Dodaj do ulubionych

Co myslicie o stowarzyszeniu Petru-Balcerowicz

• volupte Re: Co myslicie o stowarzyszeniu Petru-Balcerowic 21.05.15, 15:54
      A gdzie sie zarejestrowałeś?
    • volupte Re: Co myslicie o stowarzyszeniu Petru-Balcerowic 21.05.15, 16:06
      nowoczesnapl.org/ To Torwar a nie stadion.
    • pispisia Re: Co myslicie o stowarzyszeniu Petru-Balcerowic 21.05.15, 16:06
      będę śledzić z zaciekawieniem
      • zoil44elwer Re: Co myslicie o stowarzyszeniu Petru-Balcerowic 21.05.15, 16:26
        pispisia napisała:

> będę śledzić z zaciekawieniem

500-osobowy spęd działaczy BCC,KPP Lewiatan i towarzyszy Towarzystwa Ekonomicznego prezesa Petru zmieści się na widowni podrzędnego kabaretu.
        • jane-panzram Re: Co myslicie o stowarzyszeniu Petru-Balcerowic 21.05.15, 16:42
          KPP Lewiatan?
          Toć to tam właśnie Michnik wykrzyknął tydzień temu "nie oddajmy Polski gó...arzom!"
          a Czapinski modlił się, żeby młodzi radykalni jak najszybciej wyjechali na emigrację

acha. No to w sumie wiadomo, co to za grupa. Ta sama sitwa, co PO.
        • volupte Re: Co myslicie o stowarzyszeniu Petru-Balcerowic 21.05.15, 18:58
          Twoja partia tez wie cej działaczy nie ma:-)
    • m2rket Re: Co myslicie o stowarzyszeniu Petru-Balcerowic 21.05.15, 18:46
      uwazam ze to szkodliwy pomysl. LB powiniem wstapic do PO i starac sie nakierowac ja na reformy a nie tworzyc partie ktora moze miec gora 10% glosow. PO z zalozenia miala byc partia reform i przestala nia byc. Jednak pod nowym przywodzwem to mogloby sie zmienic w ty kierunku należy isc
      • volupte Re: Co myslicie o stowarzyszeniu Petru-Balcerowic 21.05.15, 19:02
        W PO dominuja socjalliberałowie i konserwa , tzw. liberalizm został stłamszony i potrzebuja cos własnego. General nie żdnym kraju nie maja więcej niż 10% , taki ich urok. Ludzie wola populistów słuchać.
    • adam.eu Re: Co myslicie o stowarzyszeniu Petru-Balcerowic 21.05.15, 19:05
      Myślę, że bardzo ciekawa inicjatywa. Po beztroskim i populistycznym zabraniu pieniędzy z OFE PO dla mnie to POpulizm.
      • dystans4 Re: Co myslicie o stowarzyszeniu Petru-Balcerowic 21.05.15, 19:48
        Kolejny raz przypomnę jedno: Balcerowicz obiecywał ożywienie gospodarcze po 2-3 miesiącach od wprowadzenia reformy.
        Ożywienie nastąpiło po dwóch latach, człowiek z takimi kwalifikacjami określonymi przez podaną całościową ocenę sytuacji w 1989 nadaje się na stróża parkingu. Tyle o prof. Balcerowiczu i jego inicjatywach.
        • adam.eu Re: Co myslicie o stowarzyszeniu Petru-Balcerowic 22.05.15, 07:59
          dystans4 napisał:

> Kolejny raz przypomnę jedno: Balcerowicz obiecywał ożywienie gospodarcze po 2-3
          > miesiącach od wprowadzenia reformy.
          > Ożywienie nastąpiło po dwóch latach, człowiek z takimi kwalifikacjami określony
          > mi przez podaną całościową ocenę sytuacji w 1989 nadaje się na stróża parkingu.
          > Tyle o prof. Balcerowiczu i jego inicjatywach.

Balcerowicz to nie mój ideał, ale duet Balcerowicz Petru, a nawet sam Balcerowicz ma u mnie większe poważanie od ekonomii PO.
          A Rostowski to moim zdaniem był zdecydowanie bardziej POlitykiem niż specjalistą od finansów.
          • w_v_w Re: Co myslicie o stowarzyszeniu Petru-Balcerowic 22.05.15, 13:54
            ...czy naprawde nie mamy nikogo kompetentnego, tylko ciagle "odgrzewane kotlety"?
            • adam.eu Re: Co myslicie o stowarzyszeniu Petru-Balcerowic 24.05.15, 22:56
              w_v_w napisał:

> ...czy naprawde nie mamy nikogo kompetentnego, tylko ciagle "odgrzewane kotlety
              > "?

Pewnie i jest ktoś, ale na razie nie znamy go.

Tak czy inaczej lepiej wolę kotleta Balcerowicza od kotleta Rostowskiego, sam nie wiem, dlaczego tego drugiego podświadomie od razu nie lubiłem.
    • jane-panzram Re: Co myslicie o stowarzyszeniu Petru-Balcerowic 21.05.15, 19:48
      A co ciebie, Derff, pociąga w tej formacji? Jesteś przedsiębiorcą?
    • humbak Re: Co myslicie o stowarzyszeniu Petru-Balcerowic 21.05.15, 19:56
      Się zobaczy. Parę głośnych nazwisk to trochę za mało. Zależy kto za tym pójdzie i kto za tym stanie.
      • w_v_w Re: Co myslicie o stowarzyszeniu Petru-Balcerowic 22.05.15, 14:11
        Bartoszewski na pewno zostawil "testament polityczny" zawsze beda mogli sie powolac. Nie bedzie mozliwosci sprawdzic, chyba ze HGW porozmawia z duchem swietym, wtedy tak :D:D:D
    • gumowy-mlotek Re: Co myslicie o stowarzyszeniu Petru-Balcerowic 21.05.15, 20:08
      Wali naftaliną
    • bnov Re: Co myslicie o stowarzyszeniu Petru-Balcerowic 22.05.15, 14:05
      To projekt polityczny na tratwę ratunkową dla rozbitków z PO.
      Jak powiedział wdzięcznie o Leszku Balcerowiczu wybitny finansista: tępy doktryner
      ale pracowity, tacy są najgorsi
      • volupte Re: Co myslicie o stowarzyszeniu Petru-Balcerowic 24.05.15, 23:09
        A ten wybitny to kto? Kołodko?
    • tujacek tratwy ratunkowe 24.05.15, 23:13
      Próbują pozbierać rozpadający się elektorat PO pod fałszywymi sztandarami (skrajni neo-liberałowie!) i zebrać większość w nowym Sejmie. Czytelne i aż obraźliwe w swoim prostactwie!
      • w_v_w Re: tratwy ratunkowe 25.05.15, 08:07
        ...masz rcje, prostacka zagrywka!
      • adam.eu Re: tratwy ratunkowe 25.05.15, 08:14
        tujacek napisał:

> Próbują pozbierać rozpadający się elektorat PO pod fałszywymi sztandarami (skra
        > jni neo-liberałowie!) i zebrać większość w nowym Sejmie. Czytelne i aż obraźliw
        > e w swoim prostactwie!

Ostatnio w krajowych wyborach oddaję głosy nieważne.
        Ale być może oddam głos ważny na "czytelne prostactwo".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka