Dodaj do ulubionych

Nie róbmy rozrywki

13.05.15, 14:51
- Jeżeli chodzi o pana Kukiza, to trudno jest powiedzieć, dlaczego uzyskał tak wysoki wynik. Myślę, że takie decyzje zapadały pod wpływem postawy, że nie chce się popierać Komorowskiego, bo to jest człowiek, który wygraża swoim przeciwnikom politycznym” (…) i jest całe mnóstwo ludzi, którzy albo się boją pana Dudy, bo boją się PiS-u, nie tyle pana Dudy, który jest sympatycznym człowiekiem, ale tych bredni, które są opowiadane na temat PiS-u i jakichś tam, powiedzmy, nieszczęść dla Polski, które mogłyby nastąpić po zwycięstwie tej partii. Dlatego też po prostu ci ludzie głosowali na kandydata, który budził najmniej kontrowersji. Natomiast pan Korwina-Mikke jest bardzo egzotyczną postacią – nie chciałbym powiedzieć ekscentryczną, ale dla mnie jest on egzotyczny, bo on jest z zupełnie jakiejś innej bajki. Nie zdumiewa mnie to – zawsze jest jakiś margines, który będzie tak a nie inaczej głosował. Żyjemy w kraju demokratycznym i ci, którzy idą do wyborów mają prawo popierać tego kandydata, którego chcą. Ale jeżeli wrócimy do pana Kukiza, to bez wątpienia jest on właśnie postrzegany, jako trzecia możliwość wobec alternatywy PiS, PO. Wydaje mi się, że program tego pana jest bardzo wart rozważenia i jest tam wiele elementów racjonalnych. Być może, że uda się doprowadzić do jakiegoś konsensusu, jeżeli zwycięży akurat PiS. Sądzę, że jeżeli zwycięży PO, nie daj Boże – i nie mówię teraz o wyborach prezydenckich, ale parlamentarnych – to będziemy mieli dokładnie powtórkę z rozrywki po raz trzeci, a czwartej szansy nie będzie.
Obserwuj wątek
    • parine Re: Nie róbmy rozrywki 13.05.15, 15:24
      Tu jest streszczony program Kukiza :

www.youtube.com/watch?v=rJ6vAdGxBDE

I to ogólnie jest o nim.

Działalność pana Kukiza jest raczej z zakresu terapii narodowej.
      • parine Re: Nie róbmy rozrywki 13.05.15, 15:41
        Powiem szczerze, że Kukiza uważam za największego idiotę jaki kiedykolwiek pojawił się w telewizorze. Łączeni z prezenterami telewizji śniadaniowej....przypadkowymi ludźmi z sondy ulicznej i zdjęciami nowych Polaków z porodówki. Ale z drugiej strony Kukiz z prawej i brak frekwencji z lewej pokazuje jak duża jest alienacja polityczna w tym kraju. I to się będzie pogłębiać i to się może skończyć marnie. Nie że teraz PIS przyjdzie...
        • erka_46 marnie ... 13.05.15, 16:04
          parine napisał:

I to się będzie pogłębiać i to się może skończy
          > ć marnie. Nie że teraz PIS przyjdzie...

...to już jest.
          No chyba,że masz na myśli wojnę.
          • parine Re: marnie ... 13.05.15, 16:22
            Nie ma kapitalizmu bez długu. Tak to działa. Muszą być długi, żeby się rozwijał. Pytanie jest raczej o jakoś inwestycji. Sama tabelka nic nie mówi.
            • erka_46 kredytowy problem ... 13.05.15, 16:42
              parine napisał:

> Nie ma kapitalizmu bez długu. Tak to działa. Muszą być długi, żeby się rozwijał
              > . Pytanie jest raczej o jakoś inwestycji. Sama tabelka nic nie mówi.

- mówi lecz nie wszystko.
              Najlepiej popatrzeć co się dzieje wokół.
              Autostrada,stadion czy jakiś magazyn albo supermarket ładnie wygląda,ale czy one dadzą produkcję,którą mógłbyś spłacać długi ?

Jeszcze kup czołg,statek lub śmigłowiec na kredyt i wywołaj wojnę,i masz problem z głowy.
        • gtxl.1 Re: Nie róbmy rozrywki 13.05.15, 16:06
          parine napisał:

> Powiem szczerze, że Kukiza uważam za największego idiotę jaki kiedykolwiek poja
          > wił się w telewizorze. Łączeni z prezenterami telewizji śniadaniowej....przypad
          > kowymi ludźmi z sondy ulicznej i zdjęciami nowych Polaków z porodówki. Ale z dr
          > ugiej strony Kukiz z prawej i brak frekwencji z lewej pokazuje jak duża jest al
          > ienacja polityczna w tym kraju. I to się będzie pogłębiać i to się może skończy
          > ć marnie. Nie że teraz PIS przyjdzie...

Ja jestem Pan Tik-Tak,
          Ten zegar to mój znak.
          Tak tak tak to Pan Tik-Tak,
          Zegar to jego znak.
          Tak tak tak to Pan Tik-Tak,
          Zegar to jego znak.
          Tik tak tik tak tik tak
          Tik tak!
    • zgred.polarny Re: Nie róbmy rozrywki 13.05.15, 15:55
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,157597198,157597198,Kim_tak_naprawde_jest_Kukiz_.html
      Coś na rzeczy?
    • m.c.hrabia Re: Nie róbmy rozrywki 13.05.15, 17:07
      rozumiem ,że można być kretynem , rozumiem ,że można być analfabetą ,
      ale nie rozumiem jednego ,dlaczego się tym chwalisz kretynku E (proszek)
      wklejając nie swoje teksty .
      • erka_46 wielmożny panie hrabio... 13.05.15, 17:16
        ...może coś bardziej konkretnie i w temacie.
    • parine Re: Nie róbmy rozrywki 13.05.15, 17:08
      wyborcza.pl/1,95892,17909249,_Wizja_glupcze____25_latek__Kukiz_daje_mlodym_to_.html

Okazuje się, że Kukiz rozprowadza chyba towar wśród młodzieży. Młody człowiek ma jakieś stany mistyczne związane z wyborem Kukiza. Ma wizję, nagły atak poczucia sensu.

Osobiście wydaje mi się, że może tu chodzić o extasy...ale może się mylę, nie jestem na bieżąco w nowinkach dopalaczowych....a widać, że tu ostro grzeje przyszła elita narodu..
      • parine Re: Nie róbmy rozrywki 13.05.15, 17:32
        Ale tak naprawdę chłopak powiedział bolesną prawdę o polityce. Sprowadził ją do absurdy, którym jest.

Ludzie przenoszą na "debatę publiczną" jakieś swoje całkowicie prywatne stany emocjonalne, swoje traumy. Polityka to histeryczny teatr.

To jak w filmie Dziewczyna z szafy gdzie autystyczny facet powtarza usłyszaną w telwizorze martyrologiczną kwestię z Przesłuchania " po to tylko żeby z tym tekstem pełnym oburzenia przypie...ć nielubianej dziewczynie brata.

Ty bezczelna głupia dziwko! Co ty wiesz o gestapo? Czy ty wiesz, co to jest obóz? Co to był bunkier, słupek? Polewanie wodą na mrozie? Śmierć w komorze gazowej?

Inni się przebierają w żołnierzy wyklętych.

Inni jak jeden z bohaterów pod mocnym aniołem opowiadają o wpływie sarmatyzmu i prl-owskiej beznadzei na jego picie....
      • erka_46 jeśli przed tobą... 13.05.15, 19:25
        ...brak szansy na pracę,na dom własny,na dzieci i brak wizji na dalsze życie,to co to za życie ?

Wszak Człowiek nie krowa i szczaw mu do życia nie wystarczy.

Co to za wizja przy niemieckiej pietruszcze,albo na angielskim zmywaku ?
        • m.c.hrabia Re: jeśli przed tobą... 13.05.15, 19:38
          .brak szansy na pracę,na dom własny,na dzieci i brak wizji na dalsze życie,to co to za życie ?

toś debil.
          • erka_46 nie debil panie hrabio.. 14.05.15, 08:58
            - a dziadek ,którego już nie stać na dzieci.

No ale z takimi jak ty ciul.mi nie ma o czym gadać.
    • pispisia Re: Nie róbmy rozrywki 14.05.15, 09:00
      normalne , że młodzi robią rewolucję, bo zazdroszczą starym dorobku życia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka