Dodaj do ulubionych

Zmiana nazwiska

IP: *.mmj.pl 24.05.07, 15:50
Mam takie pytanko- czy jeśli kupię bilet z drugiej ręki sprawy zmiany
nazwiska na bilecie załatwiam ja czy sprzedający? Oczywiście wiem,że opłaty
za ww zmiany opłacam ja ale kto (i jak) załatwia zmianę nazwiska pasażera?
Obserwuj wątek
    • sinus1 Re: Zmiana nazwiska 24.05.07, 16:48
      Ten na kogo pierwotnie był bilet, czyli sprzedający.

Sinus
      • Gość: Anke23 Re: Zmiana nazwiska IP: *.mmj.pl 25.05.07, 11:24
        Hmm ja właśnie od wszystkich słysze ,ze kupujący na podstawie otrzymanego kodu
        (biletu) sam zmienia dane. Sprzeczne opinie otrzymuję. Poproszę o informacje
        • iberia.pl Re: Zmiana nazwiska 25.05.07, 11:32
          najlepiej zapytac u zrodla...czyli u przewoznika.
          • cysiekk1 Re: Zmiana nazwiska 25.05.07, 12:46
            Gdzieś czytałem, że nie zawsze możliwa jest zmiana nazwiska. Bodajże w liniach
            Centralwings zmiana nazwiska możliwa jest wtedy gdy cena kazdego z segmentow
            lotu przekracza 250 zl (lub rownowartośc w innej walucie) Słyszeliście o czymś
            takim??
            • Gość: A Re: Zmiana nazwiska IP: 205.223.239.* 25.05.07, 12:57
              Tak, na stronie Centralwings tak jest napisane. Mnie interesuje czy tak kwota,
              to juz jest brutto z oplatami i podatkami, czy to ta ich bazowa, do ktorej
              doliczaja reszte?

W niektorych liniach jest napisane, ze nazwisko moze zmienic tylko osoba, ktora
              kupila bilet.
              • peter775 Re: Zmiana nazwiska 25.05.07, 18:14
                Gość portalu: A napisał(a):

> Tak, na stronie Centralwings tak jest napisane. Mnie interesuje czy tak kwota,
                > to juz jest brutto z oplatami i podatkami, czy to ta ich bazowa, do ktorej
                > doliczaja reszte?

Oni (Centralwings) określili te 250 zł jako "cena nominalna" biletu. Cokolwiek
                to znaczy.
              • Gość: Anke23 Re: Zmiana nazwiska IP: *.mmj.pl 26.05.07, 13:09
                Każda linia taką minimalną kwotę biletu do zmiany nazwiska ma????
                • sinus1 Re: Zmiana nazwiska 26.05.07, 14:37
                  Gość portalu: Anke23 napisał(a):
                  > Każda linia taką minimalną kwotę biletu do zmiany nazwiska ma????

Tylko Centralwings. A tak logicznie rozumując, to zmienić nazwisko na bilecie
                  może dowolna osoba która zna szczegóły rezerwacji (numer, daty lotów, nazwiska,
                  itp).

Sinus
                  • Gość: Anke23 Re: Zmiana nazwiska IP: *.mmj.pl 28.05.07, 12:24
                    sinus1 napisał:
                    > Tylko Centralwings...

Akurat mam pecha bo mam lecieć ta linią. Mam nadzieję ,ze nie odwołają, nie
                    przesuną bo biletu nie sprzedam....
    • peter775 Re: Zmiana nazwiska 25.05.07, 18:22
      A przy okazji znalazłem taką tabelkę opłat dodatkowych:
      www.lataj.pl/pliki/tanie-linie-lotnicze.php
      Nic o minimalnej cenie biletu nie jest napisane......
      • peter775 Re: Zmiana nazwiska 26.05.07, 16:08
        Na stronie www.pasazer.com w dziale bilety z drugiej ręki jest taka notka:
        "Na platformie można zamieszczać oferty sprzedaży biletów zakupionego u tych
        przewoźników, którzy pozwalają ma zmianę nazwiska pasażera (są to: Wizz Air,
        Sky Europe, easyJet, Ryanair) -o Centralwing mowy nie ma....Więc pewnie bilet
        którego nie będziecie mogli zrealizować przepadnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka