99venus 16.05.14, 12:58 Legutko na deskach w I rundzie.brawo Madame! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: Różą Thun contra Legutko 16.05.14, 13:07 Legutce prezespan powiedzial ze bedzie" legutko " wygrac z Różą Thun,znowu klamal. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Różą Thun contra Legutko 16.05.14, 14:47 teen69 napisał: > Chyba Rojza? Nie, nie Rozja, Rosja ani Mozja. Dokładnie to nazywa się: Róża Maria Gräfin von Thun und Hohenstein z domu Woźniakowska Dlatego zwykle się to skraca do Róży Thun. Dobrze, że nie wyszła za Hiszpana. Dla leniwych acz zainteresowanych jej koligacjami: Róża Thun to prawnuczka Jana Gwalberta Pawlikowskiego. Córka hrabianki Marii Karoliny Plater-Zyberk z Wabolu herbu Plater i profesora Jacka Woźniakowskiego, inicjatora wydawnictwa „Znak” i byłego prezydenta Krakowa. Od 1981 żona Franza Grafa von Thun und Hohenstein (ur. 1948). Matka trzech córek i syna. Siostra Henryka Woźniakowskiego. S. Odpowiedz Link Zgłoś
adamszem I co z tego? 16.05.14, 21:29 I co z tego że ma tak długie i arystokratyczne, nie polskie nazwisko. Ja tam wolałby, aby była zwykłą sprzątaczką ale POLKĄ. Precz z TARGOWICĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: I co z tego? 16.05.14, 22:01 adamszem napisał: > I co z tego że ma tak długie i arystokratyczne, nie polskie nazwisko. Ja tam wo > lałby, aby była zwykłą sprzątaczką ale POLKĄ. Precz z TARGOWICĄ! Jest Polką. Dlaczego uważasz inaczej? S. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor_jeske_choinski_1 Re: I co z tego? 16.05.14, 23:20 snajper55 napisał: > adamszem napisał: > > > I co z tego że ma tak długie i arystokratyczne, nie polskie nazwisko. Ja > tam wo > > lałby, aby była zwykłą sprzątaczką ale POLKĄ. Precz z TARGOWICĄ! > > Jest Polką. Dlaczego uważasz inaczej? ----------------------------------------------------- Jest Zydówką.. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: I co z tego? 16.05.14, 23:48 teodor_jeske_choinski_1 napisał(a): > snajper55 napisał: > > > adamszem napisał: > > > > > I co z tego że ma tak długie i arystokratyczne, nie polskie nazwisk > o. Ja > > tam wo > > > lałby, aby była zwykłą sprzątaczką ale POLKĄ. Precz z TARGOWICĄ! > > > > Jest Polką. Dlaczego uważasz inaczej? > ----------------------------------------------------- > Jest Zydówką.. Ty też jesteś Żydówką. Do tego czarnoskórą lesbijką z Gabonu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: I co z tego? 17.05.14, 18:58 teodor_jeske_choinski_1 napisał(a): ---------------------------------------------------- > Jest Zydówką.. A Kaczyńscy to co? Odpowiedz Link Zgłoś
pispisia Re: I co z tego? 17.05.14, 23:55 jak wolisz zwykłą sprzątaczkę, to się kożesz z nią ożenić , a nie nosem kręcić , bo ktoś ma długie i szlacheckie nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
lodziarek Re: Różą Thun contra Legutko 16.05.14, 14:48 Rojza Legutko źle brzmi i w Radyju, by punktów nie załapał. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Różą Thun contra Legutko 16.05.14, 17:05 Łajza!!! ... Łajza Legutko... rozwydrzony "profesor"... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Różą Thun contra Legutko 16.05.14, 14:44 Legutko Legutką, ale swoją drogą tej nadętej baby z ego jeszcze dłuższym niż nazwisko szczerze nie cierpię. Klasyczny pojedynek pacanów. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Różą Thun contra Legutko 16.05.14, 15:47 Przykro mi to pisać,ale wygrana z tym profesorem to żaden sukces.Czasem mi się zdaje że i Adamek by go pokonał w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: Różą Thun contra Legutko 16.05.14, 15:52 alistair-p napisał: > Przykro mi to pisać,ale wygrana z tym profesorem to żaden sukces.Czasem mi się > zdaje że i Adamek by go pokonał w dyskusji. "Różyczka" już wygrała? Odpowiedz Link Zgłoś
aby Re: Różą Thun contra Legutko 16.05.14, 16:56 Znalazłem ten program na stronie internetowej TVN24 (tej stacji nie oglądam). O to chodziło, prawda? To nie był pojedynek między RT i RL, ale wezwanie 'na dywanik' i przesłuchanie. Wielkie uznanie dla prof. Legutko za to, że zdecydowanie odmawiał podporządkowania się p. Olejnik, która dalej zachowuje się jak śledczy orwellowskiej Thought Police. Proszę zastanowić się jaki sens miały jej pytania poza tym, by ustalić, czy rozmówca reaguje zgodnie z modelem politycznej poprawności. Legutko się postawił, więc wytresowana przez GW/TVN publika rzuciła się na niego na forach z tym większą ochotą, że mogła odegrać swoje kompleksy na profesorze z prawdziwego zdarzenia. Tak czy inaczej to Legutko wygrał z Olejnik, bo na pytanie dlaczego Barroso nie dostał dra hon.c. jego wyjaśnienie było w zupełności wystarczające - Rada Wydziału podjęła tę decyzję suwerennie, zgodnie z przyjętymi zasadami i regulaminem. Zgodziła się z nim Róża Thun! Choć potem użalała się (jak kobiety z gatunku Gutmensch), że tyle jej starań i poświęceń dla Polski na nic. Trzeba było temu zaprzeczyć i pocieszyć biedną p. RT - to elementarz prowadzenia kulturalnej rozmowy - ale p. Olejnik tego już chyba nie potrafi, tak bardzo weszła w rolę śledczego 'szczuja'. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Różą Thun contra Legutko 16.05.14, 17:03 Istnieje tu również Forumhumorum,tam pisz takie rzeczy,a najbardziej mnie ubawiło nazywanie Legutki "prawdziwym"profesorem,nazwij go jeszcze prawdziwym Polakiem i już wszystko będzie wiadomo.Jak widać tresura RM i za przeproszeniem Naszego Dziennika jest skuteczna. Legutko się postawił, więc wytresowana przez GW/TVN publika rzuciła się na niego na forach z tym większą ochotą, że mogła odegrać swoje kompleksy na profesorze z prawdziwego zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Różą Thun contra Legutko 16.05.14, 17:12 ... są, którzy są fanami, tego "rozwydrzonego profesora"... Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Różą Thun contra Legutko 16.05.14, 17:37 Cięzko aby Polak nazywał się Thun. Chyba że Tysk. Za kasę z CDU kazdy polak nazywa się polnische .... Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: Różą Thun contra Legutko 16.05.14, 17:40 zdybex napisała: > Cięzko aby Polak nazywał się Thun. Chyba że Tysk. Za kasę z CDU kazdy polak na > zywa się polnische .... Róża Maria Gräfin von Thun und Hohenstein ....po mężu, z domu Woźniakowska. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Różą Thun contra Legutko 16.05.14, 20:22 od razu rzuca się w oczy, ze nigdy nie "wyszedłeś za mąż" (może to lepiej dla ciebie a może gorzej - sam sobie osądź) Odpowiedz Link Zgłoś
pispisia Re: Różą Thun contra Legutko 17.05.14, 23:59 co ma nazwisko do obywatelstwa? A jak ktoś ma na imię Joachim , to co Polak jest, czy Niemiec ? Pani Róża pokazała klasę , a pan Legutko leciutko dał ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
aby Re: Różą Thun contra Legutko 16.05.14, 17:34 Napisałem to co napisałem. Pana komentarz to próba ośmieszającej trawestacji tej wypowiedzi. Takie dopowiadanie i budowanie hiperbol jest cechą charakterystyczną dziennikarstwa ze strony drugiej GW, a dla publiki o której wspomniałem synonimem bystrości i dowcipu. Również z GW przejął pan manierę wskazywania innym miejsca - w kącie lub w gabinecie osobliwości. I zero kulturalnej, rzeczowej dyskusji (tak jak np. w podobnych audycjach TVP Info). Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Różą Thun contra Legutko 16.05.14, 17:47 Mąz to tylko wsiowy wsad. Hrabiów niemieckich zabraklo A hormony to mąz.Cudna nie jest ale kasą czuć bardziej niz feromonami. Ciekawe ile straciła i o ile wystąpi aby mieć na rente? Od RP? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Różą Thun contra Legutko 16.05.14, 17:50 głupio i na całe szczęście niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Różą Thun contra Legutko 16.05.14, 18:01 Kiedyś wystarczała hrabinom świeca teraz kwiatkowski? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Różą Thun contra Legutko 16.05.14, 20:27 Może - ale, jak sam piszesz, to było kiedyś a co wystarcz "hrabinie par mariage", pozostaw jej samej do oceny... Sama się nie chwalisz, co ci wystarcza... a można by snuć przypuszczenia, podobne do twoich! Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Różą Thun contra Legutko 16.05.14, 21:44 Tytuły arystokratyczne zniesiono prawem przed II wojną. A ta babina nadal her von zu? nie ma w ofercie nic mądrzejszego? Do partii monarchistycznej na królową .Widziałem dzis plakat kolejnej egzemplifikacji madrosci i urody plus nienachalnej inteligencji pani Fotygi. Nr1 na Pomorzu. z listy PiS. Z fotografii spoglada na wyborców dziewczyna lat może 20. Wystarczylo następne 30 i trochę lat aby okazalo sie , że rodzice myśleli o miss swiata a tu pudlo. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Fakt, ale czy ona 17.05.14, 10:41 gdzieś powołała się na dawne tytuły? Nazwiska chyba nie musi zmieniać. M. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Różą Thun contra Legutko 16.05.14, 23:06 Na końcu spotu Legutki wystąpiły rozwydrzone smarkacze. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Różą Thun contra Legutko 17.05.14, 09:41 coś Kraków ostatnio nie ma szczęścia do profesury.do listy wybitnych postaci dołączyła się niejaka Anna Raźny(UJ) pisząca wiernopoddanczy list do Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
maszmi Re: Różą Thun contra Legutko 17.05.14, 17:07 Brawo pani Różo, dalej tak ! Panie Legutko parę zdań w obcym języku , to za mało, żeby mnie reprezentować w UE , otwartego rozumu oczekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Różą Thun contra Legutko 17.05.14, 18:23 parafialne opłotki zamykaja ludziom rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
pispisia Re: Różą Thun contra Legutko 17.05.14, 23:53 Genialna riposta, kobitka pokazała klasę. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Różą Thun contra Legutko 18.05.14, 06:13 99venus napisał: > Legutko na deskach w I rundzie.brawo Madame! Rozumiem , że skład sędziowski był jednoosobowy i to byłeś Ty tym rozstrzygającym sędzią. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Różą Thun contra Legutko 18.05.14, 09:09 oczywiście!a ty masz jakieś wątpliwości? Odpowiedz Link Zgłoś