porannakawa01
11.08.16, 20:46
Gdzie jest obrona Konstytucji, zapisana w przysięgach wojskowej i policyjnej - Duda łamie konstytucję paragraf po paragrafie, a nierząd Szydło prowadzi Nas do Putina prostą drogą.
Polskie Wojsko i Policja przyglądają się temu wszystkiemu jakby zapomnieli o przysiędze i postanowili za 300 zł podwyżki sprzedać Polskę, pytam więc - czy już jesteśmy na Białorusi czy może jedną nogą w Rosji?
To właśnie WY - żołnierze i policjanci jesteście zdrajcami, ponieważ to WY przysięgaliście stać na straży Konstytucji RP. Dla przypomnienia sprzedajnym służbom poniżej zamieszczam przysięgi:
Rota żołnierzy WP:
"Ja żołnierz Wojska Polskiego przysięgam służyć wiernie Rzeczypospolitej Polskiej, bronić jej niepodległości i granic.
Stać na straży Konstytucji, strzec honoru żołnierza polskiego, sztandaru wojskowego bronić.
Za sprawę mojej Ojczyzny, w potrzebie krwi własnej ani życia nie szczędzić.
Tak mi dopomóż Bóg."
Rota policyjna:
"Ja, obywatel Rzeczypospolitej Polskiej, świadom podejmowanych obowiązków policjanta, ślubuję:
służyć wiernie Narodowi,
chronić ustanowiony Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej porządek prawny,
strzec bezpieczeństwa Państwa i jego obywateli, nawet z narażeniem życia. Wykonując powierzone mi zadania, ślubuję pilnie przestrzegać prawa, dochować wierności konstytucyjnym organom Rzeczypospolitej Polskiej, przestrzegać dyscypliny służbowej oraz wykonywać rozkazy i polecenia przełożonych. Ślubuję strzec tajemnic związanych ze służbą, honoru, godności i dobrego imienia służby oraz przestrzegać zasad
etyki zawodowej."
Nadrzędna jest KONSTYTUCJA nie "widzimisię" schizofreników z PIS.