Dodaj do ulubionych

Wg Staniszkis, Kaczyński jak Stalin

03.07.16, 06:58
Dlatego używa tych, którzy mają coś za uszami, np. byli członkami PZPRu i muszą się specjalnie zasłużyć albo ludzi, którzy próbowali się buntować, tak jak Ziobro i żeby wrócić, muszą zrobić więcej.
Na pytanie co Jarosławowi Bezzębnemu sprawia przyjemność, powiedziała,

No wszystko, jak widzi strach, manipulowanie partią, manipulowanie ludźmi, przeforsowywanie swoich racji wbrew wszystkiemu, pokazanie, że może sobie na to pozwolić. To nam z kolei daje poczucie bezsilności, ja w każdym razie czuję się bezsilna.
Wg niektórych polityków, po szczycie NATO i po ŚDM zaczną się represje, aresztowania, pod wydumanymi zarzutami, w tym Ziobro jest niezły, do bardzo przypomina pewnego szurniętego gościa, który nie tak dawno, rozpętał hekatombę na swiecie, ten nasz coordoopel chce mu dorównać.

koduj24.pl/przypomina-mi-sie-komunizm/
Obserwuj wątek
    • j-k Ty wez mnie nie strasz ... 03.07.16, 07:18
      czan-dra napisał:
      Wg niektórych polityków, po szczycie NATO i po ŚDM zaczną się represje, aresztowania, pod wydumanymi zarzutami

Ty wez mnie nie strasz ...
      bo ja na poczatku sierpnia jade do Ojczyzny (by uniknac balaganu i burdelu zwanego ŚDM ...)

uwazasz, ze jako zwolennik Lewicy tez powinienem sie zaczac bac ?
      • nachlany_wolak Re: Ty wez mnie nie strasz ... 03.07.16, 07:29
        Jak już będziesz w Ojczyźnie to zobacz jak się pisze: ą ę ł ń ź ś ć bo Polacy nie gęsi ....
        • j-k hloopcze... smecisz. 03.07.16, 07:38
          viem, jak sie pisze...
          tylko 33 lata jestem poza Krajem (emigracja "Solidarnosciowa")
          i zwyczajnie mi sie nie chce - bo to klopotliwe.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.

• nachlany_wolak Re: hloopcze... smecisz. 03.07.16, 07:39
            Ja jestem 35 lat poza Krajem i nie mam z językiem polskim żadnych problemów.
            • j-k I nadal hloopcze... smecisz. 03.07.16, 07:45
              ja tez nie mam.
              a polskie znaki "przystankowe" zwyczajnie mnie nudza.

capito ?
              • nachlany_wolak Re: I nadal hloopcze... smecisz. 03.07.16, 07:49
                Patryjota się znalazł, koło takich jak ty robię zawsze duży łuk. Słowa takie jak Polska czy Ojczyzna nie schodzą im z ust, a w rzeczywistości to tą Polskę sprzedadzą za parę łojro.
                • j-k I nadal hloopcze... smecisz. 03.07.16, 07:56
                  w przeciwienstwie do ciebie, hloopcze, mam nadal wlasne mieszkanie w Warszawie
                  i nawet za kilka lat tam wracam (na emeryture)

zatem nie belkocz , praszu, pod moim adresem.

Buenas Noches.

• nachlany_wolak Re: I nadal hloopcze... smecisz. 03.07.16, 08:00
                    Milioner i poliglota się znalazł. Takich jak ty to w Niemczech pełno, co to język polski już zapomnieli, a niemieckiego się nigdy dobrze nie nauczyli.
                    • mara571 co wspolnego maja czcionki ze znajomoscia jezyka? 03.07.16, 09:25
                      ataki ad personam zastepuja wam argumenty rzeczowe.
            • rustos Re: hloopcze... smecisz. 03.07.16, 20:10
              No nie powiedziałbym.
              Trochę się przeceniasz.
          • mariner4 Re: hloopcze... smecisz. 03.07.16, 08:06
            Nie jest kłopotliwe, jak masz komputer z klawiaturą angielską. Ona jest taka sama jak używana w Polsce. Tylki wgrać czcionki. Chyba, że masz niemiecką, francuską, lub inna z innym układem klawiszy.
            M.
            • j-k mariner Ty tesz smecisz :) 03.07.16, 08:17
              tosz chyba (w domysle) oczywiste, ze mam niemiecka i nie chce mi sie meczyc...

Buenas Noches.
              • nachlany_wolak Re: mariner Ty tesz smecisz :) 03.07.16, 08:25
                Widać, że nie tylko z ą i ę masz już problemy. Pewno już po dwóch latach za Łojczyzną miałeś problemy z polskim. Polnische Sprache ist eine schwere Sprache.
                • j-k belkocie... 03.07.16, 08:29
                  ale ruskie sprache jest piekne :)
                  (po niemiecku tez jest).

PS. to tez (osobiste) moje dzielo :
                  Buenas Noches :
                  forum.gazeta.pl/forum/w,210,9435843,9435843,Julia_on_my_mind.html
                  • nachlany_wolak Re: belkocie... 03.07.16, 08:32
                    Fajnie, a to moje dzieło:

www.arbeiterpolitik.de/Texte/Kapital/KAPITAL1.pdf
                • mariner4 Re: mariner Ty tesz smecisz :) 03.07.16, 09:09
                  Nie marudź. Na niemieckiej klawiaturze jest trudno znaleźć klawisz potrzebny z PAlt.
                  M.
              • mariner4 Re: mariner Ty tesz smecisz :) 03.07.16, 09:07
                Nie śmiecę. Ale skoro masz niemiecką to masz powód.
                Inny lay out.
                M.
            • x2468 Re: hloopcze... smecisz. 03.07.16, 09:01
              Cześć postów piszę na niemieckiej klawiaturze i nie widzę problemów. Koleś jest tępy i do tego gnuśny tak jak przeciętny akolita Jarosława Liliputina
              • j-k czy nie dociera, ze polskie znaki 04.07.16, 02:06
                "Przystankowe" (w pisownie) nie sa zadna atrakcja ?

porzucaja (swoje wlasne) Niemcy, porzucaja i Rosjanie.

pora na Polske.
          • 141288bs Re: hloopcze... smecisz. 03.07.16, 09:00
            Jaka tam "Solidarnosciowa"emigracja...wyjechales po prostu wykorzystujac Solidarnosc.
          • czekam.na.lewice Re: hloopcze... smecisz. 04.07.16, 06:55
            j-k napisał:

> viem, jak sie pisze...
            > tylko 33 lata jestem poza Krajem (emigracja "Solidarnosciowa")
            > i zwyczajnie mi sie nie chce - bo to klopotliwe.
            >
            > Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
            >
            On nie smęci. On po prostu nie ma nic do powiedzenia lub nie wie co powiedzieć a więc z dowolnego powodu zaatakuje kogoś , którego poglądy mu nie odpowiadają.
      • rustos Na mieście gadają: szto raztriełlki budut. 03.07.16, 19:52
        Ponoć PIS gdzieś w Bieszczadach olbrzymie doły kopie aby cały KOD i reszta mógł się tam zmieścić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • kfugktru23 Re: Wg Staniszkis, Kaczyński jak Stalin 03.07.16, 07:59
      Kaczyński ma problem. I został z nim sam. Ten problem to stacja gospodarcza i zmieniające się otoczenie międzynarodowe. Dobra zmiana może nawet palić KODowców na stosach a i tak w najmniejszym stopniu nie zmieni to naszej sytuacji. Nadal rynki będą się globalizować a Europa jednoczyć. I to wpłynie na to co dla Polaków liczy się najbardziej. Na ich portfele.
    • mara571 pani Jadwiga ma znowu objawy syndromu 03.07.16, 08:06
      wiecznej opozycjonistki.
      • buldog2 Re: pani Jadwiga ma znowu objawy syndromu 03.07.16, 10:12
        Opinie Staniszkis mają cały czas jednakową wartość. Nie powinna opuszczać PiS-u w potrzebie.

--
        Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1.
        Oni ukradli Express Wieczorny zgodnie z prawem.
      • czan-dra Re: pani Jadwiga ma znowu objawy syndromu 03.07.16, 10:21
        O, a wyżej ma pretensje o ataki ad personam.
        Typowa PiSiara.
    • kaczeziobro Re: Wg Staniszkis, Kaczyński jak Stalin 03.07.16, 15:25
      wolskie zwierze poldzikie tym bardziej nam musi sluzyc. wojska dawac i przepraszac nas, albo zdychac.
      • taniarada Re: Wg Staniszkis, Kaczyński jak Stalin 03.07.16, 22:06
        Piszesz o nachlanym.Masz rację.Ale on cię nie przeprosi.
    • m.c.hrabia Re: Wg Staniszkis, Kaczyński jak Stalin 03.07.16, 15:37
      raczej popłuczyny po Stalinie, Stalin był o mniejszym o rząd wielkości, tchórzem
    • erka-4 zawsze uważałem ją za obeznaną w sprawie... 03.07.16, 18:52
      ...ale obecnie coś mnie zdziwiło,cóż to tak panią profesor poraziło ?

cytat:

Obserwujemy masowe tworzenie nowej klasy politycznej, ale także coś, czego wcześniej nie było, wykorzystywanie złych instynktów dla celów politycznych. Ta mieszanka jest dla mnie porażająca.

- widzę,że ona jedynie zło jakieś widzi,a przedtem to go nie było,że tak się spytam ?
      Coś mi się wydaje,że z socjologa pani profesor zmieniła się w POLityka,czyżby się bała o swoje stanowisko ?
      Nic pani nie grozi,pani profesor,no chyba,że w POlitykę pani polezie,no to należy się liczyć z tym iż można dostać po głowie.
      Polityka rzecz straszna,krew wypije i śladu nie zostawi.

ps.
      Wszystkie konie parsknęły śmiechem w szwagrowej stajni kiedy im wykład pani profesor przeczytałem.
      • m.c.hrabia Re: zawsze uważałem ją za obeznaną w sprawie... 03.07.16, 19:02
        Wszystkie konie parsknęły śmiechem w szwagrowej stajni kiedy im wykład pani profesor przeczytałem.
        dlaczego odbiorcy twych wynurzeń nikogo nie dziwią , twój poziom jak najbardziej -końskie łby.
      • czan-dra Re: zawsze uważałem ją za obeznaną w sprawie... 03.07.16, 19:25
        Ty koniom czytasz artykuły, i one to rozumieją?
        A co jeszcze z końmi robisz, fascynuje mnie to, widziałem różnie walniętych, ale polskiego dr Dolittle to jeszcze nie. Cofam pytanie o to co robisz z końmi, bo to może okazać się ryzykowne dla mojego poczucia piękna.
        • m.c.hrabia Re: zawsze uważałem ją za obeznaną w sprawie... 03.07.16, 19:32
          Cofam pytanie o to co robisz z końmi, bo to może okazać się ryzykowne dla mojego poczucia piękna.
          i ocierać się o kodeks z Art. 202. §3.
          • czan-dra Re: zawsze uważałem ją za obeznaną w sprawie... 03.07.16, 19:38
            Chciałem jakoś kulturalnie go naprowadzić, że to nie jest zgodne z prawem, ale masz rację, mógłby nie zrozumieć delikatnej aluzji.
        • erka-4 trzeba być chłopem polskim... 04.07.16, 06:42
          Rozmawiam z nimi i co bardzo mnie dziwi,okazują się bardziej inteligentne od niejednego z was na tym Krajowym forum.
          Spróbuj koniowi zajrzeć w oczy a się przekonasz co w nich zobaczysz.
          No ale,jak tego dokonać jak się nie zna na koniach,c.hrabia tego nie POtrafi bo on jedynie ujeżdża konia.
    • rustos Kaczyński jak Tusk kiedyś. Dokładnie!!!!!!!!!!!!!! 03.07.16, 20:08
      "No wszystko, jak widzi strach, manipulowanie partią, manipulowanie ludźmi, przeforsowywanie swoich racji wbrew wszystkiemu, pokazanie, że może sobie na to pozwolić."

A więc Kaczyński jak Tusk kiedyś. Dokładnie!!!!!!!!!!!!!!

"To nam z kolei daje poczucie bezsilności, ja w każdym razie czuję się bezsilna."

To i ona nawet, w KOD już nie wierzy.
      Ani w pomoc przyjaciół z Komisji Weneckiej i Komisji Europejskiej oraz samego Tuska.

Nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • taniarada Re: Wg Staniszkis, Kaczyński jak Stalin 03.07.16, 22:04
      Odkąd córka Staniszkis wstąpiła do Petru.To starucha sfiksowała.
      • cossa.nostra Według mnie Kaczyński to doskonały polityk 03.07.16, 22:07

Jadzia była bita przez Iredyńskiego i to odbiło się jej na ustach i psyche.
        • czekam.na.lewice POPiS jak zwykle :) 04.07.16, 06:59
          cossa.nostra napisał(a):

>
          > Jadzia była bita przez Iredyńskiego i to odbiło się jej na ustach i psyche.
          Cenię sobie takie osoby jak Staniszkis za to, że jest niezależna.
          Tu na forum jest to jednak zmienne . Jak Staniszkis skrytykowała Tuska to była faszystka i brzydka a jak skrytykowała PiS to ...mąż ją bił.
          • cossa.nostra Pranie Staniszkis 04.07.16, 07:39
            czekam.na.lewice napisał:

> Jak Staniszkis skrytykowała Tuska to była faszystka i brzydka a jak skrytykowała PiS to ...mąż ją bił."

Mąż prał Staniszkis jeszcze przed PO i PiSem. To fakt udokumentowany. Widocznie zasługiwała.
            Pod jaskrawą szminką skrywa POranione usteczka.
    • mariner4 Re: Wg Staniszkis, Kaczyński jak Stalin 04.07.16, 07:44
      Moim zdaniem podobny typ człowieka o odchyleniu paranoidalnym.
      Różnica tkwi w okolicznościach geopolitycznych, wielkości państwa, mentalności społeczeństwa, historii.
      Nie sądzę, aby Kaczyński w innych okolicznościach nie doprowadził do terroru.
      M.
    • gorszysort Re: Wg Staniszkis, Kaczyński jak Stalin 04.07.16, 09:21
      Stalin nie był gejem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka