Dodaj do ulubionych

Stadion Narodowy (?)

17.10.14, 10:17
Oglądając mecz Polska - Szkocja nie mogłem się oprzeć wrażeniu, że murawa stadionu pozostawia wiele do życzenia. Była tylko trochę lepsza niż podczas tragicznych ME 2012. Emocje sportowe odciągnęły te przemyślenia na bok, jednak może właśnie teraz jest czas na zadanie pytania : czy wszystkie mecze reprezentacji kopaczy muszą być rozgrywane w Warszawie ?. Mamy kilka rewelacyjnych stadionów, jednak cały splendor (i kasa !) spływa do stolicy. Czemu nie Wrocław ?. Czemu nie Gdańsk ? (miasto wodza ). Czemu nie Poznań ?. Czy stadion w Warszawie nie jest traktowany jak flagowa inwestycja PO i Hanny G-W ?. Czy nie jest tak, że trochę na siłę chce się udowadniać rentowność stadionu kosztem innych obiektów i zarazem kosztem kibiców z innych miast ?. Dziwna trochę koncentracja imprez. Może być tak, że na dobrej murawie nasi piłkarze zagraliby lepszy mecz i bramka na 3:2 by padła. Szkoda.
Obserwuj wątek
    • zapijaczony_ryj Twoje wrazenie, to twoja sprawa 17.10.14, 10:21
      psiogon napisał:

> Oglądając mecz Polska - Szkocja nie mogłem się oprzeć wrażeniu, że murawa stadi
      > onu pozostawia wiele do życzenia. Była tylko trochę lepsza niż podczas tragiczn
      > ych ME 2012. Emocje sportowe odciągnęły te przemyślenia na bok,

ani Szkoci, ani Niemcy na murawę nie narzekali, a na pewno są tej materii lepszymi ekspertami niż ty i twoje wrażenia.
      • psiogon Re: Twoje wrazenie, to twoja sprawa 17.10.14, 10:37
        Nie twierdziłem, że murawa była zła na meczu z Niemcami. Czytaj ze zrozumieniem. Na murawę nie narzekali nawet Włosi i Niemcy po półfinale a jaki był stan murawy widać było na zbliżeniach. Tragedia !. Kartoflisko. Pytanie moje jest inne a Ty (stary numer socjotechniczny) udzielasz odpowiedzi na niezadane pytania :). PS Trochę smutno widzieć, jak fajny portal za pomocą takich "kombatantów" jak Ty i kawaporanna zamienił się w teatr jednego (sorry dwóch) aktora.
        • zapijaczony_ryj Re: Twoje wrazenie, to twoja sprawa 17.10.14, 10:46
          psiogon napisał:
          > . PS Trochę smutno widzieć, jak fajny portal za pomocą takich "kombatantów" jak
          > Ty i kawaporanna zamienił się w teatr jednego (sorry dwóch) aktora.

Zdaje Ci się ten portal jest obecnie opanowany przez PiSiorów
          • psiogon Re: Twoje wrazenie, to twoja sprawa 17.10.14, 10:52
            Nie wiem od miesięcy tu nie wchodziłem. Jesli jest jak piszesz ... . Co za różnica ? :).
    • mariner4 Na jakiej pozycji grałeś w tych meczach? 17.10.14, 10:35
      M.
      • psiogon Re: Na jakiej pozycji grałeś w tych meczach? 17.10.14, 10:40
        Grałem na pozycji kibica reprezentacji :).
    • volupte Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 10:36
      A jaki zespół grał ? Narodowy czy klubowy?
      • psiogon Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 10:39
        Wy wszyscy z Warszawy ? :). Zespół nasz (słuszna uwaga) jest narodowy a nie warszawski. Może dobrze byłoby, żeby raz na rok zagrał w Kielcach dajmy na to ?.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 10:41
          Za miesiąc zagrają we Wrocławiu.
          • psiogon Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 10:47
            Za miesiąc Polacy grają z Gruzją na wyjeździe. To w Gruzji też jest takie miasto Wrocław ?. Specjalnie sprawdziłem w PS bo aż mnie zamurowało to co napisałeś. Kolejny obrońca stadionu :).
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 10:52
              Nie, we Wrocławiu grają towarzysko ze Szwajcarią.
              • psiogon Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 11:01
                Rzucą Dutkiewiczowi na otarcie łez ochłap przedwyborczy ?. :) Sprawdziłem. Wikipedia podaje tylko jeden oficjalny mecz reprezentacji w tym roku - z Gruzją. Mecze ze Szwajcarią to drużyny u16 ale też nie we Wrocławiu tylko w Swiebodzinie (?) chyba
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 11:07
                  Chyba powyborczy bo mecz ma być 17 listopada:
                  www.footballblog.pl/mecze-reprezentacji-polski-2014-terminarz-i-komentarze
                  • psiogon Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 11:11
                    Zgadza się :). Dutkiewiczowi pomoc w wyborach nie jest potrzebna :). Dzieki . Pozdrawiam.
        • volupte Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 10:46
          Ale wtedy by musiał grać na stadionie klubowym. Nietrudno sobie wyobrazić ,,bitwę" stadionów , zaraz byłoby że ,,nam sie należy" , dlaczego oni a nie my.
          • psiogon Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 10:51
            Co za brednie. Przez lata reprezentacja grała w różnych miastach. Bydgoszcz, Kielce itd. Nikt się o nich nie bił. Na narodowym (wówczas był to Śląski) rozgrywano mecze najważniejsze. Zgoda stadion warszawski jest super ale żeby całą śmietankę wlewać do jednego pucharku ?. Do prowadzi do centralizacji.
            • volupte Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 10:59
              Bo był tylkostadion dziesięciolecia , a tam grano .....w trzy karty.
              • psiogon Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 11:04
                Ależ zgoda należy się Warszawie Narodowy, ale jeszcze raz napiszę raz na rok można zagrać mecz (np z Gruzją czy Gibraltarem) gdzieś w Polsce. Można ?.
                • volupte Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 11:12
                  Ależ można nawet w ....Gruzji :-) Stadiony klubowe maja stałe wpływy z rozgrywek klubowych , SN raczej nie i musi sie starać o pokrycie choć częściowe kosztów.
                  • psiogon Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 11:16
                    I wszystko ok. Jednak nie jest zadaniem własnym rządu utrzymywanie SN. Nie jest to również zadanie PZPN u i Bońka. Rozumiem, ze mecz taki jak z Niemcami musi być w Warszawie i słusznie. Mecz ze Szkocją nie powinien tam się odbyć ze względów choćby estetycznych. Jak ta murawa wyglądała ?.
                    • volupte Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 11:28
                      Spierałbym sie z tobą o utrzymanie SN. Rząd nam go zbudował , dla prestiżu , dla euro2012 , to i rząd musi dbać o jego utrzymanie a nie tylko Warszawa. Chyba sie czepiasz tej murawy.
              • des4 Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 11:04
                nie bez znaczenia jest też to, że dla kibiców z rożnych stron Polski Warszawa jest miejscem centralnym, stosunkowo łatwo dostępnym i dobrze skomunikowanym
                • psiogon Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 11:07
                  Na stadion wchodzi ok 50 tyś ludzi. Taką ilość daje się zapewnić nawet w Zakopanem. Nie bez znaczenia jest to, że nie wszyscy, którzy chcieliby zobaczyć Polaków mogą sobie pozwolić na wyjazd do Warszawy (z różnych powodów) a mogą przejechać 50 km do Wrocławia czy Gdańska.
                  • des4 Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 11:10
                    a co mają robić wtedy ci z Rzeszowa czy Suwałk?
                    • psiogon Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 11:12
                      Czekać aż mecz będzie w Białymstoku :).
                    • des4 Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 11:14
                      no i strzeliłeś sobie w stopę, w promieniu 50 km od Warszawy mieszka ca. 2,5 miliona ludzi, w okolicach Wrocławia czy Gdanska pewnie ze 2x mnie, czyliy godnie z twoją logiką właśnie w warszawie powinny być organizowane mecze, bo najwięcej osób nie mogących sobie (z rożnych przyczyn) pozwolić na dalszy wyjazd, mieszka w okolicach stolicy
                      • psiogon Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 11:18
                        Sam mieszkam 50 km od Warszawy więc wiem :). Nie w tym rzecz, żeby nie rozgrywać meczów w Warszawie. Rzecz w tym, zeby nie rozgrywać ich tam "na siłę".
                        • des4 Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 11:21
                          jaką "siłę"?

argumenty logistyczne są bardzo sensowne
                • volupte Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 11:13
                  I kibole mogą niszczyć kible , nie u siebie ;-)
                  • psiogon Re: Stadion Narodowy (?) 17.10.14, 11:19
                    :)).
    • weteranus Co do murawy nie masz racji. 17.10.14, 12:48
      Była świetnie przygotowana o czym nie omieszkali zaznaczyć zawodnicy obydwu drużyn.
      Na innych nowych stadionach też przecież są rozgrywane mecze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka