Dodaj do ulubionych

Temat: forum Kraj

01.03.16, 19:35
Patrzę na zmiany tematów rozmów na Kraj w ciągu, powiedzmy, dekady.
Dawniej, powiedzmy do końca ub. dekady (pierwsze lata rządów Tuska), było mnóstwo złośliwości, ale jednak w lepszym niż dziś stylu, a były i rozmowy merytoryczne, na różne tematy.

Dziś nie zostało już nic. Nie dość, że styl prostacki, to treści za grosz. Władza nie ma do powiedzenia nic poza tym, że urządziła przeszukanie, wyrzuciła z pracy i postawiła swoich, opluła, zadarła ze światem, pomniejszyła prestiż Polski. Nawet nie udaje, że dzieje się coś konstruktywnego.

W tej chwili mamy tylko mielenie ozorem pod dyktando dyktatury ciemniaków i oszustów. Nie ma sensu się w nie angażować.

Powinniśmy starać się, by to Forum było miejsce przedstawiania pomysłów, idei, które będą inspiracją dla innych mediów. Możemy robić coś pożytecznego.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Temat: forum Kraj 01.03.16, 19:38
      Błaszczaki ,Kuchcińskie ,Suskie i inne Ziobry intelektualne.
      • czekam.na.lewice Re: Temat: forum Kraj 01.03.16, 19:45
        m.c.hrabia napisał:

> Błaszczaki ,Kuchcińskie ,Suskie i inne Ziobry intelektualne.
        >
        Ty to masz tupet. Przecież między innymi o Tobie pisał.
      • buldog2 Re: Temat: forum Kraj 01.03.16, 19:45
        Właśnie chodzi o to, żeby się temu stylowi nie poddawać i "robić swoje".

--
        Sztandar PiS dumnie powiewa - © xyz_xyz1, "Krótka historia PiS(b)".
    • mara571 wladza nie ma nic do powiedzenia? 01.03.16, 19:46
      ma, tylko jesli nasi emeryci zakladaja dziesiatki watkow na podstawie gazeta.pl w najlepszym wypadku wyborcza.pl to na forum kraj tez nic nie bedzie.
      Podobnie pada forum swiat. Tam zakladano dziesiatki watkow o rosji i Ukrainie, wiec inni sie wycofali.
      Ostatni dobry czas pzypadl na kryzs finansowy. Potem byl tylo spadek.
      Jest jedna drobna roznica: takiego chamstwa ja na forum kraj na forum swiat nie ma.
      • uu1 Re: wladza nie ma nic do powiedzenia? 01.03.16, 20:16
        > Jest jedna drobna roznica: takiego chamstwa ja na forum kraj na forum swiat nie ma.
        Mam dokładnie takie samo zdanie na temat FŚ.
        ------------
    • wojciech.2349 Re: Temat: forum Kraj 01.03.16, 19:46
      buldog2 napisał:
      > Dziś nie zostało już nic. Nie dość, że styl prostacki, to treści za grosz.
      ------------------------
      Troszkę off topic. Przywołujesz dzień dzisiejszy.
      W tv słyszałem poezję na temat Inki.
      Pluton egzekucyjny nie trafił w dziewczynę.

Wszyscy mieli wadę wzroku?
      • uu1 Re: Temat: forum Kraj 01.03.16, 20:14
        wojciech.2349 napisał(a):

> buldog2 napisał:
        > > Dziś nie zostało już nic. Nie dość, że styl prostacki, to treści za grosz
        > .
        > ------------------------
        > Troszkę off topic. Przywołujesz dzień dzisiejszy.
        > W tv słyszałem poezję na temat Inki.
        > Pluton egzekucyjny nie trafił w dziewczynę.
        >
        > Wszyscy mieli wadę wzroku?
        Nie, egzekucja była pozorowana.

------------------------
        • wojciech.2349 Re: Temat: forum Kraj 01.03.16, 20:19
          Egzekucja nie była pozorowana.
          W tym sęk.

Znasz finał?
          • uu1 Re: Temat: forum Kraj 01.03.16, 20:35

> Egzekucja nie była pozorowana.
            > W tym sęk.
            >
            > Znasz finał?
            Tak.

-----------------
            • wojciech.2349 Re: Temat: forum Kraj 01.03.16, 20:46
              uu1 napisała:
              > > Znasz finał?
              > Tak.
              ---------------------
              Była martwa po pozorowanej egzekucji?
              Mam wrażenie, że nie wiesz o czym piszesz.
              • uu1 Re: Temat: forum Kraj 01.03.16, 20:50

> uu1 napisała:
                > > > Znasz finał?
                > > Tak.
                > ---------------------
                > Była martwa po pozorowanej egzekucji?
                > Mam wrażenie, że nie wiesz o czym piszesz.
                To były dwa niezależne zdarzenia. Liczono, że wstrząs spowodowany "nieudaną" egzekucją spowoduje jej zeznanie.
                Ponieważ podstęp się nie udał, została zastrzelona - tak jak napisałeś.

---------------
                • wojciech.2349 Re: Temat: forum Kraj 01.03.16, 20:54
                  uu1 napisała:
                  > To były dwa niezależne zdarzenia. Liczono, że wstrząs spowodowany "nieudaną" eg
                  > zekucją spowoduje jej zeznanie.
                  > Ponieważ podstęp się nie udał, została zastrzelona - tak jak napisałeś.
                  ------------------
                  Dzięki za info.
                  Nie wiedziałem o tym.
                  • matylda1001 Re: Temat: forum Kraj 01.03.16, 23:51
                    Podobno było trochę inaczej. Pluton egzekucyjny liczy kilka osób ale tylko w jednej lufie jest ostra amunicja i nikt nie wie w czyjej. Wszyscy strzelają ale zabójcą jest tylko jeden. Chodzi o to, żeby każdy członek plutonu myślał, że to jednak nie on zabił, ale jednocześnie żeby się czuł na równi odpowiedzialny. Ksiądz będący świadkiem egzekucji twierdził, że oni nie chcieli trafić, każdy zdawał sobie sprawę, że może on ma właśnie ostrą amunicję i na wszelki wypadek nie chciał obciążać sumienia śmiercią tak młodziutkiej dziewczyny. Inka egzekucję przeżyła, więc zastrzelił ją z broni krótkiej dowódca plutonu egzekucyjnego. Zrobił to natychmiast. Tak więc raczej nie była to egzekucja upozorowana w nadziei na zeznania. Oni wiedzieli, że ta młoda dziewczyna i tak nic nie powie.
      • buldog2 Re: Temat: forum Kraj 01.03.16, 20:28
        Nie znam tej historii.
        Inka zasługuje na naszą wieczną pamięć i szacunek. Jeśli ktoś wykorzystuje pamięć o Niej dla wymyślania historyjek i gierek PR, jak przypuszczam, to tylko wstręt i obrzydzenie.
        • wojciech.2349 Re: Temat: forum Kraj 01.03.16, 20:33
          Chłopcy z plutonu egzekucyjnego nawet nie drasnęli dziewczyny.
          Zastrzelił ją dowódca plutonu.

Kacapski karaluch.
          • buldog2 Re: Temat: forum Kraj 01.03.16, 21:09
            Nie karaluch, tylko oprawca.
            I cały czas czuję uprzedzenie do wycierania sobie Jej śmiercią w PiSowskich mediach.
            Jaruzelski donosił dla Informacji Wojskowej w czasie kiedy ginęła Inka i wielu takich jak Inka, to Kaczyński wystawił Jaruzelskiemu świadectwo "moralności" - że "patriota". I ani Kaczyński, ani żaden z jego bulterierów (Kurski, Piotrowicz, Kryże itd.) i innych sobak nie powinien mieć prawa powiedzieć o Ince słowa. Przeszukanie domu patrioty Jaruzelskiego przez patriotę Kaczyńskiego we właściwym świetle ukazuje to towarzystwo. Oczami wyobraźni widzę ciąg dalszy, bo to nie koniec historii.
            • wojciech.2349 skalowanie wagi 01.03.16, 21:19
              Próbujesz ważyć myśli, intencje, ... .
              Idź na bazar i zobacz jakie t-shirty są sprzedawane.
              Ja nie widziałem leminżych t-shirtów.

i to by było na tyle.
              • buldog2 Re: skalowanie wagi 01.03.16, 21:38
                Akurat tutaj nie. Gdzie indziej potrzebne, a tu wszystko jak na dłoni.
                Wałęsa był agentem (paskudnym, fakt) kilka lat. Czy później odszedł sam, czy z niego zrezygnowała SB, to inna sprawa, ale po tym czasie nie donosił.
                Jaruzelski donosił od początku komuny, na koniec stanął na jej czele i skamlał o rosyjską interwencję.

I w tym widzimy "ważenie" Kaczyńskiego: pierwszy najgorszy zdrajca, drugi - patriota.

Że o dokonań Prezesa nie będziemy szerzej tu przedstawiać. Tyle pokomunistycznej swołoczy nie ma żadnej innej partii.

--
                Sztandar PiS dumnie powiewa - © xyz_xyz1, "Krótka historia PiS(b)".
                • uu1 Re: skalowanie wagi 01.03.16, 22:13
                  > Jaruzelski donosił od początku komuny, na koniec stanął na jej czele i skamlał o rosyjską interwencję.
                  Skąd Ty czerpiesz te rewelacje?
                  -----------------
                  • buldog2 Re: skalowanie wagi 01.03.16, 22:30
                    Odnośnie donoszenia na kolegów z wojska, było kilka relacji, nie pamiętam (i nie chce mi się szukać) gdzie. W każdym razie potwierdzone na tyle, że nie do zakwestionowania.
                    Że stanął na czele komuny, to widzieliśmy. Że prosił (m. in. za pośrednictwem szefa sztabu gen. ??? - nazwiska nie pamiętam - Siwicki?) o interwencję, na to jest kilka odrębnych świadectw, m. in. w materiałach Stasi i w pamiętniku adiutanta gen. Kulikowa. Można utrzymywać, że to fałszywki, ale po co miałaby takie fałszywki tworzyć Stasi? W przypadku zeszytów tego adiutanta - również nie wiadomo, po co.
                    • uu1 Re: skalowanie wagi 01.03.16, 22:42
                      > Można utrzymywać, że to fałszywki, ale po co miałaby takie fałszywki tworzyć Stasi?
                      Czy wiesz, że w 1981 r. NRD bardzo naciskała na wywołanie i stłumienie "rebelii" w Polsce i miała sprecyzowane plany dotyczące Szczecina i okolic?
                      -----------------
                      • wojciech.2349 Re: skalowanie wagi 01.03.16, 22:46
                        uu1 napisała:
                        > ...miała sprecyzowane plany dotyczące Szczecina i okolic?
                        ---------------------
                        Napij się soku jabłkowego.
                        • uu1 Re: skalowanie wagi 01.03.16, 22:51

> uu1 napisała:
                          > > ...miała sprecyzowane plany dotyczące Szczecina i okolic?
                          > ---------------------
                          > Napij się soku jabłkowego.
                          Czemu błaznujesz?

-------------
                          • wojciech.2349 Re: skalowanie wagi 01.03.16, 22:54
                            uu1 napisała:

> wojciech.2349 napisał(a):
                            >
                            > > uu1 napisała:
                            > > > ...miała sprecyzowane plany dotyczące Szczecina i okolic?
                            > > ---------------------
                            > > Napij się soku jabłkowego.
                            > Czemu błaznujesz?
                            ---------------------------------------
                            Z tym sokiem chyba jestem bardziej merytoryczny niż Ty.
                            • uu1 Re: skalowanie wagi 01.03.16, 22:59

> > > Napij się soku jabłkowego.
                              > > Czemu błaznujesz?
                              > Z tym sokiem chyba jestem bardziej merytoryczny niż Ty.
                              Przeczytaj jeszcze raz post Buldoga i mój. Może wychwycisz związek.

--------------
                  • wojciech.2349 Re: skalowanie wagi 01.03.16, 22:31
                    uu1 napisała:

> > Jaruzelski donosił od początku komuny, na koniec stanął na jej czele i sk
                    > amlał o rosyjską interwencję.
                    > Skąd Ty czerpiesz te rewelacje?
                    ------------------
                    No właśnie - skąd?
                    Przecież kacyk Jaruzelski musiał wyprzedzać życzenia Kremla.
                    Donoszenie to mały Pikuś.
      • piq dzisiaj Inka by pytała, dlaczego wy, pisi,... 01.03.16, 22:47
        ...tańczycie pod dyktando rosyjskiego agenta z rodziny stalinowskich prominentów, tawariszcza Jara i hołubicie Kryżego. Nie wycieraj sobie przeto swojej mordy Poputczyka i Sprzedawczyka tą bohaterską dziewczyną.

Tak, wiem, że wy, Paskudztwo i Swołocz, uwielbiacie martwych Polaków, bo żaden z nich się już przeciw wam, targowico, nie wypowie. Więc robicie sobie z nich okłady na własną zdradę - choćby i wynikającą z głupoty, a nie podłości.
        • el.commendante Nie to żebym bronił PiSu, ale kogo obchodzi 04.03.16, 12:32
          zdanie jakiejś terrorystki?
          Tu masz współczesną Inkę która też ruskich nienawidzi.
          wyborcza.pl/1,75477,19711912,obcinajac-glowe-czterolatce-zemscila-sie-na-putinie.html
    • 141288bs Re: Temat: forum Kraj 01.03.16, 20:08
      O tak,merytorycznie o kartoflach,moherach,cieciu watah i strzelaniu do kaczek,a rynsztokowe wyzwiska i oreslenia to pelowski repertuar kazdego watku.
      Jesli,buldogu,masz watpliwosci,to skorzystaj z wyszukiwarki i wroc do lat rzadu PO-PSL.
    • niegracz Re: Temat: forum Kraj 01.03.16, 20:16
      kto ma to robic niby ty ? :)))))

Dyktatura Tuska się skończyła.
      Lis odchodzi w niebyt samozadowolenia.
      • buldog2 Re: Temat: forum Kraj 01.03.16, 20:20
        PiSz o parówkach i wybuchach, ile było i o której wybuchły.
    • stop-obludzie To forum jest technicznie słabe bo 01.03.16, 20:20
      jest niepodzielone na tematy i strasznie prymitywne i to stymuluje do pisania krótkich zajawkowych wpisów których tak naprawdę pewnie prawie nikt nie czyta a zaraz dany wątek znika w odmętach starych wątków...

Forum PO jest fajne do dyskusji tylko trzeba tam poustawiać ignore na pisowskich spammerów którzy zaśmiecają pustym szajsem.
      • stop-obludzie Re: To forum jest technicznie słabe bo 01.03.16, 20:22
        No właśnie to jest zasadniczy problem że nie można ustawić blokady na spamerów tutaj więc siłą rzeczy wszystkie dyskusje stają sie pyskówkami ze spammerami...
    • ateizm.antyteizm Re: Temat: forum Kraj 01.03.16, 20:23
      Wiecie ja mam dość strzępienia języka. Wałęsa był agentem SB. PIS się zna na ekonomii, a media są prywatne i wolne od polityków. Niezależna.pl ma cudowny mechanizm dbania o użytkownika w postaci strażnika forum. Zatrudnijcie się w gazecie.pl jako strażnicy forum. Praca łatwa wystarczy przeglądać forum i kasować wpisy, które łamią regulamin lub są nieodpowiednie. Wygodnie i w domowym ciepełku. Zadbacie o nasze bezpieczeństwo przed wulgaryzmami. Boje się ich i ranią moje uczucia ;)
      • ateizm.antyteizm Re: Temat: forum Kraj 01.03.16, 20:27
        Tutaj nie ma strażnika forum i jest paskudnie. Tyle się rozlewa jadu i wulgaryzmów. Co chwile te lewaki wyłażą i manipulują mi obraz rzeczywistości. Manipulują mnie i już im uległem. Bierzcie przykład z niezależnej.pl - najlepszej strony dbającej o dobro polaków.
        Bóg, honor i ojczyzna. ;)
        • cronny Od kilkunastu lat narzeka się że FK schodzi na psy 01.03.16, 22:26
          bo merytoryczne dyskusje i poważne spory polityczne, gospodarcze, etyczne, historyczne itp zastępuje erystyka, prostackie pyskówki i obelgi.
          I - jak obserwuję - degrengolada postępuje, jest coraz gorzej.
          Czy to jakiś specyficzny błąd tego forum? Moim zdaniem - niestety, nie. Myślę, że jest gorzej, a obserwowany przybór pustosłowia, pomówień i obelg odzwierciedla zmiany celów a wraz z nimi - taktyki i stylu rywalizacji politycznej w naszym kraju.
          • buldog2 Re: Od kilkunastu lat narzeka się że FK schodzi n 01.03.16, 22:31
            Zgadzam się z tą oceną. Ale nie z tym co się robi.
    • stop-obludzie Niezbędna funkcja brakująca na forum - 01.03.16, 20:46
      IGNORE [tak żeby się chowało kompletnie i nie zaśmiecało widoku ]+ opcje
      - posty razem z gałęziami zaczętymi przez
      - wątki w listingu głownym zaczęte przez
      - nie pozwalaj pisać zablokowanemu w twoich wątkach

i to by umożliwiło dyskusję na temat jakby każdy myślący mógł zablokowac tych co spamują bredniami insynuacjami nie na temat.
      • cronny Ważne po co się czyta i po co się pisze 01.03.16, 23:04
        Dla zrozumienia i porozumienia, czy dla kłótni. Dla konfrontacji argumentów czy dla zelżenia rozmówcy.
        Dla wymiany informacji i opinii w myśl zasady - ja ci dam dolara i ty mi dasz dolara - nadal mamy po dolarze. ja ci dam pomysł, ty mi dasz pomysł - każdy z nas będzie mieć po dwa pomysły.
        Skala, wedle której można mierzyć wartość intelektualną rozmowy może mieć sporą rozpiętość - od słownego pingponga na poziomie niższym od Wikipedii, czy słownej bijatyki, w której liczy się jedynie siła, technika i bolesność zadawanych ciosów - do merytorycznej dyskusji podpartej wiedzą na poziomie seminarium doktoranckiego...
        Ale kogo może dziś obchodzić poważna dyskusja na forum internetowym np na temat długofalowych, strategicznych celów gospodarczych i społecznych - jeżeli takiej dyskusji nie prowadzą nawet czołowi politycy reprezentujący najwyższe funkcje państwowe, czy kierownicze kręgi głównych partii?
        • buldog2 Re: Ważne po co się czyta i po co się pisze 01.03.16, 23:14
          Z grubsza tak jest, ale to nie znaczy że mamy się dyktatowi ciemniaków poddawać.
          Nawet jeśli patronują mu wszystkie partie.
          Niedługo reaktywowana będzie moja stronka poświęcona przede wszystkim Wschodowi, tutaj będę zamieszczał zajawki i będzie można rozmawiać, przynajmniej o tym.
          • stop-obludzie Re: Ważne po co się czyta i po co się pisze 02.03.16, 00:20
            Zgadzam się z tą diagnozą w pełni. nawet popełniłem o tym stronkę:
            doscoglupianianarodu.blogspot.com/2015/12/apel-ludzi-myslacych-do-polskich.html

niemniej to nie jest związane tym forum...
            • buldog2 Re: Ważne po co się czyta i po co się pisze 04.03.16, 12:04
              Postulaty jak najbardziej, tylko skróciłbym opisy i uzasadnienia, bo to oczywiste.
    • wojciech.2349 Re: Temat: forum Kraj 01.03.16, 22:02
      Znowu odpowiem troszkę off topic.
      Sam zamieściłeś kiedyś z youtube hymn śpiewny przez kibiców.
      Śpiewają, no to niech sobie śpiewają.
      Jednak w tym co sam zamieściłeś mężczyźni śpiewają 4 zwrotki hymnu Polski.
      Problemem są 4 zwrotki.

Polityczne "golone strzyżone" między PiS i padalców z PO może okazać się
      epizodem. Ważne są te 4 zwrotki.
      • wojciech.2349 źle podpięty post 01.03.16, 22:05
        Powinien być podpięty pod - skalowanie wagi.
        • buldog2 Re: źle podpięty post 04.03.16, 12:08
          Wojtusiu,
          dlaczego przedstawiciele PiS tak rzadko piszą cyrylicą?
          Byłoby im łatwiej изъяcнятьcя.
    • giulia123 Re: Temat: forum Kraj 01.03.16, 23:00
      Któryś z użytkowników stwierdził, że tu na FK nie ma strażnika forum

No tego się nie spodziewałam, ze ktoś nie doceni wytężonej pracy cenzorów FK. Snajper czy jakaś sea.monster jak dostają wzmożenie to leeeecą! Z soboty na niedzielę kilkadziesiąt postów poleciało bez żadnego, najmniejszego śladu.
      Jest wątek, jest 12 wpisów i raptem czary-mary zostają cztery wpisy..
      Kiedyś pozostawał komunikat, że usunięto a teraz śladu nie ma. I tym sposobem sporo uczestników nawet nie ma pojęcia jak tu cenzura śmiga!!!

A część wątków ginie w otchłani. Już nie są wywalane, pardon "przesuwane" (jak mi to dziś wyjaśniła cenzorka z forum o moderacji) na Oślą Ławkę, a wywalane są w kosmos.

Wszystko po to by ukryć skalę CENZORSTWA. A jest co ukrywać! Himalaje !

Oczywiście usuwane są wpisy osób sympatyzujących z PISem, zaś peowski szlam i gnojowica leją się szerokim strumieniem.

Dzisiejszy haniebny wątek o żołnierzach wyklętych jaki założył taziuta jest najlepszym tego przyzwolenia przykładem.
      Ku zadowoleniu towarzysza Michnika.
    • piq teraz nie ma już rozmowy, buldog, i już... 01.03.16, 23:24
      ...nie będzie. Ja się modlę, żeby to się nie przeniosło na ulice, bo wtedy rosyjskim służbom uda się plan smoleński realizowany przez jej sługusów w wierchuszce PiSu. Jedyna szansa, żeby do tego nie doszło, to - po upadku PO - upadek PiSu, a zwłaszcza odejście agentów stojących na jego czele, z mojego pokolenia i starszego. Niech oni odejdą. bo to xuje i głąby bez przygotowania merytorycznego, przeżarci peerelem i kompleksami.

Młodzi już się ze sobą dogadają, mogą się pokłócić, ale merytorycznie i nie zniekształcając faktów pod dyktando oficerów prowadzących dla doraźnej korzyści politycznej. Czekam na ukształtowanie się normalnej prawicy i normalnej lewicy, bo to pierwsze uniemożliwił Kaczyński, a to drugie Michnik, a właściwie uniemożliwili ukształtowanie się normalnej sceny politycznej we dwójkę.

Morawiecki może się pokłócić z Siemoniakiem czy Petru, ale to będzie wartościowa kłótnia, bo oparta na jakichś różnicach merytorycznych.

Tawariszcz agent Kaczyński nie dogada się już z nikim. On ma ludzi, których chce zniszczyć przed śmiercią, i to jak bolszewik - wymazać ich z życia i z podręczników. I jednego człowieka, do którego był przywiązany i na którym pasożytował przez całe życie, i wobec którego czuje się winny - swojego brata - i żeby mu wynagrodzić nędzny los, chce go wsadzić na pomniki. I zawrze pakt z samym diabłem, żeby do tego doprowadzić.

Jeśli do tego dojdzie, na ulicach nie będzie już litości. A na Kremlu otworzą francuskie szampany.
    • inocom Wszystko się kiedyś kończy 02.03.16, 00:29
      buldog2 napisał:

> Patrzę na zmiany tematów rozmów na Kraj w ciągu, powiedzmy, dekady.
      > Dawniej, powiedzmy do końca ub. dekady (pierwsze lata rządów Tuska), było mnóst
      > wo złośliwości, ale jednak w lepszym niż dziś stylu, a były i rozmowy merytoryc
      > zne, na różne tematy.

Dekadę temu Facebook raczkował. Dziś Hutu usuwają Tutsi i na odwrót.
      wiadomosci.onet.pl/ciekawostki/usuwanie-znajomych-z-fb-ma-konsekwencje-w-realnym-zyciu/8jb2y
      wyborcza.pl/magazyn/1,149897,19445182,wielkie-sprzatanie-na-fejsie-jak-wyrzucamy-znajomych-i-dlaczego.html
      Artykuły mało dostarczają optymizmu. W tym drugim jest że łatwiej się jest dogadać z konserwatystą, niźli liberałem.

Dbamy o swoje audytoria w taki sposób, by się potem przeglądać w tym, co napiszą, przeczytawszy to, co im uprzednio sami podsunęliśmy.

Osoby, które przynajmniej kilka razy dziennie "lajkują" innych na FB, niemal dwukrotnie częściej niż pozostałe uważają, że większość znajomych podziela ich poglądy polityczne.

W o dwa lata wcześniejszym raporcie eksperci z PRC ustalili z kolei, że bardziej (28 proc.) skłonni do zablokowania kogoś o odmiennym światopoglądzie lub "znielubienia" go są ludzie o poglądach liberalnych niż konserwatyści (16 proc.) czy osoby o przekonaniach centrowych (14 proc.).

Jeśli o mnie chodzi, to pisuję tu dla zabawy, a nie z nadzieją, że kogoś przekonam. "Manie misji" pozostawiam schizofrenikom.
      • stop-obludzie Re: Wszystko się kiedyś kończy 02.03.16, 01:45
        teraz jeszcze jak zdefiniujesz konserwatyzm.

bo jeśli kato-narodowo-psychopatyczny-socjalizm to ma być konserwatyzm to ja jestem Mao Tse Tung
        • inocom Re: Wszystko się kiedyś kończy 02.03.16, 11:10
          stop-obludzie napisał:

> teraz jeszcze jak zdefiniujesz konserwatyzm.
          >
          > bo jeśli kato-narodowo-psychopatyczny-socjalizm to ma być konserwatyzm to ja je
          > stem Mao Tse Tung

Opracowanie jest hAmerykańskie więc pewnie republikanizm.
          • stop-obludzie Re: Wszystko się kiedyś kończy 02.03.16, 15:38
            no właśnie więc to nie ma związku z polskimi realiami.
            • inocom Re: Wszystko się kiedyś kończy 03.03.16, 20:45
              stop-obludzie napisał:

> no właśnie więc to nie ma związku z polskimi realiami.

Ludziska są takie same od czasów jaskiniowców. Zmieniają się środki przekazu, ludzie zostają tacy sami.
              • stop-obludzie Re: Wszystko się kiedyś kończy 04.03.16, 01:28
                Nie wiem jak ta wypowiedź ma się do wczesniejszych ale faktycznie powiedziałbym że pisowska banda jest na intelektualnym poziomie jaskiniowców.
          • sverir Re: Wszystko się kiedyś kończy 04.03.16, 09:11
            Republikanizm, czyli silne poczucie wartości konstytucyjnych, obywatelskich wolności, niechęć do uchylania ich nawet za zgodą większości. Po naszemu konserwatywni liberałowie. Czyli nasi rodzimi konserwatyści w większości nawet obok nich nie stali.
            • buldog2 Re: Wszystko się kiedyś kończy 04.03.16, 13:45
              Rodzimi tzw. konserwatyści, to neobolszewicy z odchyleniem religijnym (nie nazwałbym go, nawet formalnie, katolickim czy chrześcijańskim).
              Bardzo podobna formacja kulturowa uformowała się w czasach panowania Breżniewa. Później, po komunie, zaczęto mówić o tym okresie, jako o konserwatyzmie (z jakimś przymiotnikiem, nie pamiętam).

--
              PiS nie robi, tylko mówi, a jak robi, to odwrotnie, niż mówi - © Piq.
    • west-side-story Re: Temat: forum Kraj 02.03.16, 07:51
      > Dziś nie zostało już nic. Nie dość, że styl prostacki, to treści za grosz. Wład
      > za nie ma do powiedzenia nic poza tym, że urządziła przeszukanie, wyrzuciła z p
      > racy i postawiła swoich, opluła, zadarła ze światem, pomniejszyła prestiż Polsk
      > i. Nawet nie udaje, że dzieje się coś konstruktywnego

Zgadza się, za atakami prawicowych hejterów stoi bardzo płytka argumentacja.
      Po próbie wymiany dwóch, trzech postów okazuje się, że chłopiec czy panienka po drugiej stronie łącza, to w zasadzie nie bardzo jest w stanie uzasadnić dlaczego rzuca te wszystkie najcięższego kalibru epitety. Nie ma sensu odpowiadać agresją na agresję, mnie tak mizernie skonstruowana agresja nie rusza. Najzabawniejsze jest to, że wchodzą na forum liberalnej gazety i jakby nigdy nic chcą wciskać ten sam propagandowy kit co w TVP, tylko w chyba jeszcze nachalniejszy sposób.
      • buldog2 Re: Na śmietnik. 02.03.16, 09:43
        Jeśli chodzi o tutejszy liberalny elektorat, to tylko utwierdzają go w przekonaniach. Tu niewiele tracą, bo i tak by go do siebie nie przekonali. Bywają tu zwolennicy PiS, LPR i podobni, którzy odwiedzają znienawidzony portal, ale na ich poglądy nic na razie nie wpłynie, cokolwiek tu zobaczą, zostaną przy swoim.

Ale to jedyne miejsce, które licznie odwiedzają politycy i funkcjonariusze partyjni i ci chcą się wykazać, dowalić komuś wewnątrz swojego małego światka partii, mediów, urzędów itp. To oni się okładają w sposób najgłupszy, a poziom nawalanki pokazuje kondycję polskiej klasy politycznej. Na śmietnik.
    • j-k Nie fantazjuj. jaki Kraj - takie foro. 02.03.16, 09:51
      buldog2 napisał:
      Powinniśmy starać się, by to Forum było miejsce przedstawiania pomysłów, idei,
      > które będą inspiracją dla innych mediów. Możemy robić coś pożytecznego.

Nie fantazjuj. jaki Kraj - takie foro.

Z systemu wielopartyjne go Polska przeszlado systemu dwupartyjnego (like USA):
      PiS contra PO/Nowoczesna
      i wszystkie pozostale formacje zostaly zmarginalizowane

Rozgorzala ostra walka polityczna, ktora nie wiadomo , czy nie przerodzi sie wkrotce w prawdziwe rozruchy.

zatem i foro TK (foro popularne i poczytne) nie jest miejscem do dyskusji (jak dawniej)
      - lecz stalo sie terenem tejze walki.

- nic w tym dziwnego. to raczej normalny objaw.

J.K.
      • buldog2 Re: Nie fantazjuj. jaki Kraj - takie foro. 02.03.16, 10:03
        Rzecz nie w tym, że forum to miejsce walki politycznej, ale o rynsztokowy poziom tej walki, ustanowiony przez nasyłanych funkcjonariuszy partyjnych i innych trolli.
        • j-k nie walnujsa... 02.03.16, 10:16
          nie widze w tym celowej dzialalnosci "platnych agentow Partii (obu)"

ten poziom zawzietosci pokazuje raczej - jaka przepasc miedzy soba wykopaly obie dawne formacje Post-Solidarnosciowe i ile nienawisci w te przepasc wlaly...

A bedac dawnym dzialaczem "S" (w 1981), a dzisiaj bedac zwolennikiem LEWICY
          (niestety nieobecnej w Sejmie...) - mam niezle pole do spokojnych obserwacji...
          • buldog2 Re: nie walnujsa... 02.03.16, 10:32
            Jak najbardziej zamierzone jest sprowadzanie wszystkiego do poziomu rynsztoka. To odpowiada obu głównym partiom i chyba całej klasie politycznej.
            Jakieś 5 lat temu w redakcji jednego z poważnych pism powstał pomysł, żeby zrobić coś w rodzaju polskiego Stratfora. Okazało się, że w partiach politycznych - wszystkich! - brak zapotrzebowania na rzetelne, wymagające długiej pracy ekspertyzy, za które warto płacić. Pieniądze z budżetu przeznaczone na ten cel wolą wydawać mniej więcej tak jak co poniektórzy na paliwo (jest o tym wątek Marinera). A paliwo to tylko przykład, chyba najbardziej prymitywny i najgłupszy, stosownie do poziomu intelektualnego "zaradnej" "patriotki". Złodziejki.
      • el.commendante Nietety, społeczeństwo na idiocieje tak samo jak 04.03.16, 12:38
        w USA.
    • el.commendante Polskie społeczeństwo jest niestety 04.03.16, 12:38
      obywatelsko niedorozwinięte stąd tak łatwo daje się ponieść prymitywnej papce medialnej nastawionej właśnie na idiotyczne personalne połajanki a nie na dyskusję ideowa. I niestety ma to swoje odzwierciedlenie także na tym forum. Dwa plemiona PiS i PO, mimo że ideologicznie więcej ich łączy niż dzieli, to zgodnie z tym co narzuca im papka medialna dają się ponieść tym żałosnym personalnym połajanką które przysłaniają im cały świat polityki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka