Dodaj do ulubionych

Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej

15.10.14, 22:27
Miliony Polaków odwróciły się od narodowej spuścizny, która tworzyła naszą wspólnotę przez tysiąc lat. Wiara Katolicka stała się wrogiem publicznym numer jeden wszystkich ludzi, którzy mienią się postępowymi. Już od lat widzimy, jak bardzo dorobek Ojców naszego Narodu - Prymasa Wyszyńskiego, Księdza Popiełuszki, Jana Pawła II czy Romana Dmowskiego jest niszczony przez kolejne postkomunistyczne ekipy, dla których polskość to nienormalność.
Elity są także wyniszczane, a to przez upowszechnienie edukacji, obowiązkowe szczepienia oraz mordy polityczne, z jakimi mieliśmy do czynienia i w Katyniu, i w Łodzi. Czy naprawdę o taką Polskę walczyli moi przodkowie w Powstaniu Warszawskim i Styczniowym? Na pewno nie. Zapraszam do dyskusji.
Obserwuj wątek
    • ave.duce Walczysz "o normalność w tym kraju umęczonym"? 15.10.14, 22:34
      Zachowam bezpieczny dystans.
      • zlota_20 Re: Walczysz "o normalność w tym kraju umęczonym" 15.10.14, 22:35
        Właśnie przez ten dystans stajemy się wyjałowionym skupiskiem ludzi, a nie silnym i dumnym Narodem.
        • ave.duce Re: Walczysz "o normalność w tym kraju umęczo 15.10.14, 22:36
          Pozdrawiam ;)
          • ave.duce ps. 15.10.14, 22:39
            Prawdziwy patriota "Naród" pisze wielką literą.
            • zlota_20 Re: ps. 15.10.14, 22:39
              Proszę przeczytać moje wypowiedzi, by zobaczyć, że tak czynię.
              • ave.duce Re: ps. 15.10.14, 22:48
                Z prawdziwą przykrością muszę się nie zgodzić z tym stwierdzeniem. Oto przykład pierwszy z brzegu:

... dar dla narodu od Ojca Świętego ...

Oby nigdy więcej!
                • zlota_20 Re: ps. 15.10.14, 22:52
                  I?
                  • ave.duce Re: ps. 15.10.14, 22:54
                    zlota_20 napisał:

> I?

Co i?
                    • zlota_20 Re: ps. 15.10.14, 22:57
                      I co z tego, że przytaczasz mój dawny temat?
                      • ave.duce Re: ps. 15.10.14, 22:58
                        Podobno masz wyższe wykształcenie - pomyśl ;)
                        • zlota_20 Re: ps. 15.10.14, 23:00
                          Myślę cały czas, w przeciwieństwie do ciebie.
                          • ave.duce Re: ps. 15.10.14, 23:01
                            Nie denerwuj się.

Dobranoc.
                            • zlota_20 Re: ps. 15.10.14, 23:02
                              Typowe dla POpłuczyn - nie decyduj za mnie, kiedy mam się denerwować.
                            • 99venus Re: ps. 16.10.14, 08:21
                              skąd u Ciebie tyle cierpliwości dla przygłupa?
                              • x2468 Re: ps. 17.10.14, 22:13
                                Uśmiechnij się. To nie przygłup lecz jajcarz.
              • alistair-p Re: ps. 01.12.14, 13:59
                zlota_20 napisał:

> Proszę przeczytać moje wypowiedzi, by zobaczyć, że tak czynię.
                > =================
                Na razie to piszesz,że tak czynisz.Papier wszystko wytrzyma.Nie chciałbym urazić przyszłego mesjasza i sumienia narodu,ale może zajmij się gazem w łupkach,albo lepiej nie.
              • lackzadek Geolog 01.12.14, 14:08
                zlota_20 napisał:

> Proszę przeczytać moje wypowiedzi.
                >

"Czarne toto i w ziemi się dłubie!
                A ja je lubię!"
            • dobra.rada.forum Re: ps. 16.10.14, 11:17
              A jeszcze lepiej - Z dużej litery. Tak jak ja, ja zawsze tak pisałam.
              • dobra.rada.forum Re: ps. 16.10.14, 11:32
                W kwestii przywołanego wątku:

Z wykształcenia jestem geologiem.
                Nie wiem czy zauważyliście, ale ilekroć przechodzę przez Plac Mickiewicza w Warszawie, koło Krzyża Papieskiego to namacalnie widzę, iż ten wspaniały monument, dar dla narodu od Ojca Świętego - Krzyż Papieski staje się coraz większy. ma większy zasięg ramion jak i belka pionowa jest coraz wyższa, jakby się pięła prosto ku Niebu. Z moim spostrzeżeniem podzieliłem się z Kardynałem Nyczem, który zauważył, że póki co należy czekać i tego faktu nie rozgłaszać. Przejdźcie się i przypatrzcie, a dojdziecie do takich samych wniosków.

Czytałam kiedyś gdzieś, może w Muminkach to było, że najpierw kiedy mały człowiek widzi gmach, pomnik, czy inną okazałą budowlę, z początku wydaje mu się ona ogromna. W miarę tego jak dorasta, budowla zmniejsza się i staje czymś zwyczajnym.
                Ale później, kiedy jeszcze sporo lat przeleci, budynek/pomnik/krzyż znowu rośnie, ogromnieje i staje się taki sam jak wiele lat wcześniej.
        • x2468 Re: Walczysz "o normalność w tym kraju umęczo 17.10.14, 22:08
          Nie musisz się przedstawiać. Na pierwszy rzut oka widać ze jesteś członek.
    • don.kichote Dobre! Bardzo dobre!!! 15.10.14, 22:35
      zlota_20 napisał:

> Elity są także wyniszczane, a to przez upowszechnienie edukacji, obowiązkowe sz
      > czepienia oraz mordy polityczne, z jakimi mieliśmy do czynienia i w Katyniu, i
      > w Łodzi.

O gradobiciu i Smoleńsku nie zapominaj!
      • zlota_20 Re: Dobre! Bardzo dobre!!! 15.10.14, 22:36
        Dla mnie i dla wielu zwykłych ludzi ofiary Katynia, Smoleńska i Łodzi były i są niczym członkowie rodziny.
        • sclavus Re: Dobre! Bardzo dobre!!! 16.10.14, 00:01
          ... rozgałęzioną masz rodzinę i ... rozłożoną w czasie...
          Nie zapomniałaś o jakichś innych członkach rodziny???
          • l_zaraza_l Re: Dobre! Bardzo dobre!!! 17.10.14, 23:50
            sclavus napisał:

> ... rozgałęzioną masz rodzinę i ... rozłożoną w czasie...

Wszak rodziny się nie wybiera. Nim wypomnisz, sclavusie, bądź uprzejmy zwrócić uwagę na tę niedogodność.
            • sclavus Re: Dobre! Bardzo dobre!!! 18.10.14, 00:08
              ... a złociutka jednak wybrała!!
              A ja tylko stwierdziłem ten fakt! ;) :)
    • szwampuch58 Re: Dlaczego tak kompromitujesz PiS? 15.10.14, 22:36
      tez nie przepadam ale zeby tak,kruca fix niesamowite.
      • zlota_20 Re: Dlaczego tak kompromitujesz PiS? 15.10.14, 22:37
        Pisanie prawdy nie jest żadną kompromitacją.
        • szwampuch58 Re: Dlaczego tak kompromitujesz PiS? 15.10.14, 22:41
          No i geolodzy.....unikaj srodowiska geologow jak ci uzebienie drogie
          • zlota_20 Re: Dlaczego tak kompromitujesz PiS? 15.10.14, 22:42
            Schowaj swój sarkazm do kieszeni, ruski szpiclu.
            • szwampuch58 Re: Dlaczego tak kompromitujesz PiS? 15.10.14, 23:17
              Ten po prawej?
              revelstein.blox.pl/resource/patrioty_090424.jpg
    • bogucjusz Treść w zasadzie ok, nad formą jednak musisz 15.10.14, 22:54
      jeszcze popracować. Zalecam przekopanie archiwum tego forum i zapoznanie się z postami Piotra Grodeckiego. Uprawiał podobne trawestacje.
      • taniarada Re: Treść w zasadzie ok, nad formą jednak musisz 15.10.14, 22:58
        Dlaczego boguncjusz niszczysz wszystko co piękne .Nawet ten slogan co się nim wysławiasz sciągnąłeś z nepotyzmu.Czy puszczanie bąka to twoja specjalność?
        • bogucjusz Gołębico... 15.10.14, 23:01
          Odstaw tę flaszkę już.
          • taniarada Re: Gołębico... 15.10.14, 23:12
            bogucjusz napisał:

> Odstaw tę flaszkę już.
            >
            Co ci się robi boguncjusz wyczuwasz alkohol przez neta.Adin ,dwa ,tri.
            • bogucjusz Fruń. EOT. 15.10.14, 23:20
      • zlota_20 Re: Treść w zasadzie ok, nad formą jednak musisz 15.10.14, 23:00
        Zamknij się, POpłuczyno.
        • bogucjusz O! Już lepiej... n/t 15.10.14, 23:02
        • sclavus Re: Treść w zasadzie ok, nad formą jednak musisz 16.10.14, 00:10
          Nie wiem: odwróciłaś się od spuścizny narodowej, czy nawróciłaś się (właśnie) na spuściznę narodową???
      • ave.duce Re: Treść w zasadzie ok, nad formą jednak musisz 15.10.14, 23:00
        A to nie to samo? ;)
    • porannakawa01 Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 16.10.14, 00:33
      zlota_20 napisał:

> Miliony Polaków odwróciły się od narodowej spuścizny, która tworzyła naszą wspó
      > lnotę przez tysiąc lat. Wiara Katolicka stała się wrogiem publicznym numer jede
      > n wszystkich ludzi, którzy mienią się postępowymi. Już od lat widzimy, jak bard
      > zo dorobek Ojców naszego Narodu - Prymasa Wyszyńskiego, Księdza Popiełuszki, Ja
      > na Pawła II czy Romana Dmowskiego jest niszczony przez kolejne postkomunistyczn
      > e ekipy, dla których polskość to nienormalność

dorobek Ojców naszego Narodu - Prymasa Wyszyńskiego, Księdza Popiełuszki, Ja
      > na Pawła II czy Romana Dmowskiego jest niszczony przez kolejne epidiaskopy i takich jak Flaszka Głódź, Michalik, OKO i inne takie tam śmisznoty w śmisznych torebkach po cukrze złoconych na głowach.
      Przez pedofili i z nimi współpracujących - Michalika, .......
      • w_v_w Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 16.10.14, 07:19
        a tam, najwiecej patriotyzmu bylo pod Grunwaldem i za "sanacji" ;)

Wawerka
      • wykress Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 16.10.14, 08:39
        ... a spotkałeś choć jednego księdza pedofila? .. albo choćby jedną ofiarę zboczka z koloratką? ....

.... czy tylko tak sobie ględzisz, bo to modne?
        • buldog2 Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 15.07.20, 17:00
          Dobre, ostatnio pojawiło się sporo materiałów, nawet filmy, powszechnie oglądane.
    • porannakawa01 Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 16.10.14, 07:41
      Od Konkordatu?
      A niby dlaczego by mieli popierać?
      Układ nastawiony jednostronnie na grabienie Polski, dający Watykanowi miliardy, Polsce nic!
      Agenci obcego państwa w każdej jednostce wojskowej, każdej szkole, uczelni, w rządzie, w Kancelarii Prezydenta, w ABW, w służbach celnych, w Sejmie, Senacie, w wywiadzie i kontrwywiadzie.
      Myślisz, że nadal Polscy winni popierać ten chory układ?
      Podobny tasiemcowi - osłabia organizm żywiciela.
      • taniarada Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 16.10.14, 08:22
        porankowa napisała .Może jakieś cyfry i dokładniej co kościół watykański grabi .Bo większych bzdur nie czytałem. Z z ulg, zwolnień podatkowych, środków publicznych Kościół korzysta "na tych samych zasadach, na jakich polski ustawodawca przyznał je innym podmiotom".Cały Hartman porankowa w tobie się jawi.
        • 99venus Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 16.10.14, 08:27
          kościół watykański grabi wszystko co się da.
        • porannakawa01 Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 16.10.14, 09:13
          taniarada napisał(a):

> porankowa napisała .Może jakieś cyfry i dokładniej co kościół watykański grabi
          > .Bo większych bzdur nie czytałem. Z z ulg, zwolnień podatkowych, środków public
          > znych Kościół korzysta "na tych samych zasadach, na jakich polski ustawodawca p
          > rzyznał je innym podmiotom".Cały Hartman porankowa w tobie się jawi.

Do agentów w każdej jednostce wojskowej się nie odniosłeś.
          W Sejmie, rządzie, Kancelarii Prezydenta, wywiadzie i kontrwywiadzie.
          A liczby?
          Niepełne dane, sprzed lat -

BIURO ANALIZ SEJMOWYCH (dane za rok 2011):
          Lekcje religii 2011 - 1.343 921 300 zł,
          Fundusz kościelny, szkolnictwo wyższe, ochrona zabytków - 516.467.000 zł,
          MON (tzw. ordynariat polowy) - 23.292.000 zł,
          NFZ świadczenia - 192,828,000 zł,
          Szkoły kościelne i katolickie - 370.900.700 zł
          Świątynia Opatrzności oraz inwestycje - 42.000.000 zł.

Z budżetu centralnego w 2011 roku Kościół Katolicki otrzymał 2.489.408.700 zł

Doliczając kasę pompowana przez samorządy oraz pieniądze z dotacji rolnych z Unii Europejskiej to około 11 miliardów rocznie. Rocznie!
          Pewnie starczyło by na wyżywienie wszystkich dzieci w Polnadi, nie tylko tych niedojadających.
          Popatrz na Flaszkę Głódzia!
    • 99venus Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 16.10.14, 08:26
      w trakcie czytania pierwszego zdania puściłem już pawia.ojcowie narodu tak mnie rozsmieszyli,że aż popłakałem się z radości.
      "CZŁONEK GAZETOWEGO ZESPOŁU WOLONTARIUSZY NA RZECZ PRAWA I SPRAWIEDLIWOŚCI.
      My ludzie z WYŻSZYM wykształceniem (GEOLOG) popieramy PiS" - czy może być coś bardziej kretyńskiego?ja,człowiek z wyższym wykształceniem sikam na twoje wypociny.
      • taniarada Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 16.10.14, 11:27
        99venus napisał:

> w trakcie czytania pierwszego zdania puściłem już pawia.ojcowie narodu tak mnie
        > rozsmieszyli,że aż popłakałem się z radości.
        > "CZŁONEK GAZETOWEGO ZESPOŁU WOLONTARIUSZY NA RZECZ PRAWA I SPRAWIEDLIWOŚCI.
        > My ludzie z WYŻSZYM wykształceniem (GEOLOG) popieramy PiS" - czy może być coś b
        > ardziej kretyńskiego?ja,człowiek z wyższym wykształceniem sikam na twoje wypoci
        > ny.
        >
        Widzisz ,że to prowokacja .I obrócił byś to w żart .Sam piszesz o złotym nocniku Hofmana .A za chwilę oodajesz mocz i dodatkowo puszczasz pawia.Samo zdrowie u Ciebie.
        • 99venus Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 17.10.14, 23:01
          nocnik,nawet złoty z moczem się łączy i automatycznie z fiutem Hofmana.
    • wujcio44 Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 16.10.14, 11:10
      zlota_20 napisał:

> Już od lat widzimy, jak bardzo dorobek Ojców naszego Narodu - Prymasa Wyszyńskiego,
      > Księdza Popiełuszki, Jana Pawła II czy Romana Dmowskiego

Kiepscy ci Ojcowie. Trzej to księża, a czwarty to ciota.
      • krzy-czy Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 16.10.14, 11:24
        skąd się takie głupole jak ten złoty biorą????

moje-niepełne podstawowe+ akademia 1-majowa.
    • kotek.filemon Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 16.10.14, 11:14
      zlota_20 napisał:

> Elity są także wyniszczane, a to przez upowszechnienie edukacji, obowiązkowe sz
      > czepienia oraz mordy polityczne, z jakimi mieliśmy do czynienia i w Katyniu, i
      > w Łodzi.

Matka wie że ćpiesz?
      • zlota_20 Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 16.10.14, 22:40
        Cieszę się, że prawda cię boli.
    • jola.iza1 Re: Orzeszku, a gdzie JA? 16.10.14, 23:02
      zlota_20 napisał:
      > Miliony Polaków odwróciły się od narodowej "spuścizny"
      - czyli co dostałam w spadku narodowym ?
      Wybacz Skarbie.

wespół w zespół

',
    • ponte_aronte troll alert! 17.10.14, 01:14
      złota 20 jaja sobie robi!
      • zlota_20 Re: troll alert! 17.10.14, 22:03
        Brakuje argumentów, więc wyzywasz od trolli. Norma u POlitruków.
        • ponte_aronte a skądże znowu 17.10.14, 22:40
          to wyraz podziwu!
    • alistair-p Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 17.10.14, 22:08
      Cóż,jak widać system edukacji mamy do kitu.Wyższe wykształcenie nie daje też patentu na rozum,co widać po treści tego wątku.Życzę już tylko zdrowia.
      • taniarada Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 17.10.14, 22:47
        alistair-p napisał:

> Cóż,jak widać system edukacji mamy do kitu.Wyższe wykształcenie nie daje też pa
        > tentu na rozum,co widać po treści tego wątku.Życzę już tylko zdrowia.
        Dlaczego nie daje .Zapijaczony pisze takie bule i nie protestujesz.Ja może nie zdrowia tylko zdrowego podejścia do tematu.
        • alistair-p Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 18.10.14, 12:56
          Zapijaczony nie wymachuje tu dyplomem.Nie protestuje też przeciw tym koszmarnym bzdetom które wypisuje założyciel wątku,wolno mu.A swoją drogą to jak to nazwać? Ziobrowanie,jarkowanie a może coś jakby macierki ?
    • albwu Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 17.10.14, 22:44
      a co się stało w Łodzi ?
      • volupte Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 18.10.14, 18:36
        Miał byc mord na kimś ważnym , wyszedł na niewinnym człowieku.
    • veglie Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 17.10.14, 22:58
      Zdrowyś?
    • niszcz.faszyzm I bardzo dobrze że Polacy odwracają się od 17.10.14, 23:50
      spuścizny narodowej Watykanu. Tu jest Polska a nie Watykan, musimy się w końcu wyzwolić spod czarno-purpurowej okupacji!
      • zlota_20 Re: I bardzo dobrze że Polacy odwracają się od 18.10.14, 12:15
        Polska od zawsze była katolicka.
        • niszcz.faszyzm Re: I bardzo dobrze że Polacy odwracają się od 18.10.14, 18:29
          zlota_20 napisał:

> Polska od zawsze była katolicka.
          Od 966 jest niszczona przez katolicyzm, od ostatniego ćwierćwiecza wyjątkowo skutecznie.
          • zlota_20 Re: I bardzo dobrze że Polacy odwracają się od 18.10.14, 22:03
            Napisz coś swojego i nie wklejaj paszkwili z fejsbukowych stron dla gimnazjalistów-ateistów.
        • pataran Re: I bardzo dobrze że Polacy odwracają się od 01.12.14, 12:30
          Nie od zawsze. Dopiero w 966 był tzw. chrzest Polski. Uważasz, że wcześniej tu był tylko las i łąki, żubry i niedźwiedzie? Nie znasz historii swojego kraju? I myślisz, że od pewnego dnia w 966 roku ten teren stał się nagle katolicki? Ośmieszasz się, naprawdę.
    • l_zaraza_l Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 18.10.14, 00:05
      A czy Ty, Złotko, nie jesteś bratem bliźniakiem (lub bardzo, bardzo, bardzo bliskim kuzynem) Mietka Grodeckiego, który umilał nam swoją osobą naszą czarno-purpurową rzeczywistość swoim głębokim i jakże żarliwym patryjotyzem a potem zniknął pozostawiając nas nieutulonych w żalu?
      • volupte Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 18.10.14, 18:37
        Mnietek to chyba awansował i nie ma czasu na niższą półkę.
    • ploniekocica Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 18.10.14, 13:01
      Już od lat widzimy, jak bardzo dorobek Ojców naszego Narodu - Prymasa Wyszyńskiego, Księdza Popiełuszki, Jana Pawła II

Z tymi ojcami to chyba jednak przegięcie, a gdzie celibat?
      Tak oficjalnie przyznajesz, że nie przestrzegali?
      • volupte Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 18.10.14, 18:35
        Ja tam do ich ojcostwa się nie przyznaję. To obcy dla mnie ludzie.
        • ploniekocica Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 18.10.14, 19:10
          volupte napisał:

> Ja tam do ich ojcostwa się nie przyznaję. To obcy dla mnie ludzie.

Bo oni byli ojcami narodu, a nawet Narodu, a nie przypadkowego społeczeństwa.
          • gat45 Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 18.10.14, 19:15
            No to trochę późno się ten Naród narodził, po ojcach sądząc. W XX wieku. Młodziutki jest. Jak na naród - w powijakach, można powiedzieć.
            • magdolot Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 19.10.14, 00:56
              No, młodziutki. Ale mnie najbardziej ujął patent na wyniszczanie elit, a nawet dwa.
          • volupte Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 18.10.14, 19:17
            No to się narobili , chyba ze in vitro to mniej:-)
    • porannakawa01 Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 19.10.14, 02:33
      Mieeeeciu?
      Tyżeś ty?
    • lionold Re: Odpowiadam CGZ czyli 01.12.14, 13:05
      Członkowi (sic!) Gazetowego Zespołu.... Powiadasz członku, że cyt. Elity są także wyniszczane, a to przez upowszechnienie edukacji, obowiązkowe szczepienia oraz mordy polityczne, z jakimi mieliśmy do czynienia i w Katyniu, i w Łodzi. Obawiam się, że pozostaje ci tylko leczenie (pilne) w zakładzie zamkniętym - koniecznie w domu bez klamek. Chyba, że teraz na wyposażeniu zakładów psychiatrycznych są komputery osobiste jako narzędzia terapeutyczne. To przepraszam i nie przeszkadzam w zajęciach rehabilitacyjnych aczkolwiek skutki czarno widzę.
    • kolter Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 01.12.14, 13:26
      zlota_20 napisał:

> Miliony Polaków odwróciły się od narodowej spuścizny, która tworzyła naszą wspólnotę przez tysiąc lat. Wiara Katolicka stała się wrogiem publicznym numer jeden wszystkich ludzi, którzy mienią się postępowymi.

Wszystkich którzy mają mozgi odrzucił odór tego gnojowiska .

>Już od lat widzimy, jak bardzo dorobek Ojców naszego Narodu - Prymasa Wyszyńskiego, Księdza Popiełuszki, Jana Pawła II czy Romana Dmowskiego jest niszczony przez kolejne postkomunistyczne ekipy, dla których polskość to nienormalność.

Dorobek w ciemnocie , i o durnieniu . Nie dzięki sam/a w tym żyj

> Elity są także wyniszczane, a to przez upowszechnienie edukacji, obowiązkowe szczepienia oraz mordy polityczne, z jakimi mieliśmy do czynienia i w Katyniu, i
      > w Łodzi. Czy naprawdę o taką Polskę walczyli moi przodkowie w Powstaniu Warszawskim i Styczniowym? Na pewno nie. Zapraszam do dyskusji.

Zapraszasz do dyskusji ,a szczepiony jesteś ??
      • lionold Re: "Zapraszasz do dyskusji ,a szczepiony jesteś?" 01.12.14, 14:13
        Masz świadomość do kogo się zwracasz? To jest najprawdopodobniej jeden z licznych nicków niejakiej forumowej Gołde. Nieustająca transformacja jej nicków dobitnie świadczy o systematycznie pogarszającym się jej stanie psychicznym. To duplikat prezesapana.
    • lackzadek Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 01.12.14, 13:49
      zlota_20 napisał:

Czy naprawdę o taką Polskę walczyli moi przodkowie w Powstaniu Warszaw
      > skim i Styczniowym? Na pewno nie. Zapraszam do dyskusji.

Raz geolog chłop z cenzusem,
      Chciał naparzać się z konusem.
      Z lewej, z prawej Go zachodził,
      Niecnym gazem pod nos smrodził.
      W końcu padł na wór z humusem.

Pozdrawiam!
    • sclavus Re: Polacy odwrócili się od spuścizny narodowej 01.12.14, 14:08
      złociutka... sprawdź - w Tworkach są miejsca!!!
      Na pewno są!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka