Dodaj do ulubionych

Nieczysta gra...

24.02.15, 22:24
PGNiG za akceptacja rzadu ,tak postrzegam z tytulu odeslania watku n/t Rachunek za zuzycie gazu.
Mam nadzieje,ze bedzie zawiadomienie do organow scigania przestepstw,na przestepcze praktyki
PGNiG.
Obserwuj wątek
    • 141288bs Re: Nieczysta gra... 24.02.15, 23:17
      Odpowiedz na wyjasnienie przeliczen jednostkowych(nie zdazylem przed odeslaniem na Osla Lawke) - nigdy nie widzialem inkasenta za gaz z urzadzeniem okreslajacym temp.,gestosc,cisnienie itp.,przy moim liczniku,prostuje przeliczenie masy ON; z 2 ton ON dostajesz 36.84JO
      dot.podpisujacego sie- inocom
      • alistair-p Bandyckie PGNiGE 24.02.15, 23:28
        Ich szczytowym wymysłem jest cena gazu CNG do zasilania samochodów.Cena tego gazu w 2011 roku wynosiła 2,10zł za m3.Potem uznano,że to chyba za tanio,to powiązano cenę tego gazu z ceną oleju napędowego tzn.1m3 ma kosztowac 60% ceny oleju napędowego.Niestety akcyza na diesla wzrastała dwa razy,więc CNG też,przy okazji.Krok następny to wprowadzenie akcyzy na tenże gaz.Przy użytkowanych w Polsce ok.2500 pojazdach przyniosło to gigantyczne zyski:-)W efekcie ruchów na rynku paliw płynnych i spadku cen gazu w grudniu 1 m3 kosztował 2,60 .Do stycznia,w styczniu cena skoczyła do 3,60 zł za 1m3.Próbowałem dowiedzieć się u żródła o powód tej podwyżki,niestety nie udało mi się.A trąbienie o ekologii?GOOWNO warte.
        P.S. mam samochód z fabryczną instalacją takiego gazu.ma ponad 10 lat,ale klasę EURO4
        • inocom Re: Bandyckie PGNiGE 24.02.15, 23:36
          alistair-p napisał:

> Ich szczytowym wymysłem jest cena gazu CNG do zasilania samochodów.Cena tego ga
          > zu w 2011 roku wynosiła 2,10zł za m3.Potem uznano,że to chyba za tanio,to powią
          > zano cenę tego gazu z ceną oleju napędowego tzn.1m3 ma kosztowac 60% ceny oleju
          > napędowego.Niestety akcyza na diesla wzrastała dwa razy,więc CNG też,przy okaz
          > ji.Krok następny to wprowadzenie akcyzy na tenże gaz.Przy użytkowanych w Polsce
          > ok.2500 pojazdach przyniosło to gigantyczne zyski:-)W efekcie ruchów na rynku
          > paliw płynnych i spadku cen gazu w grudniu 1 m3 kosztował 2,60 .Do stycznia,w s
          > tyczniu cena skoczyła do 3,60 zł za 1m3.Próbowałem dowiedzieć się u żródła o po
          > wód tej podwyżki,niestety nie udało mi się.

Opłata zapasowa. Nowy podatek w tym roku.

www.polskatimes.pl/artykul/3705612,nowy-podatek-nie-zahamuje-spadku-cen-paliw-oplata-zapasowa-mocniej-dotknie-operatorow-lpg,id,t.html
          • 141288bs Re: Bandyckie PGNiGE 25.02.15, 08:03
            Straty maganyzowania ktos musi pokryc.Tym "ktos"jest kazdy uzytkownik pojazdu samochodowego.
            • alistair-p Re: Bandyckie PGNiGE 25.02.15, 08:38
              cng.auto.pl/11651/izba-gospodarcza-komunikacji-miejskiej-ostrzega-pgnig/
              • 141288bs Re: Bandyckie PGNiGE 25.02.15, 21:43
                Bandyckie PGNiG jest spolka Skarbu Panstwa,tym samym o wszystkich poczynaniach spolki rzad
                jest informowany...wyraza zgode,lub nie. A wiec wszelkie zlodziejskie pozycje platnicze w rachunkach,sa za wiedza i akceptacja rzadu. - Ciekaw jestem,na co wyludzona w zlodziejski sposob kasa jest przeznaczana?
    • 141288bs Czy jest ktos... 26.02.15, 13:25
      kto potrafi zakonczyc okradania spoleczenstwa przez roznego rodzaju spolki? - w wiekszosci sa to spolki z udzialem Skarbu Panstwa i to ten udzial utrudnia,ze instacje scigania przestepstw
      nie moga wejsc z kontrola.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka