Dodaj do ulubionych

Dobre pytania

09.09.15, 16:04
scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfl1/v/t1.0-9/11954666_1015659181798482_5571155538329269510_n.jpg?oh=fc51de74f17b8357d0b169d0750138c3&oe=56725DF8
M.
Obserwuj wątek
    • zoil44elwer Re: Dobre pytania 09.09.15, 16:26
      B dobre,..."kraj gdzie cudzoziemiec może z kelnerem porozumieć się po angielsku,z kucharzem porozmawiać po francusku,z ekspedientką po niemiecku.A z wysokimi urzędnikami państwowymi można rozmawiać tylko za pośrednictwem tłumacza".....A to Polska właśnie!
      • mariner4 Re: Dobre pytania 09.09.15, 16:28
        zoil44elwer napisał:

> B dobre,..."kraj gdzie cudzoziemiec może z kelnerem porozumieć się po angielsku
        > ,z kucharzem porozmawiać po francusku,z ekspedientką po niemiecku.A z wysokimi
        > urzędnikami państwowymi można rozmawiać tylko za pośrednictwem tłumacza".....A
        > to Polska właśnie!

Nie mówiąc o prezydencie......
        M.
        • zoil44elwer Re: Dobre pytania 09.09.15, 16:38
          Ponoć Pan Prezydent A Duda "poznał" 4 języki obce i 2 ojczyste.
      • bogucjusz Re: Dobre pytania 09.09.15, 16:31
        zoil44elwer napisał:

> B dobre,..."kraj gdzie cudzoziemiec może z kelnerem porozumieć się po angielsku
        > ,z kucharzem porozmawiać po francusku,z ekspedientką po niemiecku.A z wysokimi
        > urzędnikami państwowymi można rozmawiać tylko za pośrednictwem tłumacza"...

Wysocy urzędnicy państwowi nierzadko mają spore problemy z językiem polskim.
      • instant.crush Re: Dobre pytania 09.09.15, 18:05
        zoil44elwer napisał:

> urzędnikami państwowymi można rozmawiać tylko za pośrednictwem tłumacza".....A
        > to Polska właśnie!

To mowa o wysokich urzędnikach państwowych ukochanej partii Marinera, bo to chyba oni rządzą od ośmiu lat:)?
        • mariner4 PiSowcy to poligloci? 09.09.15, 18:09
          Poza tym ja nie jestem fanem PO, tylko wrogiem PiS. Czy to jasne?
          M.
          • danillko Re: PiSowcy to poligloci? 09.09.15, 18:15
            mariner4 napisał:

> Poza tym ja nie jestem fanem PO, tylko wrogiem PiS. Czy to jasne?
            > M.
            Jasne.
            I pewnie dlatego od lat agitujesz za poliglotami z PO...
            • mariner4 wrogowie moich wrogów... 09.09.15, 18:22
              Czy muszę kontynuować?
              M,.
              • danillko Re: wrogowie moich wrogów... 09.09.15, 18:31
                mariner4 napisał:

> Czy muszę kontynuować?
                > M,.
                Nie.
                Jesteś tak samo głupi jak poligloci z Rządu Londyńskiego w 1944. Oni też uznali, że Sowieci to wrogowie naszych wrogów, czyli sprzymierzeńcy naszych sprzymierzeńców i ujawnili im całą siatkę cywilną i wojskową.
                Ocalał może co 10-y.
                • zoil44elwer Re: wrogowie moich wrogów... 10.09.15, 13:09
                  danillko napisał(a):

> mariner4 napisał:
                  >
                  > > Czy muszę kontynuować?
                  > > M,.
                  > Nie.
                  > Jesteś tak samo głupi jak poligloci z Rządu Londyńskiego w 1944. Oni też uznali
                  > , że Sowieci to wrogowie naszych wrogów, czyli sprzymierzeńcy naszych sprzymier
                  > zeńców i ujawnili im całą siatkę cywilną i wojskową.
                  > Ocalał może co 10-y.
                  Aktualnie Polacy hołubią Ukrainę bo jest ona wrogiem Rosji.Więc polscy "mężowie stanu"zapomnieli o rzezi wołyńskiej,o UPA,o Ukraińcach którzy pacyfikowali Powstanie Warszawskie..... Byle tylko Ukraina szarpała za nogawki Putina.
          • instant.crush Od ośmoi lat rządzi PO, PiS 2 lata, wcześniej... 09.09.15, 18:22
            ...SLD. W ciągu ostatnich prawie piętnastu lat PiS rządził 2 lata. Daj więc spokój, bo to śmieszne:)

mariner4 napisał:

> Poza tym ja nie jestem fanem PO, tylko wrogiem PiS. Czy to jasne?
            > M.

Zapomniałem, że jesteś z tej grupy, którą PO od lat gwałci niespełnianiem oczekiwań i kołtuństwem, a która koniec końców zawsze z podkulonym ogonem pójdzie i PO wesprze, bo przecież PiS.....:))
            • mariner4 A jaki jest wybór? 09.09.15, 18:25
              Lewica Millera? Wolne żarty.
              M.
              • instant.crush Czyli jakkolwiek by nie zakręcić butelką...:))) 09.09.15, 18:36
                Twoje ciągłe utwierdzanie PO w przekonaniu, że są jedyni i najlepsi poprzez głosowanie na nich, będzie kosztowało Komorowskiego dożywotnią traumę. Taką krzywdę zrobiłeś biednemu Bronkowi:)
                • mariner4 Re: Czyli jakkolwiek by nie zakręcić butelką...:) 09.09.15, 18:41
                  Lepiej coś zaproponuj.
                  M.
                  • instant.crush Re: Czyli jakkolwiek by nie zakręcić butelką...:) 09.09.15, 18:45
                    mariner4 napisał:

> Lepiej coś zaproponuj.
                    > M.

Tobie przecież wystarczy nienawiść do PiSu za całą politykę, więc dużych wymagań nie masz:)
                    • mariner4 Totalitaryzm lewicowy juz przeżyłem 09.09.15, 20:27
                      Nie chcę prawicowego, czy katolickiego.
                      Nie mam na to czasu.
                      M.
              • zoil44elwer Re: A jaki jest wybór? 10.09.15, 12:59
                mariner4 napisał:

> Lewica Millera? Wolne żarty.
                > M.
                Miller jest większym liberałem niż liberały-aferały z PO.Nie tylko w sprawach tzw światopoglądowych.
                • mariner4 To wiem, ale 10.09.15, 13:31
                  to już przeszłość. No i te czepianie się Leppera.
                  Sam powiedział, po czym poznaje się itd.... i sam ustawił sobie poprzeczka, której nie oprzeskoczył. On? Nie!
                  M.
          • gelati Bronek to byc POliglota duza 09.09.15, 18:24
            To tak jak ja:) PiS jest mi obojetny. Natomiast na widok czlonka PO zbiera mi sie na wymioty. Tak mam:) To zlodzieje i durnie. Za to ze sa durniami jestem im wdzieczny:)
            • mariner4 Mój główny zarzut do PO, 09.09.15, 18:30
              to niespełnienie zapowiedzi Sikorskiego. Ale co się odwlecze....
              M.
              • gelati Bez zarzutu:) 09.09.15, 18:41
                Ja juz nie mam. Nie chce mi sie wymieniac. Chce aby ich szlag trafil. Dalem na msze w tej intencji. I ksiadz mi obiecal, ze na jesieni piorun w nich walnie. Alleluja i amen. Na POhybel.
    • sclavus Re: Dobre pytania 09.09.15, 18:13
      ... trzeba - przy okazji - nadmienić, że w PRL było podobnie bardzo... ;)
      (kto wie, czy to nie czysta trawestacja tego, co/czym był PRL bo pamiętam dobrze, chodziły po ludziach takie rzeczy)
      • gat45 Co 3 obywatel PL ma 20 lat ? 10.09.15, 08:42
        Sclavus chyba ma rację, to laurka z czasów PRL
    • inocom Odkrywcze to to nie jest z racji, 09.09.15, 18:42
      iż Króla Ubu (Ubu Roi ou les Polonais) ukończono w 1888 roku.
      • gelati Ptak ula 09.09.15, 18:48
        Znosi kwadratowe jaja.
    • el.commendante Nuuuuuudy! Tekst z lat 70ych po wielokroć 10.09.15, 13:05
      przerabiany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka