Dodaj do ulubionych

Problem będą "miali" z głowy

19.05.14, 09:30

Senatorowie opracowali projekt zmian w ustawie o wykonywaniu mandatu posła i senatora. Lenie z wiejskiej chcą nowych przywilejów i utajnienia swoich zarobków.

Politycy chcą też aby ci posłowie i senatorowie, którzy łączą pracę zawodową z funkcją posła lub senatora byli dodatkowo chronieni przed zwolnieniem.

Wśród pro­po­zy­cji se­na­to­rów jest też znie­sie­nie obo­wiąz­ku wy­ce­ny nie­ru­cho­mo­ści wpi­sa­nej do oświad­cze­nia ma­jąt­ko­we­go. Obec­nie po­li­ty­cy mają z tym pro­blem i czę­sto po­da­ją war­to­ści nie­ru­cho­mo­ści znacz­nie za­ni­żo­ne.

Ko­lej­na z pro­po­zy­cji opra­co­wa­nych przez se­nac­ką ko­mi­sję do­ty­czy wpro­wa­dze­nia więk­sze­go mar­gi­ne­su błędu w przy­pad­ku de­kla­ra­cji co do za­so­bów zgro­ma­dzo­nej go­tów­ki. Po­sło­wie i se­na­to­ro­wie mu­sie­li­by de­kla­ro­wać oszczęd­no­ści z do­kład­no­ścią do ... 5 ty­się­cy zło­tych.
Obserwuj wątek
    • dobreuczynki a fuj... przed wyborami, PO straci 10 punktów. 19.05.14, 09:36
    • szwampuch58 Re: Problem będą "miali" z głowy 19.05.14, 09:37
      Trzymie jeden zaklad :zgodnie uchwalOm bez pyskowek
    • remez2 Re: Problem będą "miali" z głowy 19.05.14, 10:13
      A ja sądziłem, że senator Paweł Kozioł i jego asystent A.Czerepach to postacie fikcyjne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka