Dodaj do ulubionych

Wzbiera rzeka rozczarowań. Wygwizdanie premier Sz

13.02.16, 20:27
Wzbiera rzeka rozczarowań.
Wygwizdanie premier Szydło przez kibiców na gali piłki ręcznej to zapowiedź przyszłości.
Bo do tych, którzy poczują się zawiedzeni niespełnionymi obietnicami i zrażeni bałaganem, dojdą inni.
Nie tylko nauczyciele, przedsiębiorcy, ludzie kultury, górnicy czy obywatele zaniepokojeni niszczeniem państwa prawa.
Obserwuj wątek
    • cossa.nostra Płynie strumyczek 13.02.16, 20:41

To tylko twoja uboga percepcja.
      • porannakawa01 Re: Płynie strumyczek 13.02.16, 20:43
        cossa.nostra 13.02.16, 20:41

To tylko twoja uboga percepcja.

Z czego to wnioskujesz?
        • cossa.nostra Re: Płynie strumyczek 13.02.16, 20:49
          Wszyscy moi znajomi są zadowoleni z obecnej sytuacji. I popierają działania obecnego rządu.
    • j-k Pmietaj, wybory za 3,5 roku. 13.02.16, 20:45
      masz zamiar bezsilnie machac nozkami do tego czasu?

czy nadal wciskac KIT - ze za dalszych Rzadow PO - gornicy i hutnicy, oraz nauczyciele
      - by nie protestowali - tylko ochoczo z milosci do Kopacz fedrowali wegiel itd...?
      • az43 Re: Pmietaj, wybory za 3,5 roku. 13.02.16, 21:12
        Machanie nóżkami niczego nie załatwi.Wprawdzie wiele spraw załatwia za opozycje PiS nieustannie sie osmieszając i pędząc od gafy do gafy ale to za mało.PiSowi w klęsce trzeba pomóc.Jedną z form jest śmiech-należy ich obśmiewać nieustannie,każdego dnia.Wychwytywać wszystkie wpadki i potknięcia,dzień po dniu.Nie odpuszczać niczego i nikomu.Demonstrować publicznie niezadowolenie z ich rządów
        Natomiast PO-może to nie jest ładne kopać leżącego ale to przecież oni ciężko pracowali na wygraną PiS.Polityka ciepłej wody,epatowanie wzrostem PKB,ilością km autostrad to był pomysł debila.Ostatni rok ich rządów to kroczenie od głupiego pomysłu do jeszcze głupszego.I jeszcze przygarnięcie tego cholernego Kamińskiego,który moim zdaniem klęskę przypieczętował.To są fakty ale wszystkie błędy i głupstwa PO nie mogą usprawiedliwiac zawłaszczania i niszcznia państwa przez PiS.
    • ric-ard Re: Jedyne co wzbiera to frustracja u platfonsów :))) 13.02.16, 21:00
      aż miło popatrzeć :)))
      • porannakawa01 Re: Jedyne co wzbiera to frustracja u platfonsów 13.02.16, 21:10
        Historia wskazuje, że rządy nie są zmiatane przez zadowolonych.
        Rządy są zmiatane przez niezadowolonych.
        • ric-ard Re: Jedyne co wzbiera to frustracja u platfonsów 13.02.16, 21:17
          twoja dochtórka z szydłowca coś wie na ten temat
          • az43 Re: Jedyne co wzbiera to frustracja u platfonsów 13.02.16, 21:21
            Czy to przypadkiem nie twoich ostatnio gwiżdżą?I Skandują nowe imię Maliniaka-Marionetka?
        • cossa.nostra Re: Jedyne co wzbiera to frustracja u platfonsów 13.02.16, 21:18
          porannakawa01 napisała:

> Rządy są zmiatane przez niezadowolonych.<

Co miało miejsce w kopnięciu PO.
        • az43 Re: Jedyne co wzbiera to frustracja u platfonsów 13.02.16, 21:19
          Ja akurat jestem z rządów Kaczyńskiego zadowolony.Nie mieliśmy do tej pory rządu,który zanim jeszcze został powołaniu już wzbudził niechęć dał powód do wielotysięcznych demonstracji w wielu miastach w Polsce i poza granicami.Mam nadzieję,że pisowska głupota,buta,bezczelność,brak kwalifikacji,pazerność i polityka TKM wywołają trwałą i silną reakcję społeczeństwa-oczywiscie negatywną.
          • cossa.nostra Re: Jedyne co wzbiera to frustracja u platfonsów 13.02.16, 21:23
            az43 napisał:

> Ja akurat jestem z rządów Kaczyńskiego zadowolony.<

Serdecznie pozdrawiam sympatyka PiS:)
            • az43 Re: Jedyne co wzbiera to frustracja u platfonsów 13.02.16, 21:26
              Dziękuję.Mam nadzieje,że się przyłączysz do mnie.
              • cossa.nostra Re: Jedyne co wzbiera to frustracja u platfonsów 13.02.16, 21:35
                az43 napisał:

>Mam nadzieje,że się przyłączysz do mnie.>

Oczywiście. Natychmiast gdy opanujesz stosowanie spacji.
                W PiSie mamy tylko poprawnie piszących:)
                • alistair-p Re: Jedyne co wzbiera to frustracja u platfonsów 13.02.16, 21:46
                  To na tym forum jest może dwóch takich.
                • az43 Re: Jedyne co wzbiera to frustracja u platfonsów 13.02.16, 21:48
                  "W PiSie mamy tylko poprawnie piszących:)"
                  Powiedzmy,że to prawda ale czy nie lepiej żebyście mieli poprawnie myślących?
      • buldog2 Re: Jedyne co wzbiera to frustracja u platfonsów 13.02.16, 21:33
        Platformie się należała alternatywa i odejście od władzy.
        Powtórzę kolejny raz listę grzechów PO:
        Lista przewin PO v. 1.1 (z roku 2012)

1. Brak skutecznych prób redukcji deficytu budżetowego.
        2. Brak programu b. szerokich preferencji zagranicznych inwestycji.
        3. Powiększanie, fatalne powiększenie liczebności administracji.
        4. Brak pomocy firmom innowacyjnym (wiem, co piszę, na przykładzie kolegi, który zamówienia ma z całego świata, a brak ok. miliona dolarów do uruchomienia produkcji).
        5. Brak przeniesienia wydatków budżetowych z dotowania postępowego elektoratu na R&D i zwiększenia ich do rozmiarów (proporcjonalnie) co najmniej takich, jak w Niemczech, oraz programu szybkiego dojścia do finansowania takiego, jak w krajach skandynawskich.
        6. Powiększanie, fatalne powiększenie liczebności administracji.
        7. Niemal całkowita uległość wobec lobby prawniczego.
        8. Brak wschodniej polityki gospodarczej takiej, jaką prowadzą Niemcy.
        9. Brak adaptowania gospodarki polskiej do konkurencji z wielkimi koncernami w warunkach gospodarki globalnej, np. na wzór Korei Płd.
        10. Brak odpowiedniego finansowania i skandaliczny poziom publicznych mediów.
        11. Uległość wobec wyzysku przez związkowe lobby górników i podobne.
        12. Uległość wobec PSL i utrzymywanie przywilejów KRUS.
        13. Brak rozliczenia prawdziwych afer poprzedniego rządu (już nie mówię o wcześniejszych), np. prawdziwej afery hazardowej.
        14. Brak przyznania Ojcu Dyrektorowi możliwości cyfrowej emisji sygnału na drodze innej (np. ustawowej), niż ogólna. Tetrapodiom też się należy TV, było o tym nawet w mediach mętnego nurtu (np. w TOK FM mówiła o tym P. Dominika Wielowieyska).

Należałoby powiedzieć jeszcze o skandalicznej sprawie ACTA i braku należytego odporu kłamstwom o zamachu smoleńskim. Postawa wobec ACTA została zrewidowana, dlatego nie ma jej w spisie, a była to jedna z najgorszych rzeczy w czasie rządów PO. Kłamstwo o zamachu smoleńskim, bo jego skutki trwają i do sprawy będziemy wracać - chodzi o brak sprzeciwu wobec PiSowskich bredni na temat zamachu i brak publikacji np. ostatniej rozmowy Kaczyńskich.
        Tak jak mówimy od kilku lat - Platformie należy się odejście. Ale, znów tak jak mówimy, PiS(b) alternatywą nie jest. Jest złem daleko większym, godzącym w fundamenty państwa i naszej tożsamości kulturowej, narodowej. PiS(b) sprowadza Polskę do roli raba Europy i pomiotła Rosji.
        Posłużę się cytatem:
        PiS nie robi, tylko mówi, a jak robi, to odwrotnie, niż mówi - © Piq.
        PiS(b) zmienia znaczenia słów i to jego świadome działanie jest jednym z najgorszych, jakie popełnia. PiS(b) ze wszystkich zabija polską kulturę, to co w niej stanowi o rozwoju, jest wartościowe.

Дyмaю, вaши нacтoящие хoзяевa дoвoльны вaшей пoдрывнoй рaбoтoй.

--
        Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - © Magdolot. "Opozyturę" wymyślił ukos. - © Miętowe Loczki.
        • cossa.nostra Re: Jedyne co wzbiera to frustracja u platfonsów 13.02.16, 21:38
          Zgoda. PO musi umrzeć.
          • porannakawa01 Re: Jedyne co wzbiera to frustracja u platfonsów 13.02.16, 21:40
            cossa.nostra 13.02.16, 21:38
            Zgoda. PO musi umrzeć.

Piszemy o PiS.
            Dlaczego włączasz w to PO?
            • az43 Re: Jedyne co wzbiera to frustracja u platfonsów 13.02.16, 21:45
              On ma kompleks na tym punkcie.W końcu PO kilka razy powiozła pisowców skutecznie.
    • cossa.nostra Pobożne życzenia 13.02.16, 21:44

Daj se siana. Dorżniemy watahę PO.
      • az43 Re: Pobożne życzenia 13.02.16, 21:46
        Za tępe jesteście chłopaczki.
        • cossa.nostra Re: Pobożne życzenia 13.02.16, 21:53
          az43 napisał:

> Za tępe jesteście chłopaczki >

Ale żondzimy wami ostrutkimi chłoptysiami:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))).
      • alistair-p Re: Pobożne życzenia 13.02.16, 21:52
        Brak PO w polityce niczego nie zmieni w PiSuarowym dziele.Przypominam ci,że teraz rządzi PiS.To nie PO uchwala niekonstytucyjne i antydemokratyczne ustawy a marionetkowy prezydent podpisze wszystko co mu podsuną,nawet fakturę na kocią karmę i nie jest on z PO.Kierowanie się zemstą prowadzi do upadku i dowodzi miałkości pisuarowych umysłów.Moim zdaniem należy czekać spokojnie na samoobalenie rządów PiS.
        • buldog2 Re: Pobożne życzenia 13.02.16, 22:06
          Tym razem samoobalenia PiS(b) nie będzie. Będzie ogólnonarodowy protest, Powstanie.
          • buldog2 Powyższe podtrzymuję 05.10.16, 11:49
            Dzieje się to szybciej niż myślałem.

--
            Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - Magdolot.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka