freies_man 20.04.16, 19:10 ma szanse na stanowisko premiera? Szydło wg.mojej oceny poniżej oczekiwań. Co zrobi Naczelnik? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
freies_man Re: Czy Mateusz Morawiecki 20.04.16, 20:29 Coraz głośniej o tym... fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/czy-wicepremier-morawiecki-wskoczy-na-fotel-premiera-za-szydlo,637334.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaczydud Re: Czy Mateusz Morawiecki 21.04.16, 11:37 bankier premierem???? Toż to powrót do III RP ! Odpowiedz Link Zgłoś
freies_man Re: Czy Mateusz Morawiecki 21.04.16, 11:48 kaczydud napisał: > bankier premierem???? Toż to powrót do III RP ! Lepszej kandydatury obecnie nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Czy Mateusz Morawiecki 21.04.16, 12:27 freies_man napisał: Lepszej kandydatury obecnie nie widzę Po zapoznaniu się z szumnie ogłaszanym "Narodowym Planie Rozwoju" (czy jakoś tak) autorstwa Morawieckiego-juniora pozbyłem się złudzeń (które, przyznam, miałem sądząc naiwnie że w plejadzie miernot w szydłorządzie znalazł się ktoś jako tako kompetentny i kumaty). Otóż nic bardziej mylnego. Tenże plan to tylko zbiór pobożnych życzeń, niepoparty żadnymi realnymi wyliczeniami i nieoparty na żadnych rzetelnych podstawach. Nie pozostawili na nim suchej nitki i Balcerowicz, i Kołodko, i w zasadzie wszyscy liczący się w Polsce ekonomiści - od lewa do prawa, z góry na dół i odwrotnie. Nawet sprzyjający do niedawna pisiej władzy Ryszard Bugaj też zjechał go równo. A nawet sam minister Szałamacha w przypływie szaleńczej odwagi wydał z siebie głos wątpiący (co prawda szybko się zeń wycofał). Otóż plan ten zakłada świetlaną przyszłość polskiej gospodarki nakreślając jej główne kierunki (z tym można się zgodzić) w oparciu o przewidywane wpływy do budżetu oraz wykorzystanie funduszy unijnych. I tu zaczynają się schody - bo owe wpływy, owa kasa jest dalece niepewna i życzeniowa (łącznie, szczególnie w świetle ostatnich notowań Polski w UE, z tymi funduszami). Wszystkie te sumy są wzięte z sufitu, na zasadzie "tak mi się wydaje". A owe filary finansowania (podatek bankowy, podatek od handlu) które bezkrytycznie chciano przeszczepić z Węgier okazały się, delikatnie mówiąc, niewypałem i Orban już się z tego wycofuje. Więc jeśli tak miałby wyglądać "dobra zmiana" w wykonaniu młodszego krzywoustego to ja dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Czy Mateusz Morawiecki 21.04.16, 12:50 erte2 napisał: wszystko to prawda, ale to i tak nie ma znaczenia jak prezespan będzie chciał to wbrew wszystkim zrobi MM premierem a może i następcą swoim lub Dudy wystarczy, że będzie miał kaprys, reszta się nie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Petru to tylko reprezentant banksterów, czyżby PiS 21.04.16, 13:06 chciał pójść o krok dalej i wprost z jednego z banksterów zrobić premiera? Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Czy Mateusz Morawiecki 21.04.16, 13:15 Skąd wiosna ten pomysł? Trochę sci fi Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy Mateusz Morawiecki 21.04.16, 13:18 freies_man napisał: > ma szanse na stanowisko premiera? > Szydło wg.mojej oceny poniżej oczekiwań. > Co zrobi Naczelnik? Naczalnik nie Naczelnik. S. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Czy Mateusz Morawiecki 21.04.16, 13:34 snajper55 napisał: > Naczalnik nie Naczelnik. a musi być z dużej? to może jeszcze na klęczkach? Odpowiedz Link Zgłoś
freies_man Re: Czy Mateusz Morawiecki 21.04.16, 13:42 scoutek napisała: > snajper55 napisał: > > > Naczalnik nie Naczelnik. > > a musi być z dużej? to może jeszcze na klęczkach? Nie musi, dlaczego napisałem dużymi? zostawiam ci do przemyślenia. Na klęczkach byłem jedynie podczas badania przez lekarza neurologa. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Czy Mateusz Morawiecki 21.04.16, 13:42 Teraz to nawet chomik ma szanse na stanowisko premiera o ile prezes będzie miał ochotę upokorzyć Polaków i Polskę jeszcze bardziej. Morawiecki jest przereklamowany. Co prawda knując z ojcem przypodobał się prezesowi i udowodnił, że jest małą szujką ale to nie sprawia, że dla Polski zmiana Szujki-Szydła na Szujkę-Morawieckiego może mieć jakieś znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś