1zzarda 05.09.15, 10:54 Czy to publiczne klękanie prezydenta nie naraża na szwank prestiż PL? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lumpior Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 11:01 PiSowski prezydent musi.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor_jeske_choinski_1 Prezydentura jest funkcja swiecka, a prezydent 05.09.15, 18:31 reprezentuje panstwo, czyli polityczna emanacje narodu polskiego. klekania, kwekania i procesowanie sie po drogach, to wszystko nalezy do "sacrum" i powinno byc celebrowane przez osoby "duchowne" i wierzace. Kto laczy te zajecia nie wie gdzie biegnie granica miedzy teokracja, a demokracja... Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 11:05 Powinien publicznie iść na kolanach w pielgrzymce do Częstochowy! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Przez Dudę Polskę będzie na kolanach /nt 05.09.15, 11:06 1zzarda napisał: > Czy to publiczne klękanie prezydenta nie naraża na szwank prestiż PL? Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Są zdjęcia klęczącego przed biskupami Obamy 05.09.15, 11:37 Hollanda, Camerona, Merkel itp? Odpowiedz Link Zgłoś
stelmachlukasz Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 11:39 A co ma klękanie do prestiżu?Komorowski klękał i problemów z tym nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 ale to byl ich czlowiek 05.09.15, 11:52 stelmachlukasz napisał: > A co ma klękanie do prestiżu?Komorowski klękał i problemów z tym nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 12:12 Nie było klękania przed kamerami, przynajmniej w takim ntężeniu jak obecnie. To - wg mnie - stwarza wrażenie hołdów lennych - pytałeś np Polskich Tatarów? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Duda nie kłeka 05.09.15, 15:01 stelmachlukasz napisał: > A co ma klękanie do prestiżu?Komorowski klękał i problemów z tym nie było. Duda się porusza na kolanach. S. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 11:57 1zzarda napisał: > Czy to publiczne klękanie prezydenta nie naraża na szwank prestiż PL? Którego - L.Wałęsy, L.Kaczyńskiego, B.Komorowskiego, A.Dudy? Nie licuje z godnością urzędu prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
cronny Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 17:50 remez2 napisał: > Nie licuje z godnością urzędu prezydenta. Jak się naszemu bochaterowi od tego żondzenia na klęczkach kolana spłaszczą, to wystąpi o dodatek za "szkodliwe", godziwe odszkodowanie, rentę i z 500 patoli rekompensaty... Eeech, kiedyś to drzewa umierały stojąc, generałowie się nie kłaniali kulom, a o nieklękaniu śpiewano pieśni: Kto się młota i ognia nie lęka, kto upartą ma wolę i dłoń, kto przed wrogiem tchórzliwie nie klęka, kto ludowi budować chce dom: Ten jest z nami, ten nasz brat, ten jest zuch, ten jest chwat... Odpowiedz Link Zgłoś
artexe Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 12:21 1zzarda napisał: > Czy to publiczne klękanie prezydenta nie naraża na szwank prestiż PL? Proszę bardzo: www.fakt.pl/m/crop/-658/-500/faktonline/635103579070348888.jpg bi.gazeta.pl/im/8/4660/z4660948Q,Kosciol-sw--Kazimierza-w-Warszawie--Msza-swieta-kl.jpg img.interia.pl/wiadomosci/nimg/h/5/foto_Prezydent_Komorowski_4656109.jpg www.newsweek.pl/g/i.aspx/680/0/newsweek/634893541343630000.jpg wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114871,18128947,ewa-kopacz-caluje-dlon-papieza-a-jak-inni-przywodcy-witaja,,1.html?v=1&obxx=18128947&offset=19&order=najfajniejsze&page=2 Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 12:29 Czy publiczne zakladanie mycki przez prezydenta nie naraża na szwank prestiż PL? Dlaczego nie zadasz takiego pytania ? Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 12:49 Zapytałem Odpowiedz Link Zgłoś
artexe Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 17:40 1zzarda napisał: > Zapytałem No...i dlatego Ci pokazałem jak pięknie klękali Bronisław i Tusk. Chcesz więcej pozycji Donalda i Bronisława na klęczkach? Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 17:59 To jest odpowiedź z gatunku a u was murzynów..? Odpowiedz Link Zgłoś
artexe Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 18:24 1zzarda napisał: > To jest odpowiedź z gatunku a u was murzynów..? Ja wiem, że zadowoliła by Cię odpowiedź, potępiająca Dudę i dlatego dla równowagi p[okazałem klęczącego Komorowskiego i Tuska. Według mnie ani prezydent ani premier nie powinni nas epatować tą pozycją. Duda za często jest pokazywany w tej pozycji, mnie się to również nie podoba, ale Komorowski nie był znacząco inny. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 18:56 artexe napisał(a): > Duda za często jest pokazywany w tej pozycji, mnie się to również nie podoba, a > le Komorowski nie był znacząco inny. Klasyczna manipulacja. Gazeta jest w tym mistrzem a zawodowi pismacy w tym tutaj realizują dalej te strategie. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 19:41 Aleś wymyślił... Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 19:44 1zzarda napisał: > Aleś wymyślił... Nic nie wymyślałem. Stwierdziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
laweta2014 Komorowski przyjmował komunię św. 05.09.15, 16:28 ale o tym "szczególiku" jakoś zaPOmninasz. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Komorowski przyjmował komunię św. 05.09.15, 17:07 Ja zapytałem - i nie było to kontekście urzędu, a nie konkretnego prezia, choć obecny chyba robi to zbyt ostentacyjnie, chyba, że media przekłamujo... Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Komorowski przyjmował komunię św. 05.09.15, 17:59 zadra,niedosc ,ze woreczek zolciowy juz sobie zalatwiles to jeszcze popadles w paranoje i schizofrenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Nigdy nie ukrywał, że jest wierzący 06.09.15, 08:03 i nie w tym rzecz. Duda to wycieraczka KK. M. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 18:21 1zzarda napisał: > Czy to publiczne klękanie prezydenta nie naraża na szwank prestiż PL? A Premier powinien ? Załączyć foto ? Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 18:59 Udajesz głupa? Pytanie dot urzėdu a nie osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 19:30 1zzarda napisał: > Udajesz głupa? Pytanie dot urzėdu a nie osoby. Jesteś głupem ? Moje również dotyczy urzędu a nie osoby. Dlaczego nie zapytałeś o wszystkich , wysokich urzędników a tylko o urząd prezydenta ? Jesteś głupem czy udajesz głupa ? Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 19:49 Bo jest uosobieniem majestatu RP - a premier jest tylko 1 urzędnikiem. Uważam, zbyt eksponowane sa zachowania religijne PAD - ale to może być skutek mediów / tym razem tych niepokornych /. Nie widziałem aby np Obama klękał przed kapłanem. Majestat RP obejmuje także niewierzących czy innowierców. I jeszcze jedno - zachowanie PEK i Kamińskiego u Franciszka też mi się nie podobało, choć w przypadku papierza - w zasadzie wycofuje to zastrzeżenie / choć jest on także głową innego państwa/. Odpowiedz Link Zgłoś
artexe Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 19:57 zzarda- stworzyłeś wątek by dokopać Dudzie. Zapomniałeś, że kij ma dwa końce i dostałeś drugim końcem w głowę. Teraz próbujesz robić uniki. Rozśmieszasz mnie, w jednym z moich postów wkleiłem ci parę obrazków pokazujących klęczącego Komorowskiego,Tuska i całującą pierścień papieski premier Kopacz, oraz pokazałem ci, że Angela Merkel witała się z papieżem podając tylko dłoń a nie klękając czy całując pierścień. Daj spokój bo robisz się coraz bardziej zabawny. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 20:07 Te zdjęcia widziałem, a nie chodziło mi o dokopanie komukolwiek a już na pewno nie PAD. Odpowiedz Link Zgłoś
marta595 Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 20:47 Już pytałam jedną taką mądrą jak ty, więc ponowię pytanie: czy widziałeś jakiegokolwiek protestanta klękającego przed papieżem - zwierzchnikiem kościoła katolickiego i jeszcze, o zgrozo, całującego jego papieski pierścień? Sprawdź jakiego wyznania jest kanclerz Niemiec. O ile pamiętam Prezydent Komorowski nie klękał przed papieżem i nie całował jego pierścienia, choć w przeciwieństwie do A. Merkel jest katolikiem. Natomiast jeśli uczestniczy we mszy w świątyni trudno oczekiwać, że nie będzie zachowywał się zgodnie ze swoją wiarą. Inną sprawą jest obchodzenie świąt państwowych, narodowych i odprawianie poza świątyniami w tym samym miejscu i czasie mszy, co jest brakiem szacunku dla tych obywateli państwa polskiego, którzy są różnych wyznań lub są niewierzący. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Czy Premier RPL powinien publicznie klękać 05.09.15, 19:48 ...przed szefem obcego państwa wyznaniowego i całować w rękę jak poddany ? wiadomosci.onet.pl/opinie/gest-hanby-i-ponizenia-polski-e-kopacz-caluje-pierscien-papieza/1tfxbz Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Czy Premier RPL powinien publicznie klękać 05.09.15, 19:57 Baba chłopa jeszcze może całować , zwłaszcza ze był ubrany w sukienka to mogła go pomylić z inna babą. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Czy Premier RPL powinien publicznie klękać 05.09.15, 20:03 rzewuski1 napisał: > Baba chłopa jeszcze może całować , zwłaszcza ze był ubrany w sukienka to mogła > go pomylić z inna babą. No ale ta baba jest Premierem :) Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Czy Premier RPL powinien publicznie klękać 05.09.15, 20:09 Ale papież to symbol - emanacja... Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Czy Premier RPL powinien publicznie klękać 05.09.15, 20:15 1zzarda napisał: > Ale papież to symbol - emanacja... Jesteś obłudnym hipokrytą czy z powodów tutejszych obowiązków musisz udawać idiotę ? Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 20:02 ..noo wlasnie,niewidzialem nigdy by Prezydent Israela pod sciana placzu.sie kiwal to jak to jest z ta sprawa? ZEN Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 20:07 Prezydent kleczy - to znaczy ze jest katolikiem a to oznacza ze jest uczciwy i nikogo w ch.... nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Czy Prezydent PL nie powinien publicznie klęk 05.09.15, 20:53 to znaczy ze jest katolikiem a to oznacza ze jest uczciwy tak, jak PADlina Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Ten prezydent? 06.09.15, 08:02 Powinien buty biskupom całować. Ma za co..... Wisi mi to. M. Odpowiedz Link Zgłoś