Dodaj do ulubionych

Upadek politycznych autorytetów (uwaga!) SALONU

03.06.15, 15:51
"Wybory prezydenckie 2015 dowiodły, że tradycyjne autorytety polityczne dla młodych przestały się liczyć. Aleksander Kwaśniewski, byli szefowie dyplomacji, Adam Michnik – ich poparcie dla prezydenta Komorowskiego okazało się bez znaczenia. Wygrał internet i cała masa jednodniowych autorytetów, których głos waży dziś więcej niż instrukcje najbardziej poważanych "salonowców"

natemat.pl/143637,upadek-autorytetow-salonu-karolaka-i-kwasniewskiego-zastapili-stanowski-i-tworcy-memow

Powiedzmy sobie otwarcie - wierzycie w to, że wierny (wiekowy już, nie ukrywajmy) czytelnik GW kiedykolwiek przestanie chłonąć niczym prawdę objawioną każde słowo Michnika, Frasyniuka czy Żakowskiego? Ja nie ;-)

PS. Komedia - portal wybrylantynowanego salonowego celebryty donosi o upadku autorytetów, a zapomniał wymienić swojego bossa.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Uwaga!!! 03.06.15, 15:53
      FK! Zwijamy się stąd i przenosimy na Forum Kraj nr 2
      • indeed4 Druga żółta kartka. 03.06.15, 16:07
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,157818851,157819179,Uwazaj_Bo_jak_dalej_bedziesz_niegrzeczny.html

doigrasz się, zobaczysz!
    • kucyk_trojanski Erupcja autorytetu Kukiza 03.06.15, 15:56
      bedzie trwac wiecznie.
      On jest za glupi aby upasc
    • wagonetka memy zastąpiły autorytety? 03.06.15, 15:58
      tak, ale tylko u dzieci tudzież dorosłych o umyśle dziecka
      • indeed4 Słyszałaś kiedyś o Krzysztofie Stanowskim? 03.06.15, 16:06
        "Charakterystyczny jest też przykład dziennikarza sportowego Krzysztofa Stanowskiego. On stał się autorytetem, bo wystąpił w roli nawróconego wyborcy PO, który teraz głosuje na kandydata PiS. Niezależnie od tego, jak oceniać jego postawę, z pewnością miała ona wpływ na wielu politycznie niezdecydowanych – nie tylko kibiców sportowych"
    • penire Re: Upadek politycznych autorytetów (uwaga!) SALO 03.06.15, 16:24
      Duda wygrał z przewagą 2 procent. Tworzenie na tej podstawie teorii o zachodzących rewolucjach w społeczeństwie jest chyba mocno na wyrost. Jak ktoś wygra wspołczesnie to jest przekonany ze zawładnął internet. I dzięki niemu, choć nikt tak naprawdę nie wie jaki on ma wpływ..Każdy w necie czyta swoje strony..

A kiedy to niby młodzież głosowała na autorytety? Chyba autorytet rodziców po których dziedziczy sympatię. Kwaśniewski nie wiem czyim był autorytetem, ale jak skończył prezydenturę to ta młodzież o polityce nie miała specjalnego pojęcia.

Autorytetu raczej sa dla starszych. To dla nich jest fota kilku dystyngowanych ministrow spraw zagranicznych i choćby robili nie wiem jakie głupoty są przekonani, że ci gentelmenowie gwarantuja stabilność :)))
    • indeed4 We wszystkich gazetach wywiady 03.06.15, 16:25
      a w GW nie znajdziesz o nim najmniejszej wzmianki - archiwum wyrzuca tylko depeszę PAP z fragmentem wypowiedzi Kukiza.

"Program który dziennikarz sportowy Krzysztof Stanowski nazwał dopieszczoną technicznie telewizją Korei Północnej, nie zrobił tego przez przypadek"

Domyślasz się, dlaczego?
      • indeed4 do wagonetki 03.06.15, 16:26
        sorry, źle mi się wkleiło
      • kotek.filemon Re: We wszystkich gazetach wywiady 03.06.15, 20:45
        indeed4 napisał:

> "Program który dziennikarz sportowy Krzysztof Stanowski nazwał dopieszczoną tec
        > hnicznie telewizją Korei Północnej, nie zrobił tego przez przypadek"
        >
        > Domyślasz się, dlaczego?

Oczywiście. Nie można być trochę w ciąży i nie można tylko trochę spisieć. Niedasie...
    • rozbawiony77 Re: Upadek politycznych autorytetów (uwaga!) SALO 03.06.15, 16:30
      Jak miał pisać o upadku bossa, skoro boss ino pełza?)))))
      • indeed4 Re: Upadek politycznych autorytetów (uwaga!) SALO 03.06.15, 16:42
        Lisy (i dziki) w Sopocie widzę prawie każdego dnia, ale pełzającego jeszcze nie widziałem ;-) Dziwny facet z tego Lisa, głupi nie jest i często pisze z sensem - sam go niejeden raz cytowałem, zanim nie stracił kontaktu z rzeczywistością i nie popadł w obsesję...
        • rozbawiony77 Re: Upadek politycznych autorytetów (uwaga!) SALO 03.06.15, 18:18
          Myślę że to się u niego zaczęło gdy sam myślał o prezydenturze i tzw. prawica (bo to tak naprawdę socyjalysty som;) zabiła go śmiechem. Od tamtego czasu już nigdy nie był taki sam jak wcześniej:)))))))))
          • indeed4 Re: Upadek politycznych autorytetów (uwaga!) SALO 03.06.15, 18:37
            > Myślę że to się u niego zaczęło gdy sam myślał o prezydenturze

Nie myślał o tym - jakaś gazeta wrzuciła sondaż z jego kandydaturą, w którym wróżono mu zwycięstwo. Do dziś nie mogę zrozumieć dlaczego nie wykorzystał tej szansy - odciął się od tych spekulacji (stwierdził, że woli być dziennikarzem) stracił robotę w TV, a w końcu i tak został politykiem ;-)

> bo to tak naprawdę socyjalysty som

Dziadek Korwin jednak zdecydowanie powinien się doedukować - poczytać o solidaryzmie i przestać pleść głupoty...
            • indeed4 Taka szansa zdarza się raz w życiu 03.06.15, 18:46
              "Okazało się, że na Tomasza Lisa głosowałby aż 43 proc. Polaków. Takie poparcie umożliwiłoby Lisowi, gdyby wybory prezydenckie odbyły się dzisiaj, przejście do drugiej tury. Na razie mógłby w niej przegrać jedynie z Jolantą Kwaśniewską, żoną obecnego prezydenta. Wszystkich innych kandydatów do prezydenckiego fotela, m.in. Lecha Kaczyńskiego, Donalda Tuska, Andrzeja Leppera, pokonałby ogromną różnicą głosów"

wiadomosci.wp.pl/kat,16631,title,Tomasz-Lis-prezydentem-Takie-sa-Fakty,wid,4810081,wiadomosc.html

W tym czasie (końcówka kadencji Kwaśniewskiego i SLD) trwała ostra walka pod dywanem - faworytem salonu był Tusk, resztę sobie można dośpiewać.
    • mara571 skoro blogger wspomnial o ministrach 03.06.15, 19:32
      spraw zagranicznych pozwole sobie dorzucic wlasne trzy grosze.
      Musze powiedziec, ze dawno nie widzialam tak nieudolnej agitki wyborczej z udzialem kilku starszych panow.
      Ponoc TVP wyrzucila z pracy dziennikarzy i pracownikow technicznych zostawiajac na etatach nie dla idiotow lub zlodzieji samych urzednikow.
      To czuc, to widac i slychac.
      Macius Szczepanski sie w grobie przewraca.
      • indeed4 M. Gąsior to dziennikarz natemat.pl 03.06.15, 20:05
        > Musze powiedziec, ze dawno nie widzialam tak nieudolnej agitki wyborczej z udzi
        > alem kilku starszych panow.

Polecam "Kronikę katastrofy", po tej lekturze zaczyna się rozumieć dlaczego PBK przegrał.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,157767289,157767289,Dwie_kampanie_kronika_katastrofy_sztab_PO_.html
        • indeed4 Najbardziej mnie bawi 03.06.15, 20:23
          że tym wszystkim biednym pelikanom - każdego ranka biegnącym do kiosku po swoją umiłowaną gazetkę - nigdy nie przyjdzie do głowy, że lewicowa GW jest zaangażowana politycznie i zorientowana światopoglądowo. Zapytaj ich o to - są święcie przekonane, że kumpel postkomunistów i rusofil (wiadomo, ojciec Ukrainiec) Michnik choć otwarcie popiera PO, w ich mniemaniu jest "bezstronnym" autorytetem, a GW jest niezależna i obiektywna. Serio! ;-)))
          • kotek.filemon Re: Najbardziej mnie bawi 03.06.15, 20:47
            Indyk, a co masz do powiedzenia tym, którzy nie czytają umiłowanej giewu...???

A zresztą - jak tylko coś będzie nie po twojej myśli to znów polecisz na skargę do tych paskudnych żydoskich siepaczy michnikowych,,,,
            • indeed4 Re: Najbardziej mnie bawi 04.06.15, 00:01
              > Indyk, a co masz do powiedzenia tym, którzy nie czytają umiłowanej giewu...???

A mam do powiedzenia - czytaj sobie kotek.bełkotek swoje umiłowane "Nie" i "Trybunę Ludu" dalej...
        • nachlany_wolak Kiedy wydanie książkowe twych dzieł? 03.06.15, 20:33
    • polska_nasza Re: Upadek politycznych autorytetów (uwaga!) SALO 03.06.15, 19:58
      poparcie takich "autorytetów" jak michnik bolek czy kwas to pocałunek śmierci

może dotrze do tych pustych glac gdzie ich miejsce w szeregu...
      • nachlany_wolak Jak widzę portal Michnika, to twój ulubiony portal 03.06.15, 20:30
        przygłupawy wPiSywaczu
      • indeed4 Re: Upadek politycznych autorytetów (uwaga!) SALO 04.06.15, 00:21
        > poparcie takich "autorytetów" jak michnik bolek czy kwas to pocałunek śmierci

Dokładnie - trzeba przyznać, że prosty robotnik Wałęsa kolejny raz polityczną klasą pobił wszystkie te rzucające mięchem, zapluwające się z wściekłości pożal się Boże "inteligenckie autorytety" skupione wokół Komorowskiego.

wiadomosci.onet.pl/kraj/walesa-duda-moze-wszystko-poprawic-ja-w-to-wierze/xsenmr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka