Dodaj do ulubionych

Czy Mateusz Morawiecki

20.04.16, 19:10
ma szanse na stanowisko premiera?
Szydło wg.mojej oceny poniżej oczekiwań.
Co zrobi Naczelnik?
Obserwuj wątek
    • freies_man Re: Czy Mateusz Morawiecki 20.04.16, 20:29
      Coraz głośniej o tym...
      fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/czy-wicepremier-morawiecki-wskoczy-na-fotel-premiera-za-szydlo,637334.html
    • kaczydud Re: Czy Mateusz Morawiecki 21.04.16, 11:37
      bankier premierem???? Toż to powrót do III RP !
      • freies_man Re: Czy Mateusz Morawiecki 21.04.16, 11:48
        kaczydud napisał:

> bankier premierem???? Toż to powrót do III RP !

Lepszej kandydatury obecnie nie widzę.
        • erte2 Re: Czy Mateusz Morawiecki 21.04.16, 12:27
          freies_man napisał:
          Lepszej kandydatury obecnie nie widzę
          Po zapoznaniu się z szumnie ogłaszanym "Narodowym Planie Rozwoju" (czy jakoś tak) autorstwa Morawieckiego-juniora pozbyłem się złudzeń (które, przyznam, miałem sądząc naiwnie że w plejadzie miernot w szydłorządzie znalazł się ktoś jako tako kompetentny i kumaty). Otóż nic bardziej mylnego.
          Tenże plan to tylko zbiór pobożnych życzeń, niepoparty żadnymi realnymi wyliczeniami i nieoparty na żadnych rzetelnych podstawach. Nie pozostawili na nim suchej nitki i Balcerowicz, i Kołodko, i w zasadzie wszyscy liczący się w Polsce ekonomiści - od lewa do prawa, z góry na dół i odwrotnie. Nawet sprzyjający do niedawna pisiej władzy Ryszard Bugaj też zjechał go równo. A nawet sam minister Szałamacha w przypływie szaleńczej odwagi wydał z siebie głos wątpiący (co prawda szybko się zeń wycofał).
          Otóż plan ten zakłada świetlaną przyszłość polskiej gospodarki nakreślając jej główne kierunki (z tym można się zgodzić) w oparciu o przewidywane wpływy do budżetu oraz wykorzystanie funduszy unijnych.
          I tu zaczynają się schody - bo owe wpływy, owa kasa jest dalece niepewna i życzeniowa (łącznie, szczególnie w świetle ostatnich notowań Polski w UE, z tymi funduszami). Wszystkie te sumy są wzięte z sufitu, na zasadzie "tak mi się wydaje".
          A owe filary finansowania (podatek bankowy, podatek od handlu) które bezkrytycznie chciano przeszczepić z Węgier okazały się, delikatnie mówiąc, niewypałem i Orban już się z tego wycofuje.
          Więc jeśli tak miałby wyglądać "dobra zmiana" w wykonaniu młodszego krzywoustego to ja dziękuję.
          • scoutek Re: Czy Mateusz Morawiecki 21.04.16, 12:50
            erte2 napisał:

wszystko to prawda, ale to i tak nie ma znaczenia
            jak prezespan będzie chciał to wbrew wszystkim zrobi MM premierem a może i następcą swoim lub Dudy
            wystarczy, że będzie miał kaprys, reszta się nie liczy
    • el.commendante Petru to tylko reprezentant banksterów, czyżby PiS 21.04.16, 13:06
      chciał pójść o krok dalej i wprost z jednego z banksterów zrobić premiera?
    • adam111115 Re: Czy Mateusz Morawiecki 21.04.16, 13:15
      Skąd wiosna ten pomysł? Trochę sci fi
    • snajper55 Re: Czy Mateusz Morawiecki 21.04.16, 13:18
      freies_man napisał:

> ma szanse na stanowisko premiera?
      > Szydło wg.mojej oceny poniżej oczekiwań.
      > Co zrobi Naczelnik?

Naczalnik nie Naczelnik.

S.
      • scoutek Re: Czy Mateusz Morawiecki 21.04.16, 13:34
        snajper55 napisał:

> Naczalnik nie Naczelnik.

a musi być z dużej? to może jeszcze na klęczkach?
        • freies_man Re: Czy Mateusz Morawiecki 21.04.16, 13:42
          scoutek napisała:

> snajper55 napisał:
          >
          > > Naczalnik nie Naczelnik.
          >
          > a musi być z dużej? to może jeszcze na klęczkach?

Nie musi, dlaczego napisałem dużymi? zostawiam ci do przemyślenia.
          Na klęczkach byłem jedynie podczas badania przez lekarza neurologa.
    • l_zaraza_l Re: Czy Mateusz Morawiecki 21.04.16, 13:42
      Teraz to nawet chomik ma szanse na stanowisko premiera o ile prezes będzie miał ochotę upokorzyć Polaków i Polskę jeszcze bardziej. Morawiecki jest przereklamowany. Co prawda knując z ojcem przypodobał się prezesowi i udowodnił, że jest małą szujką ale to nie sprawia, że dla Polski zmiana Szujki-Szydła na Szujkę-Morawieckiego może mieć jakieś znaczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka