3kaczyjar 29.01.16, 12:52 twitter.com/ARomasze/status/693019043230543872 A chłodziło jej penie o to że był z rodzicami w Rosji i dla tego źle mówi po polsku. Zapomniała bidula jak jej stary był w Rosji? Wstydzi się? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaroslaw2104 Re: Romaszewska o Petru 29.01.16, 13:00 3kaczyjar napisał(a): > twitter.com/ARomasze/status/693019043230543872 > A chłodziło jej penie o to że był z rodzicami w Rosji i dla tego źle mówi po po > lsku. > Zapomniała bidula jak jej stary był w Rosji? Wstydzi się? WSTYD to pojęcie Romaszewskim NIEZNANE. 240.000 złociszy potrafi ludzi ZESZMACIĆ . Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: Romaszewska o Petru 30.01.16, 17:18 To Romaszewski - gdy nie został wybrany Marszałkiem Senatu żalił się, że mu się należy bo przywyczaił się do samochodu, sekretarki, poziomu życia gdyż walczył w opozycji. I dokonano reasumpcji głosowania, głosowano aż do skutku, pewnie ze trzy razy aż w końcu Vice został. Żałosny staruch. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Niesiołowski o Petru 29.01.16, 13:07 wiadomosci.onet.pl/kraj/niesiolowski-o-petru-jest-narzedziem-w-rekach-pis-u-i-szkodzi-polsce/6sjcff Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Niesiołowski o Petru 29.01.16, 14:06 3kaczyjar napisał(a): > Niesioł nie był w Rosji. Nie wiem. Nie studiuję życiorysu p. Niesiołowskiego natomiast o Petru się wypowiedział konkretnie i to zacytowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
3kaczyjar Re: Niesiołowski o Petru 29.01.16, 14:20 Po co? T nie o Niesiole było. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Niesiołowski o Petru 29.01.16, 14:22 3kaczyjar napisał(a): > Po co? T nie o Niesiole było. Ale też o Petru. Nie masz co odpowiedzieć ? To przemilcz. Masz takie prawo ale nie skorzystałeś. Trudno :) Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice zmienił zdanie :) 30.01.16, 12:01 telewizjarepublika.pl/niesiolowski-za-sojuszem-po-z-nowoczesna-quottylko-wtedy-uwolnilibysmy-polske-od-zlych-rzadow-pis-i-kaczynskiegoquot,28987.html Odpowiedz Link Zgłoś
wszystkojednokto o kurcze a juz myslalem ze znow do pis sie chce za 30.01.16, 20:54 zapisac Odpowiedz Link Zgłoś
mao111 Re: Romaszewska o Petru 29.01.16, 13:34 To ta co broni demokracji na Białorusi? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Romaszewska 29.01.16, 14:42 Z trudem słucham Romaszewskiej nie tyle ze względu na akcentowanie końcówek słów niezgodne z duchem j. polskiego, tylko z powodów merytorycznych (interpunkcja też nie jest mocną stroną pani R.). Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Romaszewska 29.01.16, 14:50 Weż pod uwagę, że skuteczni oszuści najczęściej mówili niezwykle czysto, prawidłowo i atrakcyjnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Romaszewska 30.01.16, 12:24 Nie znam oszustów którzy mówią niezwykle czysto po polsku. Ci z pis nie mówią wcale po polsku lecz posługują się wolackim. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 obrzydliwe insynuacje 29.01.16, 14:57 Pani Romaszewska pochodzi z genetycznie patriotycznej rodziny i sama wielokrotnie dowodziła swojego patriotyzmu i szacunki dla Polski,polskiej historii.Ostatnio udokumentowała to swoją działalnością propagandową: ww.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/telewizja-bielsat-wyprodukowala-film-oskarzajacy-zolnierzy-wykletych-o-ludobojstwo-na-bialorusinach Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: obrzydliwe insynuacje 29.01.16, 15:08 Pani Romaszewskiej przydałaby się wizyta u okulisty, bo widzi tylko zagrożenia demokracji w dalekiej Białorusi, a nie dostrzega tego, co dzieje się u nas, blisko: - Mnie zawsze zastanawia, dlaczego Pani broni demokracji na Białorusi, a w Polsce nie? - zapytała w końcu Renata Kim szefową Biełsatu. Zdaniem Romaszewskiej-Guzy, "w Polsce nie ma specjalnych problemów z demokracją". Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: obrzydliwe insynuacje 29.01.16, 15:10 damakier1 napisała: > Pani Romaszewskiej przydałaby się wizyta u okulisty, bo widzi tylko zagrożenia > demokracji w dalekiej Białorusi, a nie dostrzega tego, co dzieje się u nas, bli > sko: Znam gorsze przypadku gdy obecni Obrońcy Demokracji nie widzeli podsłuchów i naruszeń zaledwie rok temu a teraz przejrzeli na oczy . Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: obrzydliwe insynuacje 29.01.16, 15:17 Ciekawe, co Romaszewska rozumie pod określeniem "specjalne". Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Romaszewska o Petru 29.01.16, 15:50 Ona z tatuńciem do Związku Radzieckiego nie jeździła? Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Romaszewska o Petru 29.01.16, 17:47 Jarek też jeździł , podobno do rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Romaszewska o Petru 29.01.16, 21:55 do wujka Wilhelma Świątkowskiego? "Po śmierci Bolesława Bieruta (12 marca 1956) powołano Komisję dla zbadania odpowiedzialności byłych pracownikówGłównego Zarządu Informacji, Naczelnej Prokuratury Wojskowej i Najwyższego Sądu Wojskowego (tzw. Komisja Mazura). Raport Komisji stwierdzał, że W. Świątkowski był jednym z oficerów radzieckich, którzy byli odpowiedzialni za łamanie praworządności. Według raportu Komisji Mazura W. Świątkowski wraz z sędzią Aleksandrem Tomaszewskim byligłównymi inspiratorami wypaczeń w wojskowym wymiarze sprawiedliwości, realizatorami wypaczonej praktyki karnej i bezpośrednimi współsprawcami drakońskich wyroków w sfingowanych sprawach." Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Romaszewska o Petru 30.01.16, 12:31 Dzięki bogu i partii dla niepoznaki nazywającej się "prawo i sprawiedliwość" Kaczyńscy nie maja niczego wspólnego z tzw resortowymi dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Romaszewska o Petru 30.01.16, 12:40 A przodkowie nie wystarczą?Szczególnie TACY prządkowie jak wujek w.Świątkowski? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 dwa obozy, wieczna wojna 30.01.16, 13:55 Jednak najgorszy jest sposob w jaki sie ja prowadzi. Moze zaczne od tego, ze polscy naukowcy mieli w czasach PRL dosc rzadko mozliwosc odbycia zagranicznego stazu naukowego. A jesli wladze sie zgadzaly, to preferowaly kierunek wschodni. W watku podniesiono problem stazu naukowego dr Zbigniewa Romaszewskiego w grupie Viktora Veselago w Instytucie Fizyki Akademii Nauk ZSRR w Moskwie, gdzie zajmował się spektroskopią mikrofalową metali w polu magnetycznym. Wiecej szczegolow mozna znalezc w nekrologu PAN: info.ifpan.edu.pl/ACTIVITY/nekrolog-Romaszewski.html Te fakty znane sa od lat i nikt nigdy nie robil z tego powodu awantury. Po drugiej wykryto, ze rodzice Ryszarda Petru nie tylko pracowali w w waznym osrodku badan jadrowych w Dubnej (ZSRR), ale on sam jako nastolatek zyl tam 2 lata. Co robi w tej sytuacji nowa gwiazda na politycznym firmanencie? Oczywiscie wystepuje przed kamerami z oswiadczeniem. Ale zamiast spokojnie powiedziec: tak rodzice nas/mnie zabrali do Dubnej serwuje do kamer ewidentne klamstwo: W czasie jego pobytu z rodzicami w Dubnej poznalem przebywajacego tam Romaszewskiego. To jak wyjatkowo ambitnego czlowieka liczb i bankow wyjatkowa niefrasoblwosc. Wystarczylo do googla jedno haslo i Petru wiedzalby, ze to nie bylo mozliwe. Romaszewski w tych czasach siedzial w wiezieniu, a po wyjsciu na wolnosc nie mogl wrocic na swoje miejsce pracy. Tworca watku postapil identycznie jak Petru: jaki pan taki kram. -- www.facebook.com/cotojapowiedzialem Ze starcia kapitalizmu z socjalizmem zwycięsko wyszedł feudalizm. Lech Jęczmyk Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: dwa obozy, wieczna wojna 30.01.16, 14:30 Czyli o co chodzi?Był Romaszewski w Rosji?Był.Jak był to jest oczywiste,że musiał mieć do czynienia z GRU podobnie jak 12 letni Petru. Jeżeli piszesz:W czasie jego pobytu z rodzicami w Dubnej poznalem przebywajacego tam Romaszewskiego to wyjaśnij o co chodzi:"w czasie jego pobytu z rodzicami" ,jego czyli kogo?Petru? przebywającego tam-w Dubnej?w Moskwie?w Zw.Radzieckim? Nauka z tego wszystkiego wynika jedna.Jak się stosuje głupie,chamskie i prostackie zagrania to należy się liczyć z faktem,że adresatem ataków może być każde środowisko i każdy człowiek Był Romaszewski w Zw.Radzieckim?BYŁ!No to jak był to wiadomo,że skutek tego pobytu musiał być taki sam jak u 12 letniego Petru. W swojej nienawiści zatraciliście rozum.Ale chcieliście to macie. Przypominam jedynie,że wątek jednak dotyczy córki Romaszewskiego i tu już nie ma żadnych wątpliwości co wyniosła z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 oczywiscie mojego 30.01.16, 14:46 Zdanie powinno brzmiec: "W czasie mojego pobytu z rodzicami w Dubnej poznalem przebywajacego tam Romaszewskiego." Mam problem klawiatura. Piszesz duzo, ale bez sensu. Cala awantura jest bez sensu. GRU akceptowalo jedynie stypendystow i pracownikow przyslanych z innych krajow. W Dubnej podlegali caly czas bardzo scislej kontroli, ale nie bylo koniecznosci wspolpracy. Petru popelnil blad reagujac na zarzuty ewidentnym klamstwem. Zwykle oswiadczenie o lakonicznej tresci, z podaniem swojego wieku w roku 1984 z zupelnosci by wystarczylo. Wciagniecie Romaszewskiego bylo bledem politycznym. Jesli ktos stracil rozum to raczej twoja strona. Watek nie dotyczy tylko p. Romaszewskiej, dotyczy metod jakie sie stosuje, aby obrzucic blotem porzadnych ludzi. Ludzie z "twojej strony", ktorzy znali osobiscie senatora i to dlugie lata, nigdy go nie atakowali. Przeczytaj sobie pozegnanie Michnika z Romaszewskim: wyborcza.pl/1,75968,15453923,Zbyszek_Romaszewski_nie_zyje__Przyjazn_z_nim_byla.html Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: oczywiscie mojego 30.01.16, 15:07 Problem logiki w zdaniu wyjasniony. Natomiast uparcie zadaje pytanie o kontakty i wpływ GRU na 12 letniego chłopca.Ja tego przecież nie wymysliłem.Twierdzę,że tego typu nieprzytomne ataki świadczą jedynie o umysłowosci ich autorów. Nie ma żadnej awantury=pokazano durniom do czego prowadzi stosowanie takich metod.Romaszewski,skądinąd autor definicji narodowców i kiboli-urodziwa polska młodzież patriotyczna został ofiarą pospolitej pyskówki. Na temat reakcji Petru nie mogę się wypowiedzieć ponieważ jej nie znam. Ja nie mam mojej strony.Natomiast faktem jest,że nie cierpię pisowskiej hucpy,parafialnej ciemnoty i generalnie podłości i głupoty. I na zakończenie-to,że Michnik ciepło wspomina Romaszewskiego to chyba zrozumiał.Michnik jest człowiekiem przyzwoitym(z jednym wyjatkiem) i nad trumną nie buczy ani niczego nie wykrzykuje.Zmarłych szanuje.Tak się dziwnie składa,że autorami skandali pogrzebowych jest bardzo określone stanowisko. Daleko odeszliśmy od Romaszewskiej ale kto jej kazał głupoty o Petru opowiadać? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: oczywiscie mojego 30.01.16, 16:22 Swoją drogą - argument "bo Michnik" - powalający. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 z tym GRU to oczywista bzdura 30.01.16, 16:38 jednak sam Petru zaprzepascil swoim okazje do zakonczenia dyskusji. A aved* tlumacze, to czego nie jest w stanie zacietrzewienia zrozumiec: Zbigniew Romaszewski byl jednym z ostatnich politykow na polskiej scenie politycznej, ktory byl szanowany przez wszystkich. I mogl ze wszystkimi rozmawiac i dyskutowac. Za to go obydwie strony sporu szanowaly. A Adam Michnik potwierdzil to w swoim pozegnaniu z przyjacielem. Mam nadzieje, ze tym razem zrozumialas. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: z tym GRU to oczywista bzdura 30.01.16, 17:05 Nie,ja nie zrozumiałem.Nie jest prawdą,że Romaszewski był szanowany przez wszystkich za swoją całą działalnośc.Z a to co robił i mówił w ostatnich latach z całą pewnością nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: z tym GRU to oczywista bzdura 30.01.16, 17:05 Mnie nie jest potrzebny Michnik do oceny - Romaszewski - jak każdy - miał wzloty i upadki. Romaszewska-córka powinna to najlepiej wiedzieć. Miłego forumowania. ps. podaj przykład mojego zacietrzewienia, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 jeszcze jedno az43 30.01.16, 16:46 kiedy piszesz: "Natomiast faktem jest,że nie cierpię pisowskiej hucpy,parafialnej ciemnoty i generalnie podłości i głupoty." to przez sam dobor slow stawiasz sie po stronie antypisowskiej. I ze przyjales za prawdziwy obraz ukszatltowany przez mainstream w ostatnich latach. Moglabym jeszcze duzo pisac, ale to byloby zbyt osobiste, wiec zamilcze. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: jeszcze jedno az43 30.01.16, 17:08 Pisz,mnie to nie przeszkadza.Oczywiscie,ze jestem po stronie przeciwnej niż stoi ZOMO,przepraszam-PiS. To chyba zrozumiałe,robią to co wszyscy przyzwoici,myslący ludzie.Nie będę przecież przynosił wstydu dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: dwa obozy, wieczna wojna 30.01.16, 17:36 az43 30.01.16, 14:30 Był Romaszewski w Zw.Radzieckim?BYŁ!No to jak był to wiadomo,że skutek tego pobytu musiał być taki sam jak u 12 letniego Petru. Pogięło ciebie? Skutek taki sam? Dorosły a dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: dwa obozy, wieczna wojna 30.01.16, 18:52 To nie mnie pogięło tylko Romaszewską i jej obrońców. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczydud Re: Romaszewska o Petru 30.01.16, 20:45 Romaszewskim wszyscy zapłaciliśmy za więzienie w PRL, swoją krzywdę wycenił na 300 tys. Odpowiedz Link Zgłoś