99venus 22.05.14, 22:25 pan prof.Bartoszewski znokautował maglarę w sposób dowcipny i finezyjny. wielki szacunek i życzenia wielu lat w formie panie profesorze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
99venus Re: Bartoszewski vs Pawłowicz 22.05.14, 22:43 tvn24 pokazała fragment wypowiedzi prof.Bartoszewskiego,który w specyficzny sposób wyraził zdumienia,że jako 92 letni starszy pan jest przedmiotem zainteresowania młodej(??) kobiety.a potem jeszcze powiedział,e jak przestanie być potrzebny jako doradca to przejdzie na wcześniejszą emeryturę. to wszystko niestety nie jest do opowiedzenia-to trzeba zobaczyć i posłuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
black_yrek ■■ Całość nagrania Bartoszewskiego 23.05.14, 07:29 www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/transKonf.xsp?unid=09440374D94A1335C1257CE0002E8D23 Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: ■■ Całość nagrania Bartoszewskieg 23.05.14, 17:12 Dzięki za linka. Z przyjemnością obejrzałam. Świetny mówca, 30 min ( na stojąco!) ciekawej wypowiedzi przeplatanej licznymi ciekawostkami, anegdotami, dygresjami. 92 lata, chapeau bas! Odpowiedz Link Zgłoś
martok11 Re: ■■ Całość nagrania Bartoszewskieg 24.05.14, 18:31 aniechto.only napisała: > 30 min ( na stojąco!) ciekawej wypowiedzi przeplatanej licznymi ciekawostkami Dołączam się do podziękowań za linka - też obejrzałem z przyjemnością. A co do ciekawostek, to najbardziej zaskoczyła mnie informacja, że Czernobyl był kiedyś polskim miastem. Pewnie powinienem to wiedzieć, bo mam korzenie w dawnych wschodnich stronach Polski, ale jakoś tego nie kojarzyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
poranny_anonim Re: Bartoszewski vs Pawłowicz 23.05.14, 07:54 99venus napisał: > pan prof.Bartoszewski znokautował maglarę w sposób dowcipny i finezyjny. > wielki szacunek i życzenia wielu lat w formie panie profesorze. Bartoszewski to taki bazarowy handlarz pierścionków z tombaku Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Bartoszewski vs Pawłowicz 23.05.14, 07:55 poranny_anonim napisała: > 99venus napisał: > > > pan prof.Bartoszewski znokautował maglarę w sposób dowcipny i finezyjny. > > wielki szacunek i życzenia wielu lat w formie panie profesorze. > Bartoszewski to taki bazarowy handlarz pierścionków z tombaku ...i typ Walendziaka. Syn buja się po stanowiskach rządowych za europejskie wynagrodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Bartoszewski vs Pawłowicz 23.05.14, 21:47 gawiedź nigdy nie była w stanie odróżnić tombaku od złota. Jak pan prof.Bartoszewski zmieni płeć,rozum i nazwisko na Pawłowicz,Kempa,Wróbel lub Sobecka to pewnie bedziesz miał racje. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Bartoszewski -klasa . 23.05.14, 17:19 Porównywanie Bartoszewskiego z Pawłowicz jest niedorzeczne. Zbyt duża różnica jeżeli chodzi o inteligencję, kulturę wypowiedzi. Bartoszewski to świetny mówca, a jego polszczyzna to niedościgniony wzór do naśladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_mia_mia Re: Bartoszewski vs Pawłowicz 23.05.14, 21:08 Profesor znokautował przekupkę z PiS. Brawo. Bydłem Pan prof.Bartoszewski nazwał tych, którzy na grobach buczeli i gwizdali. Jak zawsze przekręcacie słowa swoich przeciwników i interpretujecie tak jak wam wygodnie, ale niektórzy już tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Bartoszewski vs Pawłowicz 23.05.14, 21:51 mamma_mia_mia napisała: > Profesor znokautował przekupkę z PiS. > Brawo. > Bydłem Pan prof.Bartoszewski nazwał tych, którzy na grobach buczeli i gwizdali. > Jak zawsze przekręcacie słowa swoich przeciwników i interpretujecie tak jak wam > wygodnie, ale niektórzy już tak mają. Mylisz się. Bartoszewski nikogo bydłem nie nazwał. Powiedział (i napisał): "Dlatego też postanowiłem nazwać rzeczy po imieniu i - jak ujął to jeden z przedwojennych satyryków - "przestać uważać bydło za niebydło". " wladyslawbartoszewski.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?310704 S. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Bartoszewski vs Pawłowicz 23.05.14, 21:58 Nie interpretuja, tak sie czuja . Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Bartoszewski vs Pawłowicz 23.05.14, 22:01 volupte napisał: > Nie interpretuja, tak sie czuja . Piękna Kryśka nawet w imieniu bydła głos zabrała. Ciekawym jakie to bydło ją upoważniło. S. Odpowiedz Link Zgłoś