Dodaj do ulubionych

Duda to nieskomplikowany umysłowo gość,

07.06.15, 19:37
infantylna ustawka z ratunkiem hostii, wzbudza li tylko litość, a tańce i śpiewy świadczą tylko o postępującej infantylizacji Budynia, jaki to on klęcznik, jaki pieśniarz, śpiewający jakieś szlagworty kościelne, to mogą kupić tylko równi mu umysłowo, czyli niezbyt rozgarnięci.

wiadomosci.onet.pl/kraj/andrzej-duda-ratuje-hostie-podczas-mszy-swietej-w-wilanowie/kw6gn9
Obserwuj wątek
    • penire Re: Duda to nieskomplikowany umysłowo gość, 07.06.15, 19:47
      Infantylny....nie to co Ryży opowiadający o polityce miłości.....można puścić z youtuba i się powzruszać w nadchodzących ciężkich czasach..
    • 13kisiel Re: Duda to nieskomplikowany umysłowo gość, 07.06.15, 19:56
      Bronek to tuz intelektu....z krzesłem w tle :-)))
      • penire Re: Duda to nieskomplikowany umysłowo gość, 07.06.15, 20:00
        ale nigdy nie klękał! bo on nie ze średniowiecza jak Duda.
    • katrina_bush Duda - Pleban, czy Prezydent ? 07.06.15, 20:12
      Duda - Pleban, czy Prezydent ?

Katechizm, czy Konstytucja ?

Rzeczpospolita - Plebania, czy Wladza Ludu ?

Sredniowiecze, czy Nowoczesnosc ?
      • gelati [...] 07.06.15, 20:14
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • czan-dra Re: Macie przesrane zalosne POyeby 07.06.15, 20:19
          O właśnie,, o takim niezbyt rozgarniętym piszę, poyebów to sobie poszukaj w rodzinie tłuku, i mam prośbę, nie pisz w moich wątkach, bo je zaśmiecasz.
          • gelati [...] 07.06.15, 20:26
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • katrina_bush zombie, przestan straszyc 07.06.15, 20:35
              gelati napisał(a):

> Pier.dol sie zalosny POyebie.

zombie, przestan straszyc, zebys sie czasem twoim trupim jadem nie udusil :D
              • free-sound Re: zombie, przestan straszyc 07.06.15, 21:35
                gelati to indywiduum, które najlepiej ignorować.
                • porannakawa01 Re: zombie, przestan straszyc 07.06.15, 22:59
                  free-sound 07.06.15, 21:35
                  gelati to indywiduum, które najlepiej ignorować.
                  Popatrz - banują, prosząpisiowe się ładuje.
                  Niedopchnięty cycuś?
      • x2468 Re: Duda - Pleban, czy Prezydent ? 07.06.15, 23:28
        Ministrant Nikodem Kunik-Duda, prześladowany przez Gendera pis-katolik.
    • remik.bz Może chcesz powtórzyć wybory ? n/t 07.06.15, 20:23
      • czan-dra Re: Może chcesz powtórzyć wybory ? n/t 07.06.15, 20:28
        Dlaczego? Wygrał to wygrał, ale będę każdy jego potknięcie nagłaśniał i piętnował, mało który będzie tak wnikliwie obserwowany, on i jego rodzina.,
        • remik.bz Lepiej późno niz wcale 07.06.15, 20:39
          czan-dra napisał:

> Dlaczego? Wygrał to wygrał, ale będę każdy jego potknięcie nagłaśniał i piętnow
          > ał, mało który będzie tak wnikliwie obserwowany, on i jego rodzina.,
          >
          No i bardzo dobrze, lepiej późno niz wcale. Szkoda ,ze nie zacząłes obswerwować prezydenta (jako urząd) 5-10-15 lat temu.
          A co ma do urzędu prezydenckiego jego rodzina? Chcesz się bawić jak Lis z Karolakiem? Ataki na rodzine prezydenta tylko mu pomagaja, Polacy nie lubia agresji wobec rodziny. Ale rób jak chcesz- Twoja sprawa.
          • czan-dra Re: Lepiej późno niz wcale 07.06.15, 20:43
            Po prostu jego żona sama się włączyła do kłamstw, zarzekając się że ona ręczy za jego słowność, a wiadomym jest, że nie może zrealizować swoich obietnic, żaden budżet tego nie wytrzyma.
            • remik.bz Re: Lepiej późno niz wcale 07.06.15, 21:05
              czan-dra napisał:

> Po prostu jego żona sama się włączyła do kłamstw, zarzekając się że ona ręczy z
              > a jego słowność, a wiadomym jest, że nie może zrealizować swoich obietnic, żade
              > n budżet tego nie wytrzyma.

Serio myslisz ,ze jego zona myslała o budżecie w tym momencie, ze zna sie na budżecie?
              • aniechto.only Re: Lepiej późno niz wcale 07.06.15, 22:01
                "Serio myslisz ,... ze zna sie na budżecie?"

Serio myślisz, że Agata Duda jest głupią blondynką?
        • rozbawiony77 Re: Może chcesz powtórzyć wybory ? n/t 07.06.15, 23:32
          A obserwuj sobie. Społeczeństwo na pewno się tobą wzruszy:)))))))
      • volupte Re: Może chcesz powtórzyć wybory ? n/t 07.06.15, 21:40
        Same sie za rok powtórza jak Duda złozy dymisję. Przeciez obiecał.
    • 13kisiel Bronek który nie klęka :-))) 07.06.15, 20:46
      www.youtube.com/watch?v=JxvYyMOe-QU
    • fiu-bzdziu2010 Re: Duda to nieskomplikowany umysłowo gość, 07.06.15, 21:01
      coś za dużo tego tournee po biskupach
      a to J.Góra, potem Dziwisz, dzisiaj Nycz z Episkopatem, został jeszcze Muchomorek

błagam, niech Prezydent w ministranta się nie wciela
      • free-sound Re: Duda to nieskomplikowany umysłowo gość, 07.06.15, 21:36
        To racja, powinien ubiegać się o funkcję ministranta, a nie Prezydenta RP.
    • mara571 mam dobra wiadomosc dla ateistow 07.06.15, 21:09
      w kalendarzu koscielnym jest teraz dluzsza przerwa, jesli chodzi o wielkie swieta koscielne.
      Prezydent elekt pojdzie, podobnie jak PBK co niedziele na msze i mam nadzieje, ze repoterzy sie od niego odczepia.
      Ciekawe, ze nikt nie zauwazyl na dzsiejszych uroczystosciach obecnosci prezydent Warszawy.
      I jej sie jakos nie czepiacie.
      • fiu-bzdziu2010 Re: mam dobra wiadomosc dla ateistow 07.06.15, 21:18
        ale ta gęstość biskupów wokół elekta w ostatnich dwóch tygodniach to trochę przesadzona była

boję się budyniowych mdłości- bo co za dużo to niezdrowo
      • snajper55 Re: mam dobra wiadomosc dla ateistow 07.06.15, 21:47
        mara571 napisała:

> Prezydent elekt pojdzie, podobnie jak PBK co niedziele na msze i mam nadzieje,
        > ze repoterzy sie od niego odczepia.

Wystarczy, że nie będzie się z nimi umawiał na ustawki, które tak lubi. Narciarz, dziecko do całowania, hostia itp itd

> Ciekawe, ze nikt nie zauwazyl na dzsiejszych uroczystosciach obecnosci prezyden
        > t Warszawy.
        > I jej sie jakos nie czepiacie.

Bo ich nie zamówiła, jak Duda.

S.
        • mara571 Re: mam dobra wiadomosc dla ateistow 07.06.15, 22:13
          nie bylo ustawki z narciarzem. Poszkodowany pracowal z gipsem caly czas w jego sztabie. Z dzieckiem to byla zabawa, a hostia upadla przez wiatr.
          • snajper55 Takie cuda to tylko Duda 07.06.15, 23:39
            mara571 napisała:

> nie bylo ustawki z narciarzem. Poszkodowany pracowal z gipsem caly czas w jego
            > sztabie.

A miał inne wyjście? Przecież "złamał nogę".

> Z dzieckiem to byla zabawa,

Przy której akurat byli dziennikarze. A może zabawę z wyborców masz na myśli?

> a hostia upadla przez wiatr.

Widziałeś kiedyś hostię "upadającą przez wiatr"? Takie cuda to tylko Duda.

S.
            • mara571 Re: Takie cuda to tylko Duda 08.06.15, 21:51
              snajper55 napisał:

> mara571 napisała:

> A miał inne wyjście? Przecież "złamał nogę".
              Mogl sie polozyc w domu na kanapie.
              On idzie jeszcze na jedna operacje, a pozniej zaczyna prace w kancelarii.
              > > Z dzieckiem to byla zabawa,
              >
              > Przy której akurat byli dziennikarze. A może zabawę z wyborców masz na myśli?
              Widzisz snajperze, na poczatku przychodzilo na spotkania z Duda 40-50 osob. Zreszta to bylo zima.
              Potem byla konwencja. Duda wspominal w ubieglym tygodniu, ze kiedy zatrzymal samochod na stacji benzynowej jadac po konwencji z Warszawy do Krakowa inny klient go zapytal: Czy to pan? Tak to ja, brzmiala odpowiedz.
              Od konwencji, od tego swietnego przemowienia, za Duda zaczela jezdzic zurnalia i fotoreporterzy. Stales kiedys przy tam zawodowcu? On pstryka caly czas. Teraz juz nawet filmu nie musi wymieniac. Jeszcze inni kreca. Publikuje sie to co najciekawsze i najzabawniejsze.
              > > a hostia upadla przez wiatr.
              >
              > Widziałeś kiedyś hostię "upadającą przez wiatr"? Takie cuda to tylko Duda.

Znam ksiedza z Parkinsonem. Jemu co troche cos upada...
          • jane-panzram Re: mam dobra wiadomosc dla ateistow 08.06.15, 04:55
            Marta, czy ty też masz niezła beke, kiedy widzisz jak lemingi wszędzie widzą spisek? Kiedy niczym się nie różnią od tych, których tak stale krytykują za wiarę w spiski?

Hostia to ustawka. Narty ustawka. Dziecko gdzieś ustawka. I tak w kolo Macieju SPISEG I USTAWIONE, "przypadeg? Nie sondze"

Ja mam beke przy tym fest, bo wyrazi ta hipokryzja, a oni sobie nawet nie zdają sprawy, że coś jest nie tak w ich zachowaniu ;)
            • jane-panzram Re: mam dobra wiadomosc dla ateistow 08.06.15, 04:56
              *Mara
              a nie Marta, nie ma to jak autokorekta
      • katrina_bush Duda jest prezydentem Episkopatu, czy Polakow ? 07.06.15, 22:05
        Duda jest prezydentem Episkopatu, czy Polakow ?

Tertium non datur.

Czyje interesy reprezentuje ?
        • mara571 prezydentem-elektem 07.06.15, 22:10
          Prezydent Komoroski jest tez katolikiem i to praktykujacym.
          I nikomu to nie przeszkadzalo, nikt z kamerami nie latal.
          Mam nadzieje, ze zurnalia sie uspokoi i zajmie plotkami o przyszlej kancelarii, obserwacja pierwszych gosci zagranicznych itp.
          • fiu-bzdziu2010 Re: prezydentem-elektem 07.06.15, 23:00
            zgoda, ale od 2 tygodni, co pokaże się Duda, to obok wianuszek biskupów lub zakonników

przesyt budyniu z sokiem w kolorze amarantu

• snajper55 Re: prezydentem-elektem 07.06.15, 23:41
            mara571 napisała:

> Prezydent Komoroski jest tez katolikiem i to praktykujacym.
            > I nikomu to nie przeszkadzalo, nikt z kamerami nie latal.

Bo on takich ustawek nie robił. Gierek robił ustawki ze świniami, a Duda z hostią.

S.
            • jane-panzram Re: prezydentem-elektem 08.06.15, 04:59
              A jak to wykonali? Na niewidzialnej żyłce wędkarskiej ta hostia przeleciała? Czy może miała w sobie skrawki metalu i poleciała do ukrytego magnesu?
              • fiu-bzdziu2010 Re: prezydentem-elektem 08.06.15, 10:24
                w myśl ostatnio angażowania ducha św., to myślę, że to był jego powiew
    • qqazz Kupują a więc komentują ci których to rajcuje. 07.06.15, 21:26
      zgadzam się z tobą, że to zwykle ci mniej rozgarnięci.

pozdrawiam
      • free-sound Re: Kupują a więc komentują ci których to rajcuje 07.06.15, 21:38
        Kupują a komentują to dwie różne kwestie.
        Prezydent RP na kolanach przed katabasami? Tego jeszcze nie było.
        • qqazz A nie przyszło ci do głowy 07.06.15, 21:39
          że tego oczekują jego wyborcy?

pozdrawiam
          • fiu-bzdziu2010 Re: A nie przyszło ci do głowy 07.06.15, 21:43
            wyborcy oczekują, żeby prezydent był prezydentem, a nie ciągłym gościem u biskupów
            • 13kisiel to co? 07.06.15, 21:47
              ma nie chodzić do kościoła bo się nie podoba to garstce lewactwa...hahaha,zabawne :-)))
              • fiu-bzdziu2010 Re: to co? 07.06.15, 21:53
                "ma nie chodzić do kościoła bo się nie podoba to garstce lewactwa...hahaha,zabawne :-)))"

ależ niech chodzi, tylko czy musi tam, gdzie pełno biskupów???
                --
            • free-sound Wyraz twarzy mówi sam za siebie 07.06.15, 21:48
              i pozostawiam bez komentarza ->Foto
            • qqazz A na kogo i dlaczego głosowałeś? 07.06.15, 22:51
              fiu-bzdziu2010 napisała:
              > wyborcy oczekują, żeby prezydent był prezydentem, a nie ciągłym gościem u bisku
              > pów

pozdrawiam
              • fiu-bzdziu2010 Re: A na kogo i dlaczego głosowałeś? 07.06.15, 22:54
                przed wyborami chodził do rolników, górników, piekarzy, pielęgniarek, a po wyborach ciągle do biskupów
        • danillko Re: Kupują a więc komentują ci których to rajcuje 07.06.15, 21:53
          free-sound napisał:

> Kupują a komentują to dwie różne kwestie.
          > Prezydent RP na kolanach przed katabasami? Tego jeszcze nie było.
          i.iplsc.com/lech-walesa-jest-nieprzejednany/0004BB0G95W51OCP-C116-F4.jpg
    • rozbawiony77 Re: Duda to nieskomplikowany umysłowo gość, 07.06.15, 23:02
      Ustawkę masz w mózgu, głupolku. A Dudę możesz sobie oceniać wg siebie. Sun Tzu i tak nie znasz, IQ masz na poziomie Kopacz, więc i tak nie zrozumiesz, co ci piszę:))))))))
      • x2468 Re: Duda to nieskomplikowany umysłowo gość, 07.06.15, 23:20
        Masz racje.Ciężko zrozumieć paranoika.
        • rozbawiony77 Re: Duda to nieskomplikowany umysłowo gość, 07.06.15, 23:30
          Nicki ci się mylą, a na hejtowanie u Kopacz i tak jesteś za głupi.
          W każdym razie czasy gdy kanapa salonowych lewaków utrzymywanych przez bogatych warszawskich rodziców dyktowała na forum kupionej przez rządowe ogłoszenia gw reszcie Polaków co godne i sprawiedliwe, bezpowrotnie minęły. Koniec tematów zastępczych, zdeprawowany "salonie":))))))
          • jane-panzram Re: Duda to nieskomplikowany umysłowo gość, 08.06.15, 05:16
            Te czasy minęły z jednego ważnego powodu: dużo lemingow się budzi i platforma zaczyna ich napawać obrzydzeniem ; stąd coraz marniejsze próby tłumaczenia działań PO i zanik hymnow pochwalnych.

Kukiz mocno przegrał scenę polityczną swoim pojawieniem: ludzie w nim (i jeszcze w NowoczesnejPO) zaczęli widzieć alternatywę dla aferalow z platformy.
            • jane-panzram Re: Duda to nieskomplikowany umysłowo gość, 08.06.15, 05:17
              *przeorał a nie przegrał
    • jane-panzram Re: Duda to nieskomplikowany umysłowo gość, 08.06.15, 00:42
      Duda nie jest nieskomplikowany.
      Zastanawia się, zanim coś powie, widać że waży słowa w rozmowie.

On nam wstydu zagranicą nie przyniesie.
      • rozbawiony77 Re: Duda to nieskomplikowany umysłowo gość, 08.06.15, 00:45
        Myślę że jednak nie będzie prezydentowi Bushowi III. opowiadał o przepisie na bigos i kawałów o niewiernej żonie:))))))))))
        • trevistas Re: Duda to nieskomplikowany umysłowo gość, 08.06.15, 01:08
          ''Swiatynia Opacznosci'' - genialne okreslenie.:P
          • jane-panzram Re: Duda to nieskomplikowany umysłowo gość, 08.06.15, 05:13
            Na tę Świątynię pieniendze dała platforma.
            Tak przypominam.
    • sawa.com Re: Duda to nieskomplikowany umysłowo gość, 08.06.15, 05:24
      No to cie jeszcze bardziej pogrążę w rozpaczy. Nie miej mi tego za złe.

Podzielił sie ze mną swoją refleksją pewien wykształcony agnostyk.

Powiedział - popatrz, tak kombinowali z datą wyborów, tak dobierali datę, zeby ją ustawić pod Komorowskiego.
      Miał na mysli uroczystości na Westerplatte gdzie Komorowski mógł się zaprezentować jako wielki mąz stanu tuż przed I turą.
      - W tym "kombinejszyn" tak sie zatracili, i nie pomysleli, ze II tura przypadnie na dzień zesłania ducha świetego.

Rzeczywiście II tura odbyła się w jedno z największych świąt chrześcijańskich.

- A przecież - kontynuował mój znajomy - Jan Paweł II powiedział na placu Zwycięstwa przed grobem nieznanego żołnierza:
      I wołam, ja, syn polskiej ziemi, a zarazem ja: Jan Paweł II papież, wołam z całej głębi tego tysiąclecia, wołam w przeddzień święta Zesłania, wołam wraz z wami wszystkimi:

Niech zstąpi Duch Twój!
      Niech zstąpi Duch Twój!
      I odnowi oblicze ziemi.
      Tej Ziemi!

Amen.
      • jane-panzram Re: Duda to nieskomplikowany umysłowo gość, 08.06.15, 06:45
        Twój znajomy jest świetnie oblatany w sprawach religijnych.

Ładnie podsumowane :)
    • rzewuski1 Re: Duda to nieskomplikowany umysłowo gość, 08.06.15, 07:59
      Skompromitował się Duda.
      Żenada.
    • mariner4 A jak się Du..a rzucił za wafelkiem na 08.06.15, 08:03
      podłogę!
      To dobrze rokuje.
      M.
    • jotde3 Re: Duda to nieskomplikowany umysłowo gość, 08.06.15, 10:35
      Madrego juz mielismy, jak kazdy madry zajal sie soba i wyemigrowal.
    • piotr7777 doktor nauk prawnych = "nieskomplikowany umysłowo 08.06.15, 17:38
      ...gość".
      Ciekawa teoria - rozumiem, że czandra ma co najmniej habilitację.
      • czan-dra Re: doktor nauk prawnych = "nieskomplikowany umys 08.06.15, 18:10
        Czy obietnice nie do spełnienia, są skomplikowane umysłowo?
        Czy wycieranie sobie gęby kościołem należy do skomplikowanych umysłowo?
        • az43 Re: doktor nauk prawnych = "nieskomplikowany umys 08.06.15, 20:20
          Elekt Duduś jako wieloletni ministrant po prostu musi mieć nieskomplikowany umysł.
        • felinecaline Re: doktor nauk prawnych = "nieskomplikowany umys 08.06.15, 20:40
          A czy eklezjasci polscy sa skomplikowanie umyslowo? Kiedy ostatnio ktos slyszal jakies dobre kazanie?.
      • az43 Re: doktor nauk prawnych = "nieskomplikowany umys 08.06.15, 20:19
        Umysłowość nie jest równoznaczna z wykształceniem i tytułami naukowymi.
    • mara571 kogos ci zacytuje 08.06.15, 21:56
      "Gdy nominacja została ogłoszona, to nie był to dla mnie kot w worku, ale ktoś sprawdzony. Miałem tego próbkę podczas uroczystości w 2010 roku, podczas uroczystych obchodów 200. lecia urodzin Chopina. Była piękna feta, Andrzej Duda reprezentował śp. Lecha Kaczyńskiego. Powiedział w jego imieniu słowo. I pamiętam, że powiedział to tak pięknie, z taką godnością, tak piękną polszczyzną, że trącałem łokciem żonę. Zobaczyłem, że to nie był zwykły urzędnik.

Leszek Dlugosz
      • religijnych.uczuc.obraza Re: kogos ci zacytuje 08.06.15, 22:18
        To naprawdę sukces że pisowiec potrafi mówić po polsku.
        • mara571 Re: kogos ci zacytuje 08.06.15, 22:40
          mozna oczywiscie kpic ze wszystkiego, ale szczegolnie w debatach bylo widac, ze Duda ma bogatsze slownictwo w przeciwienstwie do PBK, ktoremu wystarcza ca 500 slow.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: kogos ci zacytuje 08.06.15, 23:23
            Skoro się ich wyuczył na pamięć to wyszło na to że miał bogatsze słownictwo.
    • volupte Re: Duda to nieskomplikowany umysłowo gość, 08.06.15, 21:56
      Dudek był bez śniadania , głodny biedaczek a to przecież kawałek chleba.
    • ta Re: Duda to nieskomplikowany umysłowo gość, 08.06.15, 23:12
      Dlaczego w tej peregrynacji prezydenta elekta po uroczystościach kościelnych nie towarzyszy mu żona i córka? Wszak to są święta jak najbardziej katolicko rodzinne. Byłybyż mądrzejsze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka