01.03.15, 08:59
W piatek, 27 lutego otrzymuje awizo o odbiorze listu poleconego z kiosku gazetowo-warzywno-piwnego położonego w odległej części miasta. W terminie do 12 (!) lutego, godz. 5:00-17:00. Godz. 13:30 - jadę. Na drzwiach kartka: z powodu choroby kiosk czynny do godz. 11:00. Jutro czeja mnie kolejna przejażdżka.
Pytanie: czy w tym pięknym kraju, pozwalając wygrac takim firmom-krzakom, bez bazy i zaplecza, ktos myśli o wygodzie milionów korzystających z ich usług obywateli (na pocztę mam niedaleko i w godzzinach urzędowania jest czynna)?
Liczą sie tylko pieniądze? Jestem gotów dopłłacic 20 gr do tego poleconego, ale niechże otrzymam go na czas i w pobliżu domu, a nie między facetami pijącymi piwo.
Obserwuj wątek
    • nazimno Re: INPOST 01.03.15, 09:05
      Funkcja upierdliwosci systemu w Panstwie rosnie
      juz wykladniczo.
    • zapijaczony_ryj Ja się pytam, na Allegro, czy przypadkiem nie 01.03.15, 09:41
      korzystają z INPOSTU, a jeśli tak, to dziękuję i kupuję gdzie indziej.
      Bo raz też dostałem Awizo zawiadamiajace o odbiorze w dalekie i niemal nieprzejezdnej dzielnicy Warszawy.
      Kupuję tylko jak jest kurier, albo Poczta Polska!
    • lionold Re:"ktoś myśli o wygodzie milionów korzystających 01.03.15, 10:08
      z ich usług obywateli ?". A oczywiście - o ile tylko SKOKI to obywatele. Mam Ureząd Poczty Polskiej 100 metrów od domu ale polecone przesyłki listowe Sąd Powszechny przesyła mi przez firmę INPOST i każe odebrać 2,5 km od miejsca zamieszkania w placówce - tak, nie inaczej - kasy SKOK. Przychodzę po odbiór i dowiaduję się, że dręczyciel INPOST jeszcze nie wrócił z terenu. I jak oraz po co on to zrobił? Wpuszczałem go domofonem do klatki schodowej ale przesyłki mi nie oddał tylko naskrobał analfabetycznie awizo i wrzucił do skrzynki mając przy sobie skierowany do mnie list. Dwie szemrane firmy - SKOK i INPOST. Co by ktoś nie mówił o Poczcie Polskie po stokroć wolę jej usługi niż tego dziwoląga niedojdów. Wygląda mi to na tworzenie równoległej i alternatywnej struktury pis_owskiego półpaństwa.
    • der-chef Re: INPOST 01.03.15, 10:13
      Nie rozumiem o co chodzi. Przecież prywatne zawsze jest lepsze od państwowego.
    • snajper55 Poczta Polska 01.03.15, 13:15
      Także placówki Poczty Polskiej lokowane są w sklepach, kioskach czy kolekturach totalizatora.

franchising.pl/artykul/5865/poczta-polska-buduje-siec-agencji/
      S.
    • volupte Re: INPOST 01.03.15, 13:20
      Kłamiesz że w odległej części miasta. Widocznie tam jestes zameldowany a mieszkasz gdzie indziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka