Dodaj do ulubionych

Klęska Palikota na własne życzenie...

28.05.14, 21:35
Rzadko tutaj ostatnio piszę, ale dzisiaj napiszę: Janusz a nie mówiłem? Czemu nie chciałeś słuchać ani mnie, ani Grzesia ani Ani???? Masz efekty.... Gorzka, ale zawsze satysfakcja... dobranoc.
Obserwuj wątek
    • indeed4 Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 28.05.14, 21:40
      > Czemu ne chciałeś słuchać ani mnie, ani Grzesia ani Ani????

Doradzaliście, żeby nie wchodził w układ z Kaliszem i Kwaśniewskim?
      • wujaszek_joe Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 28.05.14, 21:53
        a co mu niby mogły dać alianse z piskorskim, kaliszem czy kwaśniewskim?
        • indeed4 Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 28.05.14, 22:03
          Palikot nie miał wiele do stracenia, zaryzykował zbudowanie szalupy ratunkowej dla siebie i kumpli AK, a wyszło jak wyszło - skończyli jak Samoobrona, która straciła poparcie elektoratu protestu, kiedy Lepper zaczął kupować drogie zegarki i garnitury od Zegny
          • kzet69 Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 28.05.14, 23:58
            Palikot się wystraszył odpowiedzialności, bo przy poparciu 15-20% a taka była realna musiałby ją wziąć na siebie, wolał ekstremę z 5-7% sufitem...
      • kzet69 Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 28.05.14, 21:55
        dokładnie tak, teraz już mogę o tym pisać po mleko sie i tak rozlało, największym błędem Palikota było olanie w regionach ludzi, którzy go wprowadzili do sejmu a postawienie na przeróżne spady z SLD, efekt był taki, że tym razem w terenie kampanii nie było... bo nie miał jej kto robić...
        • remez2 Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 28.05.14, 22:05
          kzet69 napisał:

> dokładnie tak, teraz już mogę o tym pisać po mleko sie i tak rozlało, największ
          > ym błędem Palikota było olanie w regionach ludzi, którzy go wprowadzili do sejm
          > u a postawienie na przeróżne spady z SLD, efekt był taki, że tym razem w tereni
          > e kampanii nie było... bo nie miał jej kto robić...
          Pamiętam jak szczytowałeś kiedy "przeróżne spady z SLD" do TR miały miejsce.
          PS - na jakich studiach uczą takiego języka?
          • kzet69 Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 28.05.14, 22:12
            zczytowałem? przesada, Remez ja jestem politycznym lamerem, ale przez te 3 ostatnie lata przebyłem długą drogę i wiem że największym grzechem TR jest przeobrażenie się w SLD-bis...
            • ayran Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 28.05.14, 22:19
              Potwierdzam. To nie było szczytowanie a jedynie wymyślanie od idiotów ty, co nie wiedzieli, że to wejście do RP Tymochowicza to tak naprawdę miało być oczywiste dla wszystkich rozumnych ludzi zastępstwo wejścia do RP Kalisza, czy też w alternatywnej wersji tej samej historii, równie oczywiste dla nieidiotów wejścia do RP Arłukowicza.
              • kzet69 Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 28.05.14, 22:22
                Tymochowicz to była płatna ustawka Palikota, spowodowana ucieczką Arłukowicza...
                • ayran Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 28.05.14, 22:23
                  Ale najpierw twierdziłeś, że Kalisza, a kto tego nie rozumie (jak ja na ten przykład) - ten idiota.
                  • kzet69 Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 28.05.14, 23:13
                    Bo wtedy domniemywałem, teraz wiem, przepraszam....
            • remez2 Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 28.05.14, 22:19
              kzet69 napisał:

> zczytowałem? przesada, Remez ja jestem politycznym lamerem, ale przez te 3 osta
              > tnie lata przebyłem długą drogę i wiem że największym grzechem TR jest przeobra
              > żenie się w SLD-bis...
              Ktoś, kiedyś powiedział o kimś, że jego największym błędem było to, że się urodził a pozostałe są wynikowe. Wypisz, wymaluj - Twój Ruch.
              • kzet69 Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 28.05.14, 23:59
                Remez w SLD, przynajmniej w Częstochowie jest takie bagno że szkoda gadać...
                • remez2 Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 29.05.14, 00:03
                  kzet69 napisał:

> Remez w SLD, przynajmniej w Częstochowie jest takie bagno że szkoda gadać...
                  A co mnie to obchodzi? Ty wszędzie widzisz bagno, w pewnym szpitalu też. Sorry, taki wzrok.
        • indeed4 Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 28.05.14, 22:16
          > postawienie na przeróżne spady z SLD

pewnie nie miał wyjścia, bo swoje warunki dyktował AK. Tak czy siak Kwaśniewski może oblewać sukces - udało mu się dobić kolejną lewicową formację...
        • ayran Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 29.05.14, 09:19
          kzet69 napisał:

> dokładnie tak, teraz już mogę o tym pisać po mleko sie i tak rozlało, największ
          > ym błędem Palikota było olanie w regionach ludzi, którzy go wprowadzili do sejm
          > u a postawienie na przeróżne spady z SLD

Rozumiem, że problem twój, Ani i Grzesia polega na tym, że nie zostaliście wystawieni w wyborach do PE (lub nie zaproponowano wam wystarczająco dobrych numerów) i dlatego poczuliście się zdemotywowani i nie pomagaliście Palikotowi w wyborach.
          Wniosek, że "ruchowi" przybyłoby w aktualnych wyborach głosów dlatego, że wystawieni na najlepsze miejsca zostaliby ludzie zasłużeni w poprzednich wyborach wydaje mi się być wnioskiem z obszaru logiki alternatywnej - dlaczego potencjalnego nowego miałyby obchodzić zasługi kandydata w poprzednich wyborach?
      • wiosnaludzikow Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 29.05.14, 05:11
        Jeżeli chodzi o mnie to tak. Wskazywałem na niespójność, że osoby Kwaśniewskiego, który podpisał koŃkordat, Siwca - członka komisji która obdarowywała KK utrwaliły obraz Palikota jako zbioru osób po transformacjach :) tylko nie wiem czy wszystkie w wyńiku śmierci LK jak u Palikota.
        Doradzać nie doradzałem :) Pisałem na tym forum.
        indeed4 napisał:
        > Doradzaliście, żeby nie wchodził w układ z Kaliszem i Kwaśniewskim?
    • tornson A co masz do Palikota? 28.05.14, 21:57
      Przecież chciał by Ukrainę z miejsca przyjąć do NATO zaraz po banderowskim zamachu stanu, co oznaczałoby wojnę z Rosją. Tak więc wypisz wymaluj twoje poglądy.
      • kzet69 Re: A co masz do Palikota? 28.05.14, 22:10
        Te stalinowiec, nie wkładaj ani w moje usta, ani w usta Palikota czegoś co jest jedynie twoją wyobraźnią, NIGDY nie pisałem że Ukrainę należy teraz przyjąć do NATO i UE, tylko że należy dać jej szansę na zrealizowanie drogi do tych struktur....
        • wiosnaludzikow Re: A co masz do Palikota? 29.05.14, 05:13
          Jednak Janusz Palikot tak powiedział. Pamiętam bo sam to tutaj krytykowałem. Był to jednak albo objaw niewiedzy, głupoty , albo zapalił skręta :)
          Odpowiadasz na:
          kzet69 napisał:

> Te stalinowiec, nie wkładaj ani w moje usta, ani w usta Palikota czegoś co jest
          > jedynie twoją wyobraźnią, NIGDY nie pisałem że Ukrainę należy teraz przyjąć do
          > NATO i UE, tylko że należy dać jej szansę na zrealizowanie drogi do tych struk
          > tur....
    • ayran post-certainty syndrome 28.05.14, 22:13
      Nie chciałem głośno mówić, ale wiedziałem że tak będzie, Ania i Grześ (?) tez wiedzieli i tez nie chcieli głośno mówić. Nawiasem mówiąc, jeśli nie chciał słuchać, to skąd miałby wiedzieć co mówiliście wspólnie z Anią i Grzesiem?
      • kzet69 Re: post-certainty syndrome 28.05.14, 22:22
        Bośmy z Januszem pomiędzy lipcem a listopadem ubiegłego roku 3x długo rozmawiali twarzą w twarz...
        • mila2712 Re: post-certainty syndrome 28.05.14, 22:32
          kzet69 napisał:

> Bośmy z Januszem pomiędzy lipcem a listopadem ubiegłego roku 3x długo rozmawial
          > i twarzą w twarz...

No to przed wyborami parlamentarnymi znowu musicie porozmawiać - po męsku!
          Przecież nie chcesz żeby Janusz odszedł z polityki prawda ?
          • indeed4 Re: post-certainty syndrome 28.05.14, 22:51
            parlamentarnymi? Toż już za pół roku samorządowe...
          • kzet69 Re: post-certainty syndrome 28.05.14, 23:15
            Milu ja już z Januszem rozmawiał nie będę, Grzesiek też nie, Anię ta awantura kosztowała brak możliwości kandydowania do PE, i też jak tylko będzie mogła zrezygnuje z jakichkolwiek dyskusji z Januszem, z samcem alfa przekonanym wbrew faktom om swojej nieomylności nie warto dyskutować...
            • mila2712 Re: post-certainty syndrome 29.05.14, 07:43
              kzet69 napisał:

> Milu ja już z Januszem rozmawiał nie będę, Grzesiek też nie, Anię ta awantura k
              > osztowała brak możliwości kandydowania do PE, i też jak tylko będzie mogła zrez
              > ygnuje z jakichkolwiek dyskusji z Januszem, z samcem alfa przekonanym wbrew fak
              > tom om swojej nieomylności nie warto dyskutować...

Koniec przygody w TR ? To może SLD ?
              • wiosnaludzikow Re: post-certainty syndrome 29.05.14, 07:48
                mila2712 napisała:

> kzet69 napisał:
                >
                > > Milu ja już z Januszem rozmawiał nie będę, Grzesiek też nie, Anię ta awan
                > tura k
                > > osztowała brak możliwości kandydowania do PE, i też jak tylko będzie mogł
                > a zrez
                > > ygnuje z jakichkolwiek dyskusji z Januszem, z samcem alfa przekonanym wbr
                > ew fak
                > > tom om swojej nieomylności nie warto dyskutować...

> Koniec przygody w TR ? To może SLD ?
                Tu jest drugi samiec alfa :)
                • mila2712 Re: post-certainty syndrome 29.05.14, 07:57
                  wiosnaludzikow napisał:

> Tu jest drugi samiec alfa :)
                  Miller ? Nie, skąd..to raczej dobry partyjny ojciec :)
        • spokojny.zenek Re: post-certainty syndrome 28.05.14, 22:36
          I nic. Głupi jakiś ten Janusz...
          • kzet69 Re: post-certainty syndrome 28.05.14, 23:19
            A coś więcej? Bo hejt to nie argument w dyskusji...
            • wiosnaludzikow Re: post-certainty syndrome 29.05.14, 05:15
              Odpowiadasz na:
              kzet69 napisał:

> A coś więcej? Bo hejt to nie argument w dyskusji...
              Nie spodziewaj się . To taka autoterapia psychiczna ....hejt i od razu Mu lepiej.
    • spokojny.zenek zawiedziona miłość :-)) 28.05.14, 22:18
      • kzet69 Re: zawiedziona miłość :-)) 28.05.14, 23:20
        mylisz się, jeśli już to zawiedziona nadzieja, efektem politycznego samobójstwa Janusza Palikota jest JKM w Brukseli...
        • hummer To nie jest efekt ale produkt Palikota. 29.05.14, 01:07
          kzet69 napisał:

> mylisz się, jeśli już to zawiedziona nadzieja, efektem politycznego samobójstwa
          > Janusza Palikota jest JKM w Brukseli...
    • micropolo Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 29.05.14, 00:59
      kzet69 napisał:

> Rzadko tutaj ostatnio piszę, ale dzisiaj napiszę: Janusz a nie mówiłem? Czemu n
      > ie chciałeś słuchać ani mnie, ani Grzesia ani Ani???? Masz efekty.... Gorzka, a
      > le zawsze satysfakcja... dobranoc.

Ty tak na poważnie że to przez wzięcie Kalisza?
    • micropolo Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 29.05.14, 01:13
      kzet69 napisał:

Pocieszające jest jedno. Że środowisko lgbt + lewactwo to raptem z pięćdziesiąt tys luda
      • hummer Nie zapominaj o mnie :) 29.05.14, 01:20
        micropolo napisał(a):

> kzet69 napisał:
        >
        > Pocieszające jest jedno. Że środowisko lgbt + lewactwo to raptem z pięćdziesiąt
        > tys luda
    • hordol ten wyjątkowo wredny osobnik 29.05.14, 04:55
      inicjator i twórca nowej polskiej "kultury" politycznej niech zdechnie na smietniku historii
      • wiosnaludzikow Re: ten wyjątkowo wredny osobnik 29.05.14, 15:46
        hordol napisała:

> inicjator i twórca nowej polskiej "kultury" politycznej niech zdechnie na smiet
        > niku historii
        Nareszcie jakiś chrześcijański głos na forum :)
    • wiosnaludzikow Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 29.05.14, 05:06
      kzet69 napisał:

> Rzadko tutaj ostatnio piszę, ale dzisiaj napiszę: Janusz a nie mówiłem? Czemu n
      > ie chciałeś słuchać ani mnie, ani Grzesia ani Ani???? Masz efekty.... Gorzka, a
      > le zawsze satysfakcja... dobranoc.
      Ja piszę tu bardzo często ale przejrzyj nasze pierwsze potyczki.....a nie mówiłem.
      Szkoda.
    • wiosnaludzikow Ja też żałuję..... 29.05.14, 05:26
      Żałuję, że w UE nie ma Harmana czy Nowackiej ale cieszę się, że nie ma np Siwca.
      Żałuję, że klęskę w wyborach do parlamentu może ponieść ugrupowanie, które jest potrzebne w Polsce a nawet bardzo.
      Proszę spróbujcie szybko pozbyć się starych wujów. Rozenka wyślijcie do sanatorium z kuracją : sauna - groza śnieżna, sauna -grota śnieżna itd ze sto razy dziennie przez cały turnus ....aby wrócił do tego Rozenka sprzed roku, pół roku.
      Niech się opanują Ryfińscy , a Dębski codziennie przy Palikocie ma wypić podwójną melisę bo inaczej zakaz występów w mediach.
      Zacznijcie działać programowo oraz z ludźmi że środowisk ale z rzeczywistymi działaczami a nie zebraniowymi aktywistami np Ordynackiej, którzy zredagują biuletyn spotkają się w gronie ...... i będzie " orkiestra hostess kilka na bramce i tylko qu...va ludzi nie ma" ....bo nie ma ludzi, bo nie ma poparcia dla obłudy i traktowania wyborcy jak idioty. Całą populację tych wyborców co kochają jak ich się traktuje jak idiotów zabrało PO i PiS a więc tu nie macie co szukać.
      Mówcie uczciwie i odważnie, konkretami a wrócą młodzi od Korwina.
    • wiosnaludzikow Walczcie o zniesienie nierówności Palikoty a nie 29.05.14, 05:43
      Walczcie o zniesienie nierówności ale nie tylko w sprawach mniejszości seksualnych (słusznie, że to robicie!), kobiet-mężczyzn itd. ale ...
      ...przede wszystkim takich to rażących niesprawiedliwości i nierówności jak ta :
      www.fakt.pl/jacek-rostowski-zwolnil-europoslow-z-podatkow,artykuly,443206,1.html
      To co zrobił Rostowski, minister Tuska to po prostu kradzież w biały dzień i plucie w twarz społeczeństwu, wyborcy i podatnikowi.
    • haen2010 Pitolenie, Ania, Grzesiu... 29.05.14, 06:58
      Ja już w detalach opisałem, ale ten pychol faktycznie nawet nie fatyguje się poczytać, co mu życzliwi piszą.

Koniecznie chciał się wpisać w system, jakby opętanie kretyńskie. Bo w systemie Kościół-Solidaruchy-Komuchy miejsca dla niego nie ma.
      • adherent1 Re: Pitolenie, Ania, Grzesiu... 29.05.14, 07:52
        haen2010 napisał:
        > Koniecznie chciał się wpisać w system, jakby opętanie kretyńskie.
        > Bo w systemie Kościół-Solidaruchy-Komuchy miejsca dla niego nie ma.

Opisujesz zbiorowości z przeszłości. Kościół w okresie schyłkowym.
        Solidaruchy trzepią kasę. Komuchy wyginęły przed II WŚ.
        Tak że nie znęcajcie się nad wykańczanym samcem Alfa a pomyślcie
        jak zabezpieczyć przyszłe organizacje społeczne (partie) przed
        takimi nieudanymi samcami Alfa. Jak na razie zabezpieczyć się
        potrafią, tylko PSL (ze szkodą społeczną) i SLD z garbem kiedyś
        członków a teraz fałszywych przyjaciół.
        • haen2010 Re: Pitolenie, Ania, Grzesiu... 29.05.14, 08:01
          Kościół schyłkowy? Jaja sobie robisz. Dziewięćdziesiąt procent z tych 23% wyborców prosto ze mszy poszło głosować.

A Palikot olał kompletnie pozostałe 77 procent
          • adherent1 Re: Pitolenie, Ania, Grzesiu... 29.05.14, 08:12
            haen2010 napisał:
            > Kościół schyłkowy? Jaja sobie robisz. Dziewięćdziesiąt procent
            > z tych 23% wyborców prosto ze mszy poszło głosować.

Na tym polega błąd wojujących antyklerykałów że walczą
            z przekonaniami zwykłych ludzi wspierając tym samym
            aparat KK. Może warto pomyśleć o pomocy i zabezpieczeniu
            warunków życia odchodzących funkcjonariuszy z kościoła.
            Zakonnica po 5-10 latach w zakonie jak zwątpi to wolność
            znajdzie tylko na ulicy. Ksiądz po odejściu by utrzymać rodzinę
            musi napadać na bank. Tu jest pole do popisu dla
            antyklerykałów.
          • gtxl2 Re: Pitolenie, Ania, Grzesiu... 29.05.14, 08:20
            Kościół schyłkowy? Jaja sobie robisz. Dziewięćdziesiąt procent z tych 23% wyborców prosto ze mszy poszło głosować.

Na godzinę 13.00 frekwencja wyborcza ledwo przekroczyła 6%. Policz sobie haen i proszę Cię, nie rżnij głupa.
            Palikot przegrał już dawno, wojując z Millerem, oskarżając go o więzienia CIA w Polsce o branie pieniędzy od CIA, podczas gdy pod swoje skrzydła przytulił starego aparatczyka Ola,Siwca i Kalisza.Ludzie się z tego śmiali .Kwaśniewski był jest i będzie zawsze tylko krętaczem.
            Po za tym faktycznie, głosowanie za przedłużeniem wieku emerytalnego mu przeszkodziło oraz wiele innych drobniejszych spraw jak choćby awantura z W. Nowicką.

• haen2010 Re: Pitolenie, Ania, Grzesiu... 29.05.14, 08:43
              Jako wróg palikociarni i jego wyborca mamy całkiem inne wyobrażenia o jego klęsce wyborczej. zgadzamy się tylko w jednym - zidioceniu w sprawie emerytur.

Piszę, bo wiem jakie są opinie mojego bezpośredniego otoczenia.
              • lech.junosza Heniek, zacznij leczyć się na nogi ... . 29.05.14, 14:12
                I jeszcze raz wyliż rowa Palikotowi.
    • wlodzimierz.iljicz A Robert Biedroń i Anna Grodzka? 29.05.14, 14:53
      To z tymi osobami kojarzy się Twój Ruch.
      Czy polskie społeczeństwo miało na nich głosować?
      Polacy już wiedzą, że TR to po prostu gabinet osobliwości.
      Jakiś cyrk.
      I nie dali się wyTRu....
    • fiu-bzdziu2010 Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 29.05.14, 16:11
      gwoździem do trumny to był niejaki Pawełek Piskorski, z jego CV, szczęściem w kasynie, no i wisienką na torcie, czyli idiotyczną reklamówką z szabelką i samolocikiem
      większej żenady spotu wyborczego trudno szukać......
      • m.c.hrabia Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 29.05.14, 16:26
        solidna jedynka :))

" haen2010 11.05.14, 07:55

Palikociarnia sobie poradzi, jako jedyni niekościelni. Reszta na klęczkach. Wejdź na ewybory.eu żeby zobaczyć, ze wszędzie mają próg wyborczy. No i mają kilka solidnych jedynek ciągnących listę. "
    • bkn5 Re: Klęska Palikota na własne życzenie... 29.05.14, 20:48
      pomysł na " Europę + "jest Kwaśniewskiego , wykonawcą został jego kumpel Siwiec i dalej już poleciało samo , zleciały się jakieś spady SLD i ludzie z wirtualnych Partii Demokratycznych : Kwiatkowski , typek od wygranych w kasynie, wiecznie rozkapryszony Celiński który zakończył kampanię wyborczą na 5 dni przed wyborami ( ogłosił to publicznie we wtorek !!!)
      do towarzystwa zabrakło tylko Rywina na wyborczej jedynce np w Rzeszowie czy innym Wrocławiu :)))
      Mam nadzieję że TR wróci do tzw korzeni i da sobie siana z Siwcami i innymi cwaniakami i dinazaurami

--
      natemat.pl/104253,masowy-grob-przy-domu-samotnych-matek-pochowano-w-nim-796-dzieci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka