Dodaj do ulubionych

Kopalnie sczerpane! Boooom!

01.11.15, 19:15
twitter.com/jozefmoneta/status/660875685498593280
O kurde i co na to Kacperek?
Obserwuj wątek
    • wsk175 Re: Kopalnie sczerpane! Boooom! 01.11.15, 19:30
      Wciśnie się kit, że to PO sczerpała kopalnie i ciemny lud to kupi......
      • 1zzarda Re: Kopalnie sczerpane! Boooom! 01.11.15, 20:12
        Konieczne śledztwo, albo komisja śledcza - bo kto sczerpał?
        • l_zaraza_l Re: Kopalnie sczerpane! Boooom! 02.11.15, 17:46
          1zzarda napisał:

> Konieczne śledztwo, albo komisja śledcza - bo kto sczerpał?

No przecież jeszcze 2 tygodnie temu nie były sczerpane, tak?
    • man_sapiens Re: Kopalnie sczerpane! Boooom! 01.11.15, 20:20
      Wyciszanie sczerpanych kopalń, wygaszanie gimnazjów.
      Jakbym słyszał PRLowską telewizję: "przejściowe trudności na odcinku", "regulacja cen"... Jeszcze tylko brakuje "naród z Partią".

PiS będzie zamykać kopalnie i to nie dlatego, że nie sika się pod wiatr ale dlatego, że woda nie płynie pod górkę.
      To nie o to chodzi, że górnicy będą wściekli o niedotrzymanie obietnic. Żeby nie wiem ile prowokacji zrobił Kamiński, żeby nie wiem ile tajemnic państwowych ujawnił Macierewicz, żeby nie wiem jak Ziobro uzależnił prokuratury i sądy od PiSu - to i tak zawsze 2+2 będzie się równało 4. Kopalnie na Śląsku są w dużej części nierentowne i nie ma skąd ani po co brać miliardów na ich utrzymywanie, popyt na węgiel maleje, węgiel z importu jest dużo tańszy i lepszej jakości. Cudów nie ma.
      • czuk1 Re: Kopalnie sczerpane! Boooom! 02.11.15, 14:39
        Dlaczego tak piszecie. Ostatnie decyzje PO polegały na utrzymaniu nierentownych kopalń, poprzez scalenie ich organizacyjne i finansowe z korporacją energetyczną (rentownymi elektrowniami). Efektem tego może być jedynie pogorszenie sytuacji finansowej połączonego tworu. Trzeba będzie podwyższyć ceny energii lub ukryć złą sytuację Turonu , przez połączenie go np. z Energo. ;)

Zamiast zrobić radykalne zmniejszenie kosztów lub prywatyzację kopalń.
        • man_sapiens Re: Kopalnie sczerpane! Boooom! 02.11.15, 17:59
          > Dlaczego tak piszecie. Ostatnie decyzje PO polegały na utrzymaniu nierentownych
          > kopalń, poprzez scalenie ich organizacyjne i finansowe z korporacją
          > energetyczną (rentownymi elektrowniami).

I dlatego prezydent Duda oraz reszta PiSu obiecywali w kampanii wyborczej naiwnym a łatwowiernym wyborcom, że żadna kopalnia nie będzie zamknięta. Bitewny dym kampanii opadł i teraz już dowiadujemy się od PiS - prezydent nabrał wody (a może budyniu) w usta - że kopalnie będą wyciszane. Dlatego tak piszemy, bo nie lubimy kłamliwych i cynicznych populistów.

Kiedy Kopacz rozmawiała z Dudą (tym hodowcą psa) to ja nie raz pisałem, że sztuczne utrzymywanie nierentownych kopalń przy życiu to wielki błąd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka