Dodaj do ulubionych

List Dudy do Narodowców i Neofaszystów

11.11.15, 16:06
idących w Marszu pod hasłem "Polska dla Polaków"

Narodowe Święto Niepodległości to dla nas, Polaków jeden z najważniejszych dni w roku. Dzisiaj w całym kraju obchodzimy 97. rocznicę odrodzenia suwerennego państwa polskiego. Razem manifestujemy dumę z naszej historii i miłość Ojczyzny.

Bardzo się cieszę, że obywatele wolnej Rzeczypospolitej - zwłaszcza należący do młodego pokolenia - coraz chętniej i powszechniej uczestniczą w uroczystościach patriotycznych. Dziękuję wszystkim, którzy tego dnia godnie czczą pamięć naszych narodowych bohaterów. Dziękuję wszystkim, którzy przyczyniają się do budowania tożsamości i serdecznych więzi łączących całą polską wspólnotę.

Niechaj dzisiejszy Marsz Niepodległości będzie wyrazem przywiązania do najdroższych nam narodowych tradycji, symboli państwowych i biało-czerwonych barw. Niech umacnia w nas pewność, że jesteśmy jednym, silnym, twórczym i mądrym narodem. Niech pogłębia naszą wiarę we własne możliwości i nadzieję na pomyślną przyszłość. Chciałbym i liczę na to, że będzie to piękne święto młodych żarliwych polskich serc – napisał prezydent Andrzej Duda do uczestników Marszu Niepodległości.
Obserwuj wątek
    • axyzaa Re: List Dudy do Narodowców i Neofaszystów 11.11.15, 16:08
      niezalezna.pl/uploads/zdjecie2015/144725333910979772824.jpg
    • wagonetka każde dziecko wie, że Polska dla Polaków, 11.11.15, 16:10
      Ziemia dla ziemniaków a Księżyc dla księży

ogłoszono to nam w 1968
      • dr.krisk Polska dla Polskaków! 11.11.15, 16:15
        Budyń jak zwykle: robi maślane oczka na prawo. Typowy Syfon z Gombrowicza.
        • wagonetka Re: Polska dla Polskaków! 11.11.15, 16:17
          nie wiem, on jest tak brzydki, że nie mogę na niego patrzeć :-)
        • axyzaa Re: Polska dla Polskaków! 11.11.15, 16:33
          dr.krisk napisał:

> Budyń jak zwykle: robi maślane oczka na prawo. Typowy Syfon z Gombrowicza.

W górę serca! Proponuję, abyśmy tu natychmiast ślubowali, iż nigdy nie zaprzemy się chłopięcia ani orlęcia! Nie damy ziemi, skąd nasz ród! Ród nasz od chłopięcia i dziewczęcia się wywodzi! Ziemia nasza to chłopię i dziewczę! Kto młody, kto szlachetny, za mną! Hasło – młodzieńczy zapał! Odzew – młodzieńcza wiara!

Już rok 1984 odświeżyłam, Ferdydurke włąśnie ściągnęłam z półki. Przynajmniej literacko się naród rozwinie:-) No chyba, że jak wczoraj u Łukaszenki, jutro u nas będą książki obnażające ich głupotę, podłość, miałkość i arogancję płonąć.
    • zapijaczony_ryj Judasz! 11.11.15, 16:10
      Najchętniej by połowę z nas wyrżnął!
    • wagonetka i taka ciekawostka: 11.11.15, 16:13
      "Razem [my, Polacy] manifestujemy dumę z naszej historii i miłość Ojczyzny."

znaczy, że jeśli ktoś tego nie manifestuje nie jest Polakiem

a fe, prezydencie doktorze
      • axyzaa On się z wystąpienia na wystąpienie 11.11.15, 16:27
        coraz bardziej do Mussoliniego się upodabnia. I retoryka, i mimika, i gesty. Nic a nic nie przesadzam.
        >
        • wagonetka ogladałam kawałek obchodów w telewizji 11.11.15, 16:31
          i jeden z komentatorów powiedział o nim "prezydent doktor"

bardzo mi się to podoba i ja tez tak będę mówić - prezydent doktor

a o pani premier - premier magister
          • axyzaa Babiarz, telewizyjny prol nt 11.11.15, 16:41
            wagonetka napisał(a):

> i jeden z komentatorów powiedział o nim "prezydent doktor"
            >
            > bardzo mi się to podoba i ja tez tak będę mówić - prezydent doktor
            >
            > a o pani premier - premier magister
            >
            >
            >
            >
      • zapijaczony_ryj Re: i taka ciekawostka: 11.11.15, 16:46
        wagonetka napisał(a):

> "Razem [my, Polacy] manifestujemy dumę z naszej historii i miłość Ojczyzny."
        >
        > znaczy, że jeśli ktoś tego nie manifestuje nie jest Polakiem
        >
        > a fe, prezydencie doktorze
        >
        >
        ktoś to zgodził się być niby prezydentem, a potem po nocy melduje się w domu szefa na jego wezwanie jest tym czym Miller nazwał Ziobra!
    • az43 Re: List Dudy do Narodowców i Neofaszystów 11.11.15, 16:25
      Romaszewski pisał o hołocie kibolsko-narodowej per "urodziwi młodzieńcy,prawdziwi patrioci."
      Pisowcy mają w genach podlizywanie do ułomnych umysłowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka