Dodaj do ulubionych

Lizodupcja

11.01.14, 23:43
przyglądałam się od miesięcy pewnej osobie w sieci:
milcząco się przyglądałam, ale i się zadziwiałam i zadziwiałam.
po prostu trudno mi było uwierzyć, że pani,
której inteligencję, choćby w strefie wskazań średnich, można było jednak dostrzec,
tak włazi w części tylnie każdemu, kto z PO.
czego tam nie było...
no właśnie czego nie było - chyba tylko deklaracji, że się ułoży zamiennie z dywanikiem pod stópkami posłów PO.
no każda/każdy z PO był cudeńkiem, tylko mnie zastanawiało, że ta pani nigdy o konkretach nie mówila, że widać było, iż ją polityka nie interesuje, się nie zna - no że idzie o to, by POwcom, póki rządzą, powiedzieć, iż się dywani pod nimi i koniec.
a dziś słyszę, że ta pani jest od 7 mies. przez prokuraturę podgnębiana jako urzędniczka, która nadużyła.
nie wiem ja czy nadużyła czy nie - sąd jest od tego.
ale, jak dla mnie, cały jej spektakl lizusowania i podejścia do sprawy od d... strony, jest obrzydliwy.
bym wolała zdechnąć, niż tak lizać miesiącami.
i, moim zdaniem, takich ludzi nie kształtuje za bardzo konkretny system - on tylko daje spust, może uwolnić tego typu żmijopełzanie.
lecz żmijopełzatość jest jednak genetyczna.

/p.s. z palca nie wyssałam prawdziwych intencji, bom miała nieprzyjemność sama od ich posiadaczki usłyszeć czemu aktualnie liże PO./
Obserwuj wątek
    • 1tobi Re: Lizodupcja 12.01.14, 06:41
      nie lubisz swojej lekarki ?
      • jaroslaw2104 Re: Lizodupcja 12.01.14, 07:02
        Kaczyński dosc dokładie wylizany od tyłu przez takich jak np. Hofman, Bredziński
        • olga_w_ogrodzie Re: Lizodupcja 12.01.14, 16:02
          jaroslaw2104 napisał(a):

> Kaczyński dosc dokładie wylizany od tyłu przez takich jak np. Hofman, Bredzińs
          > ki

no akurat nie mam wątpliwości, że prezes pan to polityk wylizywany najobficiej jest.
          kto nie liże pana Zbawa, to won z PiS.
          • instant.crush Re: Lizodupcja 12.01.14, 16:13
            olga_w_ogrodzie napisała:

> no akurat nie mam wątpliwości, że prezes pan to polityk wylizywany najobficiej
            > jest.
            > kto nie liże pana Zbawa, to won z PiS.

I czymś się to różni od wylizywania Tuska w PO?
            • olga_w_ogrodzie Re: Lizodupcja 12.01.14, 16:27
              instant.crush napisał:

> I czymś się to różni od wylizywania Tuska w PO?

jeśli uważasz, że się różni, to sam sobie spróbuj odpowiedzieć czym.

mnie zastanowiło, iż mentalność niektórych jest taka, że wydaje się im,
              iż lizanie posłów jakiejkolwiek partii będącej u władzy, załatwi sprawę prowadzoną przez prokuraturę w kwestii nadużyć.
              się mi to skojarzyło z czasami PRL - ta postawa liżąca.
              czy raczej liżący skłon.
              i zadziwiło, bo ta urzędniczka
              nie jest w wieku takim, by mieć naleciałości i nawyki PRLowskie.
              czyli coś tam niektórzy mają we krwi - że się załatwi, gdy się poliże.
              jestem przekonana, że, gdyby do władzy doszło PiS, to ona nie miałaby
              problemu z przerzuceniem kierunku lizania swego na PiSowców.
    • purchawkapuknieta Lizodupcja 12.01.14, 11:04
      :D "Mam znajomą, która..."
      Nieporadna troche ta samokrytyka, ale moze zostać uznana za złozoną.
      • sclavus Re: Lizodupcja 12.01.14, 11:09
        byłożby to ... uderz w stół???
      • ave.duce Re: Lizodupcja 12.01.14, 12:26
        purchawkapuknieta napisała:

> :D "Mam znajomą, która..."
        > Nieporadna troche ta samokrytyka, ale moze zostać uznana za złozoną.

Nieporadne to odwracanie kota ogonem, ale może zostać uznane w tym przypadku za normę.
        • olga_w_ogrodzie Re: Lizodupcja 12.01.14, 16:14
          ave.duce napisała:

> Nieporadne to odwracanie kota ogonem, ale może zostać uznane w tym przypadku za
          > normę.

autor/autorka tego gnębienia kota zasłużył/zasłużyła już dawno na obdarowanie go/jej tytułem najprymitywniejszego prowokatora-prześladowcy na FK, który/która najpełniej wykonuje zadanie i realizuje swój wewnętrzny przymus wymiotowania bezpodstawną nienawiścią.
          tak durne te zachowania są, że słów szkoda.
          • purchawkapuknieta Re: Lizodupcja 13.01.14, 16:49
            forum.gazeta.pl/forum/w,28,148961362,148964685,Re_organizacja_dzisiejszego_dnia_to_2_miliony.html
            :) ale może hm nie byłaś sobą (że posłużę się eufemizmem)?
            • a74-7 Re: Lizodupcja 13.01.14, 17:09
              purchawkapuknieta napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/w,28,148961362,148964685,Re_organizacja_dzisiejszego_dnia_to_2_miliony.html
              > :) ale może hm nie byłaś sobą (że posłużę się eufemizmem)?
              purchawko, olgusia to brown tongue gazjetkowy,czegoz sie po niej spodziewasz ?
              Gazjetka powinna jej bardziej prompt placic , pewnie przez to obrzuca innych wydumanymi wyzwiskami I zyczeniami.
              • purchawkapuknieta Re: Lizodupcja 13.01.14, 17:21
                Strach pomysleć, co jej w żyłach płynie. JarKacz ostatnio nienawistnie milczy, więc bidule nosi. A poziom jad osiągnął niebezpieczy. Tykajaca bomba.

www.youtube.com/watch?v=gLkHmC1Y2D4
              • olga_w_ogrodzie Re: Lizodupcja 13.01.14, 17:27
                a74-7 napisał:
                /.../

zaczniesz odróżniać, wraz z panem/panią purchawką nawet ostre, ale asertywne oceny wypowiedzi userów, a nie ich samych - wypowiedzi tych ludzi, którzy nagminne jak pan/pani purchawka czy ty nie mówią na temat, ale skupiają się na obmawianiu ludzi, to zrobisz krok w dobrym kierunku.

spróbujesz czytać cudze wpisy tak, by je rozumieć,
                zrobisz drugi dobry krok.

a teraz albo na temat albo pa, pa z tego wątku.

• a74-7 Re: Lizodupcja 13.01.14, 17:46
                  zazwyczaj omijam twoje watki pelne zawoalowanej nienawisci , pisane na zamowienie gazjetkowe.
                  Insynuujesz innym lizodupcje.
                  Brown tongue u ciebie oczywisty !nie obmawiam ale stwierdzam fakt oczywisty.

Odpowiadalam nie na twoj post , ino purchawki
                  , tobie mowie pa !
                  Bez odbioru.
                  • sclavus Re: Lizodupcja 13.01.14, 17:53
                    ... hejterek/ka z ciebie zapoznany!!!
                    uFielbiam tÓmaństFo!!
                    • olga_w_ogrodzie Re: Lizodupcja 13.01.14, 20:00
                      sclavus napisał:

> ... hejterek/ka z ciebie zapoznany!!!

spojrzeć na wpisy na FK obu tych panów /pań?/.
                      wystarczy parę tylko przeczytać - homofobia, antysemityzm, zapluwanie się z nienawiści wobec ludzi o innych poglądach.
                      hejt tak niewiarygodny, że
                      nie dziwota, że sobie z własną żółcią aż tak rady nie dają, iż usiłują projektować - przypisywać własne zachowania innym.
                      nie ruszą kogoś, kto mówi ich językiem, bo się zbyt boją dostać to samo, co sami/same dają.
                      za to będą robić to, co robią w tym wątku.

dziwić się p. Pawłowicz?
                      chyba nie, bo po trzeba po prostu uznać:
                      trudno - jest rodzaj ludzi, którzy mają ten sam hejterski styl, dusze, zachowania, brak hamulców etc., etc. - i to są ludzie na dole, np. na takim FK, czy "wyżej" np. w Sejmie.
                      to ci sami, którzy na marszach 10. każdego miesiąca oskarżają o krew na rękach,
                      masowy mord i nawołują do zabicia prezydenta i premiera RP.
                      i to są ci sami, dla których dzień bez okazania pogardy innym jest dniem straconym,
                      dzień bez powołania się do tego na Boga, honor, ojczyznę, padnięcia krzyżem przed krzyżem w kościele jest dniem straconym też.
                      bo dla zażycia niezbędnej takim osobom do życia dawki hipokryzji, potrzebują one z jednej strony napluć, skrzywdzić, zdeptać, a z drugiej piać o wierze i kk.
                      no i obowiązkowo projektować.
                      wtedy się czują dobrze.

• purchawkapuknieta Re: Lizodupcja 13.01.14, 19:33
                  A czy tematem nie była twoja samokrytyka???
                  :D
    • sclavus Re: Lizodupcja 12.01.14, 11:11
      Tajemnicza jesteś olgo w ogrodzie... :)
      ... a przecie mogłabyś uchylić nieco tego rąPka ;)
      • don.kichote Ja też, "w kropce" jestem 12.01.14, 11:16
        sclavus napisał:

> Tajemnicza jesteś olgo w ogrodzie... :)

Z pierwszej części opisu, tej o dywaniku zwłaszcza, to wypisz wymaluj... Paradowska.
        Z dalszych opisów, wręcz przeciwnie...
        • sclavus Re: Ja też, "w kropce" jestem 12.01.14, 11:23
          no, co ty... Paradowska - resortowe dziecko ;), POówka???
          Nawet w pierwszej części nie pomyślałem :)
          • indeed4 Re: Ja też, "w kropce" jestem 12.01.14, 11:33
            a tu na okładce kto?

m.natemat.pl/ea38d9a6dcdb3754e10c9f123e770d9c,641,0,0,0.jpg
            • sclavus Re: Ja też, "w kropce" jestem 12.01.14, 11:58
              A wiesz ty, kogo tam najbardziej brakuje???
              Otóż, samych autorów - "dorodnych resortowych dzieci":
              Doroty Kani...
              Jerzego Targalskiego...
              Macieja Marosza...
              PeeS - jak ty to wydedukowałeś, że oldze z ogrodu poszło o Paradowską... bo mnie - powtórzę - nijak to nie pasuje do niej :D (Paradowskiej!)
              ... wpadnij do Rzepy i poszukaj sobie ... Mazurka "wywiad z Kanią" ;) :)
              • indeed4 Re: Ja też, "w kropce" jestem 12.01.14, 12:32
                Nie sądzę, aby w tym wątku chodziło o Paradowską. Piszę jedynie o tym, że zaliczanie się do tzw. resortowych dzieci nie wyklucza popierania PO (dość przypomnieć sobie słynne okładki "Polityki" z okresu kampanii wyborczej 2007 "Tusku musisz" czy "Bronku, do broni").

Większość z was tutaj zresztą to tzw. elektorat antyPiS, czyli przekonwertowani na PO b. wyborcy SLD (plus kilka sierot po Unii Wolności)
              • don.kichote Re: Ja też, "w kropce" jestem 12.01.14, 12:44
                sclavus napisał:

> ...jak ty to wydedukowałeś, że oldze z ogrodu poszło o Paradowską...

To pytanie to do mnie skierować powinieneś.

A skąd mi to "przyszło"?
                Z pierwszej części opisu "Olgi" - tej o dywaniku...
                zresztą przeczytaj jeszcze raz moją pierwszą wypowiedź.
                • sclavus Re: Ja też, "w kropce" jestem 12.01.14, 16:36
                  ... nonieno...
                  Ja ci odpisałem, że nawet z tej pierwszej części, Paradowskiej nie zobaczyłem ;) ... i właśnie na twoją pierwotną wypowiedź :)
            • x2468 Re: Ja też, "w kropce" jestem 12.01.14, 13:12
              Nazwisko. Kania.
              • don.kichote Błąd! 12.01.14, 16:18
                x2468 napisał:

> Nazwisko. Kania.

Nigdy za PO-wski "dywanik" nie robiła!
              • sclavus Re: Ja też, "w kropce" jestem 12.01.14, 16:38
                ... posądzać Kanię o platformiane koneksjo-lizanie???
                Do sądu cię Kania powlecze... ;) :D
                • adams96 Myslałem ze tu chodzi o dziennikarki z korytarz 13.01.14, 18:05
                  Sejmowych lub z TVN.TVP ? Przeciez niektore przekroczyły w LIZANIU KUPROW POSŁOW PO I MINISTROW Z TEGO JEDYNIE SŁUSZNEGO RZĄDU granice zdrowego rozsadku i braku obiektywizmu.
                  Mogłbym wymienic kilka takich sztuk ale po co bo wszyscy znaja je z imienia i nazwiska.
                  • olga_w_ogrodzie Re: Myslałem ze tu chodzi o dziennikarki z koryt 13.01.14, 20:10
                    adams96 napisał:

> Mogłbym wymienic kilka takich sztuk ale po co bo wszyscy znaja je z imienia i
                    > nazwiska.

skąd wiesz, że WSZYSCY?

sjp.pwn.pl/slownik/2481138/megalomania ?
                    www.filmweb.pl/film/Mania+wielko%C5%9Bci-1971-30786 ?

gdy idzie o ewidentnie zazwyczaj i gdy tylko jest okazja lizanie przez ludzi udających dziennikarzy, to ja akurat z całą pewnością mogę wymienić tych, którzy liżą zupełnie kogoś innego, niż tych z PO.

• a74-7 Re: Lizodupcja 13.01.14, 20:30
      olga_w_ogrodzie napisała:

> spojrzeć na wpisy na FK obu tych panów /pań?/.

> hejt tak niewiarygodny, że
      > nie dziwota, że sobie z własną żółcią aż tak rady nie dają, iż usiłują projekto
      > wać - przypisywać własne zachowania innym.
      > nie ruszą kogoś, kto mówi ich językiem, bo się zbyt boją dostać to samo, co sam
      > i/same dają.
      > za to będą robić to, co robią w tym wątku.

> to ci sami, którzy na marszach 10. każdego miesiąca oskarżają o krew na rękach,

> masowy mord i nawołują do zabicia prezydenta i premiera RP.
      > i to są ci sami, dla których dzień bez okazania pogardy innym jest dniem straco
      > nym,
      > dzień bez powołania się do tego na Boga, honor, ojczyznę, padnięcia krzyżem prz
      > ed krzyżem w kościele jest dniem straconym też.
      > bo dla zażycia niezbędnej takim osobom do życia dawki hipokryzji, potrzebują on
      > e z jednej strony napluć, skrzywdzić, zdeptać, a z drugiej piać o wierze i kk.
      > no i obowiązkowo projektować.
      > wtedy się czują dobrze.

plec pleciugo...
      • purchawkapuknieta Re: Lizodupcja 13.01.14, 20:37
        Nie sploszmy jej, niech pisze. Niech pisze jak najwięcej :)
    • a74-7 Re: Lizodupcja 13.01.14, 21:32
      pamietaj olgusiu ze nie musisz nic lizac , ale zawsze mozesz pocalowac .
      www.youtube.com/watch?v=lFaLjU1fExI
      • 1all.correct Teraz kochamy talibów i ukraińskich rezunów ! 25.01.14, 08:49
        To menu na dziś. Co będzie jutro ... .
        • zbysio45 Czekamy na rządy J.kaczynskiego aby oczyscil to 25.01.14, 14:41
          BAGNO MEDIOW GŁOWNEGO NURTU i dporowadzil do tego ze rozni LIZODUPY dziennikarskie bez etyki i siewcy kłamstwa znikneli z polskich mediow.
          • jacekm22 Re: Czekamy na rządy J.kaczynskiego aby oczyscil 25.01.14, 15:42
            Zbysio 45 !!! Walnij ty sie mocno w twa pusta lepetne !!!! Masz amnezje ?? Juz zapomniales co twoj guru paranoik z zepsutymi zebami Jaroslaw K zrobil jak sie dorwal do waadzy ..???
            Jedna z pierwszych rzecy jaka zrobil to czystki w mediach publicznych !!! I co i wielkie G.... z trgo bylo na koncu ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka