Gość: Ted IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.02, 22:35 Rzad zapowiedzial ze wejscie do UE wymaga wzrostu liczby urzednikow o 20%, Dotyczy to nie tylko urzedow centralnych, ale wszystkich. Drogo nas ta zabawa w europe kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gregor Re: wiecej biurokracji IP: 212.244.27.* 14.04.02, 23:58 Gość portalu: Ted napisał(a): > Rzad zapowiedzial ze wejscie do UE wymaga wzrostu liczby urzednikow o 20%, > Dotyczy to nie tylko urzedow centralnych, ale wszystkich. Drogo nas ta zabawa w > > europe kosztuje. Jak usłyszałem tę wiadomość w radiu to nie wierzyłem. Myślałem na początku, że chodzi o wymianę tych urzędasów na "lepszych", młodszych, kompetentnych, logicznie myślących. Ale nie! W Polsce jest za mało urzędników. Także bezrobocie zmaleje, polityka prorodzinna będzie istnieć. Sprzedaż kawy i cukru wzrośnie. Nasze podatki pójdą na wypłaty urzędnikom. Trafia mnie szlag jak widzę te nowe zusy i skarbówki. Nie będę głosował za komuną europejską i cała moja rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klimt Re: wiecej biurokracji IP: *.ipt.aol.com 15.04.02, 00:13 Skad masz te wiadomosci ? Chyba sa grubo przesadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: wiecej biurokracji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.02, 22:35 Z trojki. Mnie sie wcale nie wydaja przesadzone jak sie zorientowalem jak bedzie wygladalo rolnictwo. Kazda kura policzona, zewidencjonowana. Limity dla kraju i dla kazdego jednego gospodarstwa. W kazdym gospodarstwie ksiegowy, komputer, archiwum papierow, zebranie o limitu w urzedzie. Po co to wszystko/ Zeby wykosic male gospodartswa. Duze rozlozy sobie koszt tego ksiegowego na zysk ze 100 krow, male bedzie nierentowne. Zyskaja korporacje rolnicze, chemiczne , maszynowe itp. A my bedziemy zarli cala te chemie i zyli z banda bezrobotnych rolnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: wiecej biurokracji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.02, 22:40 A, jeszcze w Naszym dzienniku czytalem omowienie nowouchwalonej ustawy o paszach. Kazdy producent pasz, nawet tylko na wlasne potrzeby musi miec wyksztalcenie rolnicze. Te same kryteria musza spelniac wielkie fabryki paszy, jak i gospodarstwa produkujace pasze tylko dla wlasnych kilku swinek. Kolejny element systemu niszczenia drobnego biznesu. A, w dodatku nie ma obowiazku oznaczania dokladnego skladu ilosciowego pasz. Rolnicy nie beda wiedzieli czym karmia zwirzeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: wiecej biurokracji IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 13:49 Kolejny argument przeciw UE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: wiecej biurokracji IP: *.upc.chello.be 16.04.02, 00:22 Zbierz razaem te argumenty zrob liste i pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś