Dodaj do ulubionych

Pamietacie "Defiladę" Fidyka.

18.02.15, 09:39

Jak ją pierwszy raz ogladałem to byłem w szoku, mój nieletni wtedy syn rozdziawiał japę ze zdziwienia i pytał co chwila, tata, czy to prawda, czy zartuja?
Przed chwilą obejrzałem dokument "Rosjanie i Putin". i poczułem się tak jak wtedy mój nieletni syn.
Albo ja zdziecinniałem, albo Rosjanie zwariowali na punkcie Putina tak jak Koreańczycy na punkcie swoich przywódców.
I tylko jedno mnie dziwi jak to mozliwe, zeby w końcu w prawie demokratycznym kraju obywatele tak zidiocieli i w tak krótkim czasie?
Obserwuj wątek
    • lionold Re: "Rosjanie zwariowali" 18.02.15, 09:52
      Piszesz: tylko jedno mnie dziwi jak to możliwe, żeby w końcu w prawie demokratycznym kraju obywatele tak zidiocieli i w tak krótkim czasie? Po pierwsze prawie pokazuje różnicę. Więc powinieneś widzieć jaka jest różnica między chorym wariatem a genetycznym idiotą. Wariat zasługuje na szacunek a idiota na kopa w dupę. Ci urodzeni idioci parę razy się buntowali po ty by za chwilę znaleźć kolejnego batiuszkę i błagać go by wziął ich pod bucior. Oni samodzielnie nie mogą nic zdziałać oprócz anarchizowania. W tej nacji dominuje kult siły, przemocy i ubezwłasnowolnienia.
    • damakier1 Re: Pamietacie "Defiladę" Fidyka. 18.02.15, 12:00
      kombatant.fk.zapijaczony.ryj napisał(a): nt

Bałwochwalstwo jest zjawiskiem uniwersalnym i dotyka lub dotknęło wielu narodów. Potrzeba dumy z bohaterów narodowych, nadzwyczajnych przywódców - w rozsądnych granicach pozytywna, bo dająca poczucie więzi i godności wspólnoty, jaką jest własne państwo - nadmiernie rozbudzona i podsycana prowadzi właśnie do takich wynaturzeń. Politycy świadomie do tych wynaturzeń doprowadzają, bo społeczeństwem bezkrytycznie wyznającym kult swych przywódców jest łatwo sterować i manipulować.
      W nie tak znowu dalekiej przeszłości i nas dotknęła próba uczynienia z nas wyznawców kultu Stalina i kto wie, czy nie bylibyśmy teraz jak Koreańczycy, gdyby się powiodła... Wyraźne ciągoty do państwa opartego na kulcie przywódców mają wyznawcy Pisu, co widać wyraźnie w sposobach budowania mitu katastrofy smoleńskiej.
      • zapijaczony_ryj Re: Pamietacie "Defiladę" Fidyka. 18.02.15, 13:04
        damakier1 napisała:
        > W nie tak znowu dalekiej przeszłości i nas dotknęła próba uczynienia z nas wyzn
        > awców kultu Stalina i kto wie, czy nie bylibyśmy teraz jak Koreańczycy, gdyby s
        > ię powiodła... Wyraźne ciągoty do państwa opartego na kulcie przywódców mają wy
        > znawcy Pisu, co widać wyraźnie w sposobach budowania mitu ka
        > tastrofy smoleńskiej.

My Polacy w przeciwieństwie do Rosjan się nie daliśmy, po prostu nie lubimy być trzymani za mordę jak oni.
        Wg mnie są nienormalni, stalin ich wymordował miliony, a oni go dal;ej czczą
        • snajper55 Re: Pamietacie "Defiladę" Fidyka. 18.02.15, 13:10
          zapijaczony_ryj napisał:

> My Polacy w przeciwieństwie do Rosjan się nie daliśmy, po prostu nie lubimy być
          > trzymani za mordę jak oni.
          > Wg mnie są nienormalni, stalin ich wymordował miliony, a oni go dal;ej czczą

Nie lubimy? Na pewno? A skąd te głosy o silną rękę, która powinna wziąć wszystkich za mordę i zaprowadzić porządek? Skąd to lgnięcie do Kaczyńskiego i jego bolszewickich metod? Nie uogólniaj. Jedni mnie lubią a inni tęsknią za władzą, która by im powiedziała co mają robić, dała miskę zupy, wyro i pozwoliła bezmyślnie oglądać telewizję.

S.
        • 13kisiel Re: Pamietacie "Defiladę" Fidyka. 18.02.15, 13:11
          Zamach w Smoleńsku to nie mit tylko fakt...wcześniej czy później Antek znajdzie sprawców
          • zapijaczony_ryj Re: Pamietacie "Defiladę" Fidyka. 18.02.15, 13:21
            13kisiel napisał:

> Zamach w Smoleńsku to nie mit tylko fakt...wcześniej czy później Antek znajdzie
            > sprawców
            >
            A niby kto na kogo się zamachnął i dlaczego, a właściwie po co skoro Kaczyński i tak za chwile przestałby być prezydentem, bo nawet PiS go nie popierali.
            W chwili wylotu do Smoleńska Kaczyński miał najgorsze notowania w historii. Popierało go tylko 18%, a 67 % stanowiło elektorat negatywny.
            • 13kisiel Re: Pamietacie "Defiladę" Fidyka. 18.02.15, 13:23
              Te notowania były z rządowych sondażowi PO ...poza tym Bronek wszedł po trupach na urząd i takie są fakty
              • zapijaczony_ryj NA trupach to PiS jedzie od czasu katastrofy 18.02.15, 13:28
                13kisiel napisał:

> Te notowania były z rządowych sondażowi PO ...poza tym Bronek wszedł po trupach
                > na urząd i takie są fakty
                >

Jak nie wykopki, to rozkopki i tak w koło Macieja, a do tego co rusz nowa teoria spiskowa szalonehgo Antka.
                A to pancerna brzoza, a to wybuch, a to dwa wybuchy, a to mgła helowa, a to obezwładnienie samolotu w locie przez bombę termobaryczna albo termomagnetyczną.
                A to jescze nie koniec bo Antos na tym pracuje intensywnie
            • lionold Re: Wniosek? Zamach 18.02.15, 13:41
              to był jedyny ratunek dla PiS, żeby mógł nadal istnieć w świadomości społecznej. A sprawców nikt nie znajdzie. Oni są przecież znani - w Polsce każdy wie swoje.
              • zapijaczony_ryj Re: Wniosek? Zamach 18.02.15, 15:43
                lionold napisał:

> to był jedyny ratunek dla PiS, żeby mógł nadal istnieć w świadomości społecznej
                > . A sprawców nikt nie znajdzie. Oni są przecież znani - w Polsce każdy wie swoj
                > e.

Do ej pory nawet nie wiadomo który z kancelarii prezydenta był tak głupi, ze wsadził na pokład jednego samolotu aż tylu generałów, dowódców sił zbrojnych?
                Do tej pory nikt jeszcze za to nie beknął
                • lionold Re: "który z kancelarii prezydenta był tak głupi" 19.02.15, 13:53
                  W s z y s c y zapku, wszyscy - na wzór i podobieństwo pryncypała.
                  • zapijaczony_ryj Re: "który z kancelarii prezydenta był tak głupi" 19.02.15, 14:00
                    lionold napisał:

> W s z y s c y zapku, wszyscy - na wzór i podobieństwo pryncypała.

i teraz na prezydenta niektórzy kandydują i chcą politykę małpkową kontynuować
          • snajper55 Re: Pamietacie "Defiladę" Fidyka. 18.02.15, 14:11
            13kisiel napisał:

> Zamach w Smoleńsku to nie mit tylko fakt...wcześniej czy później Antek znajdzie
            > sprawców

Jeszcze nie znalazł??? To co on tyle lat robi??? No opie... się!

S.
            • 13kisiel Re: Pamietacie "Defiladę" Fidyka. 18.02.15, 14:26
              snajper55 Jeszcze nie znalazł???

Na razie udowodnił zamach a brak oryginałów czarnych skrzynek tylko to potwierdza...na nic zdadzą się mataczenia rządu PO że nie mieli nic z tym wspólnego...a,przy okazji dlaczego wrak jeszcze nie w Polsce ,czyżby rzad PO aż tak się bał tego dowodu w sprawie ?
              • zapijaczony_ryj Re: Pamietacie "Defiladę" Fidyka. 19.02.15, 07:26
                13kisiel napisał:

> snajper55 Jeszcze nie znalazł???
                >
                > Na razie udowodnił zamach a brak oryginałów czarnych skrzynek tylko to potwier
                > dza...na nic zdadzą się mataczenia rządu PO że nie mieli nic z tym wspólnego...
                > a,przy okazji dlaczego wrak jeszcze nie w Polsce ,czyżby rzad PO aż tak się bał
                > tego dowodu w sprawie ?
                >

To weź szablę wsiądź na kota i rusz na Rosję go odbić.
                Trzeba by być wyjątkowym idioto, zeby zaczynać wojnę z szaleńcem o tę kupe złomu,
                • 13kisiel Re: Pamietacie "Defiladę" Fidyka. 19.02.15, 08:03
                  Nie wymagam od polszewików honoru bo go nie mają ani też szacunku dla zmarłych bo tez go nie macie...ale wrak to dowód w sprawie i nawet ateiści o tym wiedzą
                  • zapijaczony_ryj Re: Pamietacie "Defiladę" Fidyka. 19.02.15, 11:02
                    13kisiel napisał:

> Nie wymagam od polszewików honoru bo go nie mają ani też szacunku dla zmarłych
                    > bo tez go nie macie...ale wrak to dowód w sprawie i nawet ateiści o tym wiedzą
                    >
                    >

to go odbij
            • zapijaczony_ryj Jak to co, kretynieje coraz bardziej 18.02.15, 17:20
              snajper55 napisał:

> 13kisiel napisał:
              >
              > > Zamach w Smoleńsku to nie mit tylko fakt...wcześniej czy później Antek zn
              > ajdzie
              > > sprawców
              >
              > Jeszcze nie znalazł??? To co on tyle lat robi??? No opie... się!
              >
              > S.
              • 13kisiel Dysponentem tamtej floty był 18.02.15, 17:24
                polszewicki rząd Tuska jego się pytaj dlaczego dał tylko jeden samolot Prezydentowi RP
                • zapijaczony_ryj Re: Dysponentem tamtej floty był 19.02.15, 11:05
                  13kisiel napisał:

> polszewicki rząd Tuska jego się pytaj dlaczego dał tylko jeden samolot Prezyden
                  > towi RP

Moje pytanie dotyczy czego innego, kto sporządził listę zaproszonych gosci?
                  A co do jednego samolotu to nie kłam, bo poleciały dwa samoloty i jeden wyladował, ten, który wystartował wcześniej bo nie musiał czekać na głownego goscia, który poprzedniego dnia zachlał i zaspał.
    • zapijaczony_ryj Re: Pamietacie "Defiladę" Fidyka. 18.02.15, 13:09
      tornson napisał:

> kombatant.fk.zapijaczony.ryj napisał(a):
      >
      > > Albo ja zdziecinniałem, albo Rosjanie zwariowali na punkcie Putina tak ja
      > k Kore
      > > ańczycy na punkcie swoich przywódców.
      > Zapewne znów spiłeś się w trupa i oto twoja reakcja.
      A ty jak zwykle nic w temacie nie masz do powiedzenia, bo zwoje mózgowe ci się wyprostowały, to znów się przypier,,,dalasz do mojego nicka, a to jest jest zwyczajnym PiSim chamstwem.
      Miłego dnia
    • indris Popularność Putina... 18.02.15, 13:43
      ...ma dwa źródła.
      1. Kontrast z totalnym burdelem za Jelcyna. To "za Putina" zaczęto punktualnie wypłacać pensje i emerytury.
      2. Odzyskanie - praktycznie bezkrwawe - Krymu.

Wyobraźmy sobie, że większość mieszkańców Lwowa jest polska i że ktoś odzyskał by dla Polski, taki Lwów, to wtedy zrozumiemy Rosjan.

(Większość mieszkańców Lwowa obecnie polska nie jest, więc taka hipoteza jest wyłącznie konstrukcją myślową. To dodaję, żeby ktoś nie myślał, że postuluję rewindykację Lwowa.).
      • 13kisiel Re: Popularność Putina... 18.02.15, 13:49
        Rosjanie zawsze lubili Putina...znam paru co mają jego portret w mieszkaniu
        co jest nie do pomyślenia ...w naszych warunkach chyba ze jako wycieraczka z wizerunkiem polityka z PO
      • snajper55 Re: Popularność Putina... 18.02.15, 14:19
        indris napisał:

> ...ma dwa źródła.
        > 1. Kontrast z totalnym burdelem za Jelcyna. To "za Putina" zaczęto punktualnie
        > wypłacać pensje i emerytury.
        > 2. Odzyskanie - praktycznie bezkrwawe - Krymu.

To gdy odzyska Warszawę jego popularność jeszcze wzrośnie.

> Wyobraźmy sobie, że większość mieszkańców Lwowa jest polska i że ktoś odzyskał
        > by dla Polski, taki Lwów, to wtedy zrozumiemy Rosjan.

Wyobraźmy sobie, że większość mieszkańców Puńska jest litewska. No nie, tego nie trzeba sobie wyobrażać, tak po prostu jest.

"W gminie Puńsk ponad 80% mieszkańców stanowią Litwini. W gminie Sejny - blisko 40% tamtejszej społeczności. Niezorientowanym należy wyjaśnić, że bez cienia wątpliwości zamieszkują swoje ziemie. To Rzeczypospolita skutkiem dziejowych i politycznych zawieruch objęła w posiadanie południowo-zachodni fragment Litwy, zaliczany przez naszych sąsiadów do tzw. Wielkiej Litwy."

www.polskaniezwykla.pl/web/place/3725,punsk-litwa-w-polsce.html

S.
        • volupte Re: Popularność Putina... 18.02.15, 14:31
          To mocno tolerancyjna ta Polska. Ciekawe kiedy druga strona( Litwa) zdobedzie sie na taki gest.
          • snajper55 Re: Popularność Putina... 18.02.15, 17:55
            volupte napisał:

> To mocno tolerancyjna ta Polska. Ciekawe kiedy druga strona( Litwa) zdobedzie s
            > ie na taki gest.

To raczej Litwa jest bardzo tolerancyjna, że nie odzyskuje jeszcze Puńska wraz z Litwinami. Putin nie był taki tolerancyjny.

S.
    • xyz_xyz1 Re: Pamietacie "Defiladę" Fidyka. 18.02.15, 13:57
      Są narody co nie nadają się do demokracji. W Polsce też się ona średnio sprawdza. Taka prawda. Bo demokracja to sztuka dokonywania właściwych wyborów. Niestety spora cześć Polaków nie posiada tej umiejętności wiec kończy się to tak jak się kończy czyli totalną atrofia państwa i dążeniem narodu do samounicestwienia. Przywódca taki jak Putin był by paranoidalnie dla Polski zbawieniem.
      • 13kisiel Re: Pamietacie "Defiladę" Fidyka. 18.02.15, 14:04
        Demokracja tak...ale nie w stylu PO
        • xyz_xyz1 Re: Pamietacie "Defiladę" Fidyka. 18.02.15, 14:25
          Nie. Tu się myślisz. Demokracja TAK - jak większość społeczeństwa do niej dorośnie. Czyli najpierw trzeba wychować świadomych obywateli umiejących dokonywać właściwych wyborów. Inaczej demokracja to droga do atrofii państwa i samozniszczenia narodu.
          Innymi słowy jeśli PiS wygra trzeba na jakiś czas z demokracji zrezygnować - i powoli wychowywać obywateli a za kilka kilkanaście lat jak społeczeństwo dojrzeje można powoli demokrację wprowadzać od nowa. Gdyby PiS tak postąpił 8 lat wstecz nie było by problemu z tym co jest teraz. Aktualnie społeczeństwo Polski do demokracji się nie nadaje. Tu trzeba radów twardej ręki na demokracje przyjdzie czas jak będzie można ją bez ryzyka wprowadzić.
    • 3alfa.alfa Taką Defiladę to my mamy na codzień w TV 18.02.15, 17:44
      Defilujący od ośmiu lat POpaprańcy i podlizujący się im "dziennikarze", aktorzy, biznesmeni czy satyrycy powodują u mnie odruch wymiotny .
    • douglasmclloyd Kacapy to Mongoły 18.02.15, 18:08
      Pięćset lat mongolskiej okupacji zrobiło swoje. Kto chce niech czyta, nie chce mi się tłumaczyć na polski.

The effects of the Mongol invasion were many, spread across the political, social, and religious facets of Russia. While some of those effects, such as the growth of the Orthodox Church generally had a relatively positive effect on the lands of the Rus, other results, such as the loss of the veche system and centralization of power assisted in halting the spread of traditional democracy and self-government for the various principalities. From the influences on the language and the form of government, the very impacts of the Mongol invasion are still evident today. Perhaps given the chance to experience the Renaissance, as did other western European cultures, the political, religious, and social thought of Russia would greatly differ from that of the reality of today. The Russians, through the control of the Mongols who had adopted many ideas of government and economics from the Chinese, became perhaps a more Asiatic nation in terms of government, while the deep Christian roots of the Russians established and helped maintain a link with Europe. It was the Mongol invasion which, perhaps more than any other historical event, helped to determine the course of development that Russian culture, political geography, history, and national identity would take.
      • man_sapiens Re: Kacapy to Mongoły 18.02.15, 18:27
        Niedawno trafiłem na którymś forum na cytat z gen. Pattona (czy to nie byłeś ty, douglas?)
        Problem w zrozumieniu Rosjanina jest taki, że nie bierzemy pod uwagę faktu że on nie jest Europejczykiem, ale Azjatą i dlatego myśli pokrętnie.(...) W dodatku, poza innymi cechami charakterystycznymi dla Azjatów, Rosjanie nie mają szacunku dla ludzkiego życia i są sukinsynami, barbarzyńcami i pijakami.
        Nic dodać.
        • jaroslaw2104 Defilada .................. 18.02.15, 18:56
          www.youtube.com/watch?v=Wv2X6QiAd8Q
        • douglasmclloyd Re: Kacapy to Mongoły 18.02.15, 19:13
          man_sapiens napisał:

> Niedawno trafiłem na którymś forum na cytat z gen. Pattona (czy to nie byłeś ty
          > , douglas?)
          > Problem w zrozumieniu Rosjanina jest taki, że nie bierzemy pod uwagę faktu ż
          > e on nie jest Europejczykiem, ale Azjatą i dlatego myśli pokrętnie.(...) W doda
          > tku, poza innymi cechami charakterystycznymi dla Azjatów, Rosjanie nie mają sza
          > cunku dla ludzkiego życia i są sukinsynami, barbarzyńcami i pijakami.

> Nic dodać.

Tak, to może być moje. Patton miał rację, niestety Roosevelt i jego polityczna świta wolała z CCCP zrobić mocarstwo światowe i sprzedać kacapom pół Europy za nic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka