mariner4 09.09.15, 16:04 scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfl1/v/t1.0-9/11954666_1015659181798482_5571155538329269510_n.jpg?oh=fc51de74f17b8357d0b169d0750138c3&oe=56725DF8 M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoil44elwer Re: Dobre pytania 09.09.15, 16:26 B dobre,..."kraj gdzie cudzoziemiec może z kelnerem porozumieć się po angielsku,z kucharzem porozmawiać po francusku,z ekspedientką po niemiecku.A z wysokimi urzędnikami państwowymi można rozmawiać tylko za pośrednictwem tłumacza".....A to Polska właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Dobre pytania 09.09.15, 16:28 zoil44elwer napisał: > B dobre,..."kraj gdzie cudzoziemiec może z kelnerem porozumieć się po angielsku > ,z kucharzem porozmawiać po francusku,z ekspedientką po niemiecku.A z wysokimi > urzędnikami państwowymi można rozmawiać tylko za pośrednictwem tłumacza".....A > to Polska właśnie! Nie mówiąc o prezydencie...... M. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Dobre pytania 09.09.15, 16:38 Ponoć Pan Prezydent A Duda "poznał" 4 języki obce i 2 ojczyste. Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Re: Dobre pytania 09.09.15, 16:31 zoil44elwer napisał: > B dobre,..."kraj gdzie cudzoziemiec może z kelnerem porozumieć się po angielsku > ,z kucharzem porozmawiać po francusku,z ekspedientką po niemiecku.A z wysokimi > urzędnikami państwowymi można rozmawiać tylko za pośrednictwem tłumacza"... Wysocy urzędnicy państwowi nierzadko mają spore problemy z językiem polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
instant.crush Re: Dobre pytania 09.09.15, 18:05 zoil44elwer napisał: > B dobre,..."kraj gdzie cudzoziemiec może z kelnerem porozumieć się po angielsku > ,z kucharzem porozmawiać po francusku,z ekspedientką po niemiecku.A z wysokimi > urzędnikami państwowymi można rozmawiać tylko za pośrednictwem tłumacza".....A > to Polska właśnie! To mowa o wysokich urzędnikach państwowych ukochanej partii Marinera, bo to chyba oni rządzą od ośmiu lat:)? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 PiSowcy to poligloci? 09.09.15, 18:09 Poza tym ja nie jestem fanem PO, tylko wrogiem PiS. Czy to jasne? M. Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: PiSowcy to poligloci? 09.09.15, 18:15 mariner4 napisał: > Poza tym ja nie jestem fanem PO, tylko wrogiem PiS. Czy to jasne? > M. Jasne. I pewnie dlatego od lat agitujesz za poliglotami z PO... Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: wrogowie moich wrogów... 09.09.15, 18:31 mariner4 napisał: > Czy muszę kontynuować? > M,. Nie. Jesteś tak samo głupi jak poligloci z Rządu Londyńskiego w 1944. Oni też uznali, że Sowieci to wrogowie naszych wrogów, czyli sprzymierzeńcy naszych sprzymierzeńców i ujawnili im całą siatkę cywilną i wojskową. Ocalał może co 10-y. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: wrogowie moich wrogów... 10.09.15, 13:09 danillko napisał(a): > mariner4 napisał: > > > Czy muszę kontynuować? > > M,. > Nie. > Jesteś tak samo głupi jak poligloci z Rządu Londyńskiego w 1944. Oni też uznali > , że Sowieci to wrogowie naszych wrogów, czyli sprzymierzeńcy naszych sprzymier > zeńców i ujawnili im całą siatkę cywilną i wojskową. > Ocalał może co 10-y. Aktualnie Polacy hołubią Ukrainę bo jest ona wrogiem Rosji.Więc polscy "mężowie stanu"zapomnieli o rzezi wołyńskiej,o UPA,o Ukraińcach którzy pacyfikowali Powstanie Warszawskie..... Byle tylko Ukraina szarpała za nogawki Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
instant.crush Od ośmoi lat rządzi PO, PiS 2 lata, wcześniej... 09.09.15, 18:22 ...SLD. W ciągu ostatnich prawie piętnastu lat PiS rządził 2 lata. Daj więc spokój, bo to śmieszne:) mariner4 napisał: > Poza tym ja nie jestem fanem PO, tylko wrogiem PiS. Czy to jasne? > M. Zapomniałem, że jesteś z tej grupy, którą PO od lat gwałci niespełnianiem oczekiwań i kołtuństwem, a która koniec końców zawsze z podkulonym ogonem pójdzie i PO wesprze, bo przecież PiS.....:)) Odpowiedz Link Zgłoś
instant.crush Czyli jakkolwiek by nie zakręcić butelką...:))) 09.09.15, 18:36 Twoje ciągłe utwierdzanie PO w przekonaniu, że są jedyni i najlepsi poprzez głosowanie na nich, będzie kosztowało Komorowskiego dożywotnią traumę. Taką krzywdę zrobiłeś biednemu Bronkowi:) Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Czyli jakkolwiek by nie zakręcić butelką...:) 09.09.15, 18:41 Lepiej coś zaproponuj. M. Odpowiedz Link Zgłoś
instant.crush Re: Czyli jakkolwiek by nie zakręcić butelką...:) 09.09.15, 18:45 mariner4 napisał: > Lepiej coś zaproponuj. > M. Tobie przecież wystarczy nienawiść do PiSu za całą politykę, więc dużych wymagań nie masz:) Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Totalitaryzm lewicowy juz przeżyłem 09.09.15, 20:27 Nie chcę prawicowego, czy katolickiego. Nie mam na to czasu. M. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: A jaki jest wybór? 10.09.15, 12:59 mariner4 napisał: > Lewica Millera? Wolne żarty. > M. Miller jest większym liberałem niż liberały-aferały z PO.Nie tylko w sprawach tzw światopoglądowych. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 To wiem, ale 10.09.15, 13:31 to już przeszłość. No i te czepianie się Leppera. Sam powiedział, po czym poznaje się itd.... i sam ustawił sobie poprzeczka, której nie oprzeskoczył. On? Nie! M. Odpowiedz Link Zgłoś
gelati Bronek to byc POliglota duza 09.09.15, 18:24 To tak jak ja:) PiS jest mi obojetny. Natomiast na widok czlonka PO zbiera mi sie na wymioty. Tak mam:) To zlodzieje i durnie. Za to ze sa durniami jestem im wdzieczny:) Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Mój główny zarzut do PO, 09.09.15, 18:30 to niespełnienie zapowiedzi Sikorskiego. Ale co się odwlecze.... M. Odpowiedz Link Zgłoś
gelati Bez zarzutu:) 09.09.15, 18:41 Ja juz nie mam. Nie chce mi sie wymieniac. Chce aby ich szlag trafil. Dalem na msze w tej intencji. I ksiadz mi obiecal, ze na jesieni piorun w nich walnie. Alleluja i amen. Na POhybel. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Dobre pytania 09.09.15, 18:13 ... trzeba - przy okazji - nadmienić, że w PRL było podobnie bardzo... ;) (kto wie, czy to nie czysta trawestacja tego, co/czym był PRL bo pamiętam dobrze, chodziły po ludziach takie rzeczy) Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Co 3 obywatel PL ma 20 lat ? 10.09.15, 08:42 Sclavus chyba ma rację, to laurka z czasów PRL Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Odkrywcze to to nie jest z racji, 09.09.15, 18:42 iż Króla Ubu (Ubu Roi ou les Polonais) ukończono w 1888 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Nuuuuuudy! Tekst z lat 70ych po wielokroć 10.09.15, 13:05 przerabiany. Odpowiedz Link Zgłoś