Gość: Karolek IP: *.b.pppool.de 30.09.04, 19:47 Ciekawe ile sie placi za szczepionke? Znow nikogo nie bedzie na nia stac. Walczmy z bieda! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bora Re: Walczymy z żółtaczką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 19:54 Szczepionka p/zoltaczce kosztuje ok. 70 zl., po miesiacu trzeba sie zaszczepic po raz drugi, a za rok - trzeci. Do niedawna pacjent szykowany do operacji, byl szczepiony na koszt NFZ, teraz musi zaszczepic sie sam i okazac kwit, ze sie zabezpieczyl przeciwko tej chorobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cichy Re: Walczymy z żółtaczką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 19:59 tak dla twojej wiadomości to nic sie nie płaci za sszczepionke bo szczepionki poprostu niem i niech nik nie wmawia wam że to niewyleczalna choroba bo to nie prawda jest na nią lek który daje 60% szans na całkowite wyleczenie wiem bo sam mam hcv i przyjmuje ten właśnie lek czyli PEGINTERFERON 2a + RYBAWIRYNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cichy Re: Walczymy z żółtaczką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 20:01 szczepionki na żółtaczke typu C niema jest na typu B a to nie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 Cichy wez i wytlumacz mi jak to jest z ta szczepio 30.09.04, 21:06 nka. Czy ona jest zabezpieczajaca abys nie podlapal? Czy cie leczy jak juz jestes chory ,czy leczy jak byles jakis czas temu chorym. O coo chodzi z ta szczepionka ? Jqa przechodzilem okolo 20 lat temu typu "B" Lezalem ponad dwa miesiace w szpitalu. Po wyjsciu juz sie nie martwilem nia wcale. Australijski mam ok. Tzn mialen iles lat temu jak jescze sprawdzalem sie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steńczyk Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.04, 23:04 Wielu obywateli Francji wytoczyło procesy tamtejszemu ministrowia zdrowia za dopuszczenie szczepionek tego właśnie typu, które po kilku latach spowodowały osteropperoze u biorących. Czemu GAZETA tego nie pisze , tylko nabija kasę mafijnym koncernom farmaceutycznym Odpowiedz Link Zgłoś