IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 07:47

Witam cieplutko z zimnego Krakowa.
Słoneczko pięknie świeci, ale zimnica okrutna ! Brrrrr.....!
Czekam na Was. Pozdrawiam. Nala
Obserwuj wątek
    • Gość: Meve Re: Środa IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 07:53
      Witam z również zimnej Bydgoszczy:))
      Nalu - podziękowania za przepis, zachwytom nad schabikiem nie było końca:)
      Moniu - żurek też pyszny:)
      I zrobilam sernik - mniam mniam .
      Nieskromnie napiszę, że zrobiłam świetny obiad, ale oczywiście to dzięki Wam.
      Nie objadłam się za bardzo (wczoraj widze, ze były jęki i stęki:),bywałam na
      licznych spacerkach z Myszą, która ozdrowiała (uczulenie) i było bardzo fajnie.
      Pzdr
      • Gość: Nala Re: Środa IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 09:15

Mevusiu (ale to brzmi), witam serdecznie i po-świątecznie !
        Cieszę się, że Dziecię Myszą zwane już zdrowe ! Czy udała się Wam wyprawa ze
        święconką ? Ta pierwsza, najważniejsza ?!
        Raduję się okropecznie również z tego, że udał Ci się pyszny obiadek !
        Ja o jedzonku, myśl raczej mgliście. Nadal. Dzisiaj na śniadanko konsumuję
        tylko ciasto z mleczkiem. Na nic innego po prostu nie mam ochoty ! Chociaż w
        domciu nadal pychotki.
        Meve, na spacerkach ja też bywałam, ale obciążona nieco nadmiernie ! :-)))
        Pozdrawiam (już!) cieplutko ! Nala
        P.S. Już wcześniej o to miałam zamiar zapytać.
        Meve, jak tam Twoja zaciekła walka z zielem fajkowym ? Czy przezwyciężyłaś ten
        zgubny naług ? Oby !
        • Gość: Nala UPSSS!!!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 09:17
          N A Ł ÓÓÓÓÓÓÓÓÓ G !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: tiges Re: UPSSS!!!! IP: *.silvershark.com.pl 03.04.02, 09:36
            A ja mam niezle puzzle :)

Jak jade do pracy (rowerem) to rano jest zimno (+5 stopni) i po poludniu upal
            (+20 stopni).

I jak tu sie na ten rower ubrac??? :D
            • Gość: monia Re: UPSSS!!!! IP: 217.97.138.* 03.04.02, 09:43
              No cóż, dzisiaj po południu upału raczej nie będzie....niestety!
              Dzień doberek wszystkim...
              Ależ rano zmarzłam....Chociaż słoneczko swieci radosnie. A apetyt, niestety, wrócił do normy...i lodówka,
              niestety, pełna....:-(((
            • Gość: Nala Re: Rower IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 10:02

Na rower należy wsiąść i ewentualnie jechać, a nie ubierać się.
              Acha ! Można się ubrać "na cebulkę" !
              :-)
              • Gość: Jarek Re: Rower IP: 80.72.33.* 03.04.02, 10:04
                Gość portalu: Nala napisał(a):

> Acha ! Można się ubrać "na cebulkę" !

A co z zapachem "cebuli"?
                • Gość: MEVE Re: Rower IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 10:07
                  Gość portalu: Jarek napisał(a):

>
                  > A co z zapachem "cebuli"?

Jadąc na rowerze żuć pietruszkę:)
                  • Gość: Nala Re: Rower IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 10:14

Albo ziarna kawy !!! Też podobno pomaga !
              • Gość: Nala Re: Zzzzzimnoo !!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 10:06

Tzn. teraz już duuuuużo cieplej ! Ale rano zmarzłam okrutnie !
                Co do apetyciku, to ja go nadal nie mam ! On mnie też !
                Jak już pisałam, na śniadanie mam ciasto i mleczko. Trochę mnie odrzuca od
                czegoś innego.
                Może mi to minie ? A może nie ??? :-)))
              • Gość: Tiges Re: Rower IP: *.silvershark.com.pl 03.04.02, 10:06
                Sprawa jest o tyle skomplikowana, ze do pracy jest daleko i bez sensu jest
                wozic kilogramy ubran .. na razie rano jest mi zimno a po poludniu goraco. (we
                wrocku juz cieplo sie zrobilo.
                • Gość: Meve Re: Rower IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 10:11
                  Gość portalu: Tiges napisał(a):

> Sprawa jest o tyle skomplikowana, ze do pracy jest daleko i bez sensu jest
                  > wozic kilogramy ubran .. na razie rano jest mi zimno a po poludniu goraco. (we
                  > wrocku juz cieplo sie zrobilo.
                  rano jechać szybko i po wertepach, po południu trasa oszczędna:)

• Gość: monia Re: Rower IP: 217.97.138.* 03.04.02, 10:17
                  Nieźle byłoby posiadać w pracy dobrze wyposażoną szafę.....:-)))
                  • Gość: tiges Re: Rower IP: *.silvershark.com.pl 03.04.02, 10:58
                    hmmmm .. pomysl dobry .. ale jak bede przywozil ubrania cieple i wyjezdzal z
                    letnimi to po jakims czasie w domu bede mial tylko lekkie rzeczy a w pracy
                    cieple :) i co wtedy? :)
                    • Gość: monia Re: Rower IP: 217.97.138.* 03.04.02, 11:15
                      :-))))))
                      ..wtedy nadejdą jesienno-zimowe chłody, i na rowerowy powrót z pracy będziesz się przyodziewał
                      cieplej...wywożąc z przepełnionej, służbowej szafy kolejne częsci garderoby...:-)))))))))
                    • Gość: Jarek Re: Rower IP: 80.72.33.* 03.04.02, 11:16
                      przenies prace do domu - proste
                      ;-)))))
                      • Gość: monia Re: Rower IP: 217.97.138.* 03.04.02, 11:20
                        nie, nie, nie...to głupi pomysł..:-)
                        • Gość: Jarek Re: Rower IP: 80.72.33.* 03.04.02, 11:31
                          No to dom do pracy.
                          ;-)
                          • Gość: monia Re: Rower IP: 217.97.138.* 03.04.02, 11:34
                            no, nie wiem, nie wiem......żonę też przeniesiesz do pracy...?????? Myslisz, że będzie zachwycona??? :-)))
                            • Gość: Jarek Re: Rower IP: 80.72.33.* 03.04.02, 11:58
                              Gość portalu: monia napisał(a):

> no, nie wiem, nie wiem......żonę też przeniesiesz do pracy...?????? Myslisz, że
                              > będzie zachwycona??? :-)))

Po pierwsze - primo - sa to rady dla naszego Elfa
                              Po drugie - primo - decyzje odnosnie przenosin zony uwarunkowalbym od
                              sympatycznych kolezanek w pracy
                              Po trzecie - primo - mysle, ze tak, jesli bylby jakis sympatyczny...

ZARTOWALEM ;-)))))))))))

A w ohole, co to za pomysl z tym rowerem? Jeszcze Cie - Tigesie - jakie auto lub
                              bus potraci. Uwazaj na siebie.

;-)
                              • Gość: tiges Re: Rower IP: *.silvershark.com.pl 03.04.02, 12:09
                                Trudno :) twardy jestem .... :D.. juz mnie nie raz probowali potracic i jeden
                                pan nawet w zeby dostal jak mnie potracil :D...(ale jestem usprawiedliwiny bo
                                bylem w szoku :D)

• Gość: monia Re: Rower IP: 217.97.138.* 03.04.02, 12:15
                                  :-))) często bywasz w szoku...??? :-))) czy tylko jak cię ktos potrąci...??? :-)))
                                  • Gość: tiges Re: Rower IP: *.silvershark.com.pl 03.04.02, 12:20
                                    nie .. tylko jak we mnie wjezdzaja i smierc w oczach widze ;).
                                    • Gość: tiges Re: Rower IP: *.silvershark.com.pl 03.04.02, 12:20
                                      a pozniej sie tlumacza, ze mnie nie zauwazyli ;)
                                      • Gość: monia Re: Rower IP: 217.97.138.* 03.04.02, 12:29
                                        podlece....ee....te, podelce....padalce..o! :-)))
                                    • Gość: monia Re: Rower IP: 217.97.138.* 03.04.02, 12:27
                                      ufff...co za ulga..:-)))
                              • Gość: monia Re: Rower IP: 217.97.138.* 03.04.02, 12:13
                                drugie i trzecie primo - :-)))))))))))))))))))))))))
                                poza tym - nie zarejestrowałam, skąd nasz miły Elf pochodzi, ale jazda przez np. Warszawę na rowerze...brrrrrrr
                                ja chyba najbardziej lubię tramwaje...no, chyba że jeden się ze...psuje i stoją wszystkie...:-(((
                                • Gość: Jarek Re: Rower IP: 80.72.33.* 03.04.02, 13:47

> poza tym - nie zarejestrowałam, skąd nasz miły Elf pochodzi

Z "wrocka", czyli Wroclawia. Tak mniemam.
                                  ;-)
                                  • Gość: monia Re: Rower IP: 217.97.138.* 03.04.02, 13:50
                                    może tam jest przyjemniej...chodzi, rzecz jasna o jazdę rowerem po miescie...:-)))
                                    • Gość: tiges Re: Rower IP: *.silvershark.com.pl 03.04.02, 13:54
                                      Jest troche sciezek rowerowych, ale nic specjalego
        • Gość: Meve Re: Środa IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 10:06

> Meve, jak tam Twoja zaciekła walka z zielem fajkowym ? Czy przezwyciężyłaś ten
          > zgubny naług ? Oby !
          Nie:((
          Wstyd mi:(

• Gość: Nala Re: Środa IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 10:13
            Gość portalu: Meve napisał(a):

> Gość portalu: Nala napisał(a):
            >
            >
            > > Meve, jak tam Twoja zaciekła walka z zielem fajkowym ? Czy przezwyciężyłaś
            > ten
            > > zgubny naług ? Oby !

> Nie:((
            > Wstyd mi:( --
            • Gość: monia Re: Środa IP: 217.97.138.* 03.04.02, 10:18
              Nala, a może twój NAŁUG jest bardziej szkodliwy od naszego...??? :-))))))))
            • Gość: Meve Re: Środa IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 10:19

> >
              > A ja się udała impreza ze święceniem ? Czy mała Mysza w niej uczestniczyła ???
              >
              No więc Mysza zaczeła zdrowieć, a potem malowałysmy jajka, a potem sprzątałyśmy,
              a potem zaczełyśmy stroić koszyk, (który Mysza mężnie niosła cały czas z wielkim
              przejęciem) a potem już była 19.00 i poszlismy do kocioła, a tam jakś msza czy
              cóś:)
              Serio.
              No i mysza jak usłyszała, że głosno śpiewają na tej mszy to powiedziała: nie.
              Mama! Nie! I wyszliśmy.
              Tak to było, za rok wyjdziemy wcześniej:)

• Gość: monia Re: Środa IP: 217.97.138.* 03.04.02, 10:55
                o 19? z koszyczkiem? z jajkami do swięcenia???? do której u was się swięci "koszyczki"??? :-))) za rok najlepiej
                wyjdźcie dzień wczesniej....:-)))
                • Gość: Nala Re: Środa IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 14:05

Schowałam się w mysią dziurkę !!!
                  Walczę z "nałogiem" !!! :-)))
                  Pozdrawiam. Pa, pa ! Nala
                  • jolajola1 Re: Środa 03.04.02, 14:32
                    > Schowałam się w mysią dziurkę !!!
                    > Walczę z "nałogiem" !!! :-)))
                    > Pozdrawiam. Pa, pa ! Nala

po schowaniu sie w mysią dziurkę dobrze jeszcze przykryć sie pokrywką,
                    ewentualnie zakręcić wieczkiem. Murowane, że nikt nie znajdzie

witam na chwilę
                    • Gość: monia Re: Środa IP: 217.97.138.* 03.04.02, 14:38
                      Bardzo nam miło...Czy już całkiem zapomniałas, że były swięta? Bo ja - tak!
                      Teraz trzeba wyglądać weekendu majowego (i lepszej pogody)...
                      • jolajola1 Re: Środa 03.04.02, 14:43
                        > Bardzo nam miło...Czy już całkiem zapomniałas, że były swięta? Bo ja - tak!
                        > Teraz trzeba wyglądać weekendu majowego (i lepszej pogody)...

wcale nie zapomniałam, jeszcze mam resztę keksa, wczaraj dzieci zjadły sękacza, a
                        na obiad była ostatnia porcja żurku z kiełbaską. No i pachnie jeszcze czystymi
                        firankami. Owszem, jest zimno, ale słońce świeci jak dzikie
                        • Gość: monia Re: Środa IP: 217.97.138.* 03.04.02, 15:02
                          ...czyli, jak słyszę, pełna optymizmu...?! Bardzo dobrze, takich ludzi trzeba nam więcej...:-)))))
                          Ja próbuję zapomnieć ile sił, ale w lodówce jest jeszcze żurek (również!) oraz bigos (mmm...uwielbiam po prostu).
                          W alkoholicznej szafce natomiast stoi bulelka (czy też raczej pół butelki) ajerkoniaku...A moje dżinsy zapewne
                          zbiegły się po praniu, bo ciężko się dopinają....:-(((
                          Teraz po prostu trzeba dużo tańczyć...a bigos oddać .....sąsiadowi! (mężowskie dżinsy też się zbiegły...)
                          • jolajola1 Re: Środa 03.04.02, 15:07
                            > W alkoholicznej szafce natomiast stoi bulelka (czy też raczej pół butelki) ajer
                            > koniaku...
                            mi pół wiśnióweczki w rżniętej karafce zostało, ale mama zgagę, więc jej
                            oszczędnie uzywam

>A moje dżinsy zapewne
                            > zbiegły się po praniu, bo ciężko się dopinają....:-(((
                            > Teraz po prostu trzeba dużo tańczyć...a bigos oddać .....sąsiadowi! (mężowskie
                            > dżinsy też się zbiegły...)

JAKIE DŻINSY??? ja tylko w spódnice na gumce wchodzę, pan mó i władca ma kłopot,
                            bo spódnic nie używa
                            najlepiej synowi, bo jest skatem i spodnie ma ze średniego słonia, mógłby pod
                            rząd kilka świąt obchodzić i nic
                            • jolajola1 Re: Środa 03.04.02, 15:30
                              pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka