Dodaj do ulubionych

Kukiz wygra wybory parlamentarne

10.05.15, 21:53
Wybory prezydenckie to jedno. Mam nadzieję ,ze wygra je A.Duda.
Mielibysmy prezydenta , który potrafi cos powiedzieć publicznie bez czytania z kartki.Dobre i to. Ale najwazniejsze sa wybory parlamentarne.
Jestem przekonanany ,że Kukiz je wygra (czego mu serdecznie zyczę)
Partia władzy tak daleko odeszła od społeczeństwa , tak bardzo uwierzyła własnej propagandzie ( w tym ustawianym sondazom) ,ze najwyższy czas PO pogonić.
Kukiz da radę.
On ma autentyczne poparcie ludzi, którzy chcą zmian w Polsce. A jest więcej niz tych , którym obecny układ pasuje.
Obserwuj wątek
    • indeed4 Re: Kukiz wygra wybory parlamentarne 10.05.15, 22:09
      Kukiz jest trochę jak partia Piratów ;-) Kiedyś pisałem, że gdyby działali w Polsce chętnie bym zagłosował - kto wie, może się temu bliżej przyjrzę i tak właśnie zrobię jesienią...
    • wujaszek_joe Re: Kukiz wygra wybory parlamentarne 10.05.15, 22:11
      i co ten Kukiz zrobi?
      i przede wszystkim jak?
      • ajr-on Re: Kukiz wygra wybory parlamentarne 10.05.15, 22:15
        jak wyeliminować farbowane lisy i zdrajców ?
      • remik.bz Re: Kukiz wygra wybory parlamentarne 10.05.15, 22:18
        wujaszek_joe napisał:

> i co ten Kukiz zrobi?

Tak na gorąco , z pamieci.
        Np chce podnieśc kwote wolna od podatku , aby pomóc niezamoznym. A braki w budżecie z tego tytułu uzupełnić z dodatkowego podatku "bankowego"( tam jest kasiora).

> i przede wszystkim jak?

Np poprzez ustawę sejmowa - przy zalożeniu ,ze wygra wybory parlamentarne.
        >
        • wujaszek_joe Re: Kukiz wygra wybory parlamentarne 10.05.15, 22:35
          Więc odpowiednio wzrosną opłaty bankowe. czyli nic się nie zmieni.
          • remik.bz Re: Kukiz wygra wybory parlamentarne 10.05.15, 22:38
            wujaszek_joe napisał:

> Więc odpowiednio wzrosną opłaty bankowe. czyli nic się nie zmieni.

Jesli ktos płaci opłaty bankowe, to raczej nie nalezy do grupy niezamoznych
    • volupte Re: Kukiz wygra wybory parlamentarne 10.05.15, 22:17
      Jaka partie Kukiz reprezentuje? Bo niewatpliwie najwiekszy sukces on odniósł i juz mu sie nie opłaci do zadnej partii przytulić.
      • remik.bz ruch obywatelski 10.05.15, 22:23
        volupte napisał:

> Jaka partie Kukiz reprezentuje? Bo niewatpliwie najwiekszy sukces on odniósł i
        > juz mu sie nie opłaci do zadnej partii przytulić.

Dobrze wiesz ,ze nie reprezentuje zadnej partii.
        I do nikogo nie musi sie przytulać z takim poparciem.
        I nie bedzie sie przytulał.To raczej do niego będa chcieli sie przytulić.
        A do wyborów parlamentarnych może iśc ze swoimi wolontariuszami jako jakis ruch obywatelski ujety w ramy prawne (stowarzyszenie ? )
        • religijnych.uczuc.obraza Re: ruch obywatelski 10.05.15, 22:38
          Czyli zupełnie jak Palikot.
        • xyz_xyz1 Re: ruch obywatelski 11.05.15, 06:01
          Wystarczy:
          - wyjść z UE i już mamy w kiesie to co dajemy na składkę a to jest ogromna kwota - UE pada więc lepiej wyjść zanim padnie .
          - Opodatkować podatkiem obrotowym banki markety wszelakiego rodzaju oraz rozdrobnione markety czyli Żabki, Małpki itp
          - Opodatkować specjalnym podatkiem najlepiej zarabiających
          I już jest kasa.
          • volupte Re: ruch obywatelski 11.05.15, 18:53
            Bolszewicki marzyciel !
    • erte2 Re: Kukiz wygra wybory parlamentarne 11.05.15, 00:25
      remik.bz
      remisiu ptaszyno - tak źle życzysz Polsce i Polakom? Tak bardzo chciałbyś aby Polską rządził alkoholik, ćpun i przebrzmiały już rockman który w polityce usiłuje utopić swoje frustracje i znaleźć jakieś źródło utrzymania, a ponieważ już ani głos nie ten, a i z pamięcią wyżarty alkoholem mózg już sobie nie radzi...
      • terlichujski Re: Kukiz wygra wybory parlamentarne 11.05.15, 00:43
        Remikowi to obojętne. Remik woli hasła.
        Kukiz to krzykacz i awanturnik. Do tego populista. Każdy może się drzeć, że media kupione, że władza skorumpowana, że układy, że wyższe pensje i w ogóle wszystko ch... . Polakom te hasła są bardzo bliskie sercu i przyjemne dla ucha.
        Co poza tym może zaproponować Kukiz?
        Nic.
        Młodzi głosowali na niego, bo niedoświadczeni i mają dość użerki pomiędzy PiS-PO. Ale jak przejrzą na oczy, to im szybko przejdzie. Zapragną spokoju, którego kandydat PiS na pewno im nie zapewni.
        • volupte Re: Kukiz wygra wybory parlamentarne 11.05.15, 18:54
          Niestety , naucza sie dopiero na własnej dupie.
      • lech1966 Re: Kukiz wygra wybory parlamentarne 11.05.15, 02:05
        erte2 napisał:

> remik.bz
        > remisiu ptaszyno - tak źle życzysz Polsce i Polakom? Tak bardzo chciałbyś aby P
        > olską rządził alkoholik, ćpun i przebrzmiały już rockman który w polityce usiłu
        > je utopić swoje frustracje i znaleźć jakieś źródło utrzymania, a ponieważ już a
        > ni głos nie ten, a i z pamięcią wyżarty alkoholem mózg już sobie nie radzi...

Miałem cie za mądrzejszego...
        Nie wyciągasz żadnych wniosków poza pluciem jadem, Czyżbyś miał udziały w mirabelkach Niesiołowskiego?? , lepiej zmień partię, jak prawdziwy partyjny szczur bo ten okręt na który postawiłeś już tonie.
        Ja dziś nie głosowałem ani na Dudę,,ani na Komorowskiego, ale za dwa tygodnie na 1000% będę przeciw Komorowskiemu a zawsze już będę przeciw PO i żadna zmiana nazwy nie wchodzi w gre,,,,jestem i bedę przeciw PBK i PO,zresztą jak większość niezdecydowanych.
        PBK już dziś przegrał i nic tego nie zmieni..Na PO trzeba poczekać do jesieni..
    • haen2010 Sprawa jest mętna 11.05.15, 08:45
      Bo Kukiz i jego JOW-y to jedna głupota. Będzie to bębnione 24H. I słusznie.

Jeżeli nie poprze zdecydowanie Dudy, to Bronek wygra. W każdym przypadku los prezydentury jest dzisiaj w puli Kukiza.
      • lech1966 Re: Sprawa jest mętna 11.05.15, 18:32
        Zgadza sie,,,Ale czy po to ludzie głosowali na Kukiza żeby teraz oddać głos na PBK??? Gdyby chcieli,oddaliby za pierwszym razem na Bronka. Jasne że glosy Kukiza zadecydują o wygranej.. Ja zagłosuje nie za Dudą,,,,,ale przeciw Komorowskiemu, jestem przekonany że tak zrobi większość...
    • pispisia Re: Kukiz wygra wybory parlamentarne 11.05.15, 18:42
      Kukiz to taki Palikot i tak samo zgaśnie ....
    • m.c.hrabia Re: Kukiz wygra wybory parlamentarne 11.05.15, 19:05
      jak się naćpa,jak wczoraj ,przejmuje Januszka, miłośników marychy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka