Dodaj do ulubionych

Chyba będę musiała przeprosić Schetynę

12.06.15, 13:23
Kto mnie zna to wie, że raczej nie byłam dla niego pobłażliwa- więcej porównywałam go do panów wykonujących różne szemrane profesje, śmiałam się z jego fizis oraz niezbyt wysoko oceniałam jego powody do zajmowania się polityką, przymioty intelektualne i moralne kwitowałam mniej i bardziej wyrafinowanymi złośliwościami.

A teraz wyczekuję go jak zbawiciela:-) Niech wkońcu odbije Platformę z rak Kopaczowej i jej psiapsiułek! Na co czeka?!

Dama ośmieliła mnie do założenia tego wątku. Ogłaszam dzisiaj Dzień Trolla. Częstujcie się.
Obserwuj wątek
    • 13kisiel Re: Chyba będę musiała przeprosić Schetynę 12.06.15, 13:27
      polszewicy lecą w dół...i tego nawet Schetyna nie zatrzyma :-)))
      • zoil44elwer Re: Chyba będę musiała przeprosić Schetynę 12.06.15, 14:05
        13kisiel napisał:

> polszewicy lecą w dół...i tego nawet Schetyna nie zatrzyma :-)))
        >
        Polszewicy lecą w dół.....a Schetynescu szczerzy ząbki w swoim uśmiechu idioty.
        • axyzaa Re: Chyba będę musiała przeprosić Schetynę 12.06.15, 14:09
          zoil44elwer napisał:

> 13kisiel napisał:
          >
          > > polszewicy lecą w dół...i tego nawet Schetyna nie zatrzyma :-)))
          > >
          Schetynescu szczerzy ząbki w swoim uśmiechu idioty.
          >
          Przyznam bez bicia, że też nie mogłam patrzeć na to jego bezmyśle szczerzenie się przy każdej okazji. Ale teraz zaczynam się zastanawiać, czy pod tym idiotycznym uśmiechem nie kryje się przypadkiem jakaś głębsza myśl. Coś na zasadzie fatamorgany.
          • aniechto.only Re: Chyba będę musiała przeprosić Schetynę 12.06.15, 16:18
            > Przyznam bez bicia, że też nie mogłam patrzeć na to jego bezmyśle szczerzenie s
            > ię przy każdej okazji. Ale teraz zaczynam się zastanawiać, czy pod tym idiotycz
            > nym uśmiechem nie kryje się przypadkiem jakaś głębsza myśl. Coś na zasadzie fat
            > amorgany.

Mam to samo. Może on po prostu taki niemedialny jest?
            • axyzaa Re: Chyba będę musiała przeprosić Schetynę 12.06.15, 17:38
              aniechto.only napisała:

> > Przyznam bez bicia, że też nie mogłam patrzeć na to jego bezmyśle szczerz
              > enie s
              > > ię przy każdej okazji. Ale teraz zaczynam się zastanawiać, czy pod tym id
              > iotycz
              > > nym uśmiechem nie kryje się przypadkiem jakaś głębsza myśl. Coś na zasadz
              > ie fat
              > > amorgany.
              >
              > Mam to samo. Może on po prostu taki niemedialny jest?

Może być i niemedialny, gorzej, że wszyscy mówią, ze jest skuteczny, a ja chciałabym się w końcu o tym przekonać. Bo może okazać się, że ten balon jest nadmuchany skutecznością walk frakcyjnych, a co to obchodzi mnie i ciebie?

Nie twierdzę, że nie ma zalet. Podoba mi się, że się stawia Putinowi. Nie widzę powodu, żeby trząść portkami przed tym bandytą. Żadnej wojny nie będzie. Tych wszystkich politycznych lizusów płaczących nad losem Nocnych Wilków od razu wykreśliłam z listy poważnych polityków. Nie szanuję, nie uznaję, uważam ich za szkodników i zdrajców (no takich małych zdrajców, takich tchórzliwe beksy a nie mężów stanu). Dlatego polityka PO wobec Rosji bardzo mi się podoba. Nawet PiS jest bardziej miękki w niektórych swoich komentarzach - tak po prawdzie wszystkich niedotyczących Smoleńska i wraku. Postawa SLD, PSL, Palikota(!), i tych wszystkich Kukizów, Ogórków i Korwinów jawnie wchodzących w dupę Putinowi jest dla mnie odrażająca i zasługująca na potępienie. Nikt Rosji wojny nie wypowiada, na pewno nie PO, ale dziś miękki PiS jak dorwą się do rządzenia nie upilnuje tych wszystkich Macierewiczów, Napoleonów i pożal się boże ekspertów od parówek. I dlatego panicznie boję się, że oddadzą władzę w ręce nieodpowiedzialnych mściwych awanturników. A za to, że jest to realne obwiniam PO i bezpośrednio Kopacz (nie mam siły wymieniać wszystkich argumentów) a nie żadnego Stonogę czy kelnerów.

No i nie widać znikąc ratunku, dlatego ten Schetyna przyszedł mi do glowy.,..
              • sznuje_rozum Re: Chyba będę musiała przeprosić Schetynę 12.06.15, 18:19
                Wystarczy mieć rozp*** gospodarkę i zwalniać zawodowych żołnierzy i to jest prowokacja do wojny. Nie trzeba wypowiadać wojny. My warunki spełniamy. Ludzie z wodogłowiem ogarnijcie się jak można głosować na tych śmieszków z wodogłowiem. postimg.org/image/6k0f67zx9/
              • zoil44elwer Re: Chyba będę musiała przeprosić Schetynę 13.06.15, 08:32
                Schetyna w stosunkach z Rosją kieruje się swoim pochodzeniem( ma zachodnio-ukraińskie korzenie-jego rodzice to repatrianci zza Buga) a nie polską racją stanu..
        • gtxl.1 Re: Chyba będę musiała przeprosić Schetynę 12.06.15, 14:11
          zoil44elwer napisał:

> 13kisiel napisał:
          >
          > > polszewicy lecą w dół...i tego nawet Schetyna nie zatrzyma :-)))
          > >
          > Polszewicy lecą w dół.....a Schetynescu szczerzy ząbki w swoim uśmiechu idioty.
          >

Ten u.śmiech....wszystko tłumaczy......
      • nachlany_wolak ręce opadają, kiedy się czyta twoje idiotyzmy 12.06.15, 14:18
    • pemire Re: Chyba będę musiała przeprosić Schetynę 12.06.15, 13:30
      A czym tu się ma troll karmić? Ruchy na kanapie w Platformie...Równie dobrze mogę oglądać emerytów przy ławce jak się bujają i trzęsą bo za godzinę muszą wstać na obiad...
      • axyzaa Re: Chyba będę musiała przeprosić Schetynę 12.06.15, 13:37
        pemire napisał:

Ruchy na kanapie w Platformie.

Ja też nie wiem, i nigdy nie rozumiałam o co chodzi ze Schetyną. Ale nawet opozycyjni posłowie, w tym s PiSu mówią o nim z szacunkiem. A to już chyba coś znaczy, skoro opluwają wszystkich bez wyjątku. Od dawna słyszę, że gdyby Schetyna objął ster po Tusku Platforma nie pukała by dziś w dno od spodu. Nie rozumiem dlaczego, ale desperacko będę się trzymać myśli, że jeszcze nie jest za późno. Po prostu jestem patriotką, chociaż prawica zawłaszczyła sobie to pojęcie. Nie chcę, żeby zaczęły się rządy mściwych (Kaczyński)i niezrównoważonych psychicznie kiboli (Kukiz). Gdybym miała gwarancję, że piS utworzy rząd z PSL-em i SLD, to aż tak strasznie bym się nie martwiła. Ale gratuluję ci, że ty możesz sobie na to patrzeć spokojnie dłubiąc w nosie ze znudzenia. też bym tak chciała.
    • remik.bz Konflikt Tusk -Schetyna 12.06.15, 13:55
      axyzaa napisała:

> Kto mnie zna to wie, że raczej nie byłam dla niego pobłażliwa- więcej porównywa
      > łam go do panów wykonujących różne szemrane profesje, śmiałam się z jego fizis
      > oraz niezbyt wysoko oceniałam jego powody do zajmowania się polityką, przymioty
      > intelektualne i moralne kwitowałam mniej i bardziej wyrafinowanymi złośliwości
      > ami.
      >
      > A teraz wyczekuję go jak zbawiciela:-) Niech wkońcu odbije Platformę z rak Kopa
      > czowej i jej psiapsiułek! Na co czeka?!
      >
      > Dama ośmieliła mnie do założenia tego wątku. Ogłaszam dzisiaj Dzień Trolla. Czę
      > stujcie się.

A mozna na poważnie?
      Tak naprawdę praprzyczyna dzisiejszego dołowania PO to decyzja Tuska o marginalizacji Schetyny i postawienie na Kopacz. Mówiąc szczerze jako przeciwnik PO nie mogłem tego zrozumieć. Tusk, Schetyna (chociaz dla mnie )przeciwnicy , ale politycy bardzo zdecydowani w działaniu, bardzo konsekwentni, posiadający pewien rodzaj przebiegłości w działaniu, nie pozwalający sobie "w kaszę dmuchać". A Pani Kopacz taka jakaś ....bezbarwna. Moim zdaniem Tusk obawiał się o zagrożenie swojej pozycji i dlatego schował Schetynę. Gdy Tusk "wyemiegrował" to PO (gdyby ta formacja była mądra) natychmiast powinno oddać władzę Schetynie.
      Teraz to juz chyba za późno, z czego się cieszę. Teraz jest walka w PO o pierwsze miejsca na listach wyborczych, bo z drugiego się nie wejdzie do sejmu.
      PO mam pewna szansę , ale nie powiem jaką:) -poradzę tylko przeanalizować ostatnie działania PIS-u. Tyle ,ze wtedy pierwsze miejsca na listach dla wielu wazniaków z PO "poszłyby sie bujac".
      • axyzaa Re: Konflikt Tusk -Schetyna 12.06.15, 14:05

> PO mam pewna szansę , ale nie powiem jaką:) -poradzę tylko przeanalizować ostat
        > nie działania PIS-u. Tyle ,ze wtedy pierwsze miejsca na listach dla wielu wazni
        > aków z PO "poszłyby sie bujac".

Wypuścić taśmy na których nagrani są działacze PiSu? Też się zastanawiam na co czekają. Nie ma takiej ceny za którą nie da kupić się kelnera. Nie "czy"tylko "za ile".

natemat.pl/145373,pis-zastanawiajaco-niechetnie-wykorzystuje-afere-tasmowa-bo-mozliwe-ze-otoczenie-kaczynskiego-tez-ma-swoje-nagrania
        • wagonetka Re: Konflikt Tusk -Schetyna 12.06.15, 14:15
          axyzaa napisała:

> Wypuścić taśmy na których nagrani są działacze PiSu? Też się zastanawiam na co
          > czekają.

na to, aż PiS będzie u władzy
          po co im haki na opozycję?
          • axyzaa Re: Konflikt Tusk -Schetyna 12.06.15, 14:20
            wagonetka napisał(a):

> axyzaa napisała:
            >
            > > Wypuścić taśmy na których nagrani są działacze PiSu? Też się zastanawiam
            > na co
            > > czekają.
            >
            > na to, aż PiS będzie u władzy
            > po co im haki na opozycję?
            >
            Myślisz, że jest za późno, żeby zmieniły bieg wydarzeń? Nieuchronność katastrofy jest już namacalna?:-)
            • zoil44elwer Re: Konflikt Tusk -Schetyna 12.06.15, 14:31
              Podwładni Jarkacza nie ubijają interesów w knajpach.Zresztą jakie biznesy mogą prowadzić działacze partii opozycyjnej? Więc było brak chętnych na ich podsłuchiwanie.
        • zoil44elwer Re: Konflikt Tusk -Schetyna 12.06.15, 14:17
          "Służby" już próbowały skłonić kelnerów Sowy że to PiS był inspiratorem podsłuchów.Ale że PO dołuje i straci władzę,kelnerzy zmienią swoje zeznania.
          • nachlany_wolak Długo na swą bzdurą myslałeś? 12.06.15, 14:22
        • remik.bz Przepraszam , że chciałem na poważnie 12.06.15, 14:24
          axyzaa napisała:

>
          > > PO mam pewna szansę , ale nie powiem jaką:) -poradzę tylko przeanalizować
          > ostat
          > > nie działania PIS-u. Tyle ,ze wtedy pierwsze miejsca na listach dla wielu
          > wazni
          > > aków z PO "poszłyby sie bujac".
          >
          > Wypuścić taśmy na których nagrani są działacze PiSu? Też się zastanawiam na co
          > czekają. Nie ma takiej ceny za którą nie da kupić się kelnera. Nie "czy"tylko "
          > za ile".
          >
          Przepraszam ,że chciałem na poważnie. Jak widać ze zwolennikami PO nie da się. Na drugi raz juz się nie wygłupię z poważną dyskusją.
          • axyzaa ale przecież rozmawiamy na poważnie! 12.06.15, 14:28

> Przepraszam ,że chciałem na poważnie. Jak widać ze zwolennikami PO nie da się.
            > Na drugi raz juz się nie wygłupię z poważną dyskusją.

Uważasz, że nie ma taśm na PiS, bo działacze PiS nawet w knajpach literackim językiem rozmawiają z troską o dobru Polski, tak? Że nie ma takich taśm, bo nie zrobili ani nie powiedzieli nic kompromitującego? Czy dlatego, że ich żony tak wspaniale gotują, że nie włóćzą się po knajpach? Jak chcesz rozmawiać na poważnie, to zacznij zachowywać się poważnie.
          • axyzaa A poza tym nie jestem zwolenniczką PO 12.06.15, 14:34
            jestem zwolenniczką silnej pozycji Polski na arenie międzynarodowej, wewnętrznego bezpieczeństwa, rządów spokoju skupionych na rozwiązywaniu problemow Polakow, a nie skupionych na wyeliminowaniu opozycji, zemście za osiem lat w opozycji, wyciąganiu haków i jestem przeciwniczką wprowadzania do Sejmu prawicowych bojówek i stadionowych chuliganów.
            • zoil44elwer Re: A poza tym nie jestem zwolenniczką PO 12.06.15, 15:02
              axyzaa napisała:

> jestem zwolenniczką silnej pozycji Polski na arenie międzynarodowej, wewnętrzne
              > go bezpieczeństwa, rządów spokoju skupionych na rozwiązywaniu problemow Polakow
              > , a nie skupionych na wyeliminowaniu opozycji, zemście za osiem lat w opozycji,
              > wyciąganiu haków i jestem przeciwniczką wprowadzania do Sejmu prawicowych bojó
              > wek i stadionowych chuliganów.
              > J Palikot:Kulisy Platformy:
              B Komorowski-Narodowy Dziadek.
              E Kopacz-Furiatka i Histeryczka.
              G Schetyna-Drugoligowy polityk.
              R Sikorsky-Patologiczna osobowość,wygląda jakby był uzależniony od xxz.Słynny,sejmowy skąpiec i słynny dżentelmen,zwłaszcza wobec kobiet i podwładnych....
              >
            • volupte Re: A poza tym nie jestem zwolenniczką PO 12.06.15, 23:17
              Bo pisdaczki to tak bułkę przez bibułkę a......
    • trollik.morski Re: Chyba będę musiała przeprosić Schetynę 12.06.15, 14:23
      axyzaa napisała:
      > Kto mnie zna to wie...

Chyba jednak przeceniasz Schetynę:/ On wspaniale potrafi robić wrażenie, że on to .... ale mu nie pozwalają. Czyni to tak długo, póki mu nie pozwalają:P Gdy pozwolili, to okazało się, że poza specyficznym uśmiechem nie ma nic do zaoferowania.
      Inna sprawa czy byłby lepszy od Kopaczowej ...:/
      • axyzaa Re: Chyba będę musiała przeprosić Schetynę 12.06.15, 14:31
        trollik.morski napisał:

> axyzaa napisała:
        > > Kto mnie zna to wie...
        >

> Inna sprawa czy byłby lepszy od Kopaczowej ...:/

Zaznaczyłam, ze chwyciłam się tej myśli jak ostatniej deski ratunku... On może rządzić działaczami w samorządach a nie sympatiami wyborców. Ale może coś wie, czego my nie wiemy.
        • trollik.morski Re: Chyba będę musiała przeprosić Schetynę 12.06.15, 14:38
          axyzaa napisała:
          >... On może rządzić działaczami w samorządach a nie ...

"Absolutnie, bynajmniej" się z tobą zgadzam:O
        • zoil44elwer Re: Chyba będę musiała przeprosić Schetynę 12.06.15, 14:43
          J Palikot,były wysoko postawiony Pełowiec doskonale scharakteryzował Grzegorza S w książce "Kulisy Platformy":Drugoligowy polityk!
    • m.c.hrabia Re Przepraszaj ,twoja .............. 12.06.15, 14:48

ale on i tak nie naje się na przywódcę,już Machiavelli mawiał , przywódca musi umieć kłamać jak z nut, i broń cie panie, jąkać się.
      • axyzaa Re: Re Przepraszaj ,twoja .............. 12.06.15, 14:53
        m.c.hrabia napisał:

>
        > ale on i tak nie naje się na przywódcę,już Machiavelli mawiał , przywódca musi
        > umieć kłamać jak z nut, i broń cie panie, jąkać się.

A co się kryje pod wielokropkiem?

A ty jesteś z tych, którzy myślą, że jakoś to będzie czy z tych w stanie stuporu przechodzącego w afazję?:-)
        • m.c.hrabia Re: Re Przepraszaj ,twoja .............. 12.06.15, 15:01
          stanie stuporu przechodzącego w afazję?:-)

chcesz mnie obrazić :)

......w pisz co chcesz np.sprawa.
      • zoil44elwer Re: Re Przepraszaj ,twoja .............. 12.06.15, 15:09
        G Schetyna:PARAPOLITYK(para się polityką)
        Mama GS:"Grzesiu zna angielski,nauczył się od "czarnych"(koszykarzy ze śląska wrocław)!
    • sznuje_rozum Re: Chyba będę musiała przeprosić Schetynę 12.06.15, 18:04
      Ze znajomymi się śmialiśmy że na 100% Schetyna zostanie premierem i następne 5 lat będzie stagnacja i rozpiepszanie gospodarki tak skrajnie jak się da, korupcja, biurokracja, upośledzeni politycy z wodogłowiem, afery. A jak jakiś burak będzie płakał o skok to równie dobrze można oskarżyć stolarza któremu kazaliśmy zrobić krzywy stół Duda zajmował się tłumaczeniem na język prawniczy. Biurokracja, regulacje, kwota wolna afrykańska.
    • haen2010 Przed wyborami nie może 12.06.15, 18:34
      Bo totalna rozpierducha grozi. Ale po przegranych wyborach - i owszem.

Zresztą, to robota Tuska który na niewłaściwą kobyłę postawił całą forsę. Teraz rechocze, aż z Brukseli słychać gnoja.
      • x2468 Re: Przed wyborami nie może 12.06.15, 18:47
        I bardzo dobrze. Ma rację. Dlaczego ma się zajmować swołoczą która stale go obrażała? Zemścił sie zostawiając paranoikom wolną drogę do władzy. Śmiej się dalej.
        • haen2010 Re: Przed wyborami nie może 12.06.15, 18:55
          No koleś, ja nie muszę się śmiać, raczej płakać. Po tym, jak ten gnojek sopocki zostawił po siedmiu latach spaloną ziemię. Gdzie ta twoja platforma jest teraz, może mi powiesz?

I dlaczego najgorsze qrestwo solidaruchów kościelnych będzie grabić Polskę za pięć minut?
          • x2468 Re: Przed wyborami nie może 12.06.15, 23:08
            Spalony to masz musk.Pewnie syfilis cie zżera. To również wam się należy dlatego że większość tak chce. Jesteście głupawą mniejszością która niczego nie rozumie. i najwyższy czas aby to dotarło do waszych zakutych łbów. .Palikot który nie chciał przepadł bez śladu.
      • zoil44elwer Re: Przed wyborami nie może 13.06.15, 08:57
        Po PiSie nastąpiła era i kariera D Tuska.Historyka tak jak:Komorowski(UW),Borusewicz(KUL),Schetyna(UWr) Historyczny okres rządów parapolityków tj historyków parających się polityką.
    • jane-panzram Re: Chyba będę musiała przeprosić Schetynę 13.06.15, 00:50
      Teraz nawet Tusk nie uratowalby Platformy.
      Teraz na poważnie już ludzie mówią nie o 25% w październiku, tylko o wyniku w granicach 10-15%

Tego i Tusk by nie udźwignąl. Choćby i dlatego, bo BĘDĄ KOLEJNE TAŚMY. Teraz mści się to, że wcześniej nie odwołano tych ministrów i innych z Sowy.

Poza tym Schet ma charyzme średnią.
      • zoil44elwer Re: Chyba będę musiała przeprosić Schetynę 13.06.15, 08:49
        Z taką dykcją,erudycją i aparycją Schetyna ma charyzmę ma poziomie depresji żuławskiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka