Re: Szkoda, że Hartman i Kutz przystąpili do tych 29.12.13, 12:33
              najlepsi sa pieczeniarze z PO
        • adamusb Re: Twoj Ruch,Glupcze!! 29.12.13, 17:47
          luciferrr napisał:

> Kutz,Hartman,Kalisz,Palikot - ci panowie to inteligencja wrodzona,a nie katolic
          > ka

Cwaniactwo, z inteligencją Ci się pomyliło, ale wielu tak ma.
    • teodor_jeske_choinski_1 Kutz, Hartman, Kalisz... 29.12.13, 12:36
      Palestynczycy na czele delegacji do Europy z ramienia Polski..
      Glupi Polak wszystko kupi...
      • kucyk_trojanski Re: Kutz, Hartman, Kalisz... 29.12.13, 13:02
        teodor_jeske_choinski_1 napisał(a):
        > Glupi Polak wszystko kupi..
        Jest popyt i podaz;im wiekszy popyt tym wieksza sprzedaz,a jak ktos wszystko kupi to jeszcze lepiej - rosnie PKB,a to dobry znak dla pieczeniarzy z PO
    • haen2010 Eurowybory 29.12.13, 13:19
      i podobnie samorządowe są takimi, w których głosuje się na nazwiska, o wiele mniej na partie. Dlatego wszelkie sondaże partyjne nie mają dużego znaczenia.
      • all.correct2 Syf jakim jest Tfuj Ruch ochlapie paru mądrych 29.12.13, 16:00
        ludzi jak Hartman czy Kutz.
        • gtxl Re: Syf jakim jest Tfuj Ruch ochlapie paru mądryc 29.12.13, 16:14
          all.correct2 napisał(a):

> ludzi jak Hartman czy Kutz.

Jakby oni mądrzy byli...to pewnie by się do tego syfu nie pchali.
          Zreszta, myślę,że Kutz odpuści.
          Hartman staje się powoli nowym ewangelizatorem, tylko w drugą stronę.
          • haen2010 Co się komuchy przejmujecie? 29.12.13, 19:13
            Jeden Miller załatwi wam próg pięcioprocentowy.
            • all.correct2 Żałosny Błazen z Biłgoraja obciachem dla ludzi. 29.12.13, 22:52
              Henrykowi N. niedokończonemu inżynierowi (wywalili go już po I semestrze za durnotę i podrobione świadectwo maturalne) już klarowałem, że ja jestem z rocznika 1984 więc komuszyć mogłem tylko w przedszkolu. Mój stary był b. gorliwym solidaruchem dopóki nie zlikwidowano mu zakładu pracy w 1998 (przepracował tam wiele lat). Po tym zmądrzał, ale w odróżnieniu od ciebie nie pluje na swoich b. kolegów. Tak więc Heniu jesteś tylko gnojkiem. Nie przepraszaj.
              • haen2010 Sam widzisz, koleś 30.12.13, 05:41
                Że mentalność chama-komucha wyłazi z ciebie przez wszystkie dziury. Zupełnie jak z tej starej szui Millera. Stąd wprost fizyczne obrzydzenie.
                • gtxl Re: Sam widzisz, koleś 30.12.13, 08:22
                  haen2010 napisał:

> Że mentalność chama-komucha wyłazi z ciebie przez wszystkie dziury. Zupełnie ja
                  > k z tej starej szui Millera. Stąd wprost fizyczne obrzydzenie.

To rzygnij sobie,tylko uważaj żeby nogawki sobie nie poplamić.
                  Nazywając mnie komuchem wychodzi z ciebie tylko prymityw.
                  Przez cały czas w PRLu miałem zablokowany awans z powodu nieprzynależności do PZPR.
                  Lewicowcem jestem i tego się nie wstydzę,ale to nie to samo co mi zarzucasz.
                • remez2 ....., podobno inżynierze, opanuj się. ntx 30.12.13, 10:01
            • mila2712 Re: Co się komuchy przejmujecie? 30.12.13, 08:26
              haen2010 napisał:

> Jeden Miller załatwi wam próg pięcioprocentowy.

Wbij sobie do głowy, że poperanie SLD ( i Millera ) nie ma nic wspólnego z komunizmem.
              Pora przestać powtarzać bzdury.
              • haen2010 Re: Co się komuchy przejmujecie? 30.12.13, 08:49
                Oczywiście. Jeno mentalność Komucha jeszcze nie uśmiercona. Dotyczy zarówno Kościoła, jak i Solidaruchów. To nawet nie odbicie lustrzane, to ciągle taka sama pogarda elit władzy i forsy dla ludzi ledwie wiążących koniec z końcem. I poza tym końcem.

Naukowo to się nazywa odjechaniem nadbudowy od bazy.
                • gtxl Re: Co się komuchy przejmujecie? 30.12.13, 08:56

Naukowo to się nazywa odjechaniem nadbudowy od bazy.

Zgadza się, nie tylko ja ci to powiem,że odjechałeś w wirtualną przestrzeń.
                  • mila2712 Re: Co się komuchy przejmujecie? 30.12.13, 09:05
                    gtxl napisał:

>
                    > Naukowo to się nazywa odjechaniem nadbudowy od bazy.
                    >
                    >
                    > Zgadza się, nie tylko ja ci to powiem,że [u]odjechałeś w wirtualną przestrzeń[/
                    > u].

:)
                    Nic dodać nic ująć.
                    hahahahaha
                • mila2712 Re: Co się komuchy przejmujecie? 30.12.13, 09:07
                  haen2010 napisał:

> Oczywiście. Jeno mentalność Komucha jeszcze nie uśmiercona.

Tak ? Udowodnij to.

Dotyczy zarówno Kościoła, jak i Solidaruchów.

Bardzo ciekawa teoria

>To nawet nie odbicie lustrzane, to ciągle taka sama pogarda elit władzy i forsy dla ludzi ledwie wiążących koniec z końcem. I poza tym końcem.

Zapewne tylko TR szanuje ludzi pracy ?

> Naukowo to się nazywa odjechaniem nadbudowy od bazy.

A to mowa o Twojej profesji ?
                  • haen2010 Re: Co się komuchy przejmujecie? 30.12.13, 09:57
                    Tego nie trzeba dowodzić. Ciągle mamy TKM i cały zestaw polskiego łajdactwa, który dogadał się przy Okrągłym Stole. Dzisiaj TKM to Tusk, Kaczor, Miller.
                    • mila2712 Re: Co się komuchy przejmujecie? 30.12.13, 10:35
                      haen2010 napisał:

> Tego nie trzeba dowodzić. Ciągle mamy TKM i cały zestaw polskiego łajdactwa, kt
                      > óry dogadał się przy Okrągłym Stole. Dzisiaj TKM to Tusk, Kaczor, Miller.

Nie stawiaj Millera na równi z kłamcami Kaczorem i Tuskiem
              • zoil44elwer Re: Co się komuchy przejmujecie? 31.12.13, 16:48
                mila2712 napisała:

> haen2010 napisał:
                >
                > > Jeden Miller załatwi wam próg pięcioprocentowy.
                >
                > Wbij sobie do głowy, że poperanie SLD ( i Millera ) nie ma nic wspólnego z komu
                > nizmem.
                > Pora przestać powtarzać bzdury.
                W/g BCC LMiller to,-najlepszy dla kapitalizmu(liberalizmu),premier po 89.Biskupi też uważają go za najlepszego dla K rzym-kat.
    • pracaonline14 Re: Kutz, Hartman, Kalisz... 30.12.13, 00:19
      Praca w domu , tyle ile poświęcisz czasu tyle zarobisz ; )
      skroc.pl/praca_online
      To łatwe ; )
      • all.correct2 Re: Syf jakim jest Tfuj Ruch ochlapie paru mądryc 31.12.13, 19:05
        Goowno łatwo się przykleja ... .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka