Dodaj do ulubionych

Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł

24.09.16, 18:37
ks. Zieja do Kuronia. Nie czekaj Braciszku tylko ją twórz!

Zapytam i ja czekającego na lewicę forumowicza na jaką lewicę czeka, podaj Braciszku cechy jej kardynalne, jakie cele sobie owa lewica Twoja stawia przed społecznością?

Może i ja bym do niej przystąpił?
Obserwuj wątek
    • wsk175 Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 24.09.16, 23:12
      Masz na myśli tego kryptopisowca?
      Nick jak nick, nie pierwszy jego i nie ostatni.
    • kfugktru23 Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 24.09.16, 23:47
      Takie z niego lewicowiec jak z koziej... jak na razie to jego pisanie sprowadza się do tego że każdy kto narzeka na PiS powoduje że PiS wygrywa wybory...
      • czekam.na.lewice Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 25.09.16, 06:46
        kfugktru23 napisał:

> Takie z niego lewicowiec jak z koziej... jak na razie to jego pisanie sprowadza
        > się do tego że każdy kto narzeka na PiS powoduje że PiS wygrywa wybory...
        Nie każdy kto narzeka na PiS ale Ci co w sposób pusty i bez argumentacji prezentują agresję, nienawiść i patologiczny wulgaryzm.....możesz sprawdzić, że tak jest. Z tymi co mają coś do powiedzenia nt szkodliwej działalności i polityki PiS , szczególnie w sprawach gospodarczych, nie mam problemu.
        • kfugktru23 Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 25.09.16, 08:24
          Tu się z tobą nie zgodzę. PiS wygrał bo oparł kampanię na emocjach - oni nam prezydenta zabili, sami jedzą ośmiorniczki a nam nie dadzą itp. Wygrał bo tego potrzebował wyborca. Wyborca potrzebuje tego bo taki jest teraz świat - oparty na emocjach które da się zapisać na twitterze. I następcy PiS będą tacy sami. Będzie nim ten którego wybierze tłum bo danym monecie jego hasło chwyci.
          • czekam.na.lewice Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 25.09.16, 08:26
            kfugktru23 napisał:

> Tu się z tobą nie zgodzę. PiS wygrał bo oparł kampanię na emocjach -
            Zgoda, tylko czym to się różni od ślubu wyborczego Tuska i wielu innych takich.
            • kfugktru23 Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 25.09.16, 08:44
              Zdecydowanie poziomem agresji...
              • czekam.na.lewice Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 25.09.16, 09:38
                kfugktru23 napisał:

> Zdecydowanie poziomem agresji...
                Żartujesz :) To forum jest dowodem , że nie można Twojej wypowiedzi potraktować poważnie.
                A to :
                youtu.be/XB3RTMxH1uA?t=9
                  • czekam.na.lewice Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 25.09.16, 09:45
                    kfugktru23 napisał:

> W porównaniu z tym?
                    To to samo. Po co pytasz ?
                    Potwierdzasz tylko moją tezę, że czy Tutsi czy Hutu to itak jedno plemię ...POPiS.
                    • snajper55 Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 25.09.16, 09:54
                      czekam.na.lewice napisał:

> Potwierdzasz tylko moją tezę, że czy Tutsi czy Hutu to itak jedno plemię ...POP

Świetny przyklad. Tutsi i Hutu to jedno plemię, ale jedni to mordercy, a drudzy - ofiary.

S.
                      • czekam.na.lewice Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 25.09.16, 09:56
                        snajper55 napisał:

> czekam.na.lewice napisał:
                        >
                        > > Potwierdzasz tylko moją tezę, że czy Tutsi czy Hutu to itak jedno plemię
                        > ...POP
                        >
                        > Świetny przyklad. Tutsi i Hutu to jedno plemię, ale jedni to mordercy, a drudzy
                        > - ofiary.
                        >
                        > S.
                        To nie znasz tej historii ale skoro chcesz określać ofiarami ...kogo ? ....to Twoja sprawa.
                    • kfugktru23 Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 25.09.16, 09:55
                      Jest jeszcze coś takiego jak komunikacja pozawerbalna.
                      • czekam.na.lewice Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 25.09.16, 10:01
                        kfugktru23 napisał:

> Jest jeszcze coś takiego jak komunikacja pozawerbalna.
                        A tu masz tę demokratyczną i partnerską, nieagresywną, politykę:
                        youtu.be/XB3RTMxH1uA?t=10
                        • kfugktru23 Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 25.09.16, 10:15
                          Czy wiesz co oznacza "pozawerbalny" Obrońco PiS?
                          • czekam.na.lewice Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 25.09.16, 10:25
                            kfugktru23 napisał:

> Czy wiesz co oznacza "pozawerbalny" Obrońco PiS?
                            Mimo, że admin mi utrudnia rozmowę z Tobą, podkreślę, że moja teza nie polega na obronie PiS ale, że nie ma wielkiej różnicy między włądza PO i PiS co wyrażnie formułuję. Jeżeli moim ulubionym posłem był Robert Biedroń, jeżeli totalnie odrzucam tutaj politykę gospodarczą PiS, to jak chcesz mnie klasyfikować do PiS.....po prostu brakuje Ci argumentów.
                            • kfugktru23 Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 25.09.16, 10:30
                              Nie przepadam za PO. Nie moja bajka. Sporo sknocili ale zrobili też parę rzeczy dobrze. W porównaniu z PiS to zupełnie inna opcja. Natomiast rozbicie opozycji jest na rękę tylko PiS.
                              • czekam.na.lewice Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 25.09.16, 10:35
                                kfugktru23 napisał:

> Nie przepadam za PO. Nie moja bajka. Sporo sknocili ale zrobili też parę rzeczy
                                > dobrze. W porównaniu z PiS to zupełnie inna opcja.
                                Dam Ci trudne zadanie:) Wymień te różnice w faktach a nie słowach.
                                >Natomiast rozbicie opozycji jest na rękę tylko PiS.
                                Opozycja sama się rozbija. Powinna stworzyć wspólny program , alternatywny do programu PiS....jak to w demokracji.
          • sverir Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 27.09.16, 11:53
            "PiS wygrał bo oparł kampanię na emocjach - oni nam prezydenta zabili, sami jedzą ośmiorniczki a nam nie dadzą itp. Wygrał bo tego potrzebował wyborca"

Wygrał, bo PO sama się o to prosiła. Przez co najmniej kilka ostatnich miesięcy swoich rządów.
    • czekam.na.lewice Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 25.09.16, 06:59
      mazala1 napisał:

> ks. Zieja do Kuronia. Nie czekaj Braciszku tylko ją twórz!
      ...i tworzył
      > Zapytam i ja czekającego na lewicę forumowicza na jaką lewicę czeka, podaj Brac
      > iszku cechy jej kardynalne, jakie cele sobie owa lewica Twoja stawia przed społ
      > ecznością?
      Pisałem. Modele państwa takie jak Szwecja czy Dania są tymi, które mi odpowiadają.
      >
      > Może i ja bym do niej przystąpił?
      • kfugktru23 Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 25.09.16, 08:25
        Z tolerancją na odmienności włącznie?
        • czekam.na.lewice Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 25.09.16, 08:28
          kfugktru23 napisał:

> Z tolerancją na odmienności włącznie?
          Zdecydowanie tak.
          Nie mam z tym problemu a mają tu przedstawiciele drugiej chadecji bo w przypadku pierwszej to oczywiste.
        • czekam.na.lewice Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 25.09.16, 10:31
          kfugktru23 napisał:

> Z tolerancją na odmienności włącznie?
          Ale mają z tym problem Niesiołowski, Wałęsa czy ....Petru.
          Cytować ?
      • mazala1 Twoje czekanie przypomina czekanie na Godota! 26.09.16, 14:51
        Podoba Ci się model państwa duńsko-szwedzkiego i czekasz aż inni Polacy zafundują Ci taki model?
        Chłopie- chłopko nie oszukuj! Nugus z Cibie wyziera. Widzę to wyraźnie!
        • czekam.na.lewice Re: Twoje czekanie przypomina czekanie na Godota! 26.09.16, 16:16
          mazala1 napisał:

> Podoba Ci się model państwa duńsko-szwedzkiego i czekasz aż inni Polacy zafundu
          > ją Ci taki model?
          > Chłopie- chłopko nie oszukuj! Nugus z Cibie wyziera. Widzę to wyraźnie!
          To masz słaby wzrok i intuicję.
          Od 27 lat jestem przedsiębiorcą i zarabiam sam na siebie.
          • mazala1 Re: Twoje czekanie przypomina czekanie na Godota! 27.09.16, 09:26
            Nie kłam!
            • czekam.na.lewice Re: Twoje czekanie przypomina czekanie na Godota! 27.09.16, 11:49
              mazala1 napisał:

> Nie kłam!
              Na jakiej podstawie tak twierdzisz ?
              Obejrzyj wątki gospodarcze w różnych branżach ale....może Ty nic z nich nie rozumiesz. Więc jak nie potrafisz ocenić bo nie masz wystarczających doświadczeń i wiedzy to ...nie kłam.
              • mazala1 Re: Twoje czekanie przypomina czekanie na Godota! 30.09.16, 10:41
                Sam tego chciałeś:
                Prosiłem żebyś wymienił kardynalne cechy lewicy na, którą podobno czekasz. Nie zrobiłeś tego zasłaniając się kolejnym oczekiwaniem na odpowiadający Ci model państwowości. Wynikałoby z tego, że nie potrafisz rozpoznać lewicy, która miałaby ten model wcielać latami w życie. Wniosek końcowy nasuwa się sam. Jesteś nygusem politycznym, który pragnie korzystać z owoców pracy innych.
                • czekam.na.lewice Re: Twoje czekanie przypomina czekanie na Godota! 30.09.16, 13:58
                  mazala1 napisał:

> Sam tego chciałeś:
                  > Prosiłem żebyś wymienił kardynalne cechy lewicy na, którą podobno czekasz. Nie
                  > zrobiłeś tego zasłaniając się kolejnym oczekiwaniem na odpowiadający Ci model
                  > państwowości. Wynikałoby z tego, że nie potrafisz rozpoznać lewicy, która miał
                  > aby ten model wcielać latami w życie. Wniosek końcowy nasuwa się sam. Jesteś ny
                  > gusem politycznym, który pragnie korzystać z owoców pracy innych.
                  Napisałem ale widać Ty nie rozumiesz. Nie jestem zaskoczony.
                  • mazala1 Pustka intelektualna twojej riposty jest dowodem 02.10.16, 14:48
                    niemocy intelektualnej.

Zachęcam do zdobywaniania wiedzy o róznych frakcjach politycznych lewicy, jako przeciwnika prawicy. Jedno jest wszak pewne ; obie strony MUSZĄ posiadać kardynalną cechę , która ich rózni.
                    Kumasz?
    • taniarada Re: Nie czekaj Synu na lewicę, tak rzekł 25.09.16, 10:59
      Komuna niech sobie maszeruje na ulicach i tam niech drze ryja.Z palikociarnią ,z hołotą z Nowoczesnej i reszty PO.Do sejmu te odpadki niech nie wracają.
    • taniarada WiDZisz MaZala1 30.09.16, 10:50
      Jak tu działa sprawnie admin w usuwaniu postów.Tu możesz tylko napieprzać na rząd .Cała reszta jest KASowana.
    • taniarada Komunistyczne klany 30.09.16, 11:06
      Z kolei matka prezenterki TVN Justyny Pochanke była współpracownicą Janiny Chim, głównej księgowej FOZZ. Renata Pochanke należała do ważniejszych świadków w procesie w sprawie afery FOZZ. Justyna Pochanke w latach 1995-2001 pracowała w Radiu Zet. W 2001 r. rozpoczęła pracę w TVN24. Początkowo prowadziła serwisy informacyjne. Potem odpowiadała za program „Fakty po Faktach”, została też szefem prezenterów TVN24.

Artykuł opublikowany na stronie: www.naszdziennik.pl/mysl/17448,komunistyczne-klany.html
      • mazala1 Re: Komunistyczne klany 30.09.16, 11:19
        To oczywiste, że "stare" chce wygodnie żyć w "nowym" , które samo zaprojektowało i skonstruowało.
        Słownymi "nawalankami" niczego się nie zwojuje. Moim zdaniem, należy wyłapywać i wykazywać publicznie ich kłamstwa i manipulacje.
        • kfugktru23 Re: Komunistyczne klany 02.10.16, 14:54
          Niczego nie rozumiesz. Wygraliście wybory właśnie dlatego że pokazaliście nepotyzm. A teraz sami wprowadzacie nepotyzm? Wasz jest w czymś lepszy?
          • mazala1 Re: Komunistyczne klany 02.10.16, 17:31
            Nepotyzm jest koniecznością jeśli poważnie się mazamiar przebudować Kraj i wymienić dotychczasowe łżeelity.
            ps
            Naiwni nie powinni komentować polityki
            • teen69 Re: Komunistyczne klany 02.10.16, 17:46
              Polską rządzi 1000 osób z potomkami. Wszyscy z wszystkimi sa skoligowani bo polowa to uratowani dzieki napaści ZSRR na wschodnie tereny. Troche to potomkowie bohaterow co spieprzali przez Zaleszczyki do Rumunii no i kapitaliści co pozostali, przeżyli czyli szmalcownicy. Dodam, ze wiekszość zmieniła nazwiska na ...ski. Papiery się spaliły i sami czyści jak opłatek.
              W sumie kupa gnoju. I jeden drugiego wspiera. Byle nie do łopaty
              • teen69 Re: Komunistyczne klany 02.10.16, 17:50
                Dzieki czemu Czarnecki zaistniał w polityce? Bo ożenił się z córka Hermaszewskiego, sprawdzonego komunisty, bo innego w kosmos by nie wyslali. itp
            • sverir Re: Komunistyczne klany 02.10.16, 18:16
              "Nepotyzm jest koniecznością jeśli poważnie się mazamiar przebudować Kraj i wymienić dotychczasowe łżeelity"

Łżeelity należało wymienić, bo wprowadziły instytucjonalny nepotyzm. W zamian ciemny lud dostał inne łżeelity, które utrzymują instytucjonalny nepotyzm:)
              • czekam.na.lewice Re: Komunistyczne klany 02.10.16, 18:29
                sverir napisał:

> Łżeelity należało wymienić, bo wprowadziły instytucjonalny nepotyzm. W zamian c
                > iemny lud dostał inne łżeelity, które utrzymują instytucjonalny nepotyzm:)
                Absolutnie taaaak !
    • zapijaczony_ryj To tak jak byś zapytał "Wacka" 02.10.16, 18:39
      dlaczego jest ch_u_jem?
      • czekam.na.lewice Re: To tak jak byś zapytał "Wacka" 02.10.16, 18:51
        zapijaczony_ryj napisał:

> dlaczego jest ch_u_jem?
        Znowu wzmożenie ? ....z bezsilności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka