Dodaj do ulubionych

Kolejna komedia IPN-owska

10.05.14, 13:53
Po 8 latach umorzyli śledztwo ws . zamachu na Papieża JP2. Na 260 stronach umorzenia jest generalnie przegląd prasy z ostatnich parunastu lat. I z moich podatków takie pasożyty działają. Więc niech się nikt nie wścieka że w tym kraju jest jak jest.
Ostatnio mój kumpel z Kanady powiedział że musimy być bardzo bogatym krajem skoro urząd za pół miliarda rocznie bawi się w śledztwa a to ws.zamachu na papieża albo śmierci Sikorskiego. Ale jak mu o Hitlerze powiedziałem to myślał że żartuję
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 14:01
      poczekaj jeszcze trochę i ci oszuści ,darmozjady, nowe śledztwo smoleńskie rozpoczną
      • adam111115 Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 14:10
        To będzie wisieńka na torcie. Po drodze jeszcze mnóstwo roboty typu porwanie syna Lindbergha, zabójstwo JFK, zabójstwo Palmego, a co? Nas nie stać?
      • aniechto.only Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 14:18
        m.c.hrabia napisał:

> poczekaj jeszcze trochę i ci oszuści ,darmozjady, nowe śledztwo smoleńskie roz
        > poczną

I po dziesięciu latach o sprawę umorzą z braku "możliwości ustalenia związku przyczynowo skutkowego pomiędzy podejrzanym Vladimirem P. oraz mgłą smoleńską z powodu całkowitego rozwiania tejże".
      • sclavus Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 14:55
        nie mogą - Macierewiczowi by przeszkadzali...
        ... poczekają a ż Macierewicz skończy - będą mieli więcej materiału!!
    • aniechto.only Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 14:09
      adam111115 napisał:
      Ale jak mu o Hitlerze powiedziałem to myślał że żart
      > uję

Tam jest więcej takich kwiatków:

„Analiza zgromadzonego w sprawie S 86/08/Zn materiału dowodowego wykazała, że osobą odpowiedzialną za całość akcji wysiedleń ludności polskiej z terenów byłych Prus Wschodnich i kierowania ludności na roboty przymusowe był Erich K. Jednakże pociągnięcie go do odpowiedzialności karnej nie jest możliwe, ponieważ zmarł w dniu 12 listopada 1986 r. w więzieniu w Barczewie” – ustalili dzielnie prokuratorzy umarzając śledztwo."

"Od 2005 r. toczy się też „śledztwo w sprawie zabójstwa prezydenta m st. Warszawy Stefana S.”, w ramach którego przyjęto siedem hipotez śmierci prezydenta Starzyńskiego w latach 1939–45."

"...od 2007 r. toczy się wciąż „śledztwo w sprawie zbrodni ludobójstwa dokonanych w latach 1943–194t4 w obozie koncentracyjnym w Warszawie”. Udało się już ustalić, „iż rozkaz utworzenia obozu (...) został wydany przez Heinricha Himmlera”, i zgromadzić 66 tomów akt."

www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1524299,1,marny-bilans-prokuratorow-z-ipn.read
      • adam111115 Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 14:11
        Poważnie, spróbuj komuś z Zachodu powiedzieć że to nie żart. Nie uwierzy. Ja tak miałem
    • snajper55 Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 14:22
      Pewnie czeka nas także śledztwo w sprawie śmierci Leppera z nieodłączną ekshumacją. Oni uwielbiają wykopki. Nekrofilia czy co?

S.
    • remez2 Instytut Pogardy i Nienawiści 10.05.14, 14:47
      to jeden z filarów na których opiera się POPiS. Ergo - obecnie jest nie do ruszenia.
      • gtxl2 Re: Instytut Pogardy i Nienawiści 10.05.14, 14:51
        remez2 napisał:

> to jeden z filarów na których opiera się POPiS. Ergo - obecnie jest nie do rusz
        > enia.

Tak....te dwie partie razem głosowały nad większością ustaw o IPN.
        Donald się tego wstydzi, czy nie pamięta?

• remez2 Re: Instytut Pogardy i Nienawiści 10.05.14, 15:02
          gtxl2 napisał:

> Tak....te dwie partie razem głosowały nad większością ustaw o IPN.
          > Donald się tego wstydzi, czy nie pamięta?
          Ani jedno, ani drugie. Po prostu ten typ tak ma.
          PS - przypomnę, że przez dwa lata po zmianie z PiSPO na POPiS, M.Kamiński był jeszcze szefem CBA.
          • gtxl2 Re: Instytut Pogardy i Nienawiści 10.05.14, 15:18
            remez2 napisał:

> gtxl2 napisał:
            >
            > > Tak....te dwie partie razem głosowały nad większością ustaw o IPN.
            > > Donald się tego wstydzi, czy nie pamięta?
            > Ani jedno, ani drugie. Po prostu ten typ tak ma.
            > PS - przypomnę, że przez dwa lata po zmianie z PiSPO na POPiS, M.Kamiński był j
            > eszcze szefem CBA.

Gdybyś wiedział co ja myślę i czuję czytając te kolejne bzdety zwolenników POPiS.....
            • remez2 Re: Instytut Pogardy i Nienawiści 10.05.14, 15:24
              > Gdybyś wiedział co ja myślę i czuję czytając te kolejne bzdety zwolenników POPiS.....
              Mogę się domyśleć. Sam pocieszam się - dopóty dzban wodę nosi, dopóki się ucho nie urwie.
    • zgred-zisko Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 14:48
      Ciekawe, ile na tych Badaniach naukowych zrobiono doktoratów i habilitacji.
      A przecież ciągle jeszcze wisi nierozwiązana sprawa króla Popiela i pochodzenia etnicznego myszy, które go zjadły.
      • fiu-bzdziu2010 Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 14:57
        no i Wandy, co nie chciała Niemca... i problem do zbadania, czy sama się utopiła, czy też ktoś jej dopomógł...

ktokolwiek wie, niech do IPN uda się na zeznania
        • gtxl2 Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 15:07
          fiu-bzdziu2010 napisała:

> no i Wandy, co nie chciała Niemca... i problem do zbadania, czy sama się utopił
          > a, czy też ktoś jej dopomógł...
          >
          > ktokolwiek wie, niech do IPN uda się na zeznania

He he he...ale siem uśmiałem....
        • aniechto.only Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 15:18
          fiu-bzdziu2010 napisała:

> no i Wandy, co nie chciała Niemca... i problem do zbadania, czy sama się utopił
          > a, czy też ktoś jej dopomógł...
          >
          > ktokolwiek wie, niech do IPN uda się na zeznania

IPN wszczyna postępowanie w sprawie nakłaniania do samobójstwa obywatelki Polski Wandy K. przez obywatela Niemec Rytygiera N.
          • adam111115 Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 15:49
            Wiesz że istnieje możliwość że oni to wezmą na poważnie?
          • fiu-bzdziu2010 Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 16:41
            aniechto.only napisała:

> IPN wszczyna postępowanie w sprawie nakłaniania do samobójstwa obywatelki Polsk
            > i Wandy K. przez obywatela Niemec Rytygiera N.

podrzucam tropicielom z instytutu jeszcze jeden wątek do zbadania: czy Wanda K. zniewolona była, czy też przed Rytygierem N. cnotę obroniła.....
    • sclavus Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 14:56
      Byłoby to bardzo śmieszne, gdyby nie było takie smutne!
    • m.c.hrabia Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 14:59
      co rok ca.ćwierć miliarda pisu w zad.
    • gtxl2 Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 15:29
      I z moich podatków takie pasożyty działają. Więc niech się nikt nie wścieka że w tym kraju jest jak jest.

Penderolisz Kanadyjczyku, nie mieszkasz w Polsce, nie płacisz tutaj podatków.

• adam111115 Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 15:48
        Skąd wiesz? Mam przychody z kilku krajów i w każdym opodatkowane
        • volupte Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 16:32
          Nie daj sie okradać!!!
    • remez2 Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 16:01
      Najwyższy czas aby zlikwidować IPN - Instytut Prawicowej Nienawiści:
      - przenieść GKŚZPNP do struktur prokuratury,
      - akta przenieść do Archiwum Obywatelskiego podlegającego Archiwom Państwowym
      - zapewniając dostęp do nich wszystkim zainteresowanym,
      - utworzyć w ramach PAN Instytut Badań nad PRL.
      Autor: andartis 10.08.09, 13:58
      Przy okazji - warto pamiętać kto powołał IPN do życia.
      • aniechto.only Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 16:23
        remez2 napisał:
        Przy okazji - warto pamiętać kto powołał IPN do życia.

Masz racje- warto. W kontekscie rozpamietywania co było, warto też przypomnięć sobie rządy SLD:

"Wbrew obawom wprowadził Polskę do Unii i kontynuował reformy rynkowe. Nie naruszył pozycji Kościoła. Nie wstrzymał prywatyzacji. ­Jedyną ­większą zmianą, na którą się zdecydował, była likwidacja ­absurdalnego systemu kas chorych i zastąpienie ich przez NFZ. Ale podtrzymał fikcję systemu niby-ubezpieczeniowego w służbie zdrowia. Nie tknął też ­neoliberalnej reformy emerytalnej, pozwalając OFE na robienie kokosów kosztem emerytów.

... pomógł nawet Leszkowi Balcerowiczowi ­uzyskać posadę szefa NBP. Nie był to tylko ­zabieg ­czysto taktyczny. Jak większość polityków, Miller żył neoliberalnym złudzeniem, że jeśli tylko gospodarka będzie żwawo rosła, a ludzie będą się bogacili, to wszystko inne jakoś się ułoży. To go skłoniło do promowania forsowanego przez biznes podatku ­liniowego."

www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1565605,2,niezatapialny-leszek-miller.read
        PO mogła by się uczyć liberalizmu od SLD . Ciekawe czy wyborcy zamienią siekerkę na kijek...

• volupte Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 16:31
          Az dziw jaki ten Miller liberalny:-) ,,po owocach poznacie" - to prawie JKM :-)
          • aniechto.only Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 16:38
            volupte napisał:

> Az dziw jaki ten Miller liberalny:-)

Mogli by się z Tuskiem zamienić na stołki partyjne i różnicy by nikt nie zauważył:)
            • volupte Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 16:57
              No nie wiem. Miller chyba by odwazniej liberalizm wprowadzał. Werbalnie to komuch , a owoce zdrowe:-)
              • sten44 Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 17:51
                Czy IPN to ośrodek dla nedorozwiniętych umysłowo? Sądząc po efektach to tak. Takiej koncentracji debili w jednej instytucj nawet za Stalina nie bylo.
                • adam111115 Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 17:54
                  Zastanawia mnie też zbitka "prokurator ipn-owski", tzn kto to jest? Chyba po prostu historyk, czyż nie?
                  • remez2 Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 18:01
                    adam111115 napisał:

> Zastanawia mnie też zbitka "prokurator ipn-owski", tzn kto to jest? Chyba po pr
                    > ostu historyk, czyż nie?
                    Nie. To wprawdzie prokurator ale "swój" i wysoko płatny.
                    • adam111115 Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 18:11
                      Nie. To wprawdzie prokurator ale "swój" i wysoko płatny.

A co robi normalny prorok? Przesluchuje, szuka dowodów i w sądzie broni swego. Ci NIC takiego nie robią, Popiela do sądu raczej nie wezmą, choć hgw, jakaś ekshumacyjka się przyda, tylko gdzie szukać?
                • fiu-bzdziu2010 Re: Kolejna komedia IPN-owska 10.05.14, 18:07
                  sten44 napisał:

> Czy IPN to ośrodek dla nedorozwiniętych umysłowo? Sądząc po efektach to tak.
                  > Takiej koncentracji debili w jednej instytucj nawet za Stalina nie bylo.

nie tacy debile- za nic nie robienie takie finansowe uposażenie!!!!! cwane gapy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka