Dodaj do ulubionych

Prezydent dr Duda

21.08.15, 18:25
obiecał jako kandydat że,
Andrzej Duda zadeklarował, że jeśli w ciągu roku od objęcia prezydenta nie złoży projektu obniżającego wiek emerytalny, zrezygnuje ze stanowiska.

A teraz troszkę zmienił zdanie,
Prezydent Andrzej Duda postanowił zwrócić się do Senatu z propozycją referendum w sprawie obniżenia wieku emerytalnego

Czyli, jak dobrze rozumiem, już nie złoży projekt ustawy, przedtem mówił, że obniży, ale, nie czepiajmy się, tylko zepchnie to na ludzi, a zwłaszcza na swoich z PiSu, to będzie główny temat kampanii PiSowej, reasumując, to jest najbardziej polityczny prezydent jakiego mieliśmy.
Dajcie mu szansę, dajcie mu szansę, jasne, nas co?
Obserwuj wątek
    • piotr7777 rok jeszcze nie upłynął 21.08.15, 18:29
      Może lepiej zastanowić się ile obietnic wyborczych z ubiegłorocznego expose zrealizowała premier Kopacz, ile zrealizowano z kampanii wyborczej 2011 roku (przypomnę - wtedy nie było mowy o podniesieniu wieku emerytalnego) , że już o kampanii poprzedniej ("druga Irlandia") nie wspomnę.
      Jak rozumiem rozliczać z obietnic należy tylko przeciwników?
      • wagonetka Re: rok jeszcze nie upłynął 21.08.15, 18:33
        piotr7777 napisał:

> Może lepiej zastanowić się ile obietnic wyborczych z ubiegłorocznego expose zre
        > alizowała premier Kopacz

prawie wszystkie

możesz sobie sprawdzić
      • czan-dra Re: rok jeszcze nie upłynął 21.08.15, 18:49
        Zrobimy tak, ja zajmę się obietnicami dr Dudy, a Ty obietnicami Tuska, Millera, Pawlaka, Mazowieckiego, i nie będziemy się powielać.
    • snajper55 Mylisz się 21.08.15, 19:03
      czan-dra napisał:

> obiecał jako kandydat że,
      > Andrzej Duda zadeklarował, że jeśli w ciągu roku od objęcia prezydenta nie z
      > łoży projektu obniżającego wiek emerytalny, zrezygnuje ze stanowiska.

Mylisz się. Prezydent Duda najpierw obiecał co innego:

"Dlatego zobowiązuję się, że gdy zostanę Prezydentem, natychmiast przedstawię Sejmowi ustawę przywracającą poprzednie zasady przechodzenia na emeryturę."

tiny.pl/gx89r

S.
      • piotr7777 no i może chce pokazać 21.08.15, 19:11
        ...że ma dla tego rozwiązania poparcie większości obywateli. Tak żeby nie można było zarzucić, że "przypadkowy prezydent" realizuje program jednej partii.
        Poza tym wcześniejszy wiek emerytalny ma dobre i złe strony. Tyle, że Polacy i tak pracują najdłużej w Europie (40 godzin tygodniowo przy zaledwie 26 dniach urlopu, 11 dniach ustawowo wolnych od pracy i jeszcze przez ponad 40 lat). To jest rodzaj wyzysku, zwłaszcza na tle politycznej klasy próżniaczej (do której zaliczam również polityków PiS, żeby było jasne).
        • czan-dra Re: no i może chce pokazać 21.08.15, 19:14
          Średnio 40-42,2 godzin tygodniowo pracuje się Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii, Grecji. Nieco mniej - 38,6 - 40 w Portugalii, Słowenii, na Węgrzech i na Łotwie.
          No nie bardzo to prawdziwe, te Twoje rewelacje.
        • volupte Re: no i może chce pokazać 21.08.15, 19:35
          Rodzaj wyzysku? A to za te godziny nie płacą?
        • snajper55 Re: no i może chce pokazać 21.08.15, 19:42
          Polacy nie pracują 40 godzin tygodniowo.
          Polacy spędzają w pracy 40 godzin tygodniowo.

S.
      • czan-dra Re: Mylisz się 21.08.15, 19:11
        Oj tam, oj tam, no to pomylił się po dwakroć, ale on ci z PiSu jest, a im wolno, jeszcze dużo zmian obietnic przed nami.
      • karbat Re: Mylisz się 21.08.15, 19:15
        zawracanuie doopy , bicie piany , szczanie w banie , gofniarstowo sie tym podnieca .

Duda mogl sobie deklarowac co tylko chcial , Polacy to kupili i PIS ma prezydenta .

Duda moze gofno . Sejm wprowadzi kosmetyczne poprawki , by wilk i owca byly syte -
        Duda cos beknie , ze on cos chcial , ale nie moze .
        Nie poszlo to zgodnie z jego oczekiwaniami , - czyli , tak sie robi ludzi w hooja .

i o czym tu gardlowac .
        gazetowe pismaki , media maja z czego zyc , o czym pieprzyc ,
        gowniarstwo lyka kit ... i tak ma byc .

• czan-dra Re: Mylisz się 21.08.15, 19:18
          Czyli polityk może z gęby robić doopę, wiesz, ja wychowałem się na innych podwórkach niż oni, za robienie z gęby sempiterny dostawało się klapsa w uśmiech i przeganiano, i taki był koniec kłamcy, no ale ja jestem z małego miasteczka, i może do nas nie dotarła ta moda na robienie z siebie wała?
          • karbat Re: Mylisz się 21.08.15, 19:51
            czan-dra napisał:

> Czyli polityk może z gęby robić doopę, wiesz, ja wychowałem się na innych podwó
            > rkach niż oni, za robienie z gęby sempiterny dostawało się klapsa w uśmiech i p
            > rzeganiano, i taki był koniec kłamcy, no ale ja jestem z małego miasteczka, i m
            > oże do nas nie dotarła ta moda na robienie z siebie wała?

? .
            tak to funcjonuje nierzadko na swiecie . i ... sam Duda tego nie wymyslil .

Swiadomosc spoleczna w Polsce jest jaka jest .
            i ... politykierstwo to rozgrywa z cala premedytacja . punkt .

kazdy wybiera kogo chce , i nierzadko leci na obietnice bez pokrycia

a wystarczy , by zadal sobie jedno pytanie ... ZA CO ?
            kto za te wszystkie obietnice zaplaci ?

Proste pytanie , Panie Duda ? , komu Pane wezmie , by ... dawac , rozdawac .

Polacy chcieli byc robieni w booca , na wlasne zyczenie ,
            wiec .... zostali zrobieni . i ... tyle w temacie .

Duda ... polskiej biedzie, niezadowoleniu moze naskoczyc , ... do doopy,
            gdyz, racjonalnych przeslanek, by cokolwiek istotnego mialoby sie w kraju zmienic ... Brak !

a to z kolei wynika z ... polskiej swiadomosci spolecznej .
            gdyz wyzej hooja nie podskoczysz ! , a ... Dudy obiecuja , ze sie da !
            • karbat Re: Mylisz się 21.08.15, 22:18
              czan-dra ... cos ci sie nie zgadza ... ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka