Dodaj do ulubionych

Rokossowski nie honorowy

22.09.04, 20:26
Nareszcie. Ciekawe czy w innych miastach jest więcej takich
czerwonych "smaczków"?
Obserwuj wątek
    • Gość: ZEUS Bzdura... przeciez tacy honorowi to w pewnym IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 22.09.04, 20:48
      sensie historia miasta.. wczesniej był pewnie i Hitler i wielu innych.. nie
      sadze by było dobrym pomysłem wycinac jednych a w zamian dawac innych.. po co
      skoro w przyszłosci znów mogą zostac wycięci?? niech to bedzie historia, niech
      tak zostanie..
    • Gość: MaciekS No pewnie ze sa. IP: *.gs.com 22.09.04, 21:05
      A Solidarnosc to wedlug Ciebie jaki kolor? Ja wciaz widze ja jako czerwony
      (jesli mowa o socjalizmie) i akcentow w polskich miastach jest nieskonczenie
      wiele. Jednak nie rwalbym sie do ich likwidacji, bo dzieki Solidarnosci nasz
      swiat sie wreszcie zmienil. Dzieki armii sowieckiej chociaz pozbylismy sie
      okupacji faszystowskiej (choc wpadlismy w zle wplywy na dziesiatki lat). Powiedz
      ile nam pomogly "nieczerwone" dzialania aliantow w czasie konferencjii podczas
      II wojny swiatowej? No dobra bedziemy winic wszystkich po kolei... bo my Polacy
      jestesmy tacy biedni i zawsze pokrzywdzeni.

A Tobie jaki kolor odpowiada i ktora czesc historii Polski? Jeden z milosnikow
      czasow Pilsudskiego czy Jana III Sobieskiego?

Pozdrawiam z daleka,
      M. - Polak
    • Gość: gość No cóż Poniatowski był generałem austriackim i IP: *.wschowa.master.pl 22.09.04, 21:17
      marszałkiem Francji. Jest bohaterem bo utonął w czasie odwrotu. Marszałek
      Rokossowski dowodził z większym powodzeniem liczniejszymi wojskami, które w
      dodatku nie poniosły klęski wojennej. Prawdziwy, przegrany kombatant, który w
      dodatku był zbyt słabym żołnierzem aby zginąć na polu chwały takiego
      upokorzenia nie zniesie.
      • Gość: osiolku! Poniatowski był generałem polskim Rokossowski nie IP: *.rochester.rr.com 23.09.04, 13:25
        Poniatowski czul sie zawsze Polakiem
        i byl generalem polskim
        przypinki w rodzaju marszalka francji
        mialy dla niego drugorzedne znaczenia

Rokossowki czul sie zawsze obywatelem sowieckim
        (mundur marszalka Polski to atrapa)
        dzialal zawsze zgodnie z interesem CCCP
        (przykladem jest nieudzielenie pomocy
        Powstanczej Warszawie tak jak nakazal
        stalin - chociaz podobno sie w niej urodzil)

• Gość: Hel A gdzie lezy prawda? IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.09.04, 21:46
      Wg prawdziwych a nie przeklamanych danych podczas wyzwalanie polski zginelo 600
      tysiecy(sic!) zolniezy radzieckich.Nie komunistow mordercow tylko zwyklych
      ludzi ktorych krew wsiakla w nasdza ziemie.Nic nie wiem o Rokossowskim,nie wiem
      czy byl komunistycznym wrogim polski czy apolitycznym zolnierzem ktory
      oswobodzil gdynie.W Finlandii do dizs stoja pomniki carow rosji ,finowie ich
      nie zdjeli jak my dizewrzynskiego,to element ich historii.Wyswobodzili sie spod
      buta rosji ale zosatwili symbol okupacji.Smeisza mnie krzyki a propos burzenia
      palacu kultury i nauki,czy innych symboli komunizmu,powinny zosatc oznaczone
      odpowiednia adnotacja wyjasniajaca ze to nie bratni narod radizecki je postawil
      a sami za nie zaplacilismy,lub czyms innym wyhasniajacym jak naprawde wyglaDAla
      historia ,ale szaujacym ja.Honorowy obywatel to jzu inna sprawa.Do dzisiaj
      honorowymi obywatelami Wroclawia sa Adolf Hitler oraz o ile pamietam Goebbels,a
      stadion bodjze Widzewa nosi imie Hitlera,i takie kwiatki w jakis sposob powinno
      sie zmieniac ,ale nie zacierac.Jezeli chodzi o rosjan to mimo to ze za rosja
      nie przepadam ,to mierzi mnie ze ich cmentarze sie dewastuje(zwyklych zolniezy)
      a Akowscy i inni kombatanci,dbaja o niemieckie nekropolie i to nei jakies
      zwykle,ale czesto samej SS!Albo wszyscy albo nikt... My jako narod mamy jakas
      tendencje do popadania ze skrajnosci w skrajnosc.
      • Gość: antek Re: A gdzie lezy prawda?-Hel IP: 216.223.64.* 22.09.04, 22:02
        Masz kochany racje, tyle ze mlodzi ktorzy pisza te swoje opinie maja mala
        wiedze, a jak sie mala wiedze to wszystko jest czarno biale i ruscy sa teraz
        czarni a niemcy jak nie biali to przynajmniej szarzy,tak jest politycznie
        poprawnie;zwroc uwage , ze nagle kilkanascie lat temu pojawilo sie slowo
        komunizm, nie pamietam by bylo uzywane w PRL-u , nie mielismy komunizmu bo to
        bylo wyzsze stadium socjalizmu, mielismy tam dojsc ale nie doszlismy; komunizm
        jest potrzebny bo brzmi straszniej od socjalizmu, socjalizm jest nawet
        przyjazny, i mozna teraz pokazac sie w telewizji i opowiadac jak w latach 70
        tych strasznie sie cierpialo, jak komus nie pozwalali zaspiewac jakiejs
        piosenki albo wydac ksiazki; kompromitujemy sie tym ze nie potrafimy zachowac
        wdziecznosci za pokonanie faszyzmu, ze nie odrozniamy ofiary soldata i jego
        dowodcow od systemu ktory wowczas panowal-to nie tylko o rokosowskim ale o
        wielu innych
      • Gość: wirusx Re: A gdzie lezy prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 22:11
        Hel, jesteś właśnie takim typowym POlakiem, co to ze skrajności w skrajność,
        bo nic nie wiesz o Rokossowskim, ale innych ganisz.Może najpierw się czegoś
        dowiedz o tym marnym "naszym " rodaku np. o jego roli jako marszałka Polski
        w okresie stalinizmu , a potem ewentualnie przedstaw jakieś sensowniejsze
        "przemyślenia" na forum.Założę się, że jesteś fanem innego "wielkiego" Polaka
        w mundurze ( także z pewnością honorowego ! obywatela różnych miast.... )
        niejakiego Jaruzelskiego Wojciecha....
        • Gość: Kuimichino Re: A gdzie lezy prawda? IP: *.g.pppool.de 23.09.04, 10:13
          Prawda jest taka, ze nie bylo zadnego radzieckiego wyzwolenia tylko druga
          okupacja. Sowiecka. Podanczterdziestoletnia. Czyli zamienil stryjek siekierke na
          kijek. Z dobrego serca nas nie "wyzwolili". A ze wodz okupacyjnych wojsk
          sowieckich przestaje byc w koncu honorowym obywaltelem to b. dobrze.
    • Gość: wiktor Re: Rokossowski nie honorowy IP: *.amwaw.edu.pl 22.09.04, 22:10
      Wstydzę się, że jestem Gdynianinem za te głosujące szmaty. Ci Państwo powinni
      nadal mieszkać w Gotenhafen (tak się Gdynia nazywała przed jej wyzwoleniem
      przez marszałka Rokossowskiego). Pan Rokossowski zapewne zrobił różne rzeczy, w
      tym również złe. Ale za to jego pamięć szarga się przy innej okazji. Za
      wyzwolenie Gdyni oddali życie Rosjanie dowodzeni przez tego pana i im
      zawdzięczamy to, że dzisiaj w tym mieście mówi się po polsku. Zadna z tych
      głosujących szmat nie żyła w czasach Rokossowskiego i jemu podobnych i nie
      musiała sprostać takim wyzwaniom, jak ci ludzie.
      • Gość: Tex Re: Rokossowski nie honorowy IP: *.biosci.ohio-state.edu 22.09.04, 22:17
        A brales udzial w wyborach samorzadowych? Bo wyklinac to kazdy potrafi, a na
        wybory chodzic nie chce sie nikomu. Nie zebym popieral twoje uwielbienie dla
        Rokossowskiego, chodzi mi o zasade. Wiec jak ci te "szmaty" nie odpowiadaja, to
        wybierz inne, albo sam startuj.
      • sanctum.officium Re: Rokossowski nie honorowy 22.09.04, 22:30
        > Wstydzę się, że jestem Gdynianinem za te głosujące szmaty. Ci Państwo powinni
        > nadal mieszkać w Gotenhafen (tak się Gdynia nazywała przed jej wyzwoleniem
        > przez marszałka Rokossowskiego). Pan Rokossowski zapewne zrobił różne rzeczy, w
        >

Chcieliście powiedzieć towarzysz Rokossowski, prawda?
        Trochę szacunku dla towarzysza, który ogniem i mieczem oczyścił ten kraj z "panów" :)
        • Gość: fatso Re: Rokossowski nie honorowy IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 23.09.04, 00:22
          Bydlaku ty, ze tez nie moge ciebie, chamie, na odleglosc nahajka siegnac!
          Jak ty sie wyrazasz o Panu polskim Konstantym Rokossowskim, herbu Glaubicz, rok
          nobilitacji 1400? Zapamietaj sobie, ze co wolno wojewodzie, tego nie dozwala sie
          tobie, maly polski, chamski smrodzie. Znaj swoje miejsce, dobry czlowieku!
          • sanctum.officium Re: Rokossowski nie honorowy 23.09.04, 00:50
            ty świnio!
            Ojcie towarzysza generała rzeczywiście pochodził z panów, ale matka jego
            była 100% rosjanką i żarliwą komunistką! Zresztą sam towarzysz gen. swoim
            postępowaniem nie jednokrotnie potwierdził, że odcina się od swych pańskich
            korzeni. Podobnie zresztą, jak inny wielki generał, tow. Jaruzelski.
            • Gość: Rosjanka Re: Rokossowski nie honorowy IP: 81.26.145.* 30.09.04, 18:36
              Zycze wam, polacy, drugiego Hitlera!!! I nie zysze drugiego Rokossowskiego.
              Moj dziadek byl wsrod tych, ktorzy razem z marszalkiem ratowali Polske od
              Hitlera. Szkoda, ze ratowali.
              • venus99 Re: Rokossowski nie honorowy 30.09.04, 18:47
                Szanowna Pani,
                niezależnie od emocji - tak słusznych w tym przypadku, proszę zwrócić uwagę na
                fakt, że w tym kraju żyją nie tylko prawicowi debile.
                • Gość: Rosjanka Re: Rokossowski nie honorowy IP: 81.26.145.* 30.09.04, 19:25
                  To prawda. Przepraszam.
                  • venus99 Re: Rokossowski nie honorowy 30.09.04, 19:29
                    Miła Pani, nie ma za co.niestety w każdym narodzie trafiaja się bardzo rózni
                    ludzi.głupota nie zna granic.pozdrawiam.
            • neceser Polnische Rein faszysta z LPR. CO to POLAK? 30.09.04, 19:27
              takie schweine jak ty?

sanctum.officium napisała:

> ty świnio!
              > Ojcie towarzysza generała rzeczywiście pochodził z panów, ale matka jego
              > była 100% rosjanką i żarliwą komunistką! Zresztą sam towarzysz gen. swoim
              > postępowaniem nie jednokrotnie potwierdził, że odcina się od swych pańskich
              > korzeni. Podobnie zresztą, jak inny wielki generał, tow. Jaruzelski.
    • Gość: kosoń Re: solidaryzuję się z wyp. Hel'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 22:23
      Masz rację i cieszę się, że mogę się z Toba solidaryzować. Popatrz młody
      przyjacielu (wybacz poufałość). Niestety jesteśmy w mniejszości, a to wcale nie
      oznacza, że nie mamy racji. Ci radni z Gdyni (i inni im podobni) to
      koniunkturalna sfołocz, która nie dba o interes państwa i nie ma szacunku dla
      historii. Tacy niestety jesteśmy i dlatego inne narody nami gardzą.
    • Gość: axx Re: Rokossowski nie honorowy IP: 209.136.102.* 22.09.04, 22:34
      Marszalek Rokkosowski byl ofiara czystki stalinowskiej i niewiele brakowalo aby marszalkiem w przyszlosci nie byl. Uratowala mu zycie inwazja niemiecka na
      Soviet.
      • janosik6 [...] 22.09.04, 22:54
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: A. Rokossowska Re: Rokossowski nie honorowy IP: 81.26.145.* 30.09.04, 19:21
      Serdeczne podziekowania!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka