Dodaj do ulubionych

"Edukacja seksualna od przedszkola"

16.08.04, 23:09
info.onet.pl/965729,11,item.html
wara wam zboczone komunistki, [....] lewaczki i [...] od mojej córeczki!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ed Re: Magdalena Środa - twórca nadzieji ??? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.08.04, 00:08
      dr Magdalena Środa jest pracownikiem Uniwersytetu Warszawskiego Wydział
      Filozofii i Socjologii Instytutu Filozofii, rozprawa doktorska z 1990r.:
      Godność - ujęcie historyczne i normatywne idei.

Kandydaturę Środy na to stanowisko zgłosiła premierowi wicepremier Izabela
      Jaruga-Nowacka, która sama sprawowała tę funkcję w rządzie Leszka Millera.
      Wcześniej Jaruga-Nowacka chciała, by nowym pełnomocnikiem została Katarzyna
      Kądziela, jednak tę propozycję oprotestował Sojusz Lewicy Demokratycznej.

Nie wiem, czy odpowiada ona godnościom tak subtelnie zaprezentowanym. Nie
      sądzę, by był to w tej chwili rzeczywiście najważniejszy problem polskiej
      oświaty. Jednak wiedza moje na ten temat jest niepełna, chociaż same sygnały
      prasowe na temat grzesznych dotyków proboszczów czy posłannictwa "wychowywania"
      ministrantów przez księży katolickich jest wystarczająco niepokojącym
      zjawiskiem, by zająć się tymi zboczeniami kleru na poważniej.

Wolał bym, by rzeczywiście była to kobieta o poglądach lewicujących, co dalo by
      zncznie większą gwarancję odchodzenia w tych sprawach od obłudy kościelnej.
      • Gość: Tomcio Re: Magdalena Środa - twórca nadzieji ??? IP: *.rene.com.pl 17.08.04, 00:11
        Ale palenie marihuany od przedszkola też...
        • Gość: Ed Re: Magdalena Środa - twórca nadzieji ??? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.08.04, 00:14
          Jeżeli będzie to ideolog w kościelnym wydaniu, to opierający się na takich
          idolach, jak: Paetz, Michalik, Gocłowski, Jankowski... - efekty takiej
          działalności rzeczywiście mogą być niezbadane ;((
    • mogiliani Ślady stóp 17.08.04, 00:20
      "Ślady stóp"

Którejś nocy pewien człowiek miał sen, że wędruje plażą wzdłuż brzegu z
      Chrystusem. Niebo błyskało scenami z jego życia. Przy każdej scenie zauważał na
      piasku plaży ślady stóp swoich i Chrystusa.
      Po ostatniej scenie, która rozbłysła przed nim spojrzał na ślady stóp i
      zauważyła, że w najtrudniejszych momentach jego życia były tylko jedne ślady
      stóp na piasku.
      "Panie, powiedziałeś, ze będziesz że mną zawsze o ile będę szedł za Tobą. Ale w
      najtrudniejszych i najbardziej kłopotliwych momentach mojego życia są tylko
      jedne ślady stóp. Dlaczego właśnie wtedy mnie puściłeś, kiedy najbardziej Cię
      potrzebowałem?" – zapytał Chrystusa.
      Pan odpowiedział : "Człowieku, kocham cię i nigdy cię nie opuściłem. W
      momentach twoich prób i cierpienia, tam gdzie widziałeś tylko jedne ślady stóp
      na piasku, to było właśnie wtedy kiedy niosłem cię na rękach".
      • mogiliani Desiderata 17.08.04, 00:25
        Desiderata
        Tekst znaleziony w starym kościele w Baltimore, rok 1602

Krocz spokojnie wśród zgiełku i pośpiechu - pamiętaj, jaki pokój może być w
        ciszy.
        Tak dalece jak to możliwe nie wyrzekając się siebie, bądź w dobrych stosunkach
        z innymi ludźmi.
        Prawdę swą głoś spokojnie i jasno, słuchaj też tego co mówią inni, nawet głupcy
        i ignoranci, oni też mają swą opowieść. Jeśli porównujesz się z innymi możesz
        stać się próżny, lub zgorzkniały, albowiem zawsze będą lepsi i gorsi od ciebie.
        Ciesz się zarówno swymi osiągnięciami jak i planami. Wykonuj z sercem swą
        pracę, jakkolwiek by była skromna. Jest ona trwałą wartością w zmiennych
        kolejach losu.
        Zachowaj ostrożność w swych przedsięwzięciach, świat, bowiem pełen jest
        oszustwa. Lecz niech ci to nie przesłania prawdziwej cnoty, wielu ludzi dąży do
        wzniosłych ideałów i wszędzie życie pełne jest heroizmu. Bądź sobą a zwłaszcza
        nie zwalczaj uczuć, nie bądź cyniczny wobec miłości, albowiem w obliczu
        wszelkiej oschłości i rozczarowań jest ona wieczna jak trawa.
        Przyjmuj pogodnie to, co lata niosą, bez goryczy wyrzekając się przymiotów
        młodości. Rozwijaj siłę ducha by w nagłym nieszczęściu mogła być tarczą dla
        ciebie. Lecz nie dręcz się tworami wyobraźni, wiele obaw rodzi się ze znużenia
        i samotności. Obok zdrowej dyscypliny bądź łagodny dla siebie.
        Jesteś dzieckiem wszechświata, nie mniej niż gwiazdy i drzewa, masz prawo być
        tutaj i czy to jest dla ciebie jasne czy nie, nie wątp, że wszechświat jest
        taki, jaki być powinien. Tak, więc bądź w pokoju z Bogiem cokolwiek myślisz o
        Jego istnieniu i czymkolwiek się zajmujesz.

Jakiekolwiek są twoje pragnienia: w zgiełku ulicznym, zamęcie życia, zachowaj
        pokój ze swą duszą. Z całym swym zakłamaniem, znojem i rozwianymi marzeniami,
        ciągle jeszcze ten świat jest piękny. Bądź uważny, staraj się być szczęśliwy.
    • Gość: jac ZACOFANIE PANI ŚRODY !!!! IP: 213.17.204.* 17.08.04, 01:45
      Dlaczego edukacja seksualna ma byc dopiero w przedszkolu??
      Przecież mozna zacząć w żłobku!!

Ba nawet korzystajac z okolic seksualnych kobiety można zacząć tą edukację w trakcie porodu.
      • mogiliani Wyślij, o Panie, wszystkich świętych aniołów 17.08.04, 03:17
        Wyślij, o Panie, wszystkich świętych aniołów i archaniołów, aby ochraniali mnie
        przed ciemnymi siłami.Poślij archaniołów, Michała, Gabriela i Rafała, aby będąc
        ze mną bronili mnie, którego z miłością ukształtowałeś i któremu dałeś duszę
        nieśmiertelną, i za którego wylałeś swoją krew.
        Niech Twoi aniołowie i archaniołowie chronią mnie i oświecają, kiedy czuwam
        i kiedy śpię, niech dodają mi spokoju i pewności wobec każdego działania złego.
        Niech żaden duch, który ma złe moce, nie zetknie się ze mną, niech nie obrazi i
        nie zrani mojej duszy, mojego ciała a także nie zwycięży mnie przez pokusy.
        Amen.
        (Modlitwa średniowieczna)
    • Gość: chala uczyc dzieci chronic sie przed pedofilski klerem IP: *.rdu.bellsouth.net 17.08.04, 02:09
      i twoja corka moze tego potrzebowac, katonazisto! Duzo macie Moskali z Tykli i
      Jankowskich.
      • Gość: wlodek chala- cóz za wyjatkowo dobrany nick IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 07:17
        Bój sie Boga
        www.bojsieboga.prv.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka