Dodaj do ulubionych

Zlecenie na Sienkiewicza

10.06.15, 12:09
nieuczciwy biznesmen Marek Falenta postanowił Bartłomieja Sienkiewicza, ministra, który utrudniał mu robienie lewych interesów na węglu wyrzucić z rządu a następnie obalić cały rząd

do tego celu zatrudnił 2 kelnerów

to wynika z taśm
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18090068,Falenta_byl__wujem___nagrania__ksiazkami___pieniadze.html#MT

zamysł nieuczciwemu przedsiębiorcy w zasadzie sie udał - dzięki pomocy mediów i rozhisteryzowanej opinii publicznej zlecenie na Sienkiewicza zostało wykonane
Obserwuj wątek
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Zlecenie na Sienkiewicza 10.06.15, 12:12
      Otóż w tym momencie tym zeznaniom kelnera nie należy wierzyć. natomiast należy wierzyć w zeznania kelnera gdy zeznaje on, że Sikorski pragnął zostać komisarzem UE sd. energetyki by chronić interesy Kulczyka na Ukrainie.
      • wagonetka Re: Zlecenie na Sienkiewicza 10.06.15, 12:13
        pranie mózgów ma się dobrze, oszust Falenta robi z ludźmi co chce
    • gtxl.1 Re: Zlecenie na Sienkiewicza 10.06.15, 12:29
      wagonetka napisał(a):

> nieuczciwy biznesmen Marek Falenta postanowił Bartłomieja Sienkiewicza, ministr
      > a, który utrudniał mu robienie lewych interesów na węglu wyrzucić z rządu a nas
      > tępnie obalić cały rząd
      >
      > do tego celu zatrudnił 2 kelnerów
      >
      > to wynika z taśm
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18090068,Falenta_byl__wujem___nagrania__ksiazkami___pieniadze.html#MT
      >
      > zamysł nieuczciwemu przedsiębiorcy w zasadzie sie udał - dzięki pomocy mediów i
      > rozhisteryzowanej opinii publicznej zlecenie na Sienkiewicza zostało wykonane
      >

He,he he.....a Sienkiewicz dał doopy.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18091255,Bartlomiej_Sienkiewicz_wycofuje_sie_z_zycia_publicznego.html#MT
      • wagonetka Re: Zlecenie na Sienkiewicza 10.06.15, 12:43
        gtxl.1 napisał(a):

> He,he he.....a Sienkiewicz dał doopy.

nie, powiedział: gtxl.1, możesz mnie teraz pocałować w doopę
        • gtxl.1 Re: Zlecenie na Sienkiewicza 10.06.15, 12:51
          wagonetka napisał(a):

> gtxl.1 napisał(a):
          >
          > > He,he he.....a Sienkiewicz dał doopy.
          >
          > nie, powiedział: gtxl.1, możesz mnie teraz pocałować w doopę
          >

Ja go w doopę nie będę całować, ty możesz oczywiście to zrobić.

• uu1 Jest to cnota nad 10.06.15, 12:34
      cnotami, trzymać język za zębami.
      ------------------------------
      • wagonetka Re: Jest to cnota nad 10.06.15, 12:36
        cnotą nad cnotami jest widzieć rzeczy jak sie mają

tutaj ewidentnie jest zlecenie na Sienkiewicza przez oszusta Falentę
        • uu1 Re: Jest to cnota nad 10.06.15, 12:50
          wagonetka napisał(a):

> cnotą nad cnotami jest widzieć rzeczy jak sie mają
          >
          > tutaj ewidentnie jest zlecenie na Sienkiewicza przez oszusta Falentę
          Najwyraźniej nie korzystasz z mądrości ludowej. :- (
          btw - M.Falenta skłonił b.ministra do przyjścia w określone miejsce i mówienia rzeczy, których mówić nie powinien?

---------------------------
          • wagonetka Re: Jest to cnota nad 10.06.15, 12:52
            uu1 napisała:

> btw - M.Falenta skłonił b.ministra do przyjścia w określone miejsce i mówienia
            > rzeczy, których mówić nie powinien?

a co to ma do rzeczy?

"jest człowiek, paragraf sie znajdzie" - wymyślono nie wczoraj

>
            >
            > ---------------------------
            • wagonetka zapewniam cię, 10.06.15, 12:55
              że gdyby kogokolwiek wystarczająco długo podsłuchiwać czy podglądano, znaleziono by hak
            • uu1 Re: Jest to cnota nad 10.06.15, 12:56
              wagonetka napisał(a):

> uu1 napisała:
              >
              > > btw - M.Falenta skłonił b.ministra do przyjścia w określone miejsce i mów
              > ienia
              > > rzeczy, których mówić nie powinien?
              >
              > a co to ma do rzeczy?
              To, że teoria o zleceniu nie ma sensu.

--------------------
              • wagonetka Re: Jest to cnota nad 10.06.15, 12:57
                uu1 napisała:

> To, że teoria o zleceniu nie ma sensu.

przeczytałaś uważnie zalinkowany przeze mnie materiał?
                • uu1 Re: Jest to cnota nad 10.06.15, 13:34
                  wagonetka napisał(a):

> uu1 napisała:
                  >
                  > > To, że teoria o zleceniu nie ma sensu.
                  >
                  > przeczytałaś uważnie zalinkowany przeze mnie materiał?
                  Tak. I ponawiam pytanie - jak M.Falenta skłonił b.ministra do przyjścia w określone miejsce i mówienia rzeczy, których mówić nie powinien?
                  • wagonetka Re: Jest to cnota nad 10.06.15, 13:40
                    uu1 napisała:

> Tak. I ponawiam pytanie - jak M.Falenta skłonił b.ministra do przyjścia w okreś
                    > lone miejsce i mówienia rzeczy, których mówić nie powinien?

a bierzesz pod uwagę to, że Falenta wiedział, gdzie bywa Sienkiewicz?

a co takiego strasznego mówił Sienkiewicz?
                    • uu1 Re: Jest to cnota nad 10.06.15, 13:47
                      wagonetka napisał(a):
                      > a bierzesz pod uwagę to, że Falenta wiedział, gdzie bywa Sienkiewicz?
                      Tak i wiedział, że gość pewnego dnia przyjdzie na "małe co nieco" na koszt podatnika i będzie mówił, mówił, mówił.
                      > a co takiego strasznego mówił Sienkiewicz?
                      Ten pan i jego tekst mnie nie interesują.

----------------------
                      • wagonetka Re: Jest to cnota nad 10.06.15, 13:50
                        uu1 napisała:

> Tak i wiedział, że gość pewnego dnia przyjdzie na "małe co nieco" na koszt poda
                        > tnika i będzie mówił, mówił, mówił.

serio nie wiesz o tym, jak to wszystko działało? no cóż

> Ten pan i jego tekst mnie nie interesują.

nieprawda, ponieważ napisałaś: "rzeczy, których mówić nie powinien? "

więc myślałam, że wiesz, co mówił takiego czego nie powinien

sorry, myślałam, że jesteś poważną rozmówczynią
              • sverir Re: Jest to cnota nad 10.06.15, 18:10
                > To, że teoria o zleceniu nie ma sensu.

Dlatego, że nikt ministra do niczego nie zmuszał? Jako kontrargument raczej słabo - ktoś, kto ma na kogoś zlecenie, nie musi wszystkiego zaplanować, czasem korzysta wszak z okazji.
                • remez2 Re: Jest to cnota nad 10.06.15, 19:12
                  sverir napisał:

> > To, że teoria o zleceniu nie ma sensu.
                  >
                  > Dlatego, że nikt ministra do niczego nie zmuszał? Jako kontrargument raczej sła
                  > bo - ktoś, kto ma na kogoś zlecenie, nie musi wszystkiego zaplanować, czasem ko
                  > rzysta wszak z okazji.
                  Ciekawa teoria, zleceniobiorca liczy na szczęśliwy (dla jego planów) zbieg okoliczności.
                  • sverir Re: Jest to cnota nad 10.06.15, 22:07
                    > Ciekawa teoria, zleceniobiorca liczy na szczęśliwy (dla jego planów) zbieg okoliczności.

Ciekawa, ale to już Twoja teoria, a nie moja, że zleceniobiorca liczy na szczęśliwy zbieg okoliczności. Ja pisałem o wykorzystaniu takiego, który już się przytrafi. Oczywiście wątpić można, ale to jeszcze ciekawsza teoria - zleceniobiorca nie korzysta z nadarzającej się okazji, bo jej nie przewidział i nie zaplanował.

Tylko czy to na pewno zbieg okoliczności? Minister pierwszy raz pojawił się tam na takim spotkaniu i pierwszy raz wypowiedział podobne uwagi?
    • danillko Strasznie spsiała ta nasza waaadza... 10.06.15, 12:45
      Kiedyś, aby obalić legalny rząd RP trzeba było Wehrmachtu i Armii Czerwonej w walonkach, a dzisiaj wystarczy Falenta i dwóch kelnerów...

wagonetka napisał(a):

> nieuczciwy biznesmen Marek Falenta postanowił Bartłomieja Sienkiewicza, ministr
      > a, który utrudniał mu robienie lewych interesów na węglu wyrzucić z rządu a nas
      >
      >
      > to wynika z taśm
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18090068,Falenta_byl__wujem___nagrania__ksiazkami___pieniadze.html#MT
      >
      > zamysł nieuczciwemu przedsiębiorcy w zasadzie sie udał - dzięki pomocy mediów i
      >
      • wagonetka strasznie spsiały media i społeczeństwo, 10.06.15, 12:47
        które w sumie poparło oszusta Falentę
        • danillko Rząd zaufał, Naród zawiódł. Trzeba będzie zmienić 10.06.15, 12:54
          ... Naród.

wagonetka napisał(a):

> które w sumie poparło oszusta Falentę
          >
          >
          • wagonetka Re: Rząd zaufał, Naród zawiódł. Trzeba będzie zmi 10.06.15, 12:56
            tak, naród powinno się intensywnie edukować w kierunku myślenia
            • gtxl.1 Re: Rząd zaufał, Naród zawiódł. Trzeba będzie zmi 10.06.15, 12:57
              wagonetka napisał(a):

> tak, naród powinno się intensywnie edukować w kierunku myślenia
              >
              >

Brawo....ale cały Naród- czy tylko sympatycy PO.

• gtxl.1 Re: Rząd zaufał, Naród zawiódł. Trzeba będzie zmi 10.06.15, 12:56
            danillko napisał(a):

> ... Naród.
            >
            > wagonetka napisał(a):
            >
            > > które w sumie poparło oszusta Falentę
            > >
            > >

Koniecznie trzeba zmienić Naród.....nie dorósł do demokracji.

• religijnych.uczuc.obraza Re: Rząd zaufał, Naród zawiódł. Trzeba będzie zmi 10.06.15, 13:05
              Nie dorósł bo ciągle głosuje na PO.
        • rozbawiony77 Re: strasznie spsiały media i społeczeństwo, 10.06.15, 17:43
          Wreszcie cię wagonetko rozgryzłem. Jesteś tajnym agentem PiS udającym, że hejtujesz dla PO! Przecież pojedyncza kobieta z PO nie może, no naprawdę nie może być aż tak głupia:)))))
          Logika się przeciw temu buntuje:))))))
          • scoutek Re: strasznie spsiały media i społeczeństwo, 10.06.15, 17:58
            Ty się, histeryk, tak nie samowzbudzaj bo ci żyłka pęknie i będzie klops
            • rozbawiony77 Re: strasznie spsiały media i społeczeństwo, 10.06.15, 18:22
              Ty mi się scoutek nie pchaj w oczy bo ci przypomnę, jakeście kikadziesiąt godzin temu na Forum ze Dworum jak to subtelni lewicowi michnikowo- lisowi intelektualiści otwarcie wyzywali prezydenta Polski Dudę od pedofili. I dopiero będzie klops!:))))
              • scoutek Re: strasznie spsiały media i społeczeństwo, 10.06.15, 18:46

szkoda psa
                • rozbawiony77 Re: strasznie spsiały media i społeczeństwo, 10.06.15, 18:52
                  To sobie zmień społeczeństwo:)))
                  Najlepiej na takie w którym wyzywanie (hihihi, hahaha, ) prezydenta-elekta kraju od pedofili budzi bez wyjątku oklaski aprobaty.
                  • scoutek Re: strasznie spsiały media i społeczeństwo, 10.06.15, 19:34
                    jak zwykle nie zrozumiałeś
                    i dlatego powtarzam: szkoda psa
                    co oznacza, że szkoda mi każdej chwili straconej na twoje teksty
                    ignor
                    • rozbawiony77 Re: strasznie spsiały media i społeczeństwo, 10.06.15, 20:26
                      To co tu jeszcze robisz?
                      Wracaj na FzD opłakiwać rozkładający się w oczach rząd mafii PO! Właśnie się sam amputował, w walkach frakcyjnych, licząc że Kukiz nie zdąży. Zdąży, zdąży:)))
    • rozbawiony77 Ale pan Sienkiewicz nie powiedział nic złego 10.06.15, 12:48
      u tego Sowy: ani dla Polski, ani dla Polaków, ani dla PO ani dla pana Tuska, ani dla siebie, więc niby dlaczego falenta i kelnerzy mieliby go zaraz obalać?
      Biorąc rzecz logicznie - mógłby być w sytuacji niewinności całkowitej wraz z rządem obalony tylko wówczas, gdyby nieprawdą było co rząd nam mówił, że wszystko jest w porządku, tylko to podsłuchiwanie było bardzo nieładne i powinno zostać ukarane.
      No a może masz na myśli, wagonetko, że rok minął jednak, i podsłuchiwanie (a fuj!) nie zostało ukarane - może to dlatego według ciebie rząd musi się obalić? Bo innego powodu w sytuacji kryształowego rządu PO to ja naprawdę nie widzę.

Potrafisz wagonetko logicznie nam tu wszystkim wyjaśnić, dlaczego w takim razie i pan Sienkiewicz i nasz wspaniały niewinny rząd mieliby się od samego podsłuchiwania ich przez pana niewielkiego biznesmena Falentę i opublikowania tego przez jeszcze mniejszego pana Stonogę obalać, bo ja się gubię... :))))))
      • wagonetka Re: Ale pan Sienkiewicz nie powiedział nic złego 10.06.15, 12:51
        rozbawiony77 napisał:

> niby dlaczego falenta i kelnerzy mieliby go zaraz obalać?

dlatego, że zagrażał lewym interesom Falenty

przecież zalinkowałam
        • rozbawiony77 Re: Ale pan Sienkiewicz nie powiedział nic złego 10.06.15, 13:00
          No ale sama twierdzisz, że pan falenta przecież niczego złego nie mógł nagrać, bo rząd PO jest kryształowy. Więc skąd twoe autorytatywne stwierdzenie, że chciał obalić rząd (i pana Sienkiewicza w szczególności) skoro za sprawą podsłuchów i nagrań było to z góry skazane na niepowodzenie a pan falenta jako znajomy uczciwych panów z rządu z góry o tym wiedział. Że są uczciwi i nagrywanie ich jest bezcelowe.
          Jakże to tak - podsłuchuje bo chce obalić rząd, a wiadomo z góry , że niczego złego nie może na ten rząd nagrać, więc i nie nagrał. Nagrania są czyste jak łza, a mimo to kryształowy jak łza (i cały rząd PO) pan Sienkiewicz ucieka z życia publicznego...

Nie pokazuj mi linków, bo ja ich w świetle twoich wyjaśnień już całkiem nie pojmuję, objaśnij mi tę logiczną sprzeczność krótko i przystępnie własnymi słowami, ok? Żebym mógł także bronić naszego rządu przed panem falentą i panem Stonogą. I PiS-em też!:)))
          • wagonetka Re: Ale pan Sienkiewicz nie powiedział nic złego 10.06.15, 13:02
            rozbawiony77 napisał:

> Nie pokazuj mi linków

ok
            ale wątek jest o tym, co jest w linku - więc jesli nie chcesz czytać, to nie mamy o czym rozmawiać
            • rozbawiony77 Re: Ale pan Sienkiewicz nie powiedział nic złego 10.06.15, 13:15
              Ale czy ty jesteś etatową przeklejarką linków, sama nie patrzysz na to, co przeklejasz?

Wyjaśnię Ci jeszcze prościej:
              Masz partnera (lub partnerkę, obojętne). Znasz ją dobrze, wiesz że jest kryształowo czysta. Ale chcesz coś tam na niej wymóc. Np. żeby seks był codziennie, a nie co tydzień. Postanawiasz więc w tej kryształowej i oddanej wierze, nadziei i miłości partnerce (partnerze, to nieistotne) wzbudzić wyrzuty sumienia za jej brak kryształowego charakteru, choć dobrze wiesz, że ma kryształowy. W tym celu postanawiasz nagrywać jej wszystkie rozmowy telefoniczne, chociaż doskonale wiesz z góry, że tylko dla ciebie ma słowa miłości i oddania i nie ma mowy by do kogoś innego je mówiła.
              W efekcie otrzymujesz taśmy poświadczające jej kryształowy charakter a mimo to chcesz ją nimi szantażować. Kumasz, czy jeszcze przystępniej?
              No ja tego kompletnie nie rozumiem, pomóż proszę własnym rozumem, bo nadal wierzę, że go masz i działasz tu wobec nas w dobrej wierze, aby nas dogłębnie poinformować, przekonać byśmy wraz z tobą bronili kryształowego rządu PO przed tymi zuymi falentami i stonogami i pisem, i chcesz nam ten całkowity brak logiki w twoim poście i zalinkowanym tekście objaśnić.
              Objaśnisz nam wagonetko brak logiki w twoich wywodach, czy jeszcze raz dobitnie przyznajesz się tu nam (brakiem tego objaśnienia), że jesteś za głupia nawet na hejtowanie dla Kopacz?
              • gtxl.1 Re: Ale pan Sienkiewicz nie powiedział nic złego 10.06.15, 13:18
                Objaśnisz nam wagonetko brak logiki w twoich wywodach, czy jeszcze raz dobitnie przyznajesz się tu nam (brakiem tego objaśnienia), że jesteś za głupia nawet na hejtowanie dla Kopacz?

Nie oczekuj odpowiedzi od hejterki.

• gtxl.1 Re: Ale pan Sienkiewicz nie powiedział nic złego 10.06.15, 13:20
                  To państwo działa tylko teoretycznie....jak mawiał klasyk, który stara się uciec od wszystkiego.
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18091255,Bartlomiej_Sienkiewicz_wycofuje_sie_z_zycia_publicznego.html?v=1&obxx=18091255&offset=19#opinions
                  • nachlany_wolak Siebie samego już komentujesz 10.06.15, 13:35
                • rozbawiony77 Re: Ale pan Sienkiewicz nie powiedział nic złego 10.06.15, 13:31
                  A kto ci powiedział, że jej oczekuję? :)))
                  Tym bardziej że z kryształowego rządu i kryształowego towarzystwa z PO dziś uciekł był właśnie kryształowy i czysty jak łza pan Sienkiewicz, zaszantazowany swoją czystością i kryształowością przez zuego pana falentę, jeszcze bardziej zuego pana Stonogę i w ogóle najżlejszy , ohydny wręcz PiS :)))))
                  Spodziewana jest rychła ewakuacja dalszej części kryształowego rządu PO za sprawą , całkowicie potwierdzających jego kryształowość i nieskazitelny charakter tudzież czyny , podstępnych nagrań spreparowanych w jaskini zua u tego oszukańczego falenty z równie okropnym stonogą i najokropniejszymi kelnerami, którzy zamachnęli się na nasze kryształowe i oddane Polakom Państwo Demokratyczne. Zamachnęli się - dodajmy - na nasze Potężne, Nienaruszalne i Nieskazitelne Państwo i Rząd - skutecznie za pomocą już samych tych kryształowo czystych nagrań, bo Pana Sienkiewicza od dziś w życiu publicznym już nie ma, a reszta nagranych przeuczciwych panów z najuczciwszego rządu PO właśnie się waha, czy już brać paszporty, czy jeszcze się trochę wstrzymać.
                  Co dowodzi tylko ogromu przepotwornego Zua i Podstępności tkwiących w zdradzieckich kelnerach. Taaakie Państwo załatwić PUSTĄ kasetą . Bo przecież zawarte na niej przeczyste i wyłącznie potwierdzające uczciwość ministrów i wyższych urzędników PO tudzież wielkiego biznesu nagrania są przez tą swą niepodważalną nieskazitelność w istocie tym samym, czym byłby całkowity BRAK tych nagrań, nieprawdaż?
                  Teraz już wiesz, dlaczego ten kryształowy rząd PO tak nie chce ich pokazać Polakom? Bo i po co ich nudzić, skoro NIC na nich złego nie ma?
                  (choć tu pojawia się kolejne niewielkie pytanie o logikę - skoro jak tu już dobitnie wyjaśniłem - NIC na nich złego na ten rząd nie ma, to niby dlaczego rząd poleca aresztować osoby które je upowszechniają? Ot, zagwozdka:)))))))))))))))
              • dystans4 Re: Ale pan Sienkiewicz nie powiedział nic złego 10.06.15, 13:21
                Zaproponuję poprawkę sprzed pół roku: prostytutki politycznej Kopacz.
              • wagonetka Re: Ale pan Sienkiewicz nie powiedział nic złego 10.06.15, 13:30
                rozbawiony77 napisał:

> Ale czy ty jesteś etatową przeklejarką linków, sama nie patrzysz na to, co prze
                > klejasz?

mało wyraźnie napisałam?
                to jest wątek o treści zalinkowanego materiału

mam napisać drukowanymi?
                • rozbawiony77 Re: Ale pan Sienkiewicz nie powiedział nic złego 10.06.15, 13:45
                  Napisz, napisz Wagonetko. Drukowanymi i jak największymi: w jaki sposób zuy pan falenta, jeszcze bardziej zuy stonoga i zdradzieccy kelnerzy chcieli szantażować ustępujący właśnie kawałek po kawałku z powodu nagrań na taśmach rząd PO , skoro taśmy te potwierdzają w pełni kryształową uczciwość tego rządu?

I za co ich właściwie karać, skoro niemożliwe jest udowodnienie im jakiegokolwiek prowadzonego czy prygotowywanego szantażu kryształowego rządu za sprawą kryształowo czystych taśm od Sowy?:))))))))))
                  Nadal nie rozumiesz o co cię proszę?
                  Np patrz, każdy najgłupszy nawet praktykant prawa już rechoce czytając moje do Ciebie listy, a tylko ty nie rozumiesz, że skoro NIE BYŁO CZYM szantazować rządu, to i zarzut szantazu jest nie do obronienia?
                  GORZEJ - obrona tych zuych panów falenty (a fuj!) i jeszcze gorszego stonogi i najgorszych kelnerów wraz z PiSem, poprosi prokuratora - ( i jestem się o to gotów założyć o grubą kasę) podczas ewentualnej rozprawy karnej przeciw tym zuym zamachującym się na kryształowo czysty rząd PO - o najprostszą w świecie rzecz - o wskazanie na taśmach informacji mogących wg prokuratora stanowić szantaż.
                  Już widzę te miny kryształowo czystych liderów PO jak to usłyszą i przeczytają w prasie . Ten zuy, bardzo bardzo zuy wniosek obrony.
                  I dopiero zacznie się cyrk! :))))))))))))))))
                  • wagonetka Re: Ale pan Sienkiewicz nie powiedział nic złego 10.06.15, 13:48
                    załóż sobie o tym wątek
                    ten wątek jest o czym innym

eot
                    • rozbawiony77 Wagonetko, nie uciekaj, głupota nie grzech!:) 10.06.15, 13:57
                      Żadne tam EOT
                      Powtórzę pytanie jakie na ewentualnej rozprawie w sprawie karnej przeciw nagrywaczom i ujawniaczom kryształowego rządu PO , przygotowującym paskudny szantaż wobec tego rządu, , zada (bo musi) profesjonalna obrona zuych, bardzo zuych podsłuchiwaczy, nagrywaczy i ujawniaczy nagrań kryształowo czystego rządu PO:
                      Zada je prokuraturze i oskarzycielom posiłkowym oraz świadkom pod przysięgą - też tego jestem pewien:))) :
                      - które konkretnie fragmenty sporządzonych nielegalnie nagrań stanowić mogą szantaż wobec nieskazitelnie czystych członków tego kryształowego rządu PO?

śmiech będzie od Świnoujścia (nomen omen) do Wołosatego.
                      Założymy się?:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                      • ayran Re: Wagonetko, nie uciekaj, głupota nie grzech!:) 10.06.15, 14:07
                        ja się chętnie założę zamiast twojej rozmówczyni.
                        Zaproponuj kwotę - wystarczy liczba cyfr i pierwsza cyfra.
                        Oczywiście przedmiot zakładu byłoby dobrze sprecyzować - rozumiem, że chodzi o treść pytania, a nie o to, skąd dokąd rozlegnie się śmiech.

Jeśliś pewien wygranej, to możemy pozostawić pytanie bez zmian - ale dla twojego bezpieczeństwa byłoby lepiej, gdybyś wprowadził pewne zastrzeżenia dające ci jakiekolwiek szanse.
                        • lech1966 Re: Wagonetko, nie uciekaj, głupota nie grzech!:) 10.06.15, 22:59
                          Powiedz mi ayran dlaczego prokuratura nie podjęła śledztwa w sprawie nagrań,tzn. treści nagrań?? Czy z powodów nacisków na prokuratorów,,czy zwykłego lenistwa???
                          Nie wszystko jest tam białe,,i czyste,,a i prokuratura chyba nie ma wszystkich taśm, więc???????
    • tw_wielgus :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 14:08
      Coraz śmieszniej się robi.
      Czy ktoś przestał koordynować poranne przekazy medialne? Nastąpiła desynchronizacja zwojów mózgowych? Zerwano sieci neuronowe, które

Uzupełnię Twoją informację:
      nieuczciwy biznesmen a jednocześnie prominentny działacz PO -Marek Falenta -pokłócił się z którymś z peowskich baronów i ten postanowił się zemścić. Uknuto spisek, nadano mu kryptonim "Państwowe Składy Węgla"....

(....) Wniosek końcowy frakcja węglowa próbowała odgryźć się "kompromitującymi taśmami", ale dzięki pomocy usłużnych mediów sprawę zamieciono pod dywan.
      Tak w dużym skrócie.
      • rozbawiony77 Jezus Maria, Józef! PO nagrywało PO?:)))) 10.06.15, 14:15
        To straszne, to niepojęte, to przerażające: jak w ogóle PO mogło nagrywać PO, żeby PO mogło szantażować PO. Takie kryształowe PO nagrało tym bardziej kryształowe PO?????
        Zadam więc nieuchronne pytanie, jako ciemny jak tabaka w rogu prosty odbiorca tefałenu i gazety wyborczej: TO KTÓRE Z NICH JEST TO ZŁE PO?
        I jak je mam rozpoznawać, idąc na wybory, żeby się nie pomylić, bo koniecznie chcę zagłosować wyłącznie na to DOBRE PO!

Ma ktoś jakiś pomysł?
      • ave.duce Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 14:20
        Falenta "prominentnym działaczem PO"?
        • wagonetka Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 14:22
          ave.duce napisała:

> Falenta "prominentnym działaczem PO"?

"Powiedział mi też, że jest blisko z PiS-em i że może zorganizować z prezesem Kaczyńskim spotkanie, i że te nagrania mogą pomóc PiS-owi” - zeznaje Łukasz N."

z zeznań w prokuraturze jednego z kelnerów
          • tw_wielgus Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 14:45
            Nie no zaraz się popłaczę ze śmiechu, od dzisiaj mianuję Cię moim ulubionym lemingiem i honorowo nadaję tytuł "wielguśnego paźia" :

"Marek Falenta, oskarżony przez prokuraturę o udział w nagrywaniu prominentnych polityków z najbliższego otoczenia Tuska oraz powiązanych z nimi biznesmenów, powiedział wczoraj w Radiu RMF FM, że PO była mu do tej pory najbliższą partią: "... zawsze głosowałem na PO. Nawet mój ojciec był w KLD, i potem w Unii Wolności i nawet współtworzył strukturę na Dolnym Śląsku... I tak to wygląda." (www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/wywiady/kontrwywiad/news-marek-falenta...) Wśród jego współpracowników i bliskich znajomych aż roi się od działaczy PO, z których wielu ma osobiste powody do zemsty na Tusku. Bardzo ważną rolę w radzie nadzorczej giełdowej spółki Hawe, której Falenta jest znaczącym udziałowcem (ma 7,73 proc. akcji), odgrywa były senator PO Tomasz Misiak,"

h
        • rozbawiony77 Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 14:25
          Też mi w to trudno uwierzyć, już bardziej w to że jego ojciec nim jest.
          Ale, Ave - znalazłem coś takiego w sieci. Fałszywka, rzetelna analiza? Co Ty na to?

www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=12&ved=0CCYQFjABOApqFQoTCI6--5uOhcYCFQya2wod7E0ASw&url=http%3A%2F%2Fblogpress.pl%2Fnode%2F19457&ei=Wit4VY6pA4y07gbsm4HYBA&usg=AFQjCNH4pNhwFsEtE6ejO-wx12sk_Ve8kg&bvm=bv.95039771,d.ZGU
          • ave.duce Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 14:38
            Zostawię to raczej bez komentarza, bo... Schetyny nie trawię, a sprawa poważna.

blogpress.pl/node/19457
            ps. ale przeczytam ... później.
        • ayran Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 14:25
          Mieszkał, zdaje się, gdzieś w okolicach Lubina czy Legnicy, a Schetyna, prominentny działacz PO, jest z tamtego okręgu. Niemożliwe, by tak przenikliwy umysł jak TWW nie połączył błyskotliwie tych dwóch okoliczności i nie nadał im właściwego znaczenia.
          • rozbawiony77 Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 14:29
            Przeczytaj link powyżej. Co o nim myślisz, bo ja na razie nie mam zdania.
          • ave.duce Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 14:40
            Falenta był/jest "prominentnym działaczem PO" tylko trochę mniej niż Cyba - członkiem? ;)
        • tw_wielgus Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 14:39
          A Tobie się wydaje, że taki deal na styku z państwowymi to się daje III-ciemu garniturowi działaczy?! No bez jaj....:)))
          ktojestkim.forbes.pl/marek-falenta-kim-jest-,sylwetka,178751,1,1.html
          W 2000 roku, mając w kieszeni 2 tys. złotych, razem z dwoma kolegami utworzył spółkę Electus,

"W 2010 r. utworzył fundusz Falenta Investment i zajął się projektami innowacyjnymi. Jak podsumował portal propertynews.pl, posiada kontrolne pakiety akcji blisko 30 spółek, zatrudniających nawet po ponad 2 tys. osób.

Jedna z nich to notowana na warszawskiej giełdzie ZWG, jeden z najnowocześniejszych w Europie producentów wyrobów gumowych i gumowo-metalowych. Już obsługuje KGHM, Bogdankę, Jastrzębską Spółkę Węglową, Katowicki Holding Węglowy i Kompanię Węglową. Na fali planów konsolidacji polskiego rynku usług dla górnictwa, natknął się na Składywęgla.pl. Pod koniec grudnia zeszłego roku za ok. 100 mln zł kupił 40 proc. jego udziałów. Składywęgla.pl mają dziś ponad 350 punktów sprzedaży i zatrudniają 1,2 tys. osób."
          • ave.duce Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 14:42
            sjp.pwn.pl/sjp/dzialacz;2455553.html
            • tw_wielgus Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 14:47
              Aaaaa... no popatrz. Nie przystaje do tego określenia, a tak szeroko znane są jego związki polityczno biznesowe.
              No cóż widać PWN nie nadąża za dynamicznie zmieniającą się rzeczywistością.
              • tw_wielgus Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 14:50
                "Falenta zeznał później w prokuraturze, że stał z talerzem jedzenia, gdy podszedł do niego Rafał Baniak, wiceminister skarbu, i zapytał: - Za ile sprzedasz nam swoją spółkę SkładyWęgla.pl?

Falenta: - Możemy pogadać o tym za dwa-trzy lata.

Baniak: - To może kupicie Kompanię Węglową za symboliczną złotówkę?

Falenta odbiera to jako żart, a Baniak odchodzi obrażony. Podczas imprezy nie wracają już do tej rozmowy.

Ale kilka dni po imprezie do firmy Falenty SkładyWęgla.pl wchodzi CBŚ i zatrzymuje cały zarząd. Prokurator zarzuca im nieprawidłowości finansowe i celne. Baniak powiedział nam, że dowiedział się o tym z mediów.

11 czerwca, trzy dni przed wybuchem afery podsłuchowej, Baniak otrzymuje SMS-a: "Rafał, wygraliście. Rosjanie nas dzisiaj docisnęli i muszę im do końca miesiąca oddać Składy Węgla za długi mojego wspólnika. Jeżeli chcecie, to daj decyzyjnych ludzi i złóżcie ofertę. Premier spełni obietnice i będą państwowe Skład Węgla sprzedające tylko krajowy węgiel". Baniak tłumaczy teraz, że to zignorował, bo nie miał numeru Falenty wpisanego w telefonie, więc nie był wtedy pewien, czy autorem SMS-a jest biznesmen."
                • ayran Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 14:59
                  Gwoli ścisłości - to co mówił Falenta w prokuraturze to nie zeznania, tylko wyjaśnienia. Zeznania składa świadek, a wyjaśnienia - podejrzany. Świadek jest obowiązany mówić prawdę, a podejrzany - bynajmniej.
                  • tw_wielgus Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 15:02
                    I.... i co w zaiązku z tym sugerujesz...;P
                    • ayran Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 15:07
                      uważam, ze nie są tu potrzebne żadne sugestie - przekaz tego co napisałem jest jasny i jednoznaczny.
                      • tw_wielgus Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 15:48
                        Czyli pozostawiasz dowolność interpretacyjną. OK.
          • ayran Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 14:49
            Wypadł ci - na pewno przypadkiem, fragment tekstu spod linku, który wklejasz:

W 2000 roku, mając w kieszeni 2 tys. złotych, razem z dwoma kolegami utworzył spółkę Electus, Po sześciu latach sprzedał Electusa za 450 mln zł Domowi Maklerskiemu IDMSA.

Po sześciu latach, czyli - jeśli dobrze liczę - w 2006 roku. Faktycznie - lata 2000-2006 były złotym okresem dla prominentnych działaczy PO - tak jak Falenta - do robienia deali na styku z państwowymi.
            • tw_wielgus Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 14:57
              Przeważnie czytam to co wklejam....;))) Si, to był fantastyczny okres, okres rządów (AWS-UW) . Przypomnieć kto był wtedy premierem i kim jest teraz ( w czyjej gra drużynie?)? Złote lata dla pomysłowych młodych ludzi pragnących zrobić finansowa, a posiadających jedynie 2 tysiące złotych kapitału zakładowego. Różniej nastała złota era SLD czyli polityka kontynuacji napychania kieszeni. Zakończona nielegalnym podsłuchem za który Michnik nie odpowiedział do tej pory ...:)

Prosiłbym żebyś patrzył na nazwiska ludzi a nie na te mylące etykietki SLD UW KLD i takie tam inne ściemy dla oświeconego ludu...
              • ayran Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 15:01
                tw_wielgus napisał:

> Przeważnie czytam to co wklejam....;))) Si, to był fantastyczny okres, okres rz
                > ądów (AWS-UW) . Przypomnieć kto był wtedy premierem i kim jest teraz ( w czyje
                > j gra drużynie?)?

Nie mam tak fenomenalnej pamięci jak ty, ale pamiętam, że w latach 2001-2004 premierem był Leszek Miller, 2004-2005 - Marek Belka, 2005-2006 - Kazimierz Marcinkiewicz, a w czasie kiedy Falenta sprzedawał swój biznes - Jarosław Kaczyński. Rzeczywiście - sami działacze AWS, UW oraz PO.
                • tw_wielgus Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 15:03
                  pl.wikipedia.org/wiki/Rz%C4%85d_Jerzego_Buzka
                  :) rok 2000 jest w tym projekcie kluczowy.
                  • wagonetka Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 15:05
                    tw_wielgus napisał:

> :) rok 2000 jest w tym projekcie kluczowy.

kluczowy jest rok, gdy miał 2 tys. w kieszeni a nie rok, gdy zarobił miliony?

dziwne
                    • scoutek Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 15:35
                      no, dopełnienie zlecenia i kółko się zamyka
                      dokumenty, które S. wpuścił w sieć, skopiowali ludzie mecenasa Falenty
                      tu
                      • wagonetka Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 15:42
                        Falenta się broni
                        ciekawe, czy temu Stonodze też zapłacił

jak widać - działania Falenty są skuteczne, bo nieomal nikt nie mówi o nim, a wszyscy fascynują się tym, co podsłuchano, Seremetem i innymi didaskaliami
                        • scoutek Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 15:47
                          się nie zdziwię jak pana S. będą bronić znajomi mecenasa Falenty
                          albo on sam
                          • wagonetka Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 15:48
                            ten Małecki od Rywina? :-)
                        • rozbawiony77 Dziwni ci Polacy. Nie wierzą w PO, czytają to: 10.06.15, 15:53
                          Dziwni ci Polacy, nieprawdaż?:))))
                          Rząd im mówi, że jest krysztalowy, że ośmiorniczki jadł na siłę, żadnych zamachów na Konstytucję z Belką nie robił, Ch, d,, i kamieni kupy i państwa teoretycznego nie propagował, a oni nie wierzą na słowo, ten niewłaściwy naród, i koniecznie chcą sami sprawdzić, czy na pewno :)))))))))))))

No ale skoro twierdzisz, że w tych taśmach NIC na kryształowy rząd nie ma, to przecież nie masz się czego, po ich ujawnieniu Polakom, jako hejterka z PO obawiać, nieprawdaż?:)))))))))

A tu sobie poczytaj. Fałszywka, nie fałszywka (jeszcze nie wiem), ale bardzo ciekawa w dzisiejszej sytuacji. Pisana rok temu na blogu molasy, a jej prognozy o kolejnych atakach na "tuskowych" już się właśnie potwierdziły.
                          A propos - co o tym tekście sądzisz, jeśli nie jesteś botem?:)))))

www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCAQFjAAahUKEwjeweLuooXGAhXGEiwKHX5rAPA&url=http%3A%2F%2Fblogpress.pl%2Fnode%2F19457&ei=AEF4Vd7BGcalsAH-1oGADw&usg=AFQjCNH4pNhwFsEtE6ejO-wx12sk_Ve8kg&bvm=bv.95039771,d.bGg

• tw_wielgus Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 15:47
                      Primo,
                      forum.gazeta.pl/forum/w,28,157880863,157881395,wielgus_umowmy_sie.html
                      Wtóre:
                      forum.gazeta.pl/forum/w,28,157880863,157881551,ale_i_tak.html
                      A po trzecie, a niby kiedy "zarobił" te miliony?

* --------------------------------------
                      zarabiać (język polski)[edytuj]

wymowa:
                      IPA: [zaˈrabʲjäʨ̑], AS: [zarabʹi ̯äć], zjawiska fonetyczne: zmięk. podw. art. i → j
                      znaczenia:
                      czasownik nieprzechodni
                      (1.1) dostawać regularnie pieniądze za wykonywaną pracę
                      (1.2) pracować zarobkowo
                      (1.3) pot. zasługiwać na coś swoim postępowaniem, dostawać to, co się komuś należy
                      (1.4) pot. naprawiać uszkodzenie w dzianinie, zwykle w pończosze
                      (1.5) łączyć ze sobą składniki czegoś, zwykle ciasta, i zagniatać je
          • l_zaraza_l Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 16:44
            tw_wielgus napisał:

> W 2000 roku, mając w kieszeni 2 tys. złotych, razem z dwoma kolegami utworzy
            > ł spółkę Electus,

>

Kiedyś już zwracałam uwagę na specyficzną działalność spółki Elektus. Spółka zajmowała się finansowaniem samorządów i szpitali poprzez ich oddłużanie (skupowali długi). Z dwoma tysiakami w kieszeni, nawet jak się ma jeszcze kilku kolegów, dosyć trudno jest oddłużać samorządy i szpitale bo w grę wchodzą ciężkie miliony.
            I do dzisiaj nie mogę pojąć dlaczego finansowaniem publicznych szpitali i samorządów zajmowała się prywatna spółka Falenty a nie na przykład BGK.
            • ave.duce Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 17:01
              l_zaraza_l napisała:

> I do dzisiaj nie mogę pojąć dlaczego finansowaniem publicznych szpitali i samor
              > ządów zajmowała się prywatna spółka Falenty a nie na przykład BGK.

A to możesz pojąć?

... Prawnicy ze znanej sopockiej kancelarii, prywatnie – przyjaciele prezydenta Lecha Kaczyńskiego, byli anonimowo właścicielami największej w Polsce firmy handlującej długami placówek służby zdrowia – Greenhouse Capital Management SA ...

Samo życie :(
              • l_zaraza_l Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 17:11
                A do tego przedsiębiorstwo ułaskawieniowe.

Oczywiście, że nie mogę.

Obie wiemy, że nazwy ugrupowań i śmieszne ruchy, które wykonują to sprawa wtórna.
      • sclavus Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 16:43
        ... a prominentny działacz PO, Cyba, wykonał zlecenie zabójstwa politycznego i zabił Rosiaka...
        :D:D:D
        • rozbawiony77 Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 17:40
          Wszyscy POwcy tak się cieszą, gdy ktoś spośród nich zabije jakiegoś Polaka?
          Brawo taki hejt za PiS to ja rozumiem:)))
          • sclavus Re: :)))))) Dzizus... :))))))))) 10.06.15, 21:14
            Strasznie musisz być ograniczony bo nie rozumiałeś nic a nic!!!
            spróbuj być poważniejszy... :D:D:D
    • lech1966 Re: Zlecenie na Sienkiewicza 10.06.15, 16:32
      wagonetka napisał(a):

>
      >
      > to wynika z taśm
      >

Donald Tusk w sprawie taśm Beger, wrzesień 2006:

"Jestem poruszony zawartością tych taśm. Dziękuję dziennikarzom, za
      wspieranie demokracji poprzez ujawnienie kompromitującego przypadku
      skandalicznej korupcji politycznej, jakiej dopuścił się PiS. Miliony Polaków
      mogły poznać dzięki tym nagraniom kulisy kuchni politycznej kompromitującej
      obecny rząd."
    • man_sapiens Re: Zlecenie na Sienkiewicza 10.06.15, 18:45
      Wagonetka, uparta jesteś w przekonywaniu trolli że 2+2=4 kiedy oni wiedzą lepiej, że to 5.
      • wagonetka Re: Zlecenie na Sienkiewicza 10.06.15, 18:48
        ale z marnym skutkiem :-)
        • rozbawiony77 Re: Zlecenie na Sienkiewicza 10.06.15, 18:56
          To co sądzisz, wagonetko, o podłożeniu w Sowie tuskowym świni przez schetynowców?
          Skoro chcesz tu uczyć, że 2 plus dwa to siedem?:)))))
    • wiosnaludzikow Re: Zlecenie na Sienkiewicza 10.06.15, 19:03
      wagonetka napisał(a):

>
      >
      > to wynika z taśm
      i zatrudnił Bienkowską i Wojtunika aby rozmawiali o prowokacji Sienkiewicza z budką strażnika przed ambasadą rosyjską.
    • mariner4 Falenta to tylko wykonawca zlecenia 10.06.15, 20:32
      Czyjego? To się samo narzuca....Kto odnosi korzyści? Kurdupel nie przewidział tylko, że wyrośnie nowy watażka.
      Dlatego trzeba odebrać partiom finansowanie z budżetu i wprowadzić obowiązek ścisłego księgowania przychodów. Co nie wykazane to przepadek z odsetkami i karami.
      M.
      • lech1966 Re: Falenta to tylko wykonawca zlecenia 10.06.15, 20:36
        Mariner,,,tylko kto będzie tego pilnował??? Znów Amerykanie??? Czy Hrabia z Chobielina?
      • rozbawiony77 Re: Falenta to tylko wykonawca zlecenia 10.06.15, 20:39
        Schetynowcy?:)))
        • bydgoszczanin_z_lesnej Re: Falenta to tylko wykonawca zlecenia 10.06.15, 22:12
          rozbawiony77 napisał:

> Schetynowcy?:)))

Ale fajnie ich wyrooochali

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka